Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 22, 2021, 12:38 am
Parţial  înnourat
Parţial înnourat
20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 5:31 am
Apus: 9:04 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Ciprian Ciucu, candidat PNL-USR-Plus la Primaria Sectorului 6 – criminal de maidanezi, traseist politic, ONG-ist sorosist, sifonar de fonduri europene, angajat la stat
Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 135 vizualizari |
(4 voturi )

criminali_ciucu_ghineaCiprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si de USR-PLus nu doar ca este angajat la stat, este chiar Presedintele Functionarilor Publici din Romania, dar, in acelasi timp ONG-ist progresist, beneficiar al multor proiecte cu fonduri europene de unde si-a platit salarii lui, sotiei si anturajului. 

Traseist politic, (a migrat de la partdiul Monicai Macovei la PNL), a organizat, in timp ce era Consilier General la Primaria Capitalei, protestele si „grupurile civice” ale celor care militau pentru eutanasiere. De altfel, Ciucu este In prezent primarii PNL, colegii de partid ai lui Ciucu, sifonează cei mai mulți bani publici prin Afacerea Maidanezul. Ciucu este acuzat ca si-a angajat mama la stat pe mai multe functii bine platite si ca musamalizat un accident rutier al acesteia. Culmea politicii romanesti este ca Ciprian Ciucu a fost presedinte al Consiliului National pentru Integritate!!?

Expertiza psihiatrica sau investigatie DNA? Ori amandoua?

Potrivit Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), Ciprian Ciucu a fost unul dintre cei mai infocati sustinatori ai “eutanasiei” cainilor maidanezi (vezi AICI)

Potrivit, FPAM, “imediat după evenimentul nefericit de la începutul lui septembrie 2013, Ciprian Ciucu a organizat protestele și „grupurile civice” ale celor care militau pentru eutanasiere. Actualmente membru PNL (ca o coincidență, în prezent primarii PNL sifonează cei mai mulți bani publici prin Afacerea Maidanezul) și consilier general al Primăriei Capitalei, Ciucu a făcut parte din partidul Monicăi Macovei. A fost ajutat în acest demers de un alt susținător al lui Macovei, Cristian Ghinea (actualmente USR), fost ministru al Fondurilor Europene în guvernul Cioloș.[5] Împreună au creat grupul România fără maidanezi. Invitat la un post de televiziune pentru a-și promova grupul și mitingul organizat pentru susținerea masacrării câinilor, Ciprian Ciucu declara: „Oamenii vor să facă ceva. Și trebuie să-i ajut eu, cu experiența mea de oengist.”[6]

Cum i-a ajutat Ciucu pe oameni? În primul rând, a publicat un text în care a stabilit metodologia de lucru pentru organizațiile care urmau să se implice în ceea ce avea să devină cea mai mare afacere cu primăriile și cea mai mare sursă de sifonat bani publici. Nu e ușor să militezi pentru moarte, așa că discursul pro-eutanasiere trebuia „profesionalizat”[7]. Iar fundamentul acestui discurs era demonizarea celor care se opuneau uciderii în masă, demonizare care a avut la bază niște minciuni perpetuate până în prezent: există „iubitori responsabili de animale” (cei care susțin eutanasierea) și „iubitori iresponsabili” sau „așa-ziși iubitori” (care susțin sterilizarea câinilor); metoda de reducere a câinilor fără stăpân prin sterilizare nu este eficientă (omițând să precizeze că ea nu fusese niciodată aplicată în mod coerent și susținut); ONG-urile de protecția animalelor au încasat bani de la primării pentru sterilizarea câinilor și au cheltuit nejustificat acești bani (deși ei știau foarte bine că nici o primărie din România nu a alocat până în septembrie 2013 NICI UN LEU ONG-urilor pentru acțiuni de sterilizare); ONG-urile au de câștigat de pe urma prezenței câinilor pe străzi și altfel de aberații care, repetate obsesiv, ajung să se insinueze în mentalul colectiv”, mai arata FPAM.

“Dar la ce se referea Ciprian Ciucu atunci când vorbea despre „experiența lui de oengist”? Împreună cu fostul ministru al Fondurilor europene Cristian Ghinea (actualmente USR), a fondat Centrul român de politici europene, organizație non-profit printre ai cărei finanțatori se numără, alături de Fundația Soros România și Open Society Institute (tot al lui Soros), Ministerul Afacerilor Externe! Însă banii cei mai mulți și încasările constante provin de la contractele cu MAE: „Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Fără nicio competenţă pe zona post sovietică, nici măcar lingvistică, ONG-ul său şi al partenerului său, Ciprian Ciucu, CRPE, e cel prin care MAE a ales să facă politica statului român pe proiectata frontieră iluzorie a NATO, adică în Moldova, Georgia şi Ucraina. Începând cu anul 2012, CRPE devine abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obţinînd 34.000 euro în 2012, 140.000 în 2013, 104.000 în 2014, şi tot aşa până în prezent.”, explica FPAM.

“Probabil că, atunci când promova ceea ce avea să devină cea mai mare afacere a unor SRL-uri dubioase cu primăriile, Ciprian Ciucu se referea la „experiența de oengist” beneficiar al contractelor cu statul și cu Serviciile.

Cei care i-au urmat pe Ciprian Ciucu și Cristian Ghinea în promovarea Afacerii Maidanezul aveau să se bucure la rândul lor de „proiecte oengiste” de promovare a serviciilor și produselor companiilor private vândute statului pe bani publici. Pe mulți bani”, potrivit FPAM.

Ciucu, membru al unei retele de sorosisti care sifonat sute de mii de euro din bani europeni (vezi AICI)

Potrivit Grupului de Investigatii Politice (GIP), Ciprian Ciucu face parte dintr-o retea de macovisti condusa de fostul Ministru al Fondurilor Europene si actual europarlamentar, Cristian Chinea, prin care si-a bagat in buzunar sute de mii de euro.

“Ministrul Ghinea se folosește de o rețea de intimi macoviști (Oana Ganea, Ciprian Ciucu, Cristina Ciucu, Dragoș Dinu) pentru a băga în buzunar sute de mii de euro din fonduri europene. Ghinea nu declară veniturile concubinei sale, Oana Ganea. Aceasta este și ea abonată la bani europeni. Fondurile europene ajungeau în buzunarul lui Ghinea atât prin intermediul ONG-ului său, CRPE și al filialei CRPE din Republica Moldova, cât și prin intermediul a două SRL-uri (DC Communication SRL și HF Advising SRL). Toate cele 4 entități sunt legate de Ghinea prin intermediul unui grup creat de acesta. Din grup fac parte: Oana Ganea, concubina lui Cristian Ghinea; tânărul traseist politic Ciprian Ciucu; soția acestuia Cristina Ciucu; secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Dragoș Dinu”, se arata intr-o investigatie GIP.

Culmea tupeului este ca “Ciprian Ciucu a fost supraveghetorul integrității românești în calitate de președinte al Consiliului Național de Integritate, instituția care controlează Agenția Națională de Integritate. Ulterior, Ciucu a devenit traseist politic, candidând la Primăria Capitalei din partea partidului Monicăi Macovei, pentru a trece apoi la PNL. Ciucu a fost angajatul lui Ghinea la CRPE, fiind și membru în comitetul director al ONG-ului. Ghinea l-a plătit pe Ciucu din bani europeni. În același timp, Ciucu l-a plătit și el pe Ghinea tot din bani europeni. Ciucu și soția sa au înființat în 2005 un SRL, HF Advising, al cărui administrator este chiar Ciprian Ciucu. SRL-ul a fost angajat în mai multe proiecte europene prin care Ciprian Ciucu l-a plătit pe șeful lui de la CRPE, Cristian Ghinea”, explica GIP.

Familia lui Ciprian Ciucu traieste pe picior mare din bani publici (vezi AICI)

Cu siguranţă, nu este nici primul şi nici ultimul politician care îşi angajează întreaga familie în instituţiile statului, însă PNL-istul Ciprian Ciucu a întrecut de mult timp măsura. Acesta şi-a pus soţia şi mama în posturi de conducere pentru a-l ajuta în cariera politică. Dacă partenera de viaţa îi facilita câştigarea proiectelor europene, mama sa a fost angajată în mai multe instituţii ale statului.

Doar într-un an de zile, pensionara Angelina Stefan a fost angajată în mai multe funcții publice:

  •  Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, venit 16.042 ron/an
  • ANSVSA, Consilier Instituții Publice, Consilier Președinte ANSVSA, venit 55.060 ron/an
  • Ministerul Finanțelor Publice, Consilier al Ministrului Finanțelor, venit 19.404 ron/an
  • ANAF, Director Cabinet al Vicepreședintelui ANAF, Sandu Costea, Șeful Antifraudă și Inspecție Fiscală (nu se stie venitul).

În concluzie, femeia a câştigat o sumă incredibilă: 90.506 ron/an plus 33.240 ron/an pensia, rezultă un total de 123.746 ron/an. Asta fără să adunăm venitul din noua funcție de Director Cabinet Vice-președinte ANAF.

De asemenea, Angelina Ştefan este autoarea unui accident care a avut loc în luna februarie, în Capitală. Cu greu s-a aflat că a fost vorba de un autoturism al unei instituții publice, aparținând Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru siguranța Alimentelor.

Iata AICI ce facea Ciprian Ciucu la doua zile dupa ce serviciile au pus in opera mascarada criminala “Ionut” ca sa acopere mega-scandalul Rosia Montana:

Ciprian Ciucu: Mii de oameni sunt mușcați de câini. Eutanasierea este o soluție eficientă

04.09.2013 14:35

În data de 2 septembrie, un copil de 4 ani a decedat după ce a fost mușcat de mai mulți câini, lângă parcul Tei din București.

Ciprian Ciucu, director de programe la Centrul Româm de Politici Europene, a scris un articol în care a invitat cetățenii să propună soluții concrete pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.

„Trebuie să facem ceva în privinţa asta! Ceva decisiv! Şi pentru asta avem nevoie să ne organizăm şi noi. Iubitorii iresponsabili de câini (eu sunt un iubitor responsabil de animale, inclusiv câini) sunt foarte bine organizaţi iar politicienilor le este frică că dacă vor eutanasia câinii nu vor mai primi votul iresponsabililor”, a scris acesta pe site-ul contributors.ro.

Pe lângă discuțiile constructive la care i-a invitat Ciprian Ciucu pe cetățeni pe grupul creat pe pagina de Facebook, acesta a făcut un apel către toți susținătorii campaniei pentru a participa la un marș al tăcerii în fața Primăriei Capitalei în ziua și la ora la care va fi înmormântat copilul de 4 ani.

„Fără scandări, fără pancarde, doar tricouri negre, sau doar să fiţi acolo. Nu avem ce striga, nu cerem demisii, doar ne reculegem pentru copilul ucis şi familiile tuturor victimelor neglijenţei şi nepăsării”, le-a cerut acesta susținătorilor.

 „Am ajuns la 16.000 de cazuri (n.r. de oameni mușcați) în București. Eutanasierea e una dintre soluţiile cele mai eficiente. Cei care încearcă să protejeze aceste animale vin cu soluţii aiuristice. Aceste animale nu aparţin nimănui, pentru că nimeni nu și-a asumat niciodată responsabilitatea pentru ele. Oamenii nu vor responsabilități în plus, nu vor adopta câini murdari, agresivi. E o fantezie. Dacă nu sunt asumaţi, trebuie eutanasiaţi”, a declarat directorul de programe la Centrul Româm de Politici Europene, la Digi24.

Ciprian Ciucu a scris în articol strategia la care s-a gândit, structurată în linii mari, și de ce ar avea nevoie de la cei care se implică în demersul propus de el.

„O vom face profesionist, găsind solutii, vorbind cu organizații care protejeaza animalele, si sa venim cu un proiect cu obiective clare. Vom documenta foarte bine problema. Mai mulţi specialisti în campanii media au venit alături de noi, vom avea acţiuni concrete simbolice, pentru a le aminti aleşilor că vrem problema aceasta rezolvată. Vom merge şi în spitale, vom culege date, vom calcula impactul bugetar. Dacă avem legislaţie care să ne permită, ne mai trebuie voinţa politică”, a anunțat acesta la Digi24.

Grupul „Vrem o țară fără maidanezi” a fost creat marți seara și numără, până în acest moment, 293 de membri.

Miting anti-maidanezi

Vineri, începând cu ora 19:30 și până la 21:30, Asociația Pro Civilizație Secolul 21 organizează un miting anti-maidanezi și, în același timp, de susținere a familiei copilului ucis de maidanezi.

Mitingul va avea loc în Piața Romană și este unul autorizat.

Membrii asociației invită cetățenii să protesteze „pentru a cere factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primării) să ia măsuri imediate și eficiente pentru asigurarea dreptului la viață, liniște și siguranță”, au scris aceștia pe pagina de Facebook.

La protest și-au anunțat prezența 526 de persoane, până la această oră.

În acest sens au fost întocmite mai multe petiții pe internet. „Sustineți eutanasierea maidanezilor neadoptați în 30 de zile!” are 7.029 de semnături, iar „Fără câini vagabonzi în România” a strâns 5.320 de semnături.

Iata AICI cum afacerea maidanezul este doar o megaescrocherie criminala pusa la cale de PNL si clocita in laboratoarele serviciilor:

Telenovela “Ionut”. Simple coincidente si atat…

Nu-i asa ca sunteti copii mari, educati si cu un IQ rezonabil, calitati care nu va mai permit sa credeti in “coincidente”?!! Ce-ati zice daca ati afla ca, exact cu patru zile inainte de “tragedia” Ionut, in plin clocot al scandalului Rosia Montana, baietii si fetele de la PNL discutau(n-o sa ghiciti!) despre cainii maidanezi?!! Doamna Alina Gorgiu, o distinsa membra PNL, “avocatul tau in parlamentul Romaniei”, posta un amplu articol in care dezbatea, nici n-o sa ghiciti, “problema cainilor maidanezi”. Asa, din senin! Data: 29 august, adica fix cu patru zile inainte de momentul “tragediei” lui Ionut. Deh, aveau si actorii nevoie de putine repetitii…Nu o sa venim acum cu sarcasme ieftine, asa ca nu o sa insinuam ca “scandalul” maidanezilor era scos putin la incalzire, ca la fotbal, pentru ca se incinsese rau de tot cartoful spagii de la Rosia Montana. Nu o sa spunem asta. Cum nu o sa insinuam nici faptul ca “Ionut” nici macar n-a existat, ca este doar un personaj de telenovela, la fel ca actorii prosti distribuiti in rolulile secundare, recte parintii Anghel si “bunicuta” Anghel.

Nu o sa amintim nici faptul ca, inainte de “incidentul” Ionut, trecuse ceva timp de cand “problema” cainilor maidanezi nu mai fusese abordata in spatiul public…Simple coincidente…

Nu o sa ne pronuntam nici asupra operativitatii cu care “legea Ionut” a trecut prin Parlament si nici asupra faptului ca multe dintre prevederile “legii” au fost intuite cu cateva zile inainte de doamna Gorghiu(vezi articolul mai jos). Sunt simple coincidente si atat…

Evident, nu o sa scoatem o vorba nici depre faptul ca Liviu Harbuz, initiatorul “legii Ionut” este consilierul premierului Ponta, aflat, nu-i asa, in USL alaturi de baietii si fetele de la PNL…Coincidente…

Va lasam pe voi, cei cu IQ peste medie, evident, sa trageti concluziile. Noapte buna, Romania!

Iata AICI minunatul articol:

Postat pe
Aug. 29, 2013

Adaugat de
Alina Gorghiu
la 04:08 pm

Problema cainilor maidanezi din Bucuresti a fost pasata de-a lungul anilor din mainile Primariei in cele ale oamenilor de rand, ricosand constant ca o minge de ping-pong de cate ori situatia devenea mai disperata. Autoritatile locale au capatat obisnuinta de a veni an de an cu cate o decizie halucinanta in aceasta privinta, de multe ori ca urmare a unei presiuni mediatice, dar care esueaza din start ori din cauza lipsei sale de aplicabilitate ori dintr-o lipsa de continuitate.

Putem aminti aici decizii sau propuneri precum amendarea stapanilor care nu isi sterilizeaza cainii dupa varsta de 6 luni, amendarea cu pana la 5000 de lei a celor care hranesc cainii maidanezi, taxarea ONG-urilor care vor sa adopte mai mult de 100 de caini, s.a.m.d. S-au incercat zeci de metode, fara nici un rezultat, motivele pentru nereusita lor fiind multe. In primul rand, instituirea unei legi de amendare nu serveste la nimic daca nu este nimeni care sa o si puna in aplicare. Sansele ca cineva sa depisteze un stapan care nu si-a sterilizat cainele din ograda sunt minime, cam la fel de mici ca cineva care a aruncat o hartie pe jos intr-un loc public sa fie facut responsabil si amendat pentru asta. Si uite asa ne gasim iarasi in situatia de a avea legi inutile, facute doar de ochii publicului, dar cu niciun fel de calitate de solutionare practica a problemei.

Hotararea Consiliului Municipal Bucuresti adoptata in cursul acestui an privind taxarea cu 150 de lei a persoanelor fizice care doresc sa adopte mai mult de un caine a trecut aproape neobservata de opinia publica, nestarnind niciun fel de opozitie, cel putin nu suficient de puternica pentru a putea ajunge la urechile decidentilor. Poate ca o astfel de decizie care descurajeaza si mai mult adoptia cainilor si impiedica implicit rezolvarea problemei cainilor maidanezi din capitala ar fi trebuit sa fie mai vehement criticata, cel putin pentru lipsa ei de logica.

Sa fie oare lacomia pentru cativa lei in plus mai mare decat orice simt de responsabilitate publica si de minima morala? Mie mi se pare cel putin ironic faptul ca de cate ori apare problema cainilor maidanezi in vreo discutie oficiala, televizata sau nu, se mentioneaza zeci de statistici cu privire la copii si adulti muscati de catre cei 60.000 de caini care populeaza arterele Bucurestiului si cu toate acestea, atunci cand vine momentul pentru o actiune constructiva, primul gand este de a descuraja adoptia acestor animale prin taxarea celor ce vor sa le ia de pe strazi.

In opinia mea, o incercare civilizata si democratica de rezolvare a problemei ar consta in dezbaterea publica a situatiei impreuna cu toate partile implicate : autoritati locale, cetateni si ONG-uri de protectie a animalelor.

Solutiile care vor reiesi din aceste discutii vor putea fi sintetizate ulterior intr-un chestionar de consultare a cetatenilor sub forma unui referendum, iar apoi solutia cea mai apreciata de votanti va putea fi pusa in aplicare.

Numai asa se vor putea elimina deciziile unilaterale si parerile localnicilor vor fi cu adevarat ascultate.

Poate ca atunci cand vom inceta sa ne mai victimizam si vom incepe sa luam decizii colective sustenabile, cu aplicabilitate verificata si vom fi in stare sa le ducem la capat pana cand problema este rezolvata, vom fi cu adevarat demni de titlul «tara europeana ». Pana atunci vom continua sa incropim proiecte pe genunchi si vom da legi pentru ochii lumii.

Ciprian Ciucu este un „fake news”. Cine se consideră adevăratul candidat USR

Ce se petrece la primăria Capitalei, legat de candidatura lui Nicușor Dan, care este un independent sprijinit de fortele de dreapta politice, se regăseşte oarecum și la primăria Sectorului 6 din București.

Astfel, la sectorul 6 există multe asemănări, cel putin una fundamentală, cu situaţia de la Primăria Capitalei. Candidat din partea USR este Ciprian Ciucu, care este desemnat de Grupul Barna, dar care are „in spate” la fel de multe probleme de morala si corectitudine politica precum sefii sai, care are, la randul lui, legaturi dubioase, relatii financiare subterane si o „propulasare” a serviciilor, informează RomâniaTV.

De ce se aseamănă această lupta politica pe zona de dreapta, de la sectorul 6, cu cea de la Capitală? Pentru că și în acest caz avem un candidat independent care, asemenea lui Nicusor Dan are alte principii morale, politice și profesionale și care au la baza valorile initiale ale USR. Mihai Daneș este candidat independent la Primăria sectorului 6 si crede în aceste principii. El face apel la votanții USR din sector să nu-și uite aceste principii și valori pe care le-au promovat atunci când partidul era condus de Nicușor Dan și să voteze în consecință la sectorul 6.

Diferendul Dan Barna/ Nicusor Dan este la fel ca cel dintre Mihai Danes/ Ciprian Ciucu, doar ca „redus la scara” sectorului 6. Mihai Daneş susţine că o parte din USR s-a „vândut”, „iar simpatizantii USR trebuie sa stie acest fapt, mai ales ca mare parte din ei vor vota la Capitala cu Nicusor Dan. Ca atare, trebuie să știe ca la ei în sector, candidatul veritabil este Daneș, pe cata vreme Ciucu este „un Fake-News””.

 

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 122 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 252 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 0 comentarii | 72 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 136 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 71 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics