In Romania se comercializeaza, in ultima vreme, bere cu aditivi, care are in compozitie acid malic, caramel amoniacal si diverse arome, care pot fi periculoase pentru sanatate, avertizeaza reprezentantii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania. „Acest sortiment induce in eroare consumatorii pentru ca berea este in constiinta lor un produs suta la suta natural. Astfel de produse ar trebui denumite bauturi slab alcoolizate tip bere”, este de parere presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania, Costel Stanciu. Conform legii puritatii berii, poate fi numita bere doar bautura facuta din apa, malt, flori de hamei si drojdie. „Orice altceva nu este bere. In timp, tehnologia a evoluat, iar procedurile traditionale de fabricatie nu se mai respecta.
Nu se mai folosesc flori de hamei, ci extracte de hamei, iar berea foarte ieftina, la pet, are diversi adjuvanti pentru mentinerea spumei. La o bere fermentata normal, spuma sta putin, doar zece secunde”, explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare in Bucuresti.
Specialistul avertizeaza ca, atunci cand este bauta in cantitati mari (peste jumatate de litru pe zi), berea de proasta calitate, saturata cu aditivi, poate cauza steatoza hepatica (incarcarea cu grasime a ficatului), boala care poate degenera in ciroza.
Sursa: Evenimentul Zilei
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 26 august, 2014 | 1 comentarii | 389 vizualizari | 1 vot
Industria avicola se intoarce la valorile traditionale in Europa, stimulata de cererea in crestere pentru carnea de pui de calitate. Tot mai multi europeni renunta la carnea de pui crescut in sistem industrial in mega-ferme si se orienteaza catre puii crescuti in sistem free-range, adica in aer liber, cu acces permanent la verdeata. Acest sistem […]
Autor: Aciduzzul | 7 august, 2013 | 0 comentarii | 383 vizualizari | 4 voturi
A Dutch scientist is offering the world’s first cultivated beef made of stem cells to taste. He believes the lab-grown meat will feed the world and help save the environment. The tasting event happens amid UN calls to invest more in food innovation. The 5-ounce burger which costs $332,000 to produce was fried and taste-tested […]
Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 0 comentarii | 444 vizualizari | 1 vot
The transparency campaign initiated by McDonald’s last year was intended at marketing a more health conscious image of McDonald’s Corp.–and at using social media more effectively, but instead of talking about their love for the brand, the hashtag became a forum for people to talk about how disgusting they believe the food is. The ingredients […]
Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 1 comentarii | 521 vizualizari | 3 voturi
Autor: Aciduzzul | 1 iunie, 2013 | 2 comentarii | 1067 vizualizari | 6 voturi
Fungicidul Initium, produs de concernul BASF, destinat culturilor de vita-de-vie, cartofi si legume, a primit aprobarea finala de a fi folosit in tarile din Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat al BASF. Aprobarea vine dupa ce Initium a fost lansat anterior in tarile din Uniunea Europeana, America de Nord si de Sud, se mai arata in […]