Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Lucruri de stiut
Cifrele sexului: 13 minute durează partida ideală, 36 de ani e vârsta la care atingi apogeul
Aciduzzul | 29 iunie, 2010 | 0 comentarii | 405 vizualizari |
(1 voturi )

La adolescenţă şi tinereţe, deşi nivelul hormonal sexual este extrem de ridicat, o persoană este imatură pe plan sexual, susţin psihologii. La 36 de ani, atât bărbaţii, cât şi femeile ating apogeul vieţii sexuale, potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.752 de persoane trecute de vârsta de 45 de ani, citat de newslite.tv. Studiul arată că, odată cu înaintarea în vârstă, frecvenţa şi durata actelor sexuale scad cu 31 la sută, iar principalul motiv invocat de ambele sexe pentru a nu face amor este oboseala. Cu toate astea, aproape jumătate dintre respondenţi consideră sexul cel mai bun exerciţiu fizic. Voluntarii au spus că fac sex o dată pe săptămână şi că partida durează în medie 22 de minute, inclusiv cu preludiu.

20 de ani – apogeul dorinţei sexuale

20 de ani este vârsta specifică dorinţei sexuale. “Suntem tentaţi să credem că apogeul este atins la vârste fragede. În realitate, rezultatele studiului vin să scoată în evidenţă faptul că maturiatea din punct de vedere psihologic este în strânsă legătură cu maturitatea sexuală. În jurul vârstei de 36 de ani însă, individul are o relaţie stabilă, acest tip de relaţie ajută la atingerea maturităţii şi împlinirii pe plan sexual”, spune psihologul Gabriela Niţă.

Specialist în sexologie, Niţă afirmă că persoanele aflate în perioada adolescenţei şi a tinereţii au un nivel hormonal sexual destul de ridicat, dar nu sunt mature pe plan sexual. “Bărbaţii tineri doresc să atragă prin putere, reprezentată prin maşini puternice sau vile. Femeile aflate în jurul vârstei de 20 de ani atrag prin frumuseţe. Odată ajunşi la maturitate, atât puterea, cât şi frumuseţea încă persistă, dar ambele sexe pun accent pe experienţă”, explică Gabriela Niţă.

Durata actului sexual: între 3 şi 13 minute

Potrivit psihologului, omul nu poate trăi fără sex. “Ne place sau nu să acceptăm, aceasta este realitatea. Atât timp cât trăim, există anumite lucruri esenţiale, printre care aerul, apa, mâncarea şi sexul. La tinereţe dorinţa sexuală este mare, la maturitate atingem apogeul, iar la bătrâneţe organismul nu ne mai ajută, datorită faptului că hormonii sexuali sunt în scădere, deşi dorinţa persistă”, menţionează Gabriela Niţă.

Contrar fanteziilor multora, care consideră că o partidă de amor reuşită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuţii de cuplu de la “Society for Sex Therapy and Research” au ajuns la concluzia că durata ideală a unui act intim este de numai 10 minute, informează cotidianul britanic “Daliy Mail”.

Potrivit lui Eric Corty şi Jenay Guardiani, iniţiatorii cercetării, dacă o partidă de sex depăşeste 13 minute, atunci aceasta devine “prea lungă”, iar dacă un contact sexual durează numai un minut sau două, acesta este “prea scurt”, neputând fi satisfăcător.

În plus, o noapte intreagă de amor nu este doar obositoare, ci duce la dezamăgire şi insatisfacţie, subliniază specialiştii.
Potrivit statisticilor din Canada şi Statele Unite ale Americii, actul sexual pentru majoritatea cuplurilor durează între 3 şi 13 minute.

Sursa: Gandul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 20 septembrie, 2019 | 1 comentarii | 191 vizualizari | 3 voturi

Mihael Duca Cartea mea “Evaluarea si motivarea elevului” a deschis numeroase campuri de dezbatere. Fiind o carte orientata spre anumite teme de cunoastere, am incercat sa nu alunec spre alte teme, pentru a pastra unitatea cartii si logica expunerii. Acolo unde a fost cazul am incercat sa ofer exemple prin care sa argumentez o anumita […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 469 vizualizari | 2 voturi

Oamenii de stiinta au descoperit de ce ne iubim cainii aproape la fel de mult ca pe propriii copii. Astfel, potrivit sciencealert.com, care relateaza concluziile unui studiu publicat recent, atunci cand ne uitam in ochii unui caine, atat in creierul oamenilor, cat si in cel al animalului se elibereaza oxitocina – ”hormonul iubirii/fericirii”. Mecanismul este […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 301 vizualizari | 1 vot

What’s wrong with Genetic Engineering? Genetic engineering refers to a set of technologies used to change the genetic makeup of cells and move genes across species boundaries to produce novel organisms. Once released, these genetically modified organisms (GMOs) can easily spread and interbreed with other organisms, and they are virtually impossible to recall back to […]

Autor: Aciduzzul | 3 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 0 voturi

Indiferent de cât de buni șoferi am fi niciodată nu putem fi siguri că alți participanți la trafic nu vor comite vreun gest neașteptat, cum ar fi o frână pusă brusc sau trecerea la limită la semafor, care până la urmă ne-ar putea implica într-un accident rutier. Dar o regulă importantă, însă tot mai puțin […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics