Apropierea alegerilor pentru presedintie incepe sa suscite tot mai mult interesul bloggerilor. Tot uitandu-ma pe net am dat peste o postare interesanta a unui tanar de de 28 de ani care evalueaza sansele candidatilor la functia suprema in stat. Este vorba de www.avarvarei.ro. Care ar fi ordinea la voturi? 1. Traian Basescu. Actualul presedinte spera sa obtina inca un mandat; sansele lui sunt mai mici decat in 2004, este in evidenta scadere de popularitate, marile trusturi de presa sunt impotriva lui, nu prea mai are aliati in lumea politica si in societatea civila, nu mai poate veni tot cu o platforma justitiara pentru ca in ultimii 5 ani nu a convins deloc, iar prestatia sa diplomatica a fost destul de slaba. (29-34%)
2. Mircea Geoana. Dupa multe dispute interne in care multi il considerau naiv, a dovedit ca are abilitati politice surprinzatoare si are sanse reale de a castiga, beneficiind de sprijinul structurilor puternice ale PSD din teritoriu; desi este bine pregatit pentru functia de presedinte avand o experienta diplomatica consistenta, imaginea sa in randul oamenilor simpli nu este atat de buna precum a altor candidati mai populisti. (26-29%)
3. Crin Antonescu. Candidatul liberal are o imagine buna mai ales in randul tineretului si a categoriilor dinamice de votanti; desi are mai putina experienta politica decat alti contra-candidati, are si un dosar mai curat, nefiind implicat in scandaluri majore (n.red.- intre timp a mai aparut cate ceva la iveala) ; daca PNL ar avea structuri teritoriale la fel de puternice ca cele ale PSD si PDL ar avea sanse reale de a ajunge in turul doi si poate chiar de a castiga, dar nu este cazul, astfel ca isi va negocia voturile cu cei doi finalisti, partidul sau intrand aproape sigur la putere dupa alegeri. (21-24%)
4. Sorin Oprescu. Dupa ce a castigat la limita voturile bucurestenilor bazandu-se pe iluzoria aura de independent pe care si-a creat-o, doctorul spera sa repete performanta la nivel national; nu va reusi. Personalitatea sa, in care mistocarul eclipseaza de multe ori intelectualul, nu va face nici pe departe o impresie la fel de buna in provincie pe cat a facut pe malurile Dambovitei; in plus, nu a avut realizari notabile in Bucuresti in ultimul an, doar bune intentii si declaratii populiste. (9-12%)
5. Kelemen Hunor. Candidatul maghiar nu se deosebeste prea mult de ceilalti candidati UDMR de la alegerile precedente; nu va reusi nici de aceasta data sa obtina alte voturi decat cele ale minoritatii respective. Unitatea maghiara, facuta cu pretul cooptarii extremistilor din PCM (aripa Laszlo Tokes), inseamna pentru acest partid imposibilitatea de a avea un mesaj convingator pentru putinii romani care ar fi putut depasi bariera etnica in decizia lor. (6-8%)
6. Gigi Becali. Justitiarul din Pipera nu mai are popularitatea de altadata, erodata fiind de scandalurile in care a fost implicat si rezultatele proaste ale echipei Steaua. Nu mai are in spate un partid care sa-l sprijine si intra in conflict cu alti candidati pe aceeasi nisa, deci nu va avea procente prea mari. (4-6%)
7. Corneliu Vadim Tudor. Imaginea lui Vadim s-a inrautatit de-a lungul anilor, acum nu mai este nici pe departe atat de convingator ca in anii ’90, iar partidul sau a slabit foarte mult. Daca nu reuseste sa creeze un scandal serios, nu va avea prea mari sanse de a obtine ceva. (3-5%)
8. Remus Cernea. Candidat non-conformist, cu bune intentii dar fara experienta; desi ar fi o optiune foarte buna din punct de vedere moral, nu ar rezista in jungla politicii romanesti, ii lipseste machiavelismul, iar electoratul roman nu este pregatit pentru asa ceva; afilierea sa la verzi poate da bine in Europa, dar chiar nu conteaza pentru romani. (1-2%)
9. Ovidiu Cristian Iane. Reprezentand un partid ecologist nerecunoscut in Europa si fara o baza electorala in Romania, aceasta persoana putin cunoscuta nu poate emite niciun fel de pretentii. (sub 1%)
10. Eduard Manole. Omul a mai candidat si prin 2000; nu a reusit sa convinga atunci, nu o va face nici acum, nu se diferentiaza cu nimic de restul, nu poate deveni personaj providential. (sub 1%)
11. Constantin Rotaru. Reprezentand un partid socialist format din nostalgici ai ceausismului care nu are legaturi consistente cu stanga moderna, nici chiar cu marxistii europeni, patronul de tipografie va scoate o mana de voturi de la niste pensionari disperati. (sub 1%)
12. Constantin Ninel Potarca. Personaj total necunoscut; va fi votat de familie si prieteni, daca are noroc. (sub 1%)
(N.red._ alti 15 candidati au fost respinsi)
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 459 vizualizari | 1 vot
Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]
Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 150 vizualizari | 2 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 232 vizualizari | 2 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 3 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 134 vizualizari | 3 voturi
Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]