Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Adevăruri stânjenitoare cu/despre A. Plesu (Altermedia)
Aciduzzul | 3 august, 2010 | 3 comentarii | 421 vizualizari |
(3 voturi )

Motto: Maimuţa când n-are nici o treabă se scarpină în fund până îşi face o bubă (proverb indian). Cel care-şi spune A. Pleşu,mâzgălea zilele trecute în Adevărul (ziarul finanţatorului său ) nişte rânduri grosiere, ceva între delaţiune şi o transpiraţie grobiană. Intervenţia pseudo-publicistului era motivată de – Scrisoarea deschisă -adresată Excelenţei sale Mark H. Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, de către 4 ONG-uri, şi înmânată în cadrul unui protest public, oficial,decent şi legal autorizat. Faptul că nu a existat nici o referire la personajul nostru curimănos, nu l-a împiedicat să se bage în seamă, ca musca-n lapte (sau în curul vacii; dex’98, expr. a fi inoportun).

Ne întrebam cu ce se ocupa acest Pleşu, înainte de a deveni şef în trustul de presă al KazMunaiGaz-Rompetrol, sau premergător desfiinţării publicaţiei „Săptămîna”, la 4 ianuarie 1990, împreună cu “marele guru al politicii româneşti”, KGB-istul Silviu Brucan -Saul Bruckner(cel care” a moşit” naşterea în februarie 1990 a Grupului de Dialog Social-GDS)!?

Conform propriilor declaraţii,doctorul nostru în ale publicisticii, era “lector” în faţa activului Securităţii şi al Ministerului de Interne.
Detaliile despre colaborarea cu Securitatea există, chiar dacă “filosoful” nostru crede că “profesorul” Măgureanu i-a “ incinerat” dosarele la Berevoieşti,iar ce a mai rămas, a edulcorat el in perioada 2000 – 2004 (când a fost “uns” membru în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității-CNSAS).

Antropologul Claude Karnoouh trăieşte de ani buni, simplu şi modest printre noi. A “batut cu talpa” Maramureşul îmbracat neoaş, a fost la naşteri, botezuri şi înmormântări în popor, şi este profesor- invitat al Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj. Într-un interviu de anul acesta, el pune un diagnostic dur, atunci când este întrebat, cum vede salvarea României:”Vom ramâne o ţară subdezvoltată, o pradă ideală pentru multinaţionale sau marile corporaţii, cu mâna de lucru extrem de ieftină şi manoperă de calitate, o republică bananieră fără pic de putere şi influenţă exterăa. Cioclii ei sunt câţiva papagali cu pretenţii de intelectuali, care cântă în struna marilor rechini ai capitalismului şi liberalismului”.

A. Pleşu a fost prima propunere a lui Ion Iliescu pentru fotoliul de ministru al Culturii, în Guvernul FSN( condus de Petre Roman) după lovitura de stat /Revoluţia din Decembrie 1989. Imediat acesta “a trecut la treabă” oferindu-i (cu aprobarea lui Ion Iliescu şi a premierului Petre Roman-fiul lui Walter Ernő Neuländer) întreaga Editură Politică a PCR, care avea cea mai performantă tipografie din România, colegului său Gabriel Liiceanu, un alt”dizident” de la GDS. Nici până astăzi nu se stie, cum s-a transformat peste noapte, un bun al statului în editura privată Humanitas! Oamenii cu bun-simţ s-au retras din Minister dar pe Pleşu nici măcar sângeroasa Mineriadă din iunie 1990 nu l-a mişcat din funcţie.

În dimineaţa zilei de 14 iunie,”papagalul intelectual” s-a oprit la redacţia fostului ziar al PCR “Scânteia” (aservit atunci FSN), unde lasă un îndemn la “curăţenie”, apărut chiar pe prima pagină a ziarului. Şi uite aşa, Pleşu a mers tot înainte şi tot mai sus, în structurile tuturor guvernelor care au trecut /sau trec peste România.Probabil că mulţi s-au întrebat: cine “il tine in brate” pe ministrul-infractor, care a mers până acolo, încât a plagiat şi titlul cărţii sale de căpătâi.

Minima Moralia este titlul original al cărţii filosofului Theodor Wiesengrund Adorno (italo-evreu) publicată în anul 1951. Acesta a fost membru al Şcolii de la Frankfurt, unde studiază filosofia, muzicologia şi psihologia, împreună cu Max Horkheimer,H.Marcuse, Walter Benjamin, Jurgen Habermas şi alţii.Această colecţie de aforisme a oferit/sau nu,după razboi, alternative politice şi economice:”viaţa greşită nu poate fi trăită în mod corect” (Es gibt kein richtiges Leben im falschen).

Ecce homo (exclamaţia atribuită în Evanghelia lui Ioan (19,5) procuratorului roman Pilat din Pont) – Iată omul, care ne împroaşcă cu noroi şi emite judecăţi inchizitoriale, arogant şi îmbuibat de bine, lătrăul de serviciu al unor fantome-politruci care încă mai bântuie România! (vom reveni).

Sursa: Altermedia

3 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics