Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Basescu la Bruxelles: Ne angajam total in tratatul fiscal, fondurile UE folosite ca scut anti-criza
Aciduzzul | 31 ianuarie, 2012 | 1 comentarii | 713 vizualizari |
(1 voturi )

Presedintele Romaniei a declarat de la Bruxelles dupa prima reuniune a Consiliul European de anul acesta ca cel mai important succes al reuniunii a fost acordul pe tratatul fiscal al UE: 25 de state membre, mai putin Cehia si Marea Britanie, au anuntat ca sunt gata sa-l semneze in luna martie. Participarea statelor non euro la discutiile eurozonei se va produce inca in anumite conditii si cu restrictii, dar seful statului a precizat ca pentru Romania “este un compromis convenabil”. Dupa ce s-a scuzat ca este in criza de timp pentru a prinde avionul ca sa ajunga in tara si a promis o conferinta de presa mai pe larg, la Bucuresti, Traian Basescu a amintit punctual subiectele importante dezbatute in cadrul reuniunii Consiliului European. “Voi incepe cu un lucru pozitiv si acesta este finalizarea tratatului privind comuniunea monetara. Al doilea document important este un document ce presupune stimulatrea cresterii fortei de munca in randul tinerilor.

Basescu pe tratatul fiscal al UE:

Tratatul fiscal a fost succesul acestei reuniuni. Ceea ce s-a stabilit reprezinta un compromis convenabil pentru toate statele. 25 de state membre au anuntat ca vor semna tratatul fiscal privind disciplina fiscala. Cehia a anuntat ca nu va adera la el. Acest timp va fi utilizat pentru discutiile in fiecare stat membru.

Liderii UE au mai ajuns la un acord privind Mecanismul European de Stabilitate – fondul permanent de urgenta pentru zona euro, care va dispune de o capacitate de imprumut de 500 de miliarde de euro si va intra in vigoare de la 1 iulie.

A ramas sa clarificam modul de introducere in Constitutie a deficitului excesiv. Romania nu are legi in afara Constitutiei care sa garanteze respectarea limitelor privind deficitul si datoria public. Alte legi nu dau garantii de nemodificare, dar avem ragazul sa modificam Constitutia pana la sfarsitul in 2013. Se poate sa intre in vigoare chiar mai devreme.Tratatul intra in vigoare in momentul in care este ratificat de 12 state membre.

Vom avea optiuni sa intram cu o parte sau cu tot tratatul. Optiunea mea este sa adoptam toate capitolele tratatului, inclusiv cele care vizeaza politicile fiscale. Orice efort pe care il vom face acum ne va face mai puternici. Ca sa fii european, ca sa fii membru al Uniunii, in viitor nu mai poti fi altfel decat performant.

Basescu pe crestere economica si locuri de munca:

“A fost adoptata o declaratie care trebuie sa fie transpusa in masuri ce urmeaza sa fie adoptate in luna martie. Ele vizeaza o implicare consistenta a fondurilor europene si a resurselor neangajate ale statelor membre pentru masuri care sa vizeze in special generatia tanara. Pot fi utilizate fondurile europene neangajate ca garantie pentru obtinerea de credite bancare pentru aparitia de de noi IMM-uri. Este una din cele mai importante masuri anti criza”

Basescu pe compromisul pentru statele non-euro:

“Romania a sustinut o participare cat mai ampla in calitate de semnatar al tratatului la summiturile zonei euro. S-a ajuns la un compromis acceptabil din punctul nostru de vedere. Statele non euro, dar semnatare ale tratatului, participa la summiturile zonei euro ori de cate ori se discuta probleme de interes general pentru piata unica, competitivitate sau modificari strategice de politici in zona euro. S-a stabilit ca zona euro va avea minim doua intalniri pe an. Cel putin la una participa toti semnatarii tratatului”.
Premierul grec a afirmat ca sunt avansati in ceea ce priveste negocierea sectorului privat si anularea a 50% din datorii. Va fi un deznodamant pozitiv pentru Grecia”, a mai spus Basescu.

Sursa: Adevarul

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 440 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics