Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Curentul: Dan Voiculescu cumpara Prima TV, Kiss TV, Kiss FM, Magic FM si Rock FM
Aciduzzul | 7 septembrie, 2011 | 0 comentarii | 490 vizualizari |
(2 voturi )

Dan Badea
Dan Voiculescu va prelua controlul trustului de presa detinut de compania germana ProSiebenSat.1 in Romania si constituit din posturile de televiziune Prima TV si Kiss TV, si posturile de radio Kiss FM, Magic FM si Rock FM. Potrivit surselor noastre, pretul tranzactiei este de aproximativ 40 milioane de euro, bani in schimbul carora Dan Voiculescu isi realizeaza un vis ce parea imposibil de atins pentru mogulul Grivco: trustul Intact sa depaseasca in audienta trustul Mediapro. Stapanul celor mai multe dintre tonomatele care au otravit, prin manipulare, spatiul public romanesc, va ajunge astfel sa-si renegocieze pozitia detinuta in alianta cu liberalii de mucava ai lui Antonescu.

Preluand Prima TV, impotentul – in plan politic – Voiculescu devine primul pe piata audiovizualului autohton si, pentru o vreme, se va da cocos printre orataniile liberale incercand sa-si plaseze mai multi sclavi decat negociase pe liste la viitoarele alegeri si, desigur, sa-si mentina pozitia de vicepresedinte al Senatului pe care i-a facut-o cadou Crin Antonescu. Este posibil chiar ca noua pozitie sa-i dea ghes sa ceara, la anul, functia de presedinte al Senatului care se afla la distanta de o suspendare de fotoliul de la Cotroceni. Noile achizitii mass-media, neimplicate politic pana acum, vor fi cel mai probabil repozitionate si transformate rapid in ventilatoare de tipul Antena3, cunoscut fiind faptul ca turnatorul la Securitate Dan Voiculescu otraveste tot ce atinge.

Conform ultimelor date oficiale de audienta tv, trustul Mediapro, compus din PRO TV, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Ro, conduce la nivel national cu o medie zilnica de 591.000 de telespectatori, din care 383.000 in mediu urban. Trustul Intact, compus din Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GspTV are o medie zilnica de 500.000 de telespectatori la nivel national, din care 326.000 in mediul urban.

Daca la aceste date se adauga cele detinute de Prima TV (131.000 telespectatori la nivel national din care 75.000 in mediul urban) si Kiss TV (23.000, respectiv 13.000), trustul lui Dan Voiculescu va prelua conducerea audientei zilnice cu 654.000 de manipulabili la nivel national, respectiv 414.000 urbani. Aceasta in plan vizual, adica acolo unde manipularea cu pixelii ros-galbeni este ridicata la nivel de arta. La radio, adica in plan exclusiv audio, canalele de propaganda aflate in slujba lui Voiculescu capata dimensiuni uriase.

Daca acum, in plan urban la nivel national, Voiculescu are, prin Radio ZU, o audienta de 1.073.100 persoane (14,84%), prin preluarea celor trei posturi de radio (Kiss FM, Magic FM si Rock FM) de la ProSiebenSat1, care detin o audienta de 2.697.600 din 7.230.100 persoane (35,92%), el va ajunge sa detina 50,76% din totalul ascultatorilor. Adica, printr-o crestere de cel putin trei ori, va ajunge sa controleze mai mult de jumatate din manipulabilii cu auz normal.

In Bucuresti, controlul audio al electoratului va fi si mai mare. Astfel, daca acum Voiculescu detine in Bucuresti, prin Radio ZU si Radio Romantic o audienta de 337.000 ascultatori (27,63%) din totalul de 1.219.500, dupa preluarea celor trei posturi de radio, care aduc in plus o audienta de 448.500, audienta va creste la 64,41%.

Cresc pretentiile politice ale lui Felix

Cifrele de mai sus ii dau lui Dan Voiculescu posibilitatea sa renegocieze marimea „plantatiei“, sau a domenilor pe care le va stapani dupa alegerile de anul viitor, primite prin contractul de „concesiune“ incheiat cu PNL. Deja, conform unor informatii lansate recent in presa, conservatorii lui Voiculescu revendica, pentru alegerile locale, sase candidati care sa fie sustinuti de USL, trei la sefia unor Consilii judetene si trei la primarie in municipii resedinte de judet.

La fel, prin protocolul Aliantei de Centru Dreapta, dintre PC si PNL, la alegerile parlamentare din 2012 conservatorii sunt asigurati ca vor primi 12 locuri de deputati si 9 de senatori. Cum partidul lui Dan Voiculescu nu exista decat in buza televizorului, sau pe scarita/nicovala radioului, adica la el in casa, cu neamuri si angajati, este de presupus ca regula care a facut jocurile in alianta este cea a propagandei de trei simpla. Adica daca pentru un metru cub de propaganda la Antene se aloca o zecime de primar sau o sutime de parlamentar, cat se aloca la 2 sau 3 metri cubi de propaganda? Asta e intrebarea.

Luand cazul audientei tv, daca pentru o audienta de 500.000 de telespectatori Voiculescu a primit 6 candidati la locale, atunci pentru 654.000 ar trebui sa primeasca X, adica mai mult cu exact 1,848 candidati. In cazul modificarii din plan audio, calculul este similar. Voiculescu poate emite pretentii cata vreme liberalii, ingropati de mult de Crin Antonescu, la fel ca PNTCD-ul – pe vremuri – de Emil Constantinescu, n-ar exista daca n-ar exista Antenele lui Voiculescu.

Reflexul „filmului de seara“

Puterea mediatica a Antenelor este cu atat mai importanta cu cat opozitia nu exista in afara televizorului. Iata de ce stapanul de facto al opozitiei este Dan Voiculescu, pentru ca la el este intrerupatorul. In urma cu multi ani, pe vremea cand Voiculescu abia lansase Antena1, omul avea un obicei: urmarea mandru, dar regulat, filmul de seara care rula la televiziunea lui. Cand se intampla sa piarda filmul de seara, suna in ziua urmatoare, la conducerea postului, intreba „ce film avem diseara“ si, indiferent de raspuns, cerea sa se difuzeze filmul din seara anterioara, pe motiv ca-l ratase.

Asa se explica de ce pe la jumatatea anilor 90 vedeai acelasi film in doua sau chiar trei seri consecutive. Reflexul „filmului de seara“ al lui Voiculescu s-a accentuat de-a lungul anilor in asa fel incat nimic nu apare pe post fara voia stapanului, sau altfel spus, voia stapanului este politica editoriala.

Realitatea se duce pe apa Garlei

Extinderea Intact vizeaza chiar si trustul de presa Realitatea, daca luam de bune cele declarate ieri de Elan Scwartzenberg patronul de conjunctura al ramasitelor de la masa lui Vintu. Cu conturile blocate si scartaind din toate incheieturile, sandramaua lui Schwartzenberg pare a fi tocmai buna de maritat cu acelasi Dan Voiculescu. Este posibil ca patronul ales de Vintu sa fi batut deja palma cu mogulul din strada Garlei iar stupefiantele declaratii de ieri ale lui Schwartzenberg, de la conferinta de presa, sa fie doar un preambul pentru ceea ce va urma.

El a spus ca principalul concurent al Realitatea Media, Trustul Intact, s-a oferit sa-l ajute sa iasa din starea mizerabila in care se afla. Elogiul adus asa-zisului sau adversar de pe piata mass-media nu lasa loc de interpretari. El, adica adversarul, chiar nu exista. Mimi vorbeste despre patronul Intact ca despre Mihaela, iubita lui regasita. Camelia Voiculescu pare a fi reincarnarea Mihaelei Radulescu.

„Am avut o dovada de suflet, de umanitate, de transparenta care m-a emotionat – a declarat asa-zisul patron de la Realitatea TV. M-a sunat Camelia Voiculescu, care practic este concurenta numarul 1 a Realitatii TV. Camelia Voiculescu m-a sunat, nefiind vreo prietena apropiata, nefiind partenera de business, repet, concurenta directa. Mi-a spus: «Elan, daca te pot ajuta, cu absolut orice, daca ai echipamente sechestrate, daca ai orice fel de problema, daca ai nevoie de echipamente de la noi, de continut de la noi, de orice forma de ajutor, iti stau la dispozitie»“, a declarat Schwartzenberg cu lacrima in coltul trist al ochiului stang. Gestul „doamnei“ Voiculescu, mai spune Schwartzenberg, arata ca „avem o concurenta loiala“. Un fel de „reusim doar impreuna“!

„Pentru mine, gestul acestei femei, o doamna mai bine spus, o mare doamna, care nu imi e nici prietena, nici asociata, arata ca in Romania putem sa avem o concurenta loiala si cred, mai mult decat atat, ca cei din clasa politica (…) pot invata ceva din acest gest: loialitate, fairplay. Suntem concurenti, suntem in concurenta, dar nu ne dam cu batele in cap, nu ne injuram“, a mai spus patronul Realitatii, pupand virtual botina sefei supreme a lui Gadea, Ciutacu sau a mascariciului Mircea Badea.

Asadar, dincolo de greata provocata de aceste declaratii penibile, nu se poate sa nu te intrebi daca in spatele lor nu sta chiar operatiunea de vanzare catre Intact a postului „concurent“ Realitatea TV. Asta cu atat mai mult cu cat cele doua televiziuni sunt deja siameze in privinta continutului si a invitatilor.

Sursa: Curentul

Foto: Curentul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics