George Roncea
Corina Creţu devine pe zi ce trece un fel de simbol fanion a femeii de moravuri uşoare din politică. În jurul ei fac zid şi pe undeva o şi trag mai rău la fund tocmai acele femei din politică cu o reputaţie îndoielnică, cum ar fi Alina Gorghiu, care a spart o casă şi s-a combinat cu şefii ei pe linie de partid, sau Elena Udrea despre care nu mai e nevoie să zic eu absolut nimic. Femeile din politica de la noi seamănă cu sufragetele secolului XX, mereu agitate şi ţâfnoase pe motiv că n-ar avea destul drepturi politice sau că ar fi discriminate. La noi nu a existat cine ştie ce mare mişcare a sufragetelor, asta a fost un fel de moft al putredului Occident, deoarece partidul comunist, în 1946 a oferit drept de vot femeilor, cu largheţe, falsificând apoi cu cinism toate voturile tuturor, la toate “alegerile”. Singura sufragetă, să-i spunem, mai cunoscută pe la noi era o anume coana Miţa biciclista, o curtezană destul de versată şi ea de vreme ce a reuşit să se combine atât cu Octavian Goga, politician de frunte în epocă sau cu regele Ferdinand care i-a şi dăruit o casă în centru, pe lângă Piaţa Amzei pe care vrea acum Oprescu să o refacă, că i se pare un monument al curveniei şi lui îi place asta.
Cu nişte ani în urmă Ludovic Orban a fost acuzat că a calificat femeile intromisionate în politica românească drept curve pomenind în context şi numele lui Elena Udrea, pe care o cunoştea se pare foarte bine, deoarece aceasta a intrat în politică pa mâna lui Cozmin Guşă, la PSD şi apoi a ajuns la liberali chiar sub bagheta sa, cel care o dădea de exemplu negativ la o sindrofie a cucoanelor liberale. Orban a fost intens comentat la vremea aceea însă pe nedrept, culmea. În discursul său pe care puţină lume l-a citit Orban spunea citez: “Nu trebuie să treceți prin patul nici unui șef daca vreți sa ajungeți în functii publice.”
Adică deconsilia, cu amenitate, femeile ce intenţionau să se aventureze (şi) în bordelul politic, să presteze suplimentar. Despre Corina Creţu nu am afirmat eu că este “curtezana versată” a lui Ion Iliescu, ci una dintre persoanele care au avut un rol important în viaţa ei, care o cunoaşte mai bine ca nimeni altcineva, fostul consilier prezidenţial Eugen Mihăescu. Cu toate acestea ea m-a dat în judecată, şi a pierdut desigur procesul, pe motiv că aş fi lăsat să se înţeleagă că este o buleandră.
Onoarea Corinei Creţu valora în opinia sa nişte miliarde de lei. S-a dovedit cu vârf şi îndesat câte parale face onoarea duduii crescute sub pulpana lui Ion Iliescu, bătrâna cârpă kagebistă, alt gen de buleandră. Şi Alina Gorghiu mi-a intentat un proces pe care de asemenea l-a pierdut, pentru că i-aş fi afectat imaginea – deşi imaginea ei este proiecţia activităţilor sale în câmpul politic, unde s-a remarcat printr-o sterilă agitaţie în jurul unor bărbaţi cu care s-a cuplat deşi îi erau şefi ierarhici şi care până la urmă au lăsat-o de căruţă, cum a ajuns şi Elena Udrea.
Până una alta însă deşi nu are banii şi notorietatea lui Udrea are şi ea un rost, deputata liberală croindu-şi un drum foarte interesant, o cărare prin cearceafuri, din Tecuciul de baştină în lumea politicii, ajungând până funcţia de Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor după ce a devenit în 2008 deputat în Colegiul 22 Bucureşti, de pe poziţia a treia, strângând puţin peste 3000 de voturi.
Gorghiu s-a declarat ofticată, pe pagina ei de facebook, că Elena Udrea a spus că ea a sărit prima în apărarea Corinei Creţu. Indignată, ricanează şi insistă că ea a fost prima. Pentru a-i da dreptate, ca să nu se simtă discriminată o citez prima, că pe Udrea au citat-o destui, mai ales cei care mănâncă şi gura lor ceva de pe urma ei, că e generoasă se zice, mai ales în ultima vreme de când se gândeşte intens să candideze la preşedinţie.
“Ceea ce se întâmplă zilele acestea europarlamentarului Corina Creţu se putea întâmpla oricui şi era la fel de greşit. Corespondenţa personală trebuie să rămână ceea ce este şi nu să ajungă subiect de presă. Şi spun acest lucru nu în virtutea faptului că suntem amândouă în USL, ci pentru că am susţinut în atâtea rânduri importanta protecţiei datelor personale, importanţa respectării dreptului la intimitate şi la viaţa privată.
Am citit primele ştiri “şoc” şi am crezut că vom rămâne la stadiul acela, de ştire despre hackerul care a violat corespondenţa lui Colin Powell. Nu mi-am imaginat că subiectul se va rostogoli atât. Oricum, având în minte acele drepturi despre care scriam mai sus, lucrurile ar trebui să se oprească aici. Întotdeauna, în astfel de cazuri, mediatizarea se legitimează prin interesul public. Vreau urgent o definiţie şi o măsură a acestui concept!:) Cine stabileşte şi care sunt limitele interesului public? Şi poate şi o fisă a postului pentru persoanele care ajung la un oarecare nivel de notorietate:)”.
Alina Gorghiu îşi face rău cu mâna sa. Păi dacă fişa postului ar fi simplificată mult în sensul interzicerii ferme a utilizării unor mijloace anatomice pentru obţinerea unui scaun în politică, Alina Gorghiu ar trebui să zboare prima de pe scaun.
Udrea o apostrofează pe Daciana Sârbu cu ipocrizie şi vehemenţă proletară
Udrea mai tare în condei, îi dedică Corinei Creţu un fel de hagiografie în extenso, punctând şi la adresa lui Daciana Ponta, cea căreia Corina Creţu îi trimitea toate mailurile la control, şi care nu a scos o vorbuliţă pe tema asta şi a lăsat-o pe prietena ei cea delabrată pe mâna concurenţei. Udrea o apostrofează direct pe Daciana şi scrie cu patos şi lacrimi pe pernă: „Alături de Corina Creţu, împotriva discriminării de gen. Îmi declar solidaritatea totală faţă de Corina Creţu în acest moment şi-i doresc sincer că toată istoria să-i afecteze cât mai puţin viaţa personală şi familia. Mă declar încă o dată mâhnita de lipsa de atitudine a societăţii civile, mai ales a ONG-urilor care militează pentru egalitatea de şanse. Era momentul cel mai bun să reacţioneze faţă de o agresiune nejustificată la adresa unei femei care nu şi-a dorit în niciun moment să facă din viaţa să privată un subiect public.
Dar, la fel cum în trecut nu au reacţionat la linşajul la care am fost eu supusă, continua pe aceeaşi linie a indiferentei care nu face decât să arate că funcţionează degeaba. La fel cum mă declar dezamăgită (dar nu surprinsă) de faptul că nicio altă femeie din politica românească nu a sărit în sprijinul Corinei Creţu. Nici din PSD, nici din PNL, din PC sau chiar din PDL, deşi multe îşi fac stindard din lupta împotriva discriminării de gen. Pentru că eu am avut prin astfel de momente în care celelalte femei din politică se bucurau de ceea ce mi se întâmplă şi că nu se afla în locul meu, înţeleg la nivel personal, prin ce trece europarlamentarul social-democrat.
Cred că odată şi-odată va trebui ca şi noi femeile să conştientizăm că, dacă nu ne sprijinim noi între noi, dacă nu ne luptăm unite împotriva discriminării de gen din politica noastră (indiferent de partidul din care provenim), situaţia se va păstra sau chiar se va înrăutăţi. Muncim prea mult, sacrificam prea multe lucruri pentru a face politica la vârf şi, când avem nevoie de puţin sprijin, ne trezim singure sau cu puţini oameni alături. Sper că poziţia mea de astăzi să fie luată şi de alte femei din politică, în mod special de cele din USL şi care au şi o influenţă mare: Daciana Sârbu, Renate Weber, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Adina Vălean. Poate s-au convins şi celelalte doamne din politica de faptul că oricând pot deveni şi ele ţintă pentru că sunt femei şi vor reacţiona pe viitor.”
Ipocrizia şi demagogia la aceste doamne întrece orice limită. Pe lângă duduile acestea, Creţu, Udrea, Gorghiu, vestalele politichiei dâmboviţene, coana Miţa biciclista pare o virginală juvenilă. În plus ele riscă mult mai puţin decât coana Miţa, doarece e mai greu să cadă din limuzinele de lux şi să-şi rupă ceva, precum se zicea că şi-ar fi rupt înaintaşa lor. În felul acesta şansele lor în politică sunt mult mai bine protejate.
Sursa: Curentul
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 449 vizualizari | 1 vot
Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]
Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 145 vizualizari | 2 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 230 vizualizari | 2 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 137 vizualizari | 3 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi
Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]