Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Alegeri in MLNR. Observatii asupra rezultatului primului tur de scrutin(MLNR-Povestiri Adevarate)
Aciduzzul | 4 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 622 vizualizari |
(1 voturi )

Asa cum am promis, dar cu o mica intarziere, va impartasesc cateva ganduri si observatii asupra stadiului actual al alegerilor pentru demnitatea de Mare Maestru al MLNR. Voi analiza 3 aspecte pe care le consider in acest moment de importanta majora pentru ziua de sambata, 6 noiembrie 6010 A:.L:.

A. Situatia nominalizarilor si ultimele doua saptamani de campanie:

In primul rand trebuie observata griparea masinariei de vot controlata de Danut Tanasie. Este impardonabil ca, dupa mai bine de un an de campanie si dupa presiunile uriase facute de Tanasie, Gales si Cristi Gherasim asupra multor Ateliere, candidatul sustinut fatis de catre Chirovici si care beneficiaza de tot suportul uman si baza logistica a MLNR sa reuseasca un scor de sub 50% din totalul optiunilor Atelierelor. In mod matematic, infrangerea sa in Conventul de sambata, 6 noiembrie 2010, era, la momentul anuntarii rezultatelor, deja garantata. Acest lucru a fost exprimat perfect de catre Traian Caramanian care, inca de acum 3 luni, i-a declarat si lui Mircea Gheordunescu dar si apropiatilor acestuia ca:

“Mircea va intra pe primul loc in finala dar va iesi ultimul, indiferent cine ii va fi opozantul”.

In urma analizei repartitiei voturilor pe Ateliere, conform bunei traditii a celor 2 nominalizari strategice, grupul compus initial din Gheordunescu si Caramanian are peste 80 de nominalizari comune. Dintre acestea, tot in mod traditional, cel putin jumatate au raspuns doar de fatada solicitarilor facute de Ovidiu Gales, Dan Tanasie si chiar si Chirovici de a vota tandemul Mircea-Traian, dar atitudinea delegatilor la vot va fi evident ostila lui Mircea tocmai datorita santajului la care le-au fost supuse Atelierele.

Santajarea lui Gheorghe Florea avand consecinta trecerea acestuia in barca lui Mircea s-a realizat prea tarziu, majoritatea delegatilor care pot fi influentati de catre conducerea Ritului Memphis-Misraim decizand deja ca isi mentin optiunea pentru Radu Balanescu. (oricum acestia nu reprezinta decat mai putin de 20 de delegati la Convent). De asemenea, impacarea de coniventa dintre Gabi Gherasim si Stefan Masu nu trebuie nicidecum interpretata ca o abdicare totala a lui Stefan, resentimentele acestuia si mai ales ale echipei sale fata de santajul ordinar carora le-au cazut victima urmand sa genereze in momentul votului de sambata o reactie total ostila la adresa lui Gheordunescu. Mai ales pentru ca va persista in mintea tuturor o intrebare: ”

“Si daca oamenii lui Gheordunescu ne ataca iarasi dupa ce il alegem Mare Maestru, ce optiuni de a ne apara mai avem la dispozitie???”

Baza acestor suspiciuni este cat se poate de reala, in special Iulian Moisescu exprimandu-si inca de acum 2 ani intentia de a-i prelua locul lui Stefan Masu.

Aceste lucruri sunt perfect cunoscute si de catre echipa de campanie a lui Gheordunescu si in special de catre Chirovici, tocmai astfel justificandu-se eforturile disperate din ultima saptamana de a coaliza in jurul lui Mircea cati mai multi votanti, indiferent de costurile de imagine asociate sau de “operatiunile speciale” la care recurg. Constatam astfel o alinata impotriva firii, binecuvantata de catre Chirovici, intre Mircea Gheordunescu, Ion Savancea, Gheorghe Florea, Manole Iosiper si grupul ce l-a executat pe Stefan Masu (Iulian Moisescu + Gabi Gherasim), alianta creeata cu unicul scop de a asigura castigarea alegerilor de sambata si garantarea in acest mod a imunitatii lui Chirovici si a gastii sale fata de rezultatele auditului financiar solicitat de catre Radu Balanescu si sustinatorii sai directi.

Surpriza placuta a primului tur o reprezinta scorul mult peste asteptari a celor doi outsideri, Nini Florea si Cornel Visoianu. Cele 110 nominalizari obtinute de acestia reprezinta un bazin electoral in mod evident ostil atat lui Mircea cat mai ales lui Chirovici si, ca atare, pot fi considerate ca o aditie clara la bagajul de voturi deja detinut de catre Radu Balanescu.

Analiza raportului statistic a nominalizarilor anulate ne arata, pe de alta parte, eforturile disperate facute de gasca lui Chirovici de a-l scoate pe Radu Balanescu din ultimul tur al alegerilor si de a-l plasa cat mai prost pe Cornel Visoianu, considerat ca un aliat mult prea fidel lui Radu si, ca atare, neabordabil. Cei doi au impreuna 24 de nominalizari anulate la un numar total de 211 nominalizari exprimate (adica peste 12%), in timp ce Traian Caramanian a fost protejat frenetic, avand numai 4 nominalizari anulate din 136 exprimate (reprezentand 3%). Astfel de aberatii statistice sunt explicate in mod traditional in stiintele sociale numai prin manevre dolosive in faza de exprimare si/sau numarare a voturilor, ceea ce banuim ca s-a intamplat si acum, asa cum s-a mai intamplat in MLNR si in urma cu 4 ani si in urma cu 7 ani si in urma cu 10 ani, cel putin atat cat am eu cunostinta in mod direct.

Desi aparent o alianta Gheordunescu – Caramanian asigura castigarea alegerilor de sambata de catre Mircea, lucrurile trebuie nuantate. Caramanian a ramas un exponent al unui curent nu numai decent si constructiv in Ordin, dar mai ales sanatos, asa cum l-am si cunoscut in urma cu 7 ani. Regretul meu urias este ca in aceasta finala nu se afla prezent si el, pentru ca reprezenta un model de Mare Maestru usor de acceptat de FF si foarte greu de combatut si atacat.

Ca atare, asocierea lui Caramanian cu gasca Savancea-Florea-Iosiper-Gherasim-Tanasie este greu de inghitit de acesta, reprezentand oarecum in plan spiritual negarea unei activitati constante si derulate cu discretie dar extrema fermitate pe parcursul ultimilor 10 ani. De altfel, inca de saptamana trecuta Traian Caramanian a transmis tuturor celor care l-au sprijinit si cu care a facut o campanie de o exceptionala decenta ca zvonurile privind alianta cu Mircea Gheordunescu sunt minciuni care trebuie imediat dezmintite, lasandu-i pe fiecare dintre FF sa voteze dupa cum ii dicteaza constiinta.

Chiar si o declaratie publica a lui Caramanian de sustinere a lui Gheordunescu nu reprezinta o garantie a castigarii alegerilor de catre acesta din urma, tocmai pentru ca electoratul fidel lui Caramanian are cu totul alte valori masonice decat cele asociate gastii Savancea-Florea-Iosiper-Tanasie si, ca atare, nu sunt atat de usor de convins sa isi vanda voturile lui Mircea in schimbul a 2-3 functii posibil de obtinut de Caramanian si apropiatii sai in viitorul Mare Consiliu.

Culmea acestei campanii, este perfect posibil ca lovitura de gratie sa fi fost data lui Mircea Gheordunescu de catre cativa profani. Evenimentul de luni, organizat de Cornel Visoianu pentru Radu Balanescu la Vila Lac 1, s-a bucurat de o prezenta remarcabila a varfurilor decizionale din tara noastra, precum si de exprimarea clara si lipsita de echivoc de catre Costel Iancu a sustinerii pentru Radu (ceea ce a dat o grea lovitura celor ce sperau ca Ritul Scotian sa treaca cu arme si bagaje de partea lui Gheordunescu).

Suplimentar, in aceasta seara, Radu Balanescu a fost invitat la B1TV, televiziune care reprezinta in peisajul romanesc nu doar patronatul sau dar, mai ales, un punct de vedere pro-guvernamental. In contrapartida, Mircea Gheordunescu a fost obligat sa anuleze evenimentul pe care il programase pentru miercuri seara dintr-un motiv deosebit de stanjenitor pentru el, si anume anularea prezentei la eveniment de catre aproape toate personalitatile invitate, sub diverse motive.

Culmea, “primul pe lista, cu voia Dumneavoastra”, a fost chiar Excelenta Sa, fostul Presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, care si-a anulat participarea la evenimentul lui Gheordunescu inca de saptamana trecuta. De asemenea, toate eforturile depuse de Gheordunescu si echipa sa de a accede pe sticla au fost tratate cu un refuz constant de catre toti decidentii din mass-media romaneasca. Paradoxal, omul creeat de Chirovici si prezentat deja de acesta ca viitorul Mare Maestru al MLNR se trezeste total izolat pe scena politica romaneasca, fara suport mass-media si obligat sa se alieze cu solutia imorala reprezentata de grupul Savancea-Florea-Iosiper-Tanasie-Gherasim intr-o ultima si disperata tentativa de a cumpara cateva voturi.

B. MLNR si interactiunea cu Statul Roman pe termen scurt si mediu:

Dupa cum am spus in mai multe ocazii, Ordinul nostru poate fi si o binecuvantare dar si un teribil blestem pentru o tara ca Romania. Sau poate fi lasat sa actioneze in mediocritatea in care ne balacim de 7 ani. Sub o conducere inteleapta, putem face enorm de multe in sprijinul interesului national, in special in plan international. Sub o conducere oculta, MLNR se poate transforma extrem de usor in cea mai grava amenintare la adresa ordinii de stat. Un Mare Maestru de tipul “Licio Gelli” poate transforma in mai putin de 3 ani MLNR in cea mai redutabila retea de crima organizata pe care Romania o poate probabil cunoaste.

Tinand cont de aceasta realitate, precum si de faptul ca Ordinul este o directie permanenta de lucru a structurilor Statului Roman insarcinate cu apararea Constitutiei, apare intrebarea perfect legitima: care este modul de control al MLNR cel mai facil de implementat de catre institutiile abilitate?

Raspunsul este unic si in totala antiteza cu punctul A, astfel incat, in ciuda a ceea ce am scris pana acum contra lui Mircea Gheordunescu si a echipei sale, ma simt obligat sa recomand tuturor celor ce inteleg complexitatea acestei problematici speciale sa accepte ca Mircea Gheordunescu este solutia rationala si eficienta in acest moment. Tocmai pentru ca a fost informator al Securitatii comuniste, tocmai pentru rapacitatea sa de mica ambitie, tocmai pentru modesta pregatire intelectuala si, mai ales, tocmai pentru ca atat el cat si echipa construita in jurul sau sunt extrem de usor santajabili si, ca atare, controlabili, iar ambitiile lor sunt marunte si usor de satisfacut.

As vrea sa precizez clar ca nu sustin alegerea lui Gheordunescu in functia de Mare Maestru pentru ca mi-ar fi frica de vreo amenintare venita din partea sustinatorilor acestuia, desi deja m-au amenintat, inclusiv cu eliminarea fizica. Decizia mea de a recomanda tuturor Fratilor alegerea lui Mircea Gheordunescu in inalta demnitate de Mare Maestru se bazeaza pe o analiza nu doar a situatiei actuale a MLNR, dar mai ales a contextului mult mai larg al vietii si evolutiei Romaniei ca parte integranta nu doar a Comunitatii Europene dar mai ales ca structurilor Euro-atlantice. Folosesc aceasta ocazie pentru a cere public scuze Domnului General de Brigada Florian Coldea si ofiterilor exceptionali cu care lucreaza pentru ca m-am indoit nejustificat de motivatia justa a optiunii lor.

Iubiti Frati, va rog sa luati in calcul aspectele semnalate de mine si sa nu considerati o gluma prea ironica ceea ce am scris la acest punct. Va rog sa va ganditi bine ce si cum veti alege sambata. Nu veti alege doar un om sau un grup de oameni, veti alege si o alta cale de evolutie a Ordinului in urmatorii 10-20 de ani. Indiferent daca ii desconsiderati sau nu, indiferent de sentimentele voastre, va rog sa alegeti folosindu-va intelectul, analizand cu mare atentie si responsabilitate consecintele pe termen scurt dar si mediu ale votului vostru.

Ma simt obligat sa repet ceea ce deja am afirmat: indiferent cine va castiga alegerile, drumul meu s-a despartit definitiv de cel al MLNR. Poate unii dintre dumneavoastra vor putea trai cu dezamagirea compromisului pe care il veti face. Mie imi este deja prea scarba. O scarba deja fizica numai la contactul cu acesti asa-zisi oameni. Si nu voi mai putea sa le spun vreodata Frati (si nici macar, in mod formal, Domni). Asa ca… nu imi ramane decat sa va doresc succes si Dumnezeu sa va calauzeasca pasii, gandurile, vorbele si faptele.

C. Apartenenta mea la echipa de campanie a lui Radu Balanescu:

Mi-a fost adusa la cunostinta in cursul zilei de astazi o acuzatie deosebit de grava lansata personal de catre Chirovici la adresa lui Radu Balanescu in urma cu saptamani bune. Deoarece nu fac parte din echipa nici unuia dintre candidati si deoarece nu m-am implicat in aceasta campanie decat in mod transparent si fara a cere sfatul sau indicatiile cuiva, de abia ieri am aflat de ceea ce sutine cu tarie Chirovici. Si anume ca Radu Balanescu este cel care m-a determinat sa ies public cu informatiile publicate pe acest site, precum si in mass-media, acuzandu-l ca a generat o asa-zisa campanie publica murdara cu unicul scop de a castiga alegerile de sambata.

Credeam sincer ca macar Chirovici ma cunoaste mult prea bine pentru a sti ca nu as face asa ceva pentru nimeni. Desi m-as bucura sincer ca Radu Balanescu sa aibe la dispozitie sumele de bani cu care sa ma convinga… LOOOOL… dar m-as bucura numai ca le detine el, pentru ca eu, asa cum ma stiu Fratii de mai bine de 10 ani, mi-am sustinut mereu credinta intr-un Ordin mai curat, mai bun si care sa functioneze cu deplina respectare a legislatiei romane.

Neg vehement orice asociere cu Radu Balanescu, cu campania sa in interiorul sau exteriorul MLNR si il declar public pe Eugen Ovidiu Chirovici un mincinos jalnic, un personaj care va ajunge la groapa de gunoi a istoriei Ordinului nostru, indiferent de ceea ce va trebui sa fac in continuare. Dupa cum cred ca ati aflat cu totii, singurul candidat pe care l-am sprijinit si il voi spijini, daca voi putea si daca va candida si la viitoarele alegeri, este Traian Caramanian. Acum doi ani am muncit pentru ca Traian sa devina candidatul unic la inalta demnitate de Mare Maestru al MLNR mai mult decat oricine altcineva.

Am acceptat, pentru a-i da o a doua sansa, sa ma sacrific si sa fiu considerat un paria al Ordinului in care am investit ani, timp, bani si, mai ales, suflet. Iar Chirovici stie perfect aceste lucruri. Ca un mincinos ordinar precum el sa isi permita sa ma acuze pe mine ca as fi sclavul cuiva este picatura ce umpe paharul rabdarii mele. Asa cum a facut timp de 10 ani, tradandu-si unul dupa altul toti apropiatii, asa cum timp de 5 ani a dormit la alta femeie decat sotia sa, prezentand in schimb o fata de familist onorabil atat in public cat si in interiorul Ordinului, asa sa dea Domnul sa fie si el tratat de acum incolo. Ii doresc sa ii dea Dumnezeu o viata lunga, croita dupa sufletul sau curat. Eu, in schimb, voi face tot ce tine de mine ca raul ce mi l-a facut si l-a facut multora dintre noi sa i se intoarca inzecit. (Florin Ghiulbenghian)

Rezultatele primului tur de scrutin in MLNR

Am citit in aceasta dimineata un articol suficient de interesant si foarte bine documentat (cel putin asa il consider… LOOL) pentru a-l posta si pe acest blog.

Finala previzibila

Rezultatele finale au facut inconjurul Obedientei si au fost transmise pe SMS in toate zarile incepand cu ora 19:30.

Acum au ajuns deja la mai multi profani decat Calfe si Ucenici exista in Marea Loja, deci le putem publica si noi dupa ce le-am primit de la doi profani (verificati si cunoscuti ca nu sunt Frati).

Conform previziunilor noastre si a multor Frati si Ateliere, avem o finala intre doi exponenti a doua”curente” distincte din cadrul Obedientei, Mircea Gheordunescu si Radu Balanescu.

Detaliile finale sunt urmatoarele, conform mesajelor si e-mailurilor primite:

MG = 152 Nominalizari Validate (163 Nominalizari Exprimate – 11 Nominalizari anulate)
RB = 134 Nominalizari Validate (149 Nominalizari Exprimate – 15 Nominalizari anulate)
TC = 132 Nominalizari Validate (136 Nominalizari Exprimate – 4 Nominalizari anulate)
CV = 53 Nominalizari Validate (62 Nominalizari Exprimate – 9 Nominalizari anulate)
NF = 45 Nominalizari Validate (48 Nominalizari Exprimate – 3 Nominalizari anulate)
Simion = 1 Nominalizari Validate (1 Nominalizari Exprimate – 0 Nominalizari anulate)
Giurascu = 1 Nominalizari Validate (1 Nominalizari Exprimate – 0 Nominalizari anulate)
Gogescu = 0 Nominalizari Validate (0 Nominalizari Exprimate – 0 Nominalizari anulate)

Total Nominalizari exprimate 561 dintre care 43 Anulate.

Explicatiile echipelor de Campanie cu privire la diferentele dintre estimari si rezultate au fost variate si unele chiar pertinente.
Va vom explica parerea noastra cu privire la anumite schimbari ce s-au constatat si care reprezinta diferente mari fata de estimarile ce s-au facut pe parcursul intregii perioade nerecunoscuta ca si „campanie”:

– pe schimbarea de macaz la varf a “scotienilor” si-au schimbat optiunea aproximativ 40 Loji. Nu e cazul sa le dam numele, dar se stiu foarte bine in Obedienta si se stiu si ele. De fapt se va vedea la votul final care a fost optiunea lor reala si care a fost cea impusa.

– si in ziua numararii nominalizarilor, vineri 22 Octombrie, peste 10 Loji, prin membri ai acestora, au sustinut ca nominalizarile lor erau favorabile unui tandem si la deschiderea plicurilor, pe documentul oficial era nominalizat alt tandem. Punem asta pe seama faptului ca cei care au dat informatia nu au spus adevarul, nicidecum ca s-ar fi completat altfel decat a votat Loja

– in urma presiunilor si amenintarilor directe (daca este cazul, dupa Convent vom publica exemplele concrete si e-mail-urile primite de la cei in cauza) s-au mai “schimbat” inca 20 de Loji.

Ca si concluzie, vorbim de 70 Loji = ~140 nominalizari care si-au schimbat destinatarul intre ceea ce s-a declarat la interogarea pt sondaj si ceea ce s-a decis in Loja.

Pentru a verifica cat de apropiat de rezultatul final a fost estimarea noastra va mai informam ca totalul nominalizarilor exprimate (cu cele 43 anulate) a fost de 561, iar estimarea noastra a fost ca nu se vor acorda mai mult de 570 Nominalizari.

Deci modelul nostru matematic este corect in conditiile in care ceea ce s-ar fi declarat se regasea pe buletinele de Nominalizari.

Speram ca in urmatoarea perioada sa gasim o mai mare deschidere de la ambele echipe ale candidatilor si sa putem sa va dam informatii cat mai exacte pentru a va face o idee si o impresie corecta inainte de a va afla direct sau prin reprezentantii Lojii in fata buletinului de vot.

Stim ca nu mai este posibla “campania”, ceea ce ne indreptateste sa credem ca finala era previzibila de la intocmirea decretului cu privire la desfasurarea acesteia.

In afara intrebarilor existente pe acest blog, asteptam propuneri de intrebari venite din partea voastra, pe care le vom trimite candidatilor.

MAAU sa ne vegheze si sa ne arate calea cea dreapta.

Sursa: MLNR-Povestiri Adevarate

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 355 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 432 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics