Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Francmasonerie
Care este marele absent al reuniunii Bilderberg
Aciduzzul | 10 iunie, 2011 | 0 comentarii | 261 vizualizari |
(2 voturi )

Unii dintre cei mai puternici oameni din lume se reunesc, de joi pana duminica, in spatele usilor inchise ale hotelului Suvretta House. Marele absent este retinut intr-un apartament de lux din New York. Dominique Strauss-Kahn este marele absent al conferintei Bilderberg, care debuteaza pe 10 iunie in statiunea elvetiana St. Morritz, scrie CNBC.com. De asemenea, nici posibila succesoare a fostului sef al FMI, Christine Lagarde, nu va fi prezenta la intalnire, ea fiind in China. Lista celor 120 de invitati, chiar daca nu este cunoscuta in totalitate, este unul dintre putinele lucruri care au “rasuflat” in presa despre aceasta intalnire. Astfel, in Elvetia sunt asteptati, printre altii, premierul britanic David Cameron, trezorierul englez George Osbourne, dar si printul Charles, Bill Clinton, precum si directorii unor companii importante din intreaga lume.

Intalnirea are loc in spatele usilor inchise ale hotelului Suvretta House, unde vor discuta si vor lua decizii pe teme de actualitate. Conferinta din 2010, desfasurata in Spania, a avut pe ordinea de zi “cresterea influentei tehnologiei virtuale, securitatea, descoperirile din medicina si problema alimentelor”, conform site-ului oficial al Bilderberg.

Ce este Bilderberg
Prima intalnire Bilderberg a avut loc in 1954, cand liderii din SUA si Europa s-au intalnit pentru a combate sentimentul antiamerican de pe batranul continent, urmare a celui de-al Doilea Razboi Mondial. De fapt, reteaua isi trage numele de la hotelul din Oosterbeek (Olanda), unde a avut loc intalnirea din 1954.

Discretia care a inconjurat dintotdeauna conferintele nu a facut decat sa intretina teoriile conspiratiei referitoare la grupul Bilderberg. Asta cu toate ca site-ul oficial descrie grupul drept “un forum mic, flexibil, informal si off-the-record, in care pot fi exprimate diferite puncte de vedere. Singura activitate a Bilderberg o reprezinta intalnirile anuale, unde nu se propun legi si nu se voteaza nimic”.
Site-ul noteaza, de asemenea, ca, in cadrul acestor intalniri, cei mai puternici oameni din lume nu discuta problemele politice si economice.

Care este scopul “intalnirii intre prieteni”
In acest caz, CNBC se intreaba care este, de fapt, scopul Bilderberg. “Nu este o organizatie. Nu este un summit oficial. E, practic, o intalnire intre prieteni”, spune Andrew Kakabadze, profesor al Universitatii Cranfield din Marea Britanie si co-autor al unei carti despre conferinta secreta.

“Bilderberg este, probabil, cea mai influenta retea globala din toate timpurile. E o onoare imensa sa fii invitat la intalnirile sale. Faptul ca esti acceptat inseamna ca ai ajuns departe in viata, ca ai contribuit la afacerile mondiale”, spune profesorul.
El a intervievat mai multe personalitati care au participat, in trecut, la conferinte Bilderberg, pentru a intelege mai bine cum functioneaza reteaua. “In cadrul conferintelor se nasc idei, dar nu legate de ceva clar, cum ar fi o investitie sau o conspiratie impotriva cuiva. E vorba mai mult de un consens asupra unui subiect, care se va infiltra in societate”, explica Kakabadze.

Care sunt avantajele de a fi membru Bilderberg
Profesorul a explicat ca oportunitatile de a fi membru al acestei retele sunt “unice”. “Daca nu ai fost la o intalnire Bilderberg, s-ar putea sa nu il poti suna direct pe un alt membru, iar el sa-ti raspunda la telefon. Daca ai fost, iti va raspunde. Daca nu mergi la intalniri, s-ar putea sa dureze sase luni pana reusesti sa vorbesti cu o persoana importanta. Daca mergi, rezolvi orice problema in doua minute”, spune Kakabadze.

Sunt multe motive pentru care oamenii doresc sa participe la conferintele Bilderberg, spune profesorul. “Sunt si multe avantaje la nivel personal, dar cel mai important mi se pare ca esti recunoscut drept o persoana care poate influenta afacerile mondiale”, spune Kakabadze.
Cea mai mare temere a celor invitati o data la aceste reuniuni este, in opinia profesorului, faptul ca ar putea sa nu mai fie chemati si a doua oara.

Sursa: Gandul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 1139 vizualizari | 2 voturi

Despre Florin Dumitru Prunariu, revista Forum Masonic, în numãrul 14, a dezvăluit faptul că acesta este mason. „Este Cavaler Templier, grad pe care l-a dobândit în Florida (SUA), deţine funcţia de Grand King în Marele Capitul de Masoni al Arcului Regal din România, are gradul 32 în Ritul Scoţian şi este maestru venerabil al Respectabilei […]

Autor: Aciduzzul | 22 noiembrie, 2014 | 1 comentarii | 997 vizualizari | 4 voturi

Marea Lojă Naţională Română 1880, Bucureşti, 17 noiembrie 2014, COMUNICAT DE PRESĂ General (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române 1880 şi Co-Preşedinte Executiv al Uniunii Mondiale Masonice Tradiţionale: “Salutăm cu entuziasm victoria Preşedintelui ales Klaus Iohannis” Duminică, 16 noiembrie 2014, cu o zdrobitoare majoritate, poporul român l-a […]

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 2059 vizualizari | 4 voturi

BOARD: Mircea Geoana, president, Romanian Senator, Mircea Geoana is the President of Aspen Institute Romania and a prominent… Mariana Gheorghe, vice-president, CEO, OMV Petrom S.A., Chief Executive Officer, Responsible for Corporate Communications; Health,… Florin Pogonaru, vice-president, President, Romanian Businessmen’s Association, Florin Pogonaru is the coordinator of the “Central… Roberto Musneci, vice-president, Senior Partner, Serban & […]

Autor: Aciduzzul | 21 august, 2013 | 1 comentarii | 1702 vizualizari | 6 voturi

Autor: Aciduzzul | 13 august, 2013 | 0 comentarii | 1871 vizualizari | 5 voturi

Si in Zimbabwe…

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics