Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
LISTA. Cele mai temute zece arme bacteriologice
Aciduzzul | 7 ianuarie, 2011 | 0 comentarii | 398 vizualizari |
(2 voturi )

Inca din cele mai vechi timpuri specia umana a cautat cu asiduitate cele mai eficiente metode de suprimare a semenilor sai. In zilele noastre, oamenii au reusit sa tranforme in arme de distrugere in masa, unele dintre cele mai ucigatoare virusuri si bacterii din natura. Metoda nu este veche, inca de acum 3.500 de ani hititii trimiteau oameni infestati in taberele inamice. Astazi, cand virusii si bacteriile nu mai par suficienti de mortali, laboratoarele stiintifice lucreaza la turatie maxima pentru descoperirea celor mai teribile arme bacteriologice.

1.Virusii Himere

Ciuma, variola, antraxul sunt cei mai de temut agenti biologici creati de natura. Cu toate acestea, fortele armate din diferite tari ale lumii considera ca acestia nu sunt indeajuns de mortali. Pin urmare, sunt creati unii noi, care asa aiba capacitatea de a ucide instananeu orice si oricand. Pasul a fost deja facut in laboratoarele secrete militare, acolo unde armate de savanti aflati in slujba mortii modifica genetic aceste organisme in scopul descoperirii celei mai distrugatoare arme biologice. Din nefericire, crearea unei astfel de forme de viata nu mai tine de universul unui roman horror-apocaliptic-SF. Virusii himere dupa cum au fost denumiti, exista deja. In mitologia greco-romana, Himera era o fiinta alcatuita din combinarea unui leu, tap si sarpe intr-o forma monstruoasa.

Abuzul asupra stiintei continua iar in laboratoare dotate cu tehnologii de ultima ora, geneticieni de renume au reusit deja descoperirea a noi modalitati de crestere a factorului mortalitatii antraxului sau variolei prin modificare structurii lor genetice. Prin combinarea cu success a unor gene, savantii pot crea un virus care poate declansa concomitent doua sau mai multe boli in momentul infestarii. La inceputul anilor’90, armata rusa dezvoltase deja Proiectul Chimera, reusind combinarea variolei cu ebola intr-un singur supervirus.

O alta directie macabra a dezvoltarii a virusurilor himere este cea data de crearea unui virus care in combinatie cu antidotul sau sa creeze o alta forma de virus, ducand in final la moartea oricarui om infestat caruia i se administreaza antidotul. Un asfel de caz a fost deja realizat in cazul toxinei botulinice. In situatia noii supertoxine, administrarea antidotului constand in toxina anti-botulinica duce la apatitia unei noi toxine cu un potential mortal mai mare decat al toxinei initiale.

2. Virusul Nipah

Virusii se adapeaza si se modifica incontinuu inca de la misterioasa lor aparitie pe Terra. Odata cu explozia demografica umana din ultimii 50 de ani, a fost intregistrata o activitate fara precedent in cadrul modificarii tulpinilor virale. Un astfel de virus este si Nipah, denumit astfel dupa regiunea Nipah din Malaezia unde, in anul 1999, s-au inregistrat primele victime umnae. Atunci, din cele 265 de persoane infestate, 105 au decedat inainte ca medicii sa afle cauza reala a bolii.

Odata ce 90% dintre victime au avut contacte cu porcii domestici care se hraneau cu fructe cazute din copaci, oamenii de stiinta au considerat ca acest virus este purtat de liliecii frugivori din jungla malaeziana. Originea exacta a acestui virus nu se cunoaste cu exactitate, dar virusologii banuiesc ca Nipah se propaga prin contact fizic sau cu fluidele corporale ale persoanei infestate. Virusul Nipah erupe dupa o incubare in corpul gazdei ce variaza intre 6-10 zile.

Simptomele apar sub forma de febra, dureri musculare urmate de inflamarea creierului. In cazurile severe, pacientii sunt afectati de convulsii repetate si, in final, se instaleaza coma profunda. Datorita mortalitatii sale ridicate, virusul Nipah a fost inclus, de asemenea, in Categoria A. Armatele principalelor puteri mondiale detin deja doze de virus Nipah, adaptate imprastierii in atmosfera.

3. Rinderpesta

Cand armatele lui Ginghis Han au atacat Europa in secolul 13, acestea au adus cu ele, cel mai probabil fara intentie o adevarata arma biologica. Turmele de vaci cenusii de stepa ale mongolilor au introdus in Batranul Continent o boala a vitelor cunoscuta in prezent sub denumirea germana de Rinderpest. Boala respectiva este cauzata de un virus si poate afecta, in egala masura, vitele domestice, bivolii, bizonii, girafele, caprele, oile, practic orice erbivor rumegator.

Afectiunea este extrem de periculoasa, animalele infestate sufera de febra, dizenterie si inflamarea mucoaselor. Exista un vaccin eficient, dar datorita faptului ca boala este foarte contagioasa, multe vite mor inainte de vaccinare. Folosirea ei pe scara larga poate distruge septelul unei intregi tari in mai putin de 3 zile. In zilele noastre, Canada si Statele Unite fac cercetari pentru a crea o forma de rinderpest cu un potential distructiv mai ridicat decat al formei cunoscute, pentru a realiza astfel o forma de arma biologica care sa afecteze orice fel de animal domenstic, de la caini la cai si de la camile la capre.

4.Agentul orezului

Bacteriile, virusurile, toxinele au un potential ucigas ridicat la adresa oamenilor, totusi exista unii agenti biologici selectionati special pentu a distruge sursele de hrana ale potentialilor inamici, si a declansa astfel o foamete de proportii in tara atacata. Distrugerea rezervelor de alimente ale inamicului este o veche tactica militara, utilizata cu succes si in prezent. Fara hrana, populatia este susceptibila bolilor, moralul scade, apar panica si revoltele . In acest scop, tari precum Statele Unite si Rusia au dezvoltat o serie de virusuri, bacterii si chiar specii de insecte adapatare distrugerii agriculturii tarii inamice.

O astfel de arma este asa numitul agent al orezului, o boala a recoltelor de orez declansata de ciuperca Prycularia oryzae. Odata imprastiata deasupra recoltelor de orez, cerealele sunt infestate in scurt timp de sporii acestei arme neconventionale. In final, toate plantele mor. In prezent exista 219 astfel de agenti, fiecare specializat pe o anumita planta sau fruct, cum este agentul graului, porumbului, orzului, secarei, legumeleor si fructelor. Agentul orezului a fost folosit de armata americana in timpul Razboiului din Vietnam, cand mii de vietnamezi au fost astfel condamnati la moarte prin infometare, in urma distrugerii campurilor de orez, singura lor sursa de subzistenta…

5.Toxina botulinica

Omul nu poate fi constient de inhalarea acestei toxine care poate fi pulverizata peste orase intregi fara ca nimeni sa-si dea seama. Nu are culoare sau miros, in schimb, in primele 12-36 ore de la contaminare, apar primele semne ale botulismului, concretizate in vedere incetosata, voma si dificultati in inghitire. La acest stadiu, singura solutie a oamenilor infestati este injectarea unei toxine anti-botulinice. Netratata, duce rapid la paralizie respiratorie urmata de moarte.

Atacul realizat de Clostridium botulinum duce la moarte in 24-72 ore de la infestare. Din acest motiv, toxina botulinica este in primele 10 arme biologice din Categoria A. Prima sa folosire efectiva ca o arma de ucidere in masa, a fost efectuata de secta japoneza Aum Shinrikyo, care in anul 1990 a infestat cu aerosoli care contineau botulism, o serie de politicieni japonezi care cerusera interzicerea prin lege a sectei precum si arestarea liderului acestuia, Shoko Asahara.

6. Tularemia

Cu toate ca tularemia este cunoscuta mai mult drept o bolala care decimeaza iepurii, iar gradul sau de mortalitate la oameni este putin peste 5%, bacteria care declanseaza acesta boala este una dintre cele mai infectioase bacterii de pe Terra. In timpul asediului Stalingradului, petrecut in cel de al II-lea Razboi Mondial, atat rusii cat si partea germana s-au acuzat reciproc de folosirea tularemiei drept arma biologica, circa 100 000 de soldati din ambele tabere decedand din cauza acesteia.

Bacteria Francisnella tularensis se gaseste in aproximativ 50% de organisme, in majoritate specii de iepuri si sobolani. Oamenii ajung sa fie infestati cu tularemie in urma contactului cu aceste rozatoare, prin muscaturi de insecte, consumarea carnii de iepure si prin inhalarea bacteriei in forma de aerosoli. Simptomele apar in 3-5 zile, depinzand de forma de infestare. Victimele acuza friguri si febra, diaree, dureri de cap atroce, dureri musculare si ale incheieturilor, tuse uscata si stare de slabiciune generala. Netratata, tularemia duce la soc respirator urmat de moarte. Din fericire, tularemia poate fi tratata prin vaccinare. Pentru a contracara acest lucru, armatele Statelor Unite, Canadei, Marii Britanii si fostei Uniuni Sovietice au creat la finele celui de al II-lea Razboi Mondial o forma de tularemie care se poate vaporiza usor in atmosfera.

7.Ciuma

Denumita “Moartea Neagra” in perioada Evului Mediu, temuta ciuma a decimat mai mult de jumatate din populatia Europei in decursul secolului 14. In mod clar o arma biologica de categoria A, bacteria ciumei, Yersinia bacterium poate declansa doua tipuri de ciuma, cea bubonica si cea pneumatologica. Ciuma bubonica prezinta o mortalitate mult mai mare decat cea pneumetologica, si se transmite prin muscaturile de purici si paduchi, alaturi de contactul fizic cu fluidele corporale ale unei persoane infestate.

Simptomele apar odata cu inflamarea gatului, organelor genitale si a zonelor inghinale, urmate de febra, friguri, dureri intense de cap si epuizare generala a organismului. Netratate in primele 24 de ore de la infestare, circa 70% din persoanele bolnave de ciuma, mor in zilele urmatoare. In anul 1940, armata japoneza a declansat o adevarata epidemie in China, dupa ce a bombardat orasele chinezesti cu …saci plini de purici infestati cu ciuma bubonica! In prezent, armatele Canadei, Egiptului, Germaniei, Japoniei, Coreei de Nord, Rusiei si Statelor Unite poseda bacterii ale ciumei bubonice, stocate in cazul unui atac biologic.

8. Ebola

Virusul care este responsabil de temuta febra hemoragica Ebola poate provoca, de fapt, peste 20 de tipuri de febra hemoragica marcate prin sangerari abundente care duc intr-un final la moartea bolnavului. Comunitatea stiintifica a intrat pentru prima oara in contact cu virusul Ebola in perioada anilor 1970-1980, cand au fost semnalate primele cazuri in Zair si Sudan, ocazie in care au murit sute de bastinasi. In anii care au urmat, virusul Ebola si-a consolidat titlul de cel mai mare pericol al Africii. Denumit dupa regiunea Ebola din Congo-ul actual, unde a fost descoperit pentru prima data, acest virus traieste, in mod normal, intr-o gazda reprezentata de un animal african, care inca nu a fost descoperit pana in prezent.

Odata prezent intr-o gazda, acest virus infesteaza orice fel de organism viu care intra in contact cu sangele sau orice fel de secretii corporale ale gazdei purtatoare. Odata infestat, omul repectiv simte primele semne ale Ebolei intr-un interval de timp cuprins intre 2-21 zile. Simptomele apar sub forma de dureri de cap si musculare, senzatia de gura uscata, urmate de voma. Intre 60-90 % dintre persoanele infestate mor dupa 16 zile, restul oamenilor se sting in intervalul urmator de 2 saptamani. Medicina moderna nu isi poate inca explica de ce un procent foarte mic dintre cei infestati cu Ebola supravietuiesc.

De asemenea, inca nu exista leac sau vaccin impotriva acestui virus. In ciuda eforturilor oamenilor de stiinta de a izola acest virus in padurile africane sau in laboratoare bine pazite, o echipa de cercetatori din fostul regim sovietic a reusit sa transforme acest virus intr-o arma. Cu toate ca initial au intampinat dificultati in cultivarea acestui virus in conditii de laborator, in anul 1986, armata sovietica detinea deja mai multe rachete capabile sa imprastie Ebola. Armata americana nu s-a lasat mai prejos astfel incat la mijlocul anilor ’90, detinea la randu-i arme biologice echipate cu incarcaturi de virusi Ebola.

9. Antraxul

Isteria cetateanului american obisnuit a ajuns la cote maxime cu ocazia scandalurilor din toamna anului 2001, cand o serie de plicuri pline cu antrax au infestat 22 de functionari americani, ucigand 5 dintre acestia. Plicurile in cauza contineau teribila bacterie Baccilus anthracis, cunoscuta popular sub denumirea de antrax. Datorita ratei ridicate a mortalitatii si a rezistentei sale indelungate in mediul ambiant, bacteria antraxului este, de asemenea, considerata o arma biologica de Categoria A.

Aceasta bacterie traieste in sol de unde ajunge sa contamineze animalele domestice precum vitele, oile si caii. Oamenii sunt infestati cu antrax prin contactul fizic, inhalare si ingerare. Majoritatea cazurilor de infestare sunt cu antrax cutanat, transmis prin contactul pielii cu bacteria. Cea mai mortala forma este cea a antraxului inhalat. In cazurile de antrax inhalat, mortalitatea este de 100% in cazurile netratate, si 75% daca pacientul a fost dus urgent la medic.

Punctul forte al acestei arme biologice este dat de longevitatea sa, bacteriile de antrax putand rezista in pamant mai mult de 40 de ani…Primele experimente cu antrax au fost inteprinse in anul 1930 de catre armata japoneza, in incinta temutei unitati 731 din Manciuria, unde prizonierii de razboi erau supusi infestarii. Fortele armate britanice au experimentat bombele cu antrax in 1942, cand au infestat in cadrul unui test, mica insula Gruinard. Peste 44 ani de la acest incident, au fost necesare peste 280 tone de formaldehida pentru decontaminarea insulei. In anul 1979, Armata Sovietica a lansat antrax pe calea aerului in Afganistan, ucigand 66 de oameni. In prezent, Baccilus anthracis ramane una dintre cele mai temute arme bacteriologice. Numeroase programe militare produc inca stocuri masive de antrax pentru un eventual razboi…

10. Variola

Aceasta afectiune grava este cauzata de virusul variolei. Cea mai comuna forma a acestei boli provoaca o rata a mortalitatii de cel putin 30 %. Semnele imbolnavirii cu variola debuteaza sub forma unor dureri musculare urmate de febra mare si de acoperirea corpului cu basici umplute cu lichid. Boala se transmite prin contact direct cu o persoana infestata, cu hainele sau obiectele atinse de aceasta, sau poate fi raspandita in spatii inchise. Primul act intentionat de folosirea a variolei drept arma biologica, dateaza din perioada colonizarii Americii de Nord de catre emigrantii englezi.

In anul 1763, la ordinul comandantului Jeffery Amherst, trupele britanice au distribuit triburilor amerindiene din Ottawa, paturi infestate cu variola . Locuitorii originali ai Americilor nu aveau nici un fel de imunitate naturala fata de bolile aduse de europeni. In urma infamului act de genocid etnic, zeci de triburi de amerindieni au fost eradicate deliberat, in mai putin de doua saptamani. Centrul national american pentru prevenirea dezastrelor clasifica variola in Categoria A a tuturor armelor bacteriologice, datorita mortalitatii ridicate provocate de acest virus, cat si faptului ca variola poate fi transmisa foarte usor prin intermediul aerului.

Sursa: Descopera, Rapcea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 467 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 583 vizualizari | 6 voturi

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics