Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Barbu: Autopsie vie cu marii plagiatori Manolescu, Cartarescu, Patapievici, Plesu si Liiceanu. Nu lipsesc clovnii Cartianu si CTP (Ziaristi Online)
Aciduzzul | 8 mai, 2011 | 0 comentarii | 579 vizualizari |
(3 voturi )

Continuam publicarea dialogului dintre filosoful Constantin Barbu, discipolul lui Noica, si Cosmin Cretu, cuprins de jurnalistul oltean in cel de-al doilea volum din seria grava Pamfletul Negru. Dupa prima parte, publicata de Ziaristi Online sub titlul Plagiatele mici ale lui Plesu, Patapievici si Liiceanu (I). Constantin Barbu, discipolul lui Noica, isi pune fostii colegi de la Paltinis la o “autopsie vie” , filosoful craiovean s-a ocupat de “disidentii lui Gogu” si comsomolistii-moralisti. Dupa prezentarea Falsficationistului Manolescu si a colegul lui Magureanu, Liiceanu, si pubicarea unei scrisoari inedite a lui Constantin Noica, in urmatorul episod a fost expusa reteaua anti-Eminescu, sub titlul Constantin Barbu expune Reteaua anti-Eminescu. De la Zigu Ornea si Plesu la Cartarescu si Manolescu.

Ce gandeau Noica si Cioran despre Eminescu (IV). Ultima parte a acestei serii, mai jos, dupa care vor urma, chiar de azi, noi sarje grele de dezvaluiri culturale marca Barbu. Nu ratati Pamfletul Negru, seria noua!

Cum comentezi dorinta lui Liiceanu de a se “strecura” mereu, de data aceasta, in gradina cu disidenta?

Daca am fi prieteni l-as sfatui pe Liiceanu sa se retraga din Liga disidentilor fiindca nu are nevoie de nici o diploma. El ar trebui sa inteleaga ca e important prin bibliografie, nu prin biografie. Disidenta inseamna a fi diferit de. Diferit de cine? De comunistii din „epoca de aur” a lui Ceausescu? Ar insemna sa fi avut un oarece drum comun. Eu stiam ca artistii sunt anarhisti si nihilisti, nu pionieri cu nota 10 la purtare de la nastere pana la moarte. Baietii cuminti ar trebui sa sara direct in calendarele cu sfinti, in timp ce nihilistii sa se descumpaneasca cu anarhistii.

O intrebare, marturisesc rautacioasa, inspirata de Victor Roncea: cui folosesc “pieptanaturile” lui Plesu si Liiceanu, direct la televiziunea nationala, “despre iubire” – asta in timp ce tara moare?

N-ar fi o problema ca Plesu si Liiceanu se piaptana in timp ce tara arde. Fiindca o ard politicienii pe care ei i-au sustinut. Daca lor le merge bine La Cocosatu’, da-o dracului de tara… Care, dupa ultimele idiotenii ale trogloditului de Manolescu, ar trebui distrusa in tot fondul ei traco-daco-scitic. Vezi, Costine, chiar si Manolescu a devenit cult dupa ce a stat mai mult de un cincinal la Paris, ba chiar a uitat ca are vreo cinci functii, cam cat avea Ceausescu cand l-au impuscat.

Manolescu s-a impuscat singur plagiind din Jauss in asa-zisa lui Istorie critica, un fel de carte de memorii, o simpla brosura care de-abia trece de 1500 de pagini. In aceasta brosura surmenatul critic ne anunta ca manuscrisele lui Eminescu nu au nici o valoare literara! El nici nu banuieste ca acolo se gasesc si Luceafarul si Memento mori, doua poeme inaccesibile lui. Ca sa-i demonstrez il provoc sa produca doua interpretari pentru versurile:

Nu e nimic si totusi e (Luceafarul);

E apus de Zeitate s-asfintire de idei (Memento mori).

Prin 1993-1994, nu mai stiu exact, am scris si publicat Manifestul anonim, un compendiu de o cruzime nihilista demna de luat in seama. Asadar, nu sunt pentru tamaierea unei culturi minore, dar exigenta cere cunoasterea esentei, dupa o vorba veche. Manolescu ar trebui sa intre in biblioteca si sa nu mai iasa, spectacol care nu va avea insa loc.

Se pot constitui aceste dezbateri – “pastrarea cuvintelor nealterate” – intr-o eventuala „strecurare” intr-o viitoare disidenta fata de regimul actual?

Nu stiu daca Biobscurii Liiceanu si Plesu vor sa se mai strecoare intr-o viitoare disidenta, pentru faptul ca sunt prea batrani si nu cred ca vor mai prinde alt regim. Nu este indecent sa te mai dezbraci de izmene si idei la 70 de ani? Idei nu mai au. Ar fi bine sa isi arate izmenele de Imparati. Manolescu este campionul unui nou curent literar falsificationismul, iar Plesu un prestigitator jalnic, care scrie in Adevarul si Dilema veche despre magari, lichele, neant, vid sonor, lighean, entelehie, iubire, prostie si incearca sa termine dictionarul. Nu tii minte, bai Andrei, ca Noica zicea sa gandesti in esse, nu dicitur.

Ma mir cum iti da voie seful tau de la ziar, Grigore Cartianu, fost Grégoire l’Ecrivain, omul cu apa de ploaie din Oceanul Pacific: cu care a vrut sa-l apere pe Liiceanu de plagiatul din Heidegger, de parca Neamtul ar fi auzit de bulgarul Grigorie… Ba, baieti, ce-aveti voi cu Daseinul ca es gibt e mai greu de inteles si se afla in alta parte?

A propos: Grigore, nu mai numara apa din Oceanul Pacific ca e multa. Nici lui Cristian Tudor Popescu nu i-ar iesi numaratoarea, desi omu’ e din categoria militianului care numara o bila. Cartianu si Popescu au fost cei doi clovni care au sarit in ajutorul plagiatorului Liiceanu, cand avu loc accidentul nuclear cu plagiatul din Heidegger. Bine ba, hermeneilor! citeati Sein und Zeit si nu spuneati la nimeni nimic?
Asa, pentru a ramane “provincial” si “controversat”, ai vizitat vreodata un bordel?

Un bordel numit Romania?

Cand rade Constantin Barbu?

Am un umor smintitor dar nu am timp. Rad de mine insumi fara intrerupere.

Sursa: Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics