Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Durerea Lumii
De la Capitoliu la Stanca Trapeiana
Aciduzzul | 30 decembrie, 2012 | 0 comentarii | 225 vizualizari |
(2 voturi )

Dwight Luchian Patton, S.U.A.
Din ratiuni inexplicabile si mai mult comune irationalului, fostul concept democratic – indraznesc sa spun, chiar filosofic – numit America se indreapta indubitabil spre disparitie totala. Dand dovada de obstinatie diabolica – his way or highway – Titanicul Pontifus Maximus[1] doreste legalizarea unui nou termen „economic”, numit Fiscal Cliff – stanca fiscala, care presupune instituirea unui sistem criminal de taxe suplimentare, insotit de cheltuieli fara limite si care trebuie implementat pana la 31 Decembrie, 2012. Ma gandesc, rational ar fi fost sa se fi folosit termenul de Stanca Trapeiana. In antichitate, generalii consacrati triumfului urcau, solemn, pe Capitoliu, cea mai ilustra colina a Romei. Stanca Trapeiana se gasea la un alt capat al aceluiasi Capitoliu, de unde erau aruncati condamnatii la moarte.

De aici si expresia, atribuita omului politic francez, Mirabeau, care in timpul discursului rostit in fata Adunarii Constituante, la 22 Mai, 1790 a spus: „De la Capitoliu la Stanca Trapeiana nu e cale lunga!”[2]. Cu alte cuvinte, de la triumf la decadere nu e cale lunga.

Persoana apreciata pentru acuratetea afirmatiilor si lipsa de menajamente in criticarea politicii infantile si aberante, duse de actuala administratie.

Thomas Sowell, economist, filosof politic, provenit din elita armatei americane – U.S. Marine Corps – este un nume de referinta in publicistica americana, posesor al unui Bachelor Degree, din partea Universitatii Harvard, al unui Master Degree din partea Universitatii Columbia si a unui Doctorat din partea Universitatii din Chicago.

Autor a peste 30 de carti, angajat al celebrului Hoover Institute, acreditat pe langa Stanford University, desi afro-american, domnia sa nu s-a sfiit sa afirme ca „administratia Barack Obama a adus mai multa distrugere – ruina acestei tari, decat oricare alta in istorie, dar acesta este numai inceputul de ceea ce el si camarazii lui sunt capabili”. Tot acest distins intelectual a mentionat ca „adevarata problema a economiei americane este generata de implicarea unui numar prea mare de persoane in acest domeniu si care pretind ca stiu”.

Persoanele care pretind ca stiu, cauzeaza cel mai mare deserviciu economiei americane. Deci, fara sa vrem, revenim la termenul de ineptocratie. Va amintesc ca Ineptocratia este o forma de guvernamant in care cei mai putin capabili sa conduca – a se vedea componenta guvernelor si a parlamentelor Mapamondului – sunt alesi de cei mai putini capabili sa produca si unde membrii societatii, incapabili sa se sustina singuri sau sa realizeze ceva sunt recompensati cu bunuri si servicii platite din averea confiscata de la un numar redus de producatori. Alte opinii definesc ineptocratia ca o convingere ce stipuleaza ca cei care conduc trebuie alesi dupa gradul lor de incompetenta si ineficacitate.

Tocmai ceea ce vrea „mesianica” faptura sa infaptuiasca prin „Fiscal Cliff” (Stanca Fiscala), inseamna – in realitate – aruncarea noastra de pe Stanca Trapeiana si reprezinta implementarea Ineptocratiei. in cazul in care se va aplica planul preconizat, va avea loc o crestere semnificativa a taxelor la capitalul investit, la „capital gains” si cresterea taxelor la dividende, care vor ajunge la 43.4 %.

Daca pana la 1 Ianuarie 2013, Congresul S.U.A. nu reuseste sa se opuna planurilor administratiei, economia americana va intra intr-o noua recesiune, de aceasta data devastatoare, care va duce la insolvabilitatea onorarii imprumuturilor, care oricum au depasit valoarea anuala a Produsului Intern Brut (PIB).

Parafrazand pe multimiliardarul Warren Buffett, apropiat al ocupantului Biroului Oval, „greul inca nu a venit!”, intrezarindu-se un deficit care nu va putea fi recuperat nici de urmasii, urmasilor, urmasilor nostri.

Cu toate acestea, mesianicul personaj isi va petrece Sarbatorile Craciunului pe Insula Kailua-Hawaii. Numai costul transportului, suportat de contribuabilul american, pentru presedinte, prima doamna, cele doua prime fiice si pentru Bo, primul caine al Americii, se ridica la 3.639.622.99 U.S.D., asta fara a socoti cele 40 limuzine, fara personalul auxiliar si fara prostituatele ramase la Cartagena, Columbia.

Intr-o carte recenta „Presidential Perks Gone Royal”, Robert Keith Gray, membru al administratiei Dwight D. Eisenhower, ne informeaza ca anul trecut Presedintia S.U.A. a costat contribuabilul american suma de 1,4 miliarde dolari. Doar ca termen de comparabilitate, Casa Regala Britanica a costat contribuabilul englez suma de 57 milioane dolari. Ca titlu informativ, Presedintia S.U.A. a cheltuit mai multi bani decat toate Casele Regale ale mapamondului, cumulat.

Trebuie sa va reamintesc ca la iesirea de la Conventia Constitutionala, care a avut loc la Philadelphia la 18 Septembrie 1787, Benjamin Franklin a fost intrebat de Mrs Powell: „Bine doctore, ce am obtinut, o Republica sau o Monarhie?”[3] Bejamin Franklin, a replicat: „O Republica, daca o puteti pastra!”.[4] Cred ca forma de guvernamant actuala, ramane o nebuloasa si pentru cei al caror IQ a depasit granita lui 200! Oricum, cu actualul nivel al cheltuielilor, supravietuirea Americii este pusa sub semnul intrebarii si mai repede decat va inchipuiti va avea soarta Romei Antice. Pacat, mare pacat!

Din nou, o emanatie cerebrala a profesorului doctor Thomas Sowell: „in ultimii 30 de ani, istoria sociala a lumii occidentale s-a caracterizat prin schimbarea a ceea ce era functional, cu ceva care suna bine”.[5] Din nefericire, Statelor deloc Unite ale Americii, le-au trebuit mai putin de patru ani pentru a se indeparta total de la principiile si standardele la care au fost create. Sunt sigur ca cei 13 participanti la Conventia Constitutionala din Philadelphia se intorc in mormant.

————————————————————————————————-
[1] Presedintele „reales” al S.U.A.
[2] Honoré Gabriel Riqueti, comte de Mirabeau: „Il est peu de distance du Capitole a la Roche Tarpeienne”
[3] „Well doctor, what have we got, a Republic or a Monarhy?”
[4] Bejamin Franklin: „A republic, if you can keep it!”
[5] Thomas Sowell: „Much of the social history of Western world over the past three decades has been a history of replacing what worked with what sounded good”.

Sursa: Art-emis

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 178 vizualizari | 2 voturi

Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 391 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 19 aprilie, 2014 | 2 comentarii | 4353 vizualizari | 12 voturi

Cât a plătit Omenirea pentru înființarea statului ISRAEL? Partea întâi Mărturia unui evreu foarte bine informat: BENJAMIN H. FREEDMAN. Cine a declanșat și la ce au folosit războaiele mondiale? Opinia unui evreu care a fost în mijlocul evenimentelor. Articol preluat din revista Lumea nr. 7/2010. Discurs ţinut de Benjamin H. Freedman, consilierul preşedintelui W. Wilson, […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics