Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Alina Gorghiu se face (iar) de ras aruncandu-se cu capul inainte in trena lui Alistar (Curentul)
Aciduzzul | 26 ianuarie, 2011 | 1 comentarii | 2468 vizualizari |
(5 voturi )

George Roncea
Starul corupt al societatii in civil, Victor Alistar, a ramas fara scaun in CSM, dupa ce Curtea Constitutionala a invalidat alegerile admitand contestatiile senatorilor PDL. Contestatiile ii priveau pe 4 dintre cei 11 membri alesi in noul CSM, printre ei si Victor Alistar, astfel ca alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii vor fi reluate. Decizia Curtii Constitutionale a fost luata cu majoritate de voturi, este definitiva si obligatorie. Alistar a calificat hotararea instantei drept „un act de epurare politica“, sintagma cu trimitere la persecutiile etnice la adresa evreilor epurati de nazisti. Judecatorii de la Curtea Constitutionala au ajuns deci un fel de nazisti pentru milogul lui Vintu, crescut la cresa pesedista. Doar Ponta a mai emis astfel de elucubratii asemanandu-l pe Basescu cu Hitler, ceea ce a provocat enervarea intregii lumi evreiesti, pentru care Hitler este unic si irepetabil, prin prisma activitatii sale scelerate.

„Victima“ nazismului, Alistar, se alimenteaza din aceeasi tata doctrinara, mai ales daca ne gandim cata snaga ideologica a asimilat el pe langa dinozaurul comunist Octav Cozmanca.

Ce mai vaiet se starni in menajeria lui Nus, ce-au mai sarit „impartialii“ analisti/golanasi sa-l mai caineze, sa acuze, sa tipe, sa se strofoace ca la usa cortului. S-a detasat, din corul vociferarilor, glasciorul strident al Alinei Gorghiu, care s-a intrebuintat la greu, ca o furie ori amazoanca indragostita la maximum de virtutile reprezentantului societatii civile, desi Alistar se crede ca ar fi usor pidosnic ca urmare a sustinerii sale frenetice de catre organizatii de profil.

Atat de aprig s-a aruncat Gorghiu sa-l apere pe Alistar incat s-a infipt singura cu capul in zid, facandu-se inca o data de ras. Iar trebuie sa o corijez, ca si cu alta ocazie cand a zborsit-o aiurea’n vant pretinzand ca vantul din pupa face rau la sanatatea Marinarului. Iar o sa ma dea in judecata, iar o sa-mi ceara bani, ca si Vadim, care macar stie oleaca de carte sau are cel putin un prieten care sa-i arate cum se buchiseste Constitutia. Alina se pare ca nu (mai) are niciun prieten, restul au parasit-o toti, raman doar eu la margine de drum, ca omul bun, sa-i pun degetul pe slova, poate nu se mai face de ras si cu alta ocazie.

Asadar ce a mai comis Alinuta, in disperata sa nevoie de a se evidentia pe Frontul Salvarii Scaunului Alistarului (FSSA)?. Conform Mediafax, Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat ca, dupa decizia CC privind CSM, la nivelul Justitiei din Romania s-a creat un vid de putere executiva, ea apreciind ca acest lucru va avea consecinte pe plan intern, dar si extern, legate de Raportul pe Justitie. „Trecand de aspectul tehnic al deciziei Curtii Constitutionale, la nivel public s-a creat o mare problema, la nivel de Justitie s-a creat un vid de putere executiva. Faptul ca de azi noi nu mai avem CSM are consecinte atat la nivel intern, cat si extern – in februarie vom avea Raportul de monitorizare pe partea de Justitie din cadrul MCV, care si asa iesea prost, cu atat mai mult in acest context“, a spus Gorghiu.

Dupa „jurista“ (?) Gorghiu, CSM este deci putere executiva! Valeleu, deci tot Boc este seful CSM?! Tot el va trage ponoasele? La naiba’n puii mei (explic pre limba si mintea Alinutei – n.n.), lucrurile nu stau astfel, ci viceversa.

Sa-i explic deci deputatei vitriolante (tare in gura, pe romaneste), dar lipsita de acribie cum sta treaba cu CSM-ul asa cum i-am explicat, cu rabdare si aplicatie politehnica, si notiunile elementare de marinarie (la faza cu vantu’ pupii):

Ministerul Justitiei este reprezentantul puterii executive, in timp ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) reprezinta manifestarea puterii judecatoresti, iar atributiile si prerogativele celor doua institutii reies din Constitutia Romaniei si din legislatia relevanta, iar exercitarea functiilor celor doua institutii se realizeaza in spiritul principiului separatiei puterilor in stat.

Ce este CSM-ul si la ce serveste el – cursul scurt pentru Gorghiu

Consiliul Superior al Magistraturii este format din 19 membri, din care 9 judecatori si 5 procurori, alesi in adunarile generale ale magistratilor, 2 reprezentanti ai societatii civile, specialisti in domeniul dreptului, cu o inalta reputatie profesionala si morala, alesi de Senat, precum si ministrul justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, membri de drept ai CSM.

Consiliul este organizat intr-o sectie pentru judecatori, formata din cei 9 judecatori, si intr-o sectie pentru procurori, la randul ei formata doar din cei 5 procurori. Din punct de vedere constitutional, rolul esential al CSM este acela de garant al independentei justitiei. Legea 317 descrie atributiile sale primare astfel:

Art. 31 – (1) Consiliul Superior al Magistraturii apara corpul magistratilor si membrii acestuia impotriva oricarui act de natura sa aduca atingere independentei sau impartialitatii magistratului in infaptuirea justitiei ori sa creeze suspiciuni cu privire la acestea. De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii apara reputatia profesionala a magistratilor.

(2) Magistratul care considera ca independenta, impartialitatea sau reputatia profesionala ii sunt afectate in orice mod se poate adresa Consiliului Superior al Magistraturii care, dupa caz, poate dispune verificarea aspectelor semnalate, publicarea rezultatelor acesteia, poate sesiza organul competent sa decida asupra masurilor care se impun sau poate dispune orice alta masura corespunzatoare, potrivit legii.

(3) Consiliul Superior al Magistraturii asigura respectarea legii si a criteriilor de competenta si etica profesionala in desfasurarea carierei profesionale a magistratilor. In vederea acestui scop general, Consiliul are atributii in primul rand cu privire la cariera magistratilor, el propunand Presedintelui tarii numirea si eliberarea din functie a judecatorilor si a procurorilor. El dispune promovarea sau transferul magistratilor, de asemenea putand propune Presedintelui acordarea de distinctii catre magistrati. Consiliul detine atributii si in domeniul recrutarii, evaluarii sau formarii magistratilor, organizarii si functionarii instantelor de judecata, el fiind responsabil cu adoptarea Codului deontologic al magistratilor. O functie speciala este aceea de instanta de judecata:

Art. 44 – (1) Consiliul Superior al Magistraturii indeplineste, prin sectiile sale, rolul de instanta de judecata in domeniul raspunderii disciplinare a judecatorilor si a procurorilor, pentru faptele prevazute in Legea privind statutul magistratilor nr. 303/2004, precum si pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta de catre acestia, daca fapta nu constituie infractiune.

CSM-ul nu este puterea executiva

CSM efectueaza un control bivalent, atat asupra magistratilor judecatori, reprezentanti ai puterii judecatoresti, cat si asupra magistratilor procurori, care isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministrului Justitiei.

Insa institutia CSM este gandita ca sa fie un for de echilibru si o instanta de impartialitate in domeniul justitiei, iar faptul ca atributiile sale sunt extinse dincolo de sfera puterii judecatoresti si, prin prerogativele pe care le are in raport cu magistratii procurori, intersecteaza sfera puterii executive nu transforma in niciun caz CSM-ul in organ al Puterii Executive, subordonat Primului-Ministru. Ba dimpotriva.

Controlul CSM asupra carierei si activitatii profesionale a procurorilor este limitat la realizarea de propuneri de numiri si revocari ale procurorului general, ale adjunctilor acestuia si ale sefilor de sectii. Atributiile CSM in privinta procurorilor sunt mai reduse in favoarea Ministerului Justitiei. Rolul CSM in sistemul de Justitie este tocmai acela de reechilibrare a puterii judecatoresti in raport cu puterea juridica.

Ii recomand deputatei PNL, cum am facut-o si cu alta ocazie, sa mai puna mana (si) pe carte si o astept in instanta (si) pentru acest articol de ziar, ca si-asa vad ca mi-a citit de-a fir-a par intreaga productie jurnalistica, dupa cum rezulta din citatia pe care mi-a trimis-o. Ma refresiseaza ideea ca ma urmareste cu atata atentie concentrata o domnisoara ravisanta venita tocmai din Tecuci ca sa ma cunoasca mai bine. Desi afectata de Legea lui Newton, ma refer la pungulitele de la ochi, vizibile deja, cred ca as iesi o data la o talpa pe strase, sa-i arat Capitala. Nu stiu daca face insa o iesire la o cafea cu o femeie care imi cere mai mult decat i-a cerut Daniela Crudu lui Leo din Strehaia.

Interesanta mi s-a parut cifra la care a estimat deputata PNL ca ar face onoarea sa – doar un miliard jumate, net, sub onoarea unui Vadim, de exemplu, care mi-a cerut 10 miliarde, in timp ce un venerabil mason vrea 4 miliarde. Ori Alina Gorghiu se subestimeaza, ori onoarea sa (de familista, pentru a cita din Caragiale) nu face nici cat o ceapa degerata.

Sursa: Curentul

Sursa Foto: Bataiosu

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics