Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editoriale / Opinii
Despre instrainare ca monstru istoric
Aciduzzul | 28 mai, 2012 | 0 comentarii | 235 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

Motto: Onorate Luc, (n.r. Lucian Hetco), … micii, sau uneori falsii amici, scriitorii, actorii, pictorii… Atat de multi, de tineri sau inca in vigoare, s-au dus…macar sa invatam din ce si cum au trait, nu doar din ce au scris… Din ce au trait si ce au murit…Acum este necesar a reintelege istoria, ca “monstru”, determinare, fiind din nou la rascrucea neamului nostru care vine din Origini… Iata ce scria Mircea Eliade in 1949, in plin marasm stalinist- bolsevic „ impementat” aidoma sinistrelor „ colonii” de baraci, sandramale sub-urbane, in strigatul isteriadei cozilor de topor, ciocane si secere, (parafraza Zvasticii ghitleriste), hei-rupism „Rasuna Valea” din fosta regiune Hunedoara, asa cum nicaieri in Romania nu a triumfat: Dr. Petru Groza, din Bacia, sau celebrul Zaroni, din Nadastia (Nadajdy) fost baron ungur (i-am vazut recent in Ungaria Castelul, n) – in imperiul bicefal, Nadejdea) de sus, spre Hateg … erau din semintia ruteana – bucovineana a lui GROZ- Groza, etimonul conceptului de groaza, slavism,n)- vezi si Groznii, Grozoni, Ivan cel Groaznic)… in Ardeal, mai cu seama pe Valea Jiului, dar si pe Mures, tara Motilor, Crisul Alb, Cerna, Strei, Rusca, populatia transbucovineana si transnistreana, stramutantii, implantatii-colonizatii, manipulati de Luca-Paukeristii internationalismului proletar, s-a „secularizat” ca opera” a stalinismului-paukeristo-dejist, dar si a unor „demnitari „ai bisericii servile, saducheiste, opera manarita de Komintern, KGB, comisari si activisti rosii, mai ales acolo unde „barabele” – cum ardelenii i-au poreclit pe aciuati, au adus cu ei naravurile locuitorului- ocupant: „ il iei in chirie, iar el iti scuipa-n zeama si iti fute nevasta”, zicea mos Ioachim despre „ tovarasii ruteni”… Rutenii au fost si inca sunt a doua populatie din Ukraina( Bucovina si Basarabia de azi)…

Krakadil- prapadil, prapad, pradalnicie … Istoria ca o prada

Iata ce scria marele savant – istoric Nicolae Iorga despre biserica ordodoxa de tip rusesc-rutean ucrainean, ca si despre cultura vremii : „Biserica din Bucovina e rutenizata ; cultura Romanilor se prapadeste; in Bucovina elementul roman e pierdut”.( Discurs al lui Iorga in Parlamentul Roman. („O tara nenorocita, Luceafarul nr. 1, 1913; Biederman „ Die Bukowina, Lemberg, 1868, pag. 36, etc.) Vezi si Gheorghe Stoica, Viata noua, nr.53 din 22 Dec- 1912). “Cu zdrobirea caracterului romanesc al „ Arboroasei” lui stefan Voda, s-a distrus cel mai puternic obstacol al navalei potopului slav spre sud, primejduind granitele etnice si politice ale regatului Roman, parasit atunci de favoarea interesata a viclenei diplomatii europene”( Ghe. Stoica, 1913, ibid). Ca bucovinenii – azi ramasi tot in „ vecina” Ukraina, au avut posibilitatea de a se afirma in cadrul organismului lor national,, e just, numai ca hartuielile lor politice si un anumit dinasticism rau inteles, care ii germaniza ori iI RUTENIZA” (subl n), in loialitatea lor EXAGERATa (ceteste „ prea rabdarea, lasitatea indusa de „ capi”, culturnici ori habotnici duplicitari, n.) – fata de Coroana, au nimicit increderea in puterea de rezistenta a rasei noastre. (Ghe. Stoica ibid).

Intr-adevar, astfel s-a explicat slabirea tot mai devastatoare, destructuranta, a „ elementului romanesc” si preponderenta „ clonelor – coloniilor” veneticilor din tara, mai ales in Ardealul mereu TRaDAT de histrionii monstrului „ istoric”. Zona larga a celei mai bogate provincii, Transilvania, Ardealul cel „ binecuvantat de Dumnezeu dintre toate! ( N. Balcescu) – avea ca stigma (determinare) – nu „ binecuvantarea” ci „ blestemul” analogic femeii prea- frumoase, rivnita rapace de toti, fie a deveni curva, fie a fi cenusareasa, fara happy- end-ul sposului misticoid, al luiu…Negru Voda! Iata ceea ce Rosca numi „ conditia tragica”, ori altfel Mircea Vulcanescu (Fiinta istorica), ori Eliade, Cioran vs. tutea …

Seminte otravite…si efectele stra-mutante

Care era (ascunsa ori fatisa) – samanta otravirii acesteia panslavice, a unui Butuc ancestral al Arborelui Vietii post- dacic? si neolatin, realtoit scirbavnic, cum zicea o cronicar? „ Boierimea si intelectualii – majoritatea lor,- sunt instreinati, iar poporul orbecaie fara conducatori” … Iaca, boierii dvoastra, ce va sa zica, din veac, „ rezistenta prin cultura”, pledata incai mai recent, in era ceausista, de careva, dezavuata de altcareva… Paradigmele lui „ capul plecat sabia nu-l taie”, sau ale „supravietuirii” de tip mesterul Manole ( balcanic) – cu jerfta ( uciderea prin zidire a sotiei, cu orunc in ea !) – intru „ctitorie” ??! Pentru CE? Pentru Cine? Pentru inchinare la ocupant, Negrul Voda, intru inaltare de Monastire: cu turle rasucite? Pare ca suprapus codului Mioritic, un si mai sinistru implant mito-epopeic dainuie spre zdrobirea Arhetipului originar ? „ Boierimea si intelectualii” (elitismele re camuflate ori disimulate azi in tara binecuvantata”? Ca sa nu uitam ( acest pacat originar al Scripturilor NOASTRE!) – e necesar a reintelege ce va sa zica si crunta instrainare a sudistilor din tara Romaneasca d’antan, vezi Pasalicurile, naravurile blamate irepresibil de Eminescu ( Satire) ., ori relevate de Dan Barbilian ( Ion Barbu), isarlicurile toate, beizadismul, prevrersiunile „ adaptismului” ,turbanaria greco-turco- balgarimei, parvenitismul FANARIOTNIK, asa cum il pecetlui intemeietorul romanului romanesc, Nicolae Filimon ( Ciocoii vechi si noi”…).

La ce suntem blestemati a continua utopia din veac a unei reuniri a celor instrainati bicisnic, din tarism, via Bolsevism, pana in „ ungurenismul” de azi, si tragismul Maldaviei de peste Prut, ori al BOCovinei? Am aflat variante ale Mioritei, in zona Hategului, in care nu „ baciul moldovean”, cum a falsificat cultizand balada din secole, tiganul inboerit Alecsandri ( ALICSANDREI! voila!) in care cel tradat- pradat- ucis a fost cel din tara Barsei!

Ce „scirbavnic madulariu” acest tip de „ intelectual”, ce strabate veacul si lucra la mutatia Pomului roditor, in tufa de spini?!

Notariatele minciunii

„Preponderenta ruteana in biserica noastra istorica a fost si este (!) dezastruoasa;rutinizarea elementului romanesc, instrainarea scoalelor si ca urmare pierderea intelectualitatii romanesti si a legaturilor noastre SUFLETEsTI ( subl n)”(ibid Ghe S.) – iata de unde ruina”. …Nimic mai rusinos, concept care, ertimologic, pare-se, tot de la RUsI vine. in 1913 ( !), scrie Gheorghe Stoica, „ in fata guberniei tarii, ( care isi tradeaza mereu natiunea !, n) – de catre „ politicieni nesatiosi”, fata de elementul romanesc din Bucovina ( apoi fapt implantat istoric si in Patria Muma, n) – cu drepturi istorice, nu mai joaca niciun rol”(ibid, Luceafarul 1913). inchei acste simple recitiri (…) , revazind date statistice ale recesamantului de la 1775, an al incorporarii- anexarii Bucovinei in Ukraina (Rusia): Romani: 55.000;ruteni: 12.000; alte neamuri: 8000.Numarul rutenilor pare a fi fost si el exagerat, guvernatorul militar de atunci al tarii, generalul Spleny (la 1776) vorbeste „ in afara de poporul bastinas, numai de armeni, de tigani si de jidovi aflatori in tara,fara a aminjti vreun cuvant de ruteni”…” „ Guvernul tarei nu le-a dat nicio insemnatate si in toate actele administrative este vorba numai de natiunea romana( moldauische Nation”) .

De scolile romanesti”. ( moldaucshe Schulen), de functionarii care trebuiau sa cunoasca limba natiunii, adeca limba romaneasca”(Rescriptul Imp. Iosif II, den 19 iunie, 1783).

La recensamantul din 1910, in satele s-au scris urmatoarele cifre: Romani, 273.000; ruteni, 305.101; jidani ( evrei, n.), 102.000 si cateva alte neamuri (ibid, 1913, Luc.). Guvernul epocii a sprijinit slugarnic- abject- tradator,(!) falsificarea tendentioasa, desi lozinca politicei austruece era antislavica, iar a elementului lui Petru cel Mare, de a deschide portile navalei slave, de la Marea Nordica spre Mediterana” – era un fapt nceum o iluzie”.

Asadar patura lui Dinu Paturica?

A se revedea scrierile dr. Puscariu, articol despre boierimea tradatoare din Galitia…” Nici cavalerii si baronii romani, care sunt vinovati de a-si fi instrainat multe din proprietatile lor in maini jidovesti; dar vina o poarta toata padura culta deopotriva”.

Trebuiau luate devreme masuri de aparare, trebuiau protestate dispozitiile guvernelor, care favorizau pe fugarii si dezertorii galitieni, trebuia aparata biserica de inundatia Rutenilor, care treceau fara sa li se puna vreo piedica dela legea unita a papistasilor la sanul ocrotitor al bisericii ortodoxe ” drept credincioase”…(stefanelli, Chestiunea bisericeasca in Bucovina).

Adaos emotional: Bunicii mei au luptat in Galitia; tatal meu Gheorghe, si unchiul meu Ion, fosti tarani din Valcele Bune, pe Strei, tara Hategului, au luptat in Basarabia, in razboiul de intregirea cu Patria Muma.

Sursa: Agero Stuttgart

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 588 vizualizari | 2 voturi

Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 0 voturi

Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 245 vizualizari | 4 voturi

Marius Serban Nesimtirea de care a dat dovada, astazi, Iohannis (Ioha), presedintele cu o legitimitate fragila al Romaniei, este strigatoare la cer! Astazi, cand se face fix o saptamana de la moartea oamenilor din Colectiv, Ioha a demonstrat cu varf si indesat ca nu a inteles nimic, dar absolut NIMIC, din cerintele strazii,ca nu a […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics