Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Aberatiile lui Neagu Djuvara
Aciduzzul | 29 august, 2012 | 0 comentarii | 1251 vizualizari |
(4 voturi )

Vasile Zarnescu
In ziarul Tricolorul din 20 ianuarie 2007 a aparut un articol intitulat „Aferim, boier Djuvara“, semnat de distinsul prof. univ. dr. Ion Coja, in care i se aduc elogii lui Neagu Djuvara, si nu inteleg pentru ce merite. in articolul mentionat mai sus, d-l prof. Ion Coja scrie ca Neagu Djuvara ar fi declarat ca pericolul pentru romani l-ar prezenta chinezii si arabii. Nu, domnule profesor, pericolul pentru poporul roman nu il prezinta chinezii, care la ora actuala in Romania sunt numai 2.802, conform datelor transmise de U.M. 0962, ci altii, care au venit de pretutindeni, refugiati, intrati prin frauda in tara si impotriva vointei romanilor, imigranti al caror numar il stiti dvs. si care va haituiesc in diferite procese penale. Acesti oameni pretind ca au existenta naturala in Romania, dinainte de la nasterea poporului roman. Romanii nici nu se nascusera cand ei erau stapani in Dacia: asa se pretinde in cartea Romania Iudaica a lui Tesu Solomovici.

O mai mare batjocura nu se poate! Cartea este editata pe banii Ministerului Culturii din Romania, deci pe banii contribuabililor romani. Citind articolul „Aferim, boier Djuvara“, mi-am amintit ca in anul 2002 am lecturat cartea O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri, scrisa de Neagu Djuvara.

Cartea este plina de inexactitati, falsuri si chiar aberatii. Nu am inteles pentru ce el tulbura mintile tinerilor cu aceasta lucrare. in continuare relev citeva aberatii, prezentate in carte. La pagina 196, el scrie: „Eu cred ca preluarea Cadrilaterului de la bulgari in 1913 a fost o greseala politica. Am platit-o foarte scump in 1916, cand i-am avut pe bulgari impotriva noastra si chiar pana astazi au ramas urme dureroase“.

De asemenea, la pagina 187 este scris: „in Dobrogea majoritari au fost turcii, tatarii, bulgarii, romanii nu se gaseau decat pe malurile Dunarii“. Eu nu polemizez cu Neagu Djuvara, pentru ca la usa unui surd poti sa suni o vesnicie, dar ii spun ca in Dobrogea, conform documentelor istorice, majoritari erau turcii si tatarii, iar romanii si bulgarii erau minoritari.

In privinta drepturilor asupra Cadrilaterului nici nu mai trebuie discutat, pentru ca acest teritoriu a fost totdeauna al romanilor. in privinta aberatiei scrise de Neagu Djuvara privitor la Tratatul de pace incheiat la Bucuresti in ziua de 28 Iulie 1913, precizez urmatoarele: „Prin aceasta pace intra in componenta Romaniei tinutul de la hotarul de miazazi al Dobrogei (Cadrilaterul), impartit in doua judete: Durostor, dupa vechiul nume al cetatii Silistra, stapanita odinioara de Mircea cel Batran, si Caliacra, dupa numele de origine greceasca veche al capului care inainteaza in mare“. Tratatul de la Bucuresti – declara St. Eduard Grey, ministru de Externe al Marii Britanii – este opera politica cea mai meritorie, ce s-a facut in ultimul timp.

„Europa datoreaza recunostinta Romaniei – spune monitorul presei engleze Times – pentru taria cu care a impus solutionarea si pentru moderatiunea cu care a fixat propriile ei cereri“. Pacea de la Bucuresti a reprezentat momentul de apogeu al carierei politice a lui Titu Maiorescu, dupa care, la finele anului 1913, se retrage din viata politica. La pagina 226 Neagu Djuvara scrie ca fostul ministru adjunct de Externe sovietic, Andrei Visinski, era de origine polona. O lume intreaga stie ca era evreu, numele lui adevarat fiind Abraham Ianuarin. in schita biografica prezentata in carte, Neagu Djuvara scrie ca a stat in strainatate intre anii 1944 si 1990, indeplinind diferite activitati. O vreme indelungata a „cantat“ la Radio Europa libera.

Nu trebuie uitat ca Neagu Djuvara este unul dintre semnatarii infamantei Declaratii de la Budapesta, din 16 Iunie 1989 – declaratie cu caracter profund antinational, antiromanesc si revizionist. Cei 6 semnatari principali, care au fost si initiatorii acestei actiuni, sunt urmatorii: Stelian Balanescu (cercul roman din R.F.G.), Mihnea Berindei (vicepresedinte L.D.H.R.), Ariadna Combes (vicepresedinta L.D.H.R., fiica Doinei Cornea), Mihai Korné (directorul revistei Lupta), Ion Vianu (reprezentant L.D.H.R. in Elvetia), Dinu Zamfirescu (din biroul L.D.H.R., membru al Partidului National Liberal, acum membru al Parlamentului Romaniei).

Ulterior, au mai semnat aceasta declaratie si alti romani si neromani (antiromani) din exil, dintre care citam pe Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Mihai de Hohenzollern, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu si fiica lui – Marie-France Ionescu –, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismaneanu, Ileana Vrancea, George Barbul, Ileana Verzea, Dina Bratianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Doru Braia si altii (care nu merita nici sa le fie mentionat numele).

Mi se pare ca aud si acum hohote de ras si frecatul mainilor de satisfactie ale celor 12 maghiari semnatari ai Declaratiei, dupa ce cei sase romani au semnat primii Declaratia. Probabil ca, pana atunci, maghiarii nu si-au putut da seama ca printre romani ar exista atatia netrebnici sau atatia imbecili, dar, poate, si atatia tradatori de tara! Timpul si istoria vor pronunta, odata, o sentinta dreapta asupra actului odios comis de acesti asa-zisi romani din Occident care au semnat, in nume propriu, o Declaratie care reprezinta, insa, pentru toti romanii pecetea tradarii de neam si tara!

Cum si-au permis acesti impostori, antiromani, transfugi, sa vorbeasca in numele poporului roman si sa se semneze un document privind Transilvania? in realitate, ei nu sunt romani. Majoritatea lor sunt evrei, tigani, iudeo-tigani, iudeo-maghiari, 4-5 romani cu sotii evreice sau evreice cu „romanis“ si un cuman-gagaut: Neagu Djuvara. Va rog sa consultati cartile urmatoare, din care m-am informat: De ce nu sunt regalist?, de Edgar Demetriade, Editura Concordia, 1991, Bucuresti; Un razboi civil regizat, de Mihai Ungureanu, Editura Romcartexim Bucuresti, 1997; Iredentismul maghiarilor. Boala fara leac, de Grigore Nedei, Bucuresti, 1997.

Dupa semnarea unui asemenea act de tradare, semnatarilor si urmasilor lor nu ar trebui sa li se permita sa intre in Romania cel putin 500 de ani. Dintre cei 40 de semnatari ai Declaratiei de la Budapesta, numai doi nu au indraznit sa revina in Romania.

Stau de multe ori si ma intreb ce evreii ii scriu lui Neagu Djuvara textele cu falsificarea istoriei nationale, pentru ca el, la cei aproape 100 de ani (la 15 august 2012 implineste 96 de ani), nu mai stie nici cum il cheama. De ce nu a scris nici o carte timp de cinci decenii, cat a fost in strainatate, cum au scris multi alti romani capabili?

Neagu Djuvara este mai periculos decat Mihail Roller. Cel putin istoricul Roller sustinea originea slava a poporului roman. Cand si-a dat seama de greseala facuta, a avut demnitate si s-a impuscat.

Daca Neagu Djuvara era roman cinstit, dupa cum pretinde, de ce nu a revenit in tara? Cand la conducerea tarii, dupa anul 1953, au venit romanii, foarte multi cetateni ai Romaniei, care ramasesera in strainatate, au revenit in tara. Mentionez numai cativa oameni de mare valoare: George Constantinescu, inventator, creatorul stiintei si tehnicii sonicitatii, Henri Coanda, inventatorul si realizatorul primului avion cu reactie din lume; George Emil Palade, detinatorul Premiului Nobel pentru medicina; Iosif Constantin Dragan, istoric, autor al numeroase tratate de istorie, din care evidentiez unul: Noi, tracii, care trateaza istoria multimilenara a neamului romanesc.

Profesorul Constantin C. Giurescu, care a fost ministru al Propagandei Nationale in anul 1940, a ramas in tara, nu cum au procedat altii, care acum se dau drept patrioti. Profesorul C .C. Giurescu a fost arestat la 7 mai 1950 si intemnitat la Penitenciarul din Sighet, unde a stat pana la 5 iulie 1955. Dupa eliberarea din penitenciar, cand conducerea statului a fost preluata de romani, a revenit cadru didactic la Universitatea Bucuresti, iar, mai tarziu, a fost ales membru al Academiei Romane. inchei acest articol amintindu-i lui Neagu Djuvara urmatoarea zicala: „Orice chirurg poate deveni macelar, dar nu orice macelar poate deveni chirurg“.

23 iulie 2012

Voicu TUDOR

Post Scriptum. Esop spunea: „Pe scena vietii cati nu trec, cu chip balai si capul sec“.

Nota redactorului. Presupun ca autorul invoca articolul d-lui Ion Coja, din 2007, cind mai era publicat in Tricolorul, „in care i se aduc elogii lui Neagu Djuvara“, probabil pe postul pionului pe tabla de sah, pentru a-si face „deschiderea“ la propriul articol. Dar, pentru a vedea lucrurile in diacronia lor, se pare ca d-l Voicu Tudor nu cunoaste articolul d-lui Coja, din 10 oct. 2011, „Neagu Djuvara si romanii“, publicat in Curentul International (cf. http://curentul.net/2011/10/10/neagu-djuvara-%C8%99i-romanii/).

Aici, trecind de la „boier Djuvara“ la „batranul belfer“, practic, il extermina moral si intelectual pe Neagu Djuvara, deoarece acesta expune – intr-un material publicat in Cotidianul, pe care-l comenteaza d-l Coja –, niste idei care reflecta mintea fara minte a lui Neagu Djuvara, aidoma cu fata sa de ambuscat. Din pacate, se pare ca tocmai d-l Ion Coja i-a dat lui N. Djuvara ideea cu cercetarea filogenezei Neamurilor pe baza ADN-ului, caci lui Djuvara nu i-ar fi trecut prin cap asemenea idee.

In acest sens, trebuie sa relev ca Fundatia Academia DacoRomana a adresat un protest Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, cerind sa interzica profanarea mormintelor Voievizilor Neamului – inceputa, deja, cu mormintul domnitorului Vladislav Vlaicu, aflat in Biserica Domneasca din Curtea de Arges –, asa cum conspira acest Neagu Djuvara. Din pacate, Sinodul nu a luat nici o pozitie, singurul protestatar – palid , oarecum – fiind Puiu Hasotti, noul ministru al Culturii.

Sursa: Altermedia

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 551 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 657 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 548 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1149 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics