Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Demisii in randurile sotiilor lui Manolescu de la MAE si USR. Ion Spanu il dezbraca de secrete pe Dominique Strauss-Kahn de Dambovita
Aciduzzul | 16 martie, 2013 | 0 comentarii | 272 vizualizari |
(1 voturi )

Ion Spanu
Foto: Nicolae Manolescu, pe vremea cînd se întîlnea la Paris cu Irina Horea sub ochii soţiei de atunci, Ioana Manolescu Apolzan Dezvăluirile publicate de cotidianul.ro n-au rămas fără rezultat. Astfel, Irina Horea, noua soţie a lui Nicolae Manolescu, şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedintă a Uniunii Scriitorilor. De asemenea, după unele informaţii şi Nicolae Manolescu va fi retras din funcţia de ambasador UNESCO, unde se afla inca in functie o alta sotie de-a sa.
Demisia Irinei Horea din funcţia de vicepreşedintă a soţului său a fost anunţată în şedinţa Comitetului director al USR din 11 martie a.c.

Micii devotaţi îl roagă pe Nicolae Manolescu să continue falimentul USR

În compensaţie, în şedinţa Consiliului USR de a doua zi, admiratorii lui Nicolae Manolescu au aprobat modificarea Statutului USR, prin eliminarea art. 32, care prevedea: „Preşedintele U.S.R. e ales prin vot de CN, în prima sesiune ordinară, pentru un mandat de 4 ani. Orice membru U.S.R. poate fi ales în această funcţie pentru cel mult două mandate”!

Această modificare are o dedicaţie specială, fiind făcută doar pentru ca Nicolae Manolescu să poată candida pentru al treilea mandat la conducerea Uniunii Scriitorilor, după cele obţinute în 2005 şi 2009! Un adevărat Kim Ir-sen al Literaturii române! Propunerea fusese făcută anterior de Mihai Zamfir, devotatul lui Nicolae Manolescu.

De remarcat că, în Comunicatul oficial, USR nu a anunţat la ce se referă modificarea Statutului, precizînd doar atît: „Intense dezbateri au fost consacrate modificărilor aduse statutului USR, în vederea desfăşurării mai eficiente a activităţilor diverse ale uniunii. A fost votat de către membrii Consiliului Uniunii Scriitorilor din România STATUTUL modificat, aşa cum a rezultat din dezbaterile care au avut loc în Filiale şi din propunerile primite de Comisia de Statut”. Ce bătaie de joc la adresa tuturor scriitorilor din România!

Nicolae Manolescu „a răspuns” evaziv acuzaţiilor din cotidianul.ro

Ştiind că se află în faţa unor oameni de casă, Nicolae Manolescu a încercat să minimalizeze acuzaţiile aduse de noi acum cîteva zile, referitoare la falimentul USR, la folosirea în interes personal a funcţiilor deţinute în conducerea Uniunii, a revistei „România literară” şi a aceleia de ambasador UNESCO!

Astfel, în Comunicatul oficial întîlnim acest pasaj penibil: „Dl Nicolae Manolescu a subliniat – a câta oară? – că tot ce se vehiculează prin mass-media în ultimele săptămâni sunt inexactităţi, evident direcţionate în atacuri la persoană”.

Maestrul jocurilor de culise a uitat să le spună scriitorilor prezenţi care sînt acele „inexactităţi”. Nu este Manolescu la Paris în misiunea UNESCO cu soţia sa Ioana Manolescu Apolzan, de care a divorţat recent? Nu era pînă ieri proaspăta sa soţie vicepreşedinta lui în conducerea USR? Nu sînt revistele literare în faliment din cauza proastei activităţi manageriale desfăşurate de dumnealui? Nu e adevărată povestea cu publicitatea de la „Roşia Montană”? Care sînt „atacurile la persoană” (doar n-am vorbit despre şoferul de la ambasadă sau de deconturile Irinei Horea înainte de a-i deveni soţie)?

Iată întrebările pe care cei de faţă la Consiliul USR n-au îndrăznit să le pună celui care-i ţine în funcţiile de conducere centrale sau din filialele USR.

Nicolae Manolescu se teme că nu va mai avea cu ce să plătească pensia alimentară

Surse apropiate de preşedintele USR ne-au spus că Nicolae Manolescu este speriat de dezvăluirile noastre, care au dus la retragerea lui din funcţia de ambasador UNESCO. Această funcţie aducea familiei criticului literar un venit de peste 10.000 de euro lunar, la care se adăugau banii primiţi de la „România literară”, cei veniţi din funcţia de preşedinte al USR, cei primiţi ca membru corespondent al Academiei Române, precum şi sumele din diversele colaborări.

Auzind că va fi chemat acasă de la Paris, Manolescu şi-a anunţat intenţia de a renunţa la veniturile de la USR şi „România literară”, încercînd să convingă Guvernul să-l mai lase la Paris! Motivaţia ar fi că, dacă se va întoarce acasă, banii nu-i vor ajunge nici măcar pentru a plăti uriaşa pensie alimentară solicitată de Ioana Manolescu, femeia de care a divorţat recent, care vrea să rămînă la Paris, chiar dacă nu va mai fi secretară I la misiunea UNESCO!

Iată de ce Nicolae Manolescu, în vîrstă de 73 de ani, cerşeşte al treilea mandat ca preşedinte al USR, sperînd ca, din această funcţie, să mai obţină vreo stipendie care să-i rezolve problemele personale. Poate că, totuşi, pensia este ultima soluţie rezonabilă pentru acest bătrînel care pare să fi dat în mintea copiilor!

Scriitorilor de valoare din amărîta Uniune a Scriitorilor le-a mai rămas de făcut încă un lucru. Să mediteze la mutaţiile petrecute în caracterul şi psihicul unor bolnavi de putere. Cronicarul de serviciu al (cîndva minunatei) „României literare” din anii disputelor etice şi estetice a ajuns un grobian colector de funcţii şi dregătorii, dintre care unele pe bani publici, altele numai pe fudulie sau pe mărunţiş.

Sursa: Cotidianul via Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 565 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 657 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 548 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1150 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics