Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Corneliu Dobritoiu(domnul Mos Teaca) vrea sa jefuiasca Ministerul Apararii
Aciduzzul | 8 decembrie, 2012 | 0 comentarii | 251 vizualizari |
(2 voturi )

Ministrul apararii, liberalul Corneliu Dobritoiu, candidat din partea USL pentru un post de senator in Colegiul 11 Bucuresti, nu pierde nicio ocazie pentru a ne vorbi despre grija sa pentru armata, pentru bugetul vlaguit al acestei institutii fundamentale a statului si bineinteles pentru soldatii romani gata sa se sacrifice oricand pentru tara, chiar daca au solde mici si dotari invechite. Asta la nivel de declaratii , pentru ca prin actiunile sale Corneliu Dobritoiu dovedeste ca nu respecta institutia pe care o conduce vremelnic, din moment ce nu a avut nicio retinere sa dea in judecata tocmai ministerul pe care-l conduce. Motivul actiunii sale e cat se poate de simplu, dar si jenant pentru un om politic care ne vorbeste zilnic de interesul national. Este vorba de bani.

Si nu putini, daca ne gandim ca ministrul apararii cere din bugetul carpit al institutiei pe care o conduce peste un miliard de lei vechi. Asta in vreme ce se plange in public de faptul ca armata nu are bani de dotari, de solde sau de echipamente de calitate pentru militarii romani.

Ministrul Dobritoiu, cel care ne da astazi lectii de patriotism si morala, cerandu-le bucurestenilor sa-i acorde si votul lor pentru un fotoliul caldut de senator, a dat in judecata Ministerul Apararii Nationale la Tribunalul Bucuresti nr. dosar 12876/3/2012, pentru a-si readuce pensia de general la nivelul anului 2010, respectiv la suma de 4.855 de lei pe luna.

O suma frumusica, pe care Dobritoiu doreste sa o adauge la salariul de ministru de circa 6000 de lei pe luna, ca doar nu e asa simpla viata de ministru. Nu stim daca ministrul apararii reuseste sa incaseze si salariul de la stat si pensie intrucat Legea 329/2009, care interzice cumulul pensie-salariu, este inca in vigoare. Avand in vedere faptul ca solicitarea noastra adresata catre Casa de Pensii a MAPN , in care ceream sa ni se precizeze daca ministrul a a renuntat la pensie odata cu numirea in guvern, a ramas fara niciun raspuns, e lesne de inteles cum functioneaza lucrurile in minister, mai ales cand vine vorba de banii lui dom ministru.

Un lucru e clar, nesatulul Dobritoiu doreste lunar indemnizatia de senator de peste 4000 lei, 10000 lei cheltuieli cu birou parlamentar, salariul de ministru in jur de 6000 lei. si credeati ca-i ajung 20.000 lei pentru el si birouasul lui? Nu, el vrea inca 3200 lei lunar la pensioara.

Un ministru superbogat: vila de lux, casa de vacanta si bijuterii de zeci de mii de euro

Vazand cum lupta Dobritoiu in justitie chiar cu ministerul pe care-l conduce pentru a-si mari pensia ai crede ca bietul om are probleme reale de subzistenta.

Nu se poate spune ca generalul Dobritoiu este muritor de foame, daca avem in vedere declaratia de avere postata de candidatul USL in colegiul 11 din Capitala. impreuna cu sotia, ministrul Corneliu Dobritoiu a agonisit un apar­tament de lux, de 168 de metri patrati, pe soseaua Nordului din Capitala, dar a ridicat si o casa de vacanta intinsa pe o suprafata de 394 de metri patrati in comuna Ganeasa, Ilfov.

Militarul nu are autovehicule sau alte bunuri de valoare dar detine bijuterii de 20.000 de euro(!). Potrivit datelor oficiale, nici pe departe nu se poate afirma ca onor ministrul apararii traieste cu grija zilei de maine, mai ales daca punem la socoteala si veniturile sotiei, manager general la o firma care asigura subansamble si piese de schimb pentru motostivuitoare.

Viorica Dobritoiu care deruleaza con­tracte importante cu statul printr-o serie de institutii, a obtinut un venit anual de 75.520 de lei. Prin urmare, familia poate trai decent si fara pensia majorata a lui Corneliu Dobritoiu pentru care acesta nu a ezitat sa dea in judecata MApN.

Militant pentru drepturile sale, Dobritoiu cere peste un miliard de lei MApN-ului

Asadar, demersul ministrului de a da in judecata chiar institutia pe care o reprezinta nu pare a fi unul manat de o situatie financiara precara, precum a sutelor de pensionari MApN care au deschis procese similare si pe umerii carora plangea cu lacrimi de crocodil Dobritoiu .“Toti au avut rate la banci, probleme familiale grele nerezolvate care au fost bazate pe un anumit volum al castigurilor si s-au trezit dintr-o data pusi in fata unor probleme existentiale, unii dintre ei stiti ca s-au prapadit din nefericire“, a declarat Dobritoiu in cadrul unei audieri la Comisia de Aparare din Parlament.

In numele acestor pensionari, Dobritoiu anunta ca va face totul pentru a le reintregi pensiile. Pana atunci insa, s-a decis sa faca toate demersurile pentru a-si reintregi personal pensia, chemand in justitie institutia pe care o conduce.

In procesul in care ministrul a chemat in judecata Casa de Pensii a Ministerului Apararii Nationale si Comisia de Contestatii din cadrul MApN, contestand reducerea pensiei si pe cale adminis­trativa, Corneliu Dobritoiu solicita anularea a doua decizii prin care pensia sa a fost micsorata de la 4855 lei la 1638 lei lunar.

Corneliu Dobritoiu a mai cerut Tribunalului Bucu­resti mentinerea deciziei sale de pensionare din anul 2006 si reluarea platilor la valoarea anterioara lunii decembrie 2010, dar si obligarea ministerului la achitarea diferentelor la plata pensiei calculate de la data cand pensia i-a fost taiata pana cand va obtine o decizie favorabila in justitie. Un „mizilic“ de vreo 115 812 lei, conform calculelor facute pentru perioada ianuarie 2011-decembrie 2013 cand ar urma sa inceapa procesul.

Oare cu ce se crede el mai presus decat restul pensionarilor care au prestat o munca asemanatoare lui si care acum se chinuie sa traiasca dintr-o amarata de pensie? Sunt profesori, medici, ingineri pensionari ale caror pensii nu sar de 1500 lei.

Oare subalternii lui care ar trebui sa reprezinte Ministerul la Tribunalul Bucuresti impotriva lui Domn’ Ministru cat vor fi de bataiosi? Avand in vedere ca a anulat si gradul onorific de Colonel acordat lui Gica Hagi, Dobritoiu pare cam razbunator.

Dobritoiu indragostit. De banii statului

Faptul ca ministrul liberal Corneliu Dobritoiu, candidat USL in Colegiul 11 din Capitala , este extrem de grijuliu cu interesele personale nu reprezinta o noutate. Potrivit unor documente prezen­tate in urma cu cateva zile de Eveni­mentul zilei, in perioada in care a fost secretar de stat in ministerul Apararii, Corneliu Dobritoiu ar fi fost implicat in activitati de lobby in favoarea unor firme care doreau obtinerea unor contracte cu acest minister.

Astfel, conform evz.ro, la negocierile dintre Romtehnica si Lockheed Martin cu privire la radarul „Gap Filler“, Dobritoiu le-ar fi spus membrilor comisiei de selectie ca pot sa-si inainteze demisiile daca nu semneaza contractul. Se pare ca Dobritoiu ar avea o relatie „apropiata“ cu directorul repre­zentantei in Romania a firmei Lockheed.

De asemenea, in 2007, cand procedura de achizitie a unor amfibii blindate nici nu fusese declansata, Dobritoiu s-a dus la Uzina Mecanica din Moreni si a anuntat ca MapN va atribui contractul pentru 250 de transportoare si 174 vehicule usoare firmei MOWAG. Documentul prezentat de evz.ro sustine ca, anterior, transpor­toarele Piranha fusesera achizitionate „la preturi mult superioare celor oferite de Uzina Automecanica Moreni“, ceea ce ar alimenta suspiciunile de favorizare a celor de la MOWAG.

Un an mai tarziu, in iunie 2008, a vizitat firma Elbit, din Israel, si, ulterior, a prezentat ministrului Apararii un raport in care recomanda analizarea oportunitatii incheierii unui contract de tip leasing operational pentru sistemele UAV (avioane fara pilot) produse de aceasta companie. Potrivit documentului primit de redactia EvZ, reprezentantii Elbit ar fi avut acces la documente strict secrete ale departa­men­tului pentru politica de aparare, refe­ritoare la bugetul alocat unor programe. In plus, in cadrul procedurilor de achizitie a avioanelor fara pilot, specificatiile din caietul de sarcini au fost redactate dupa cele ale produselor Elbit.

Conform acelorasi documente, mili­tarii din aparatul de lucru al ministerului se plang ca delegatiile oficiale care sunt primite de ministrul Apararii au in program o masa la restaurantul Collage, unde proprietara este chiar doamna Viorica Dobritoiu, sotia demnitarului liberal.

„In listele de decontari ale minis­terului pot fi identificate facturile de la masa de la restaurant“, se arata in acelasi document in care se sustine de asemenea ca, daca ar deveni publice, s-ar afla ca aceste facturi „au multe zerouri in coada“.

In baza tuturor acestor informatii, decizia lui Corneliu Dobritoiu de a da in judecata ministerul pe care-l conduce, cerand peste un miliard de lei vechi, confirma o data in plus ca pentru demnitarul liberal care doreste acum sa devina si senator interesul personal este mai presus de interesul national.

Sursa: Curentul

Foto: Mediafax, Dobritoiu.ro

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics