Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Durerea Lumii
Despre comisiile mortii ale lui Obama sau ce ascunde reforma sanatatii in SUA. Ne putem astepta la o extindere globala a politicilor mascate de eutanasie si eugenie? (Razboi intru Cuvant)
Aciduzzul | 8 ianuarie, 2011 | 0 comentarii | 160 vizualizari |
(1 voturi )

In timpul dezbaterii asupra reformei sanatatii, una dintre propunerile cele mai controversate a fost ca guvernul sa acopere cheltuielile legate de tratamentul din ultima parte a vietii. Eticheta “comisiile mortii” s-a potrivit propunerii ca o manusa, iar administratia a trebuit sa renunte la idee in proiectul final de lege. Dar la 3 decembrie, aparent la adapostul intunericului, administratia Obama a emis un nou regulament Medicare care a pus in aplicare ceea ce Congresul si poporul american au respins in mod explicit. Medicare este autorizat sa plateasca medicii pentru “consilierea persoanelor aflate in faze terminale” in timpul vizitelor anuale ale acestora. Administratia si sustinatorii sai si-au dat silinta sa pastreze tacerea asupra regulamentului. Insa New York Times a dat povestea in vileag trei saptamani mai tarziu – in ziua de Craciun!

Asa cum ne asteptam, administratia vede schimbarea ca fiind “minora”, chiar salutara, declarand ca “planificarea asistentei medicale imbunatateste ingrijirea persoanelor aflate in faze terminale, precum si satisfactia pacientilor si a familiei, reducand stresul, anxietatea si depresia la rudele supravietuitoare.”

Privit astfel, totul suna inofensiv, dar e vorba de mult mai mult decat atat. Totul face parte din ceea ce un articol recent din Wall Street Journal a numit “agenda extinsa a guvernului de a rationaliza serviciile medicale in functie de costuri si politica”.

Oameni buni, e o problema foarte serioasa. Scopul aici nu este de “a reduce stresul” sau de a promova “satisfactia pacientilor si a familiei” – ci de a convinge oamenii sa renunte la tratament, atunci cand este scump. Acest lucru este valabil mai ales in masura in care guvernele devin asiguratori de sanatate de ultima si, din ce in ce mai mult, de prima instanta.

Guvernul ar prefera ca lumea sa refuze de bunavoie la tratamentele scumpe. Dar nu va indoiti de zelul birocratic de a realiza acest lucru cu sau fara cooperarea dumneavoastra. Articolul din ziar a citat exemplul medicamentului Avastin impotriva cancerului mamar. FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA) l-a respins pentru tratamentul cancerului de san in stadiu avansat, in ciuda faptului ca prelungea viata femeilor. De ce? Nu din cauza efectelor secundare, ci din cauza costului. Avastin nu a oferit “suficiente beneficii” pentru a justifica costurile, cel putin dupa parerea tehnocratilor de la FDA. Totusi, din punctul de vedere al pacientilor, sunt sigur ca a oferit.

Aceasta este o previzualizare a lucrurilor la care ne putem astepta. Guvernul federal cheltuieste deja peste un miliard de dolari pentru a finanta cercetarea in “eficienta comparativa”. Iata, oameni buni, luciul de pe panta alunecoasa. Este exact modul in care Marea Britanie rationalizeaza serviciile medicale, masurand tratamentele in termeni de “ani de viata ajustata calitativ”.

Perspectiva de guvernare care joaca un rol activ in aceste tipuri de probleme este motivul pentru care oamenii au reactionat atat de puternic la propunerea din 2009. Ei au vazut primul pas periculos pe care il reprezinta.

Cu toate acestea, a revenit. Ei bine, nu ar trebui sa ne surprinda. Congresul a respins propunerile administratiei cu privire la incalzirea globala, dar EPA (Agentia pentru Protectia Mediului din SUA) se pregateste sa realizeze prin regulamente ceea ce nu a putut obtine prin Congres. Ideile proaste au de multe ori avocati foarte angajati.

Planificarea sfarsitului vietii trebuie sa fie un sector in afara influentei guvernului. Ar trebui sa te implice pe tine si familia ta – si pe cei care nu au nicio miza economica in deciziile tale, cum ar fi preotul si, probabil, avocatul tau.

Sursa/ Sursa Foto: Razboi intru Cuvant

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 132 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 178 vizualizari | 2 voturi

Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 177 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 391 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 19 aprilie, 2014 | 2 comentarii | 4344 vizualizari | 12 voturi

Cât a plătit Omenirea pentru înființarea statului ISRAEL? Partea întâi Mărturia unui evreu foarte bine informat: BENJAMIN H. FREEDMAN. Cine a declanșat și la ce au folosit războaiele mondiale? Opinia unui evreu care a fost în mijlocul evenimentelor. Articol preluat din revista Lumea nr. 7/2010. Discurs ţinut de Benjamin H. Freedman, consilierul preşedintelui W. Wilson, […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics