Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Andrei Marga a numit la ICR Kiev si Moscova doi agenti de influenta ai Rusiei
Aciduzzul | 10 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 305 vizualizari |
(1 voturi )

Vasile Surcel
Senatorul PDL Radu F. Alexandru a dezvaluit, vineri, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la sediul ARD faptul ca Andrei Marga a numit la conducerea filialelor Institutului Cultural Roman din Kiev si Moscova doua personaje cunoscute ca fiind niste veritabili agenti de influenta ai Rusiei. Concret,el a oferit si cateva detalii concrete: „La Kiev a fost numita Nadia Mosanu. Ea este nora domnului Alexandru Mosanu, primul presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, salutat candva cu multa speranta, ca un adevarat patriot. Ulterior, acesta a fost identificat si publicat pe lista cu agentii KGB, sub nume de cod Maxim(…).

Iar la ICR Moscova a fost numita doamna Florina Mohanu, care conduce Centrul Cultural Rus de la ASE Bucuresti, cunoscut drept una dintre cele mai elaborate filiere de influenta rusa.” De fapt, aceasta din urma alegere nu pare absolut deloc intamplatoare. Potrivit site-ului sau oficial, acest Centru Cultural de la ASE Bucuresti are urmatoarele „Misiuni”:

„Organizarea fondului de carte si materiale multimedia, referitoare la istoria, cultura, arta si civilizatia Federatiei Ruse; Punerea la dispozitia publicului a surselor de informare referitoare la istoria, cultura, arta si civilizatia Federatiei Ruse; Dezvoltarea unor servicii si produse informationale pe baza resurselor din dotare; Implicarea in diverse activitati consacrate promovarii limbii ruse, studiului limbii ruse, literaturii si artei ruse, clasice si contemporane, a istoriei si a culturii multinationale a popoarelor Federatiei Ruse, pentru cunoasterea vietii actuale din Rusia si pentru extinderea contactelor si schimburilor culturale si stiintifice dintre oameni”.

Daca facem abstractie de laudarosenia prinvitoare la inventarea caloriferului, constatam ca, in mare, tot cam asta are de gand sa faca si Andrei Marga de cand a fost numit in fruntea Institutului Cultural Roman. Referindu-se la cele doua doamne care au fost numite in fruntea ICR Kiev si Moscova, Radu F. Alexandru a mai detaliat:

„Nu stim ce cetatenie au, daca au si cetatenie romana sau au cetatenia Republicii Moldova si, ce este cel mai important, nu stim intr-adevar ce interese reprezinta, apara si urmeaza sa sustina aceste doua doamne”. in plus, senatorul democrat-liberal a reamintit ca, in cursul acestei veri, la foarte scurt timp dupa ce a fost numit, pentru scurta vreme, ministru de Externe, Andrei Marga a anuntat ca politica externa a Romaniei se va reorienta catre Rusia si China.

Iar asta intr-o perioada in care dupa cum spune Radu F.Alexandru „Astazi, postul de radio Vocea Rusiei al armatei ruse(…) este o prezenta cotidiana in Romania”. In acest context, reamintim ca, la un moment dat, la scurt timp dupa ce a fost pus in fruntea politicii externe romanesti, au circulat informatia ca, in tineretea sa, Andrei Marga ar fi „cooperat” cu Directia de Informatii Externe a Securitatii, pe vremea cind aceasta din urma lucra in stransa colaborare cu omologii sai din URSS.

Motiv care ar putea explica si tendintele filo-ruse pe care Marga le-a si facut publice ori de cate ori a avut ocazia. Din pacate, desi a promis, Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii nu a oferit, nici pana acum, un punct de vedere privitor la acest aspect al vietii profesorului Marga.

In plus, senatorul Radu F.Alexandru a cerut ca ministrul de Externe Titus Corlatean sa spuna public care sunt „datele profesionale si garantiile de onestitate” care le recomanda pe cele doua persoane numite in fruntea ICR din Kiev si Moscova.

Totodata senatorul a anuntat ca va depune un amendament la legea ICR in conformitate cu care toate posturile din conducere a filialelor sa fie atribuite pe baza de concurs. „Centrele culturale, oriunde in lume, sunt de o maxima importanta.

De la domnul Dobrescu (N.red: Alexandru, noul director al ICR Paris), identificat ca fost informator al Securitatii, pina la numirile de astazi, totul este facut absolut la bunul lui plac.” Sau ca sa spunem lucrurilor pe nume, inca ipoteticul „colaborator” Andrei Marga a adunat in jurul lui tot soiul de turnatori ai fostei Securitati.

Sursa: Curentul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 565 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 657 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 548 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1150 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics