Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Cum a compromis Basescu Traian reteaua externa de sprijin a Romaniei
Aciduzzul | 12 august, 2012 | 0 comentarii | 260 vizualizari |
(4 voturi )

Petru Romosan
Ce trebuia sa se intimple de mult s-a intimplat in sfirsit : Basescu Traian ne-a facut de ris pe toata planeta. A patra si, probabil, ultima sa tentativa de lovitura de stat a esuat jalnic. Celelalte trei lovituri reusite au fost, in ordine : « fraudarea alegerilor » in 2004, autosuspendarea sa in 2007, prin care s-a reincarcat (reloaded) politic in dauna unei opozitii natinge, si, in sfirsit, realegerea sa dubioasa din 2009 (nu e vorba de voturile supranumerar de la Paris, ci de cele vreo 2-3 milioane obtinute cu STS-ul, vorba faptuitorului). Dupa unii, loviturile de stat ale lui Basescu Traian ar fi si mai numeroase – vezi « solutia imorala Voiculescu », refuzul de a numi un prim-ministru al majoritatii iesite din vot, constituirea UNPR-ului, reinnoirea mandatelor lui Emil Boc, numirea lui Mihai Razvan Ungureanu ca prim-ministru etc. De fapt, inca de pe vremea guvernului Ciorbea, Basescu Traian o tine intr-o lovitura de stat permanenta. Starea naturala a unui asa-zis presedinte jucator e lovitura de stat cotidiana. S-o luam sistematic.

S-a observat deja – a facut-o Sorin Rosca Stanescu printre altii – ca momentul suspendarii a fost impus de insusi Suspendatul. Dupa ce a preluat guvernul si a inregistrat un succes zdrobitor in alegerile locale, USL ar fi putut sa astepte pina in iarna ca sa se debaraseze de « epava politica Biruinta » dupa o izbinda previzibila la alegerile parlamentare. Pe Suspendat il interesa insa sa procedeze la autosuspendare imediat, inainte ca puterea USLista sa se instaleze temeinic si inainte ca serviciile sa-l abandoneze de tot.

Basescu Traian stia inca din 2004 cum stam sau, mai degraba, cum nu stam cu listele electorale. Ioan Rus parea numit de Suspendat, in intelegere pe sub masa cu Victor Ponta. Basescu Traian avea in mina toti asii, USL-ul nu putea decit sa-i accepte timing-ul si sa incerce sa-l bata in cursul jocului.

Ceea ce, pana la urma, a reusit, piesa-cheie fiind din nou Ioan Rus care i-a comunicat Curtii Constitutionale ca nu poate garanta cifra alegatorilor. Daca nu ar fi acceptat termenii si calendarul lui Basescu, USL si-ar fi pierdut pe rind toti ministrii, facuti plagiatori (vezi cazul Mang), cu dosare penale sau cu mape profesionale scoase oportun la « analiza ».

Si iata ca, de-a lungul tentativei de lovitura de stat a sabotorului altora, acesta a fost insotit tot timpul de Vocea Rusiei, care pare a fi o adevarata specialista GRU in logica non-lineara, paradoxala a strategiei militare practicata cu brio si de presedintele jucator in toata cariera lui, de la Rouen, scamatoria cu flota noastra si pina la tipuriturile iceriste recente despre lovitura de stat.

Dar lovitura de stat a lui Basescu Traian a avortat. Securistul comunist nu a luat in calcul jocul democratic. sapte milioane si jumatate de cetateni români l-au « ciuruit »: Basescu Traian seamana din ce in ce mai mult cu un Dracula de bilci, iar asistenta lui blonda pare si ea sa-l abandoneze. Site-ul cotidianul.ro a produs un serial cu sustinatorii externi folositi in interes propriu de Basescu Traian.

Joseph Daul, politician de mina a treia, aproape anonim in Franta, specialist in abatoare si carne de vita, promovat in zoo-ul politic de Nicolas Sarkozy ; foarte cunoscutul (la noi) Mirel Bran, corespondent Le Monde si media locala din Franta si Elvetia, cu o productie tiparita in citeva rinduri pe banii ICR, plus productiile culturale ale sotiei de la dinsul ; Laura Balomiri, Austria Presse Agentur, Televiziunea ZDF si cotidianul austriac Der Standard ; Vlad Odobescu, de la Dilema Veche, in USA Today ; ICRistul Keno Versek in Der Spiegel ; Carmen Paun, clienta ICR, reporter in EUObserver ; Liliana Ciobanu, fosta Realitatea TV, in The Economist ; Raul Sanchez Costa, in cotidianul El Pais, bursier ICR, o impresionanta pletora de corespondenti la publicatii de prima marime din Belgia (Bruxelles), Germania, Spania, Austria, Marea Britanie, SUA etc.

O foarte importanta retea de sprijin, construita cu mari eforturi, si nu doar financiare, de serviciile noastre abilitate si de ICR, el insusi un serviciu, iata, desi nu in sens cultural. Numai ca acesti oameni trebuiau folositi in interesul Romaniei, iar nu in cel personal al lui Basescu Traian. Cine raspunde pentru asta ? Vor urma demisii sau demiteri dupa ce referendumul va fi validat, daca va fi validat?

Cat despre reteaua interna de sprijin a lui Basescu Traian (dirijata de istericul postsovietic Tismaneanu Vladimir de la Washington, impreuna cu citiva locotenenti si caporali locali si alti contributors rataciti ca Ioana-Ene-pe-la-gene, pseudonim neidentificat), ramine de vazut daca nu cumva e si aceasta o retea externa, platita de fraierul contribuabil mioritic.

Ar mai trebui sa atragem atentia asupra sindromului «vorbitul in oglinda», asupra dedublarii si schizoidiei. De mai mult de opt ani, Basescu Traian vorbeste in oglinda despre Adrian Nastase, despre coruptie, despre tradare de tara.

Si psihiatrii români ar trebui sa se pronunte in aceasta privinta. Basescu Traian e de mult o «chestiune» care nu tine de politica sau de istorie, ci doar de patologie. In cele din urma, lovitura de stat e una usor de decriptat prin sindromul «vorbitul in oglinda»… « Cine zice ala e » sau « hotul striga hotii » e o strategie pe care o poate intelege toata lumea.

Sursa: Compania via Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics