Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
APEL S.O.S.: Stopati evacuarea Institutului de Etnografie si Folclor! Monica Macovei implicata in acte de mafie imobiliara in cazul averii lui Take Ionescu
Aciduzzul | 8 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 416 vizualizari |
(2 voturi )

S.O.S. STOPATI EVACUAREA INSTITUTULUI DE ETNOGRAFIE SI FOLCOR!

SCRISOARE DESCHISA catre

Domnul Victor Ponta, premierul Guvernului,
Doamna Mona Pivniceru, ministrul Justitiei,
Domnul Mihai Gadea, directorul postului ANTENA 3

Antena 3 a mai facut citeva reportaje despre mafia retrocedarilor constituita din „rechinii imobiliari”, cu referire, printre altele, la cazul Romalo, care revendica, cu acte false, toata partea de Sud-Est de zona Dristor a Bucurestilor.

Va solicit, ca prin audienta si puterea de care mai dispune presa, sa interveniti, in cadrul programului 100 de locuri de salvat din Romania, si pentru salvarea si recuperarea caselor lui Take Ionescu.

In urma unor procese frauduloase – in care, la fel, a fost implicata o clica de escroci avocati si judecatori –, casele lui Take Ionescu au fost „revendicate“ de un necunoscut, Calin-Mircea Popescu-Nasta – un pretins mostenitor indirect al averii imobiliare a lui Take Ionescu.

Printre aceste case se numara imobilul din str. Arhitect Ion Mincu nr. 19 (sau B-dul Kiseleff nr. 9), unde a functionat o sectie a Muzeului National de Arta; acum e ocupata de tigani, deoarece Calin-Mircea Popescu-Nasta nu o poate vinde – cum avea intentia –, caci nu are acte de proprietate.

O alta la fel de importanta este aceea din str. Take Ionescu, nr. 25 (fosta str. Atena nr. 25), in care se afla sediul central al Institutului de Etnografie si Folclor (I.N.E.F.). Cladirea fusese vinduta statului de catre Adina K. Woronieka (cf. facsimilului cu Monitorul Oficial nr. 163/17 iulie 1940), contra unei rente viagere, deci nu mai putea fi restituita!

Pe 8 noiembrie a.c. este ultimul termen pentru evacuarea I.N.E.F. De fapt, s-a inceput evacuarea arhivei I.N.E.F., in conditiile in care Primaria Capitalei sau Ministerul Culturii nu au atribuit nici un sediu provizoriu I.N.E.F.-ului. Acesta are o arhiva imensa, care reprezinta o comoara inestimabila pentru istoriografia si literatura Romaniei. Aceasta comoara se va pierde, tot asa cum s-a prapadit colectia de tablouri si alte documente a sectiei Muzeului National de Arta din str. Arhitect Ion Mincu nr. 19, colectie care a fost jefuita de diversi functionari (ca Aurel Dragos Munteanu), inclusiv de catre locatarii vecini ai imobilului.

I.N.E.F. este condus de catre Sabina-Cornelia Ispas, care, desi il conduce de vreo zece ani, nu a facut nimic pentru salvarea sediului institutului; probabil pentru aceasta inactiune a fost facut academician in 2009.

A treia casa importanta a lui Take Ionescu este cladirea din str. Take Ionescu nr. 2, din Sinaia, unde a functionat un camin de copii, care au fost aruncati pe drumuri. Aceasta ultima cladire a fost vinduta Silviei Rednic, sotia lui Mircea Rednic, pentru 200.000 de euro – conform contactului –, desi in piata se vorbeste de suma de 1.500.000 de euro, iar in presa se spune ca „a platit in schimbul ei doar 400.000 de euro, intrucit se afla intr-o stare avansata de degradare“; intre timp, ziarul Adevarul din 5 octombrie 2011 scrie ca Rednic „a platit suma de 600.000 de euro in urma cu sase ani“; in alt ziar se afirma ca a facut investitii de 600.000 de euro, pentru a o transforma – desi nu are voie, deoarece este monument istoric.

Aceste sume diferite de cele din contractul de vinzare-cumparare – de 200.00 de euro – dezvaluie o veritabila evaziune fiscala prin ascunderea sumei reale – ceea ce este si fapta penala!

Vinzarea a fost comisa cu ajutorul notarului Victor Mocanu, dar a fost ilegala, deoarece nu a existat actul de proprietate asupra cladirii. Cladirea a fost proprietatea Patriarhiei Romane, iar in escrocherie s-a implicat si preotul Vasile Raduca, de la Biserica Kretzulescu. Desi Corneliu Ghiciu, ultimul mostenitor al lui Take Ionescu, s-a adresat Patriarhiei Romane cu memoriul nr. 6429/14 iulie 2011, in care denunta escrocheria si cerea sa se intervina pentru recuperarea cladirii, consilierul patriarhal Doru Motoc a refuzat sa raspunda respectivului memoriu. Cladirea din Sinaia fusese donata de Adina Woronieka Eforiei Bisericii Kretzulescu, in 11 sept. 1948, deci nu mai putea face obiectul instrainarii si, cu atit mai putin, al retrocedarii! (Cf. facsimilul cu actul de donatie).

Procesele pentru aproprierea (adica jefuirea) averii lui Take Ionescu le-a cistigat intr-un proces la C.E.D.O., unde Popescu-Nasta a fost aparat de escroaca Monica Macovei, fiica ex-procuroare a colonelului (r.) Vasile Gherghescu, care, pina la lovitura de stat din decembrie 1989, a fost instructor la Sectia Militara si Probleme de Justitie – Sector M.A.I. – a C.C. al P.C.R. Acum, deoarece l-au ajuns blestemele pentru ceea ce au comis el si scorpia de fi’sa, se afla internat intr-un azil din Berceni, in carucior si abandonat de catre marea moralista europarlamentara, care denigreaza copios Romania.

La C.E.D.O., Romania a fost aparata de Cristina Tarcea, secretar de stat in ministerul Justitiei. Din informatiile mele, Monica Macovei a ajuns cu abjectia pina acolo incit, in plenul sedintei sectiei C.E.D.O. in care a avut loc procesul, a scuipat-o in fata pe Cristina Tarcea. Va rog sa luati legatura cu d-na Cristina Tarcea, sa va confirme incidentul.
Oricum, in urma succesului de la C.E.D.O., escrocul Calin-Mircea Popescu-Nasta a primit cea mai mare despagubire de la statul roman, de circa un milion de euro, desi nu are nici un document care sa ateste ca are dreptul la aceste proprietati.

Toate aceste proprietati au fost lasate, prin testament de catre Take Ionescu Academiei Romane. NU exista nici un act de casatorie a lui Take Ionescu cu Adina Olmazu, alias Adina Woronieka, recte Ecaterina-Alexandrina Woronieki si nici un act de mostenire cu aceste imobile in favoarea lui Calin-Mircea Popescu Nasta; acestui individ i-a lasat doar mobila si niste sume de bani la C.E.C. (cf. facsimilele cu actul de deces al individei si cu certificatul de mostenitor nr. 504/1975 al E. A. Woroniecki).

Donatia A. Woroniecka pag. 1;

Donatia A. Woroniecka pag. 2;

Donatia A. Woroniecka pag. 3

Decizia 1017 din 13.05.1996 a Curtii de Apel Ploiesti

Dar nici Patriarhul Daniel, nici presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, nu au facut nimic pentru a-si apara proprietatile, care, oricum, nici nu puteau fi retrocedate! Mai mult, testamentul lui Take Ionescu a disparut din arhiva Academiei Romane! Evident, ca sa se faciliteze furtul! Vinovati directi sunt presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, si secretarul acesteia, Paun Ion Otiman – si, in genere, conducerea Academiei Romane, aceasta acuzata si de alte escrocherii legate de vinzarea unor terenuri al Academiei.

Mentionez ca, intre timp, publicistul Voicu Tudor a mai semnalat prin presa ilegalitatile comise, precum „Take Ionescu si chestiunea Banatului“ (in Natiunea, nr. 417, 1-7 aug. 2007, pag. 7), „MAFIA RETROCEDaRILOR. Anonimul Calin-Mircea Popescu Nasta, ajutat de avocata Monica Macovei, a primit cea mai mare despagubire – 3 imobile ale lui TAKE IONESCU“ (in Romania Mare, 8 aprilie 2010, pag. 18), „Profanarea Mausoleului lui Take Ionescu din incinta Manastirii Sinaia“ (inTricolorul);

„Rednic i-a luat sotiei o vila monument istoric“ (in Atac la persoana, 22-28 noiembrie 2010, pag. 15), „Mafia retrocedarilor si averea lui Take Ionescu“ (in Danubius, nr. 4, iulie-august 2006) etc. Apoi, el si Corneliu Ghiciu au facut apel la institutiile statului indrituite sa inlature inclusiv aceasta mare escrocherie, dar toate institutiile – Presedintie, Patriarhie, Parchete, Ministerul Justitiei etc. – au musamalizat cazul, ceea ce constituie o dovada in plus ca avem un stat mafiot, condus de o clica de mafioti, clica manevrata din interior de catre cleptocratia postcedembrista, iar din exterior de alte clici oculte, care-i apara pe alogenii din tara.

Incercati sa stopati aceasta escrocherie, sa-i pedepsiti pe vinovati si sa recuperati casele lui Take Ionescu, fiindca fac parte din patrimoniul inalienabil al statului roman.

Voi reveni cu un material mai extins si cu alte documente.
6 noiembrie 2012
Colonel (r.) Vasile Zarnescu

Sursa: AlterMedia

Foto: Gandul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics