Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Davos: culisele Razboiului Mondial Economic (AIM)
Aciduzzul | 29 ianuarie, 2011 | 0 comentarii | 283 vizualizari |
(3 voturi )

La forumul economic de la Davos a aparut pentru prima data ideea ca omenirea se afla in pragul unui razboi economic, declansat de criza financiara. Daca la inceput era vorba doar despre o criza, iar statele putenice se preocupau sa ajute statele aflate in impas cu imprumuturi pentru a se redresa situatia financiara mondiala, acum – spun expertii economici de la forum – s-a intrat intr-o noua faza, aceea a unui razboi economic, in care statele puternice vor subjuga si inghiti economiiile celor sarace, iar lumea financiara va fi cotropita de cei care au cei mai multi bani. Statele sarace vor saraci din ce in ce mai mult, urmand sa se formeze, intr-o prima faza – patru poli de putere., structurate dupa puterea financiara, rase si religii. Unul este cel reprezentat de SUA, Marea Britanie, Germania, Canada si Franta, reprezentand vechile mari imperii colonialiste, din care au fost scoase Spania, Portugalia si Olanda, car au fost inghitite deja de aceste economii si odata cu ele si cele pe care le reprezentau coloniile acestora: Mexic, Brazilia, Argentina, Columbia etc. Precum si Australia si Noua Zeelanda, care vor adera la acest pol de putere.

Al doilea pol va fi reprezentat de China, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Japonia, India, Pakistan. Aici o parte din analisti au amendamentul ca Japonia si Coreea de Sud ar putea fi intr-o prima faza entitati separate care vor intra intr-o prima alianta economica cu cartelul SUA. Dupa altii, tocmai concurenta si situatia financiara mondiala va face sa se formeze acest pol asiatic. In acest pol vor intra si Indonesia, Tailanda, Indochina etc., restul Polineziei.

Al treilea pol de forta va fi reprezentata de lumea araba, de musulmani, in general, care va incerca sa recucereasca teritoriile pierdute: Iran, Afganistan, Turcia, Palestina. In jurul acestu pol se vor strange toate tarile din lumea araba, cele deja amintite, in plus Maroc, Egipt etc.

Al patrulea pol este reprezentat de Rusia si de tarile care formau Uniunea Sovietica, mai putin cele ce au aderat la Uniunea Europeana.
In acest moment, bataliile financiare se duc pentru Africa, de la Egipt si Maroc in jos, pana la Africa de Sud. Partile beligerante sunt SUA, China si tarile arabe bogate. Si rusii intentioneaza sa puna piciorul in Africa, dar deocamdata fara mare succes.

Analistii economici cred ca din acesti patru poli de putere, pana la urma vor ramane doar doi, bazati pe criterii rasiale. Rasa alba va fi impotriva tuturor celorlalte rase. Expertii geostrategici cred ca aceasta repozitionare se va face cu o mare repeziciune, iar dupa aceasta ar putea porni un Al Treilea razboi Mondial, ce va fi unul devastator, in care rasa alba va lupta cu cea galbena, cu hindusii, cu arabii, cu negrii, rasa rosie fiind de mult eliminata din joc. Lupta va fi pentru suprematie si pentru formarea Guvernului Mondial, ce nu va fi structurat pe cale pasnica.

Dimpotriva, exista si pareri ca aceasta dominatie se va petrece pasnic, sub egida ONU, care impreuna cu Banca Mondiala si cu FMI vor acapara economiile, iar impunerea Guvernului Planetar va sosi de la sine, ca o solutie ce va fi evidenta pentru redresarea mondiala. Este ceea ce-si propun si liderii plaetari, sau reprezentantii acestora, prezenti la Davos, care pe langa razboiul planetar mai au inca de a face si cu ample tulburari sociale in tarile pe care le domina economic.

Dar pana sa vedem ce se va intampla din cele expuse de futurologii geostrategici consultati de BBC si CNN (de unde au fost extrase scenariile de mai sus) sa vedem ce spun ‘de fatada” cei ce conduc statele lumii. Se deduce ca razboiul economic va avea mai multe fatete. Nu numai interstate, dar si cu populatia civila, din ce in ce mai nemultumita.

Liderii mondiali avertizeaza ca o crestere a pretului mancarii ar duce la ample miscari sociale. Presedintele indonezian spune ca, odata cu cresterea populatiei, „cursa pentru resurse” poate sa duca la conflicte. Presedintele Susilo Bambang Yudhoyono a declarat ca populatia mondiala va creste de la sapte miliarde, la mai bine de noua miliarde in 2045.

„Imaginati-va cata presiune asupra mancarii, energiei, apei si resurselor. Urmatorul razboi economic sau conflict va fi pentru resursele pe cale de disparitie, daca nu reusim sa il rezolvam impreuna”, e declaratia acestuia. Si presedintele francez Nicolas Sarkozy a pledat pentru o normalizare, tocmai pentru ca exista aceste speculatii despre volatilitatea preturilor. Sarkozy este si presedintele forumului economic global G20, dar si al celui al principalelor economii, G8. „Sa ii lasam pe cei care cumpara mari cantitati din aceste marfuri sa isi ia angajamentul ca vor face si depozite pentru finantarea acestora”, e parerea lui Sarkozy.

Comisarul EU Michael Barnier a criticat si el speculatiile legate de acest subiect, catalogandu-le drept „scadaloase”.China vrea sa isi dubleze importurile in cinci ani, a declarat ministrul comertului Chen Deming, la Forumul Economic Anual de la Davos. Acesta prevede ca exporturile din America spre China vor ajunge la 200 de miliarde de dolari in aceeasi perioada. Ministrul a subliniat ca Beijingul va continua „liberalizarea” monedei, potrivit nevoilor pietei. „Suntem obligati sa ne investim banii in America. China vrea insa sa schimbe situatia. Ar trebui sa importam pentru a avea un echilibru al pietei si a creste investitiile straine”, e parerea dierctorului Bancii Industriale si Comerciale din China. Beijingul a permis yuan-ului sa creasca de 3 ori peste valoarea dolarului de la mijlocul lui iunie, dupa aproape doi ani in care economia a fost aproape devastata de criza financiara.

Americanii spun insa ca yuanul este pastrat la nivel scazut tocmai pentru ca exportatorii sa aiba avantajul de a-si vinde produsele in intreaga lume.Unde si care sunt urmatoarele bule economice? Cat de repede va creste China? Unde si cand va lovi criza datoriilor suverane? Cat de mari vor trebui sa fie stimulii economici? Sunt intrebari la care se cauta raspuns la Forumul de la Davos, Elvetia. Forumul Economic Mondial de la Davos este axat pe predictii. Statele se vad silite, poate pentru prima data in istoria lor, sa-si faca forecast-uri pe trei decenii de acum inainte.

Asa cum corporatiile isi calculeaza cu grija fiecare mutare, investitie sau strategie de marketing, asa si statele vor fi nevoite sa puna pe hartie, intr-un mod cat mai transparent, asteptarile si actiunile pentru urmatorii 10, 20, 30 de ani, sustin unii dintre liderii influenti prezenti la Davos.

Dezbaterile vin intr-un moment in care statele lumii nu au “digerat” inca pe deplin efectele crizei economice si trebuie sa evite cu orice cost ca aceasta sa se transforme intr-o criza sociala. Vor incerca sa inteleaga asta, pana duminica, peste 2.500 dintre liderii politici si economici ai lumii.

Sursa: Agentia de Investigatii Media

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 604 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics