Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editoriale / Opinii
Despre putreziciunea “dreptei” fara fundament crestin. “In 1989, dreapta supravietuia doar prin fostii detinuti politici, legionari si misticii lui Ioan Alexandru”. De ce este putreda dreapta, de ce nu avem o opozitie!
Aciduzzul | 14 ianuarie, 2013 | 2 comentarii | 224 vizualizari |
(3 voturi )

Florian Bichir
Sunt si voi ramane un om de dreapta. Urmaresc cu maxim interes, de cateva zile, dezbaterea privind viitorul dreptei, soarta PDL si a celor doua partide mai mici, PNtCD si FC. Discutiile sunt absolut inerente, iar de necesitatea unei opozitii credibile nu are rost sa mai vorbim! Deocamdata, opozitia este sedata, amorfa si dezmembrata. Nu a reusit sa organizeze in timp util o conferinta de presa, sa opuna programului Victor Ponta o strategie coerenta, sa prezinte cetatenilor o alternativa, sa impinga in spatiul mediatic un economist care sa se ia la harta cu cifrele „Bugetului cetateanului”. Dar altceva vreau sa semnalez. Dreapta are un ghinion incredibil in Romania post-revolutionara, din simplul motiv ca nu a renascut natural. Nu are o fundatie, o temelie credibila.

Cu scuzele de rigoare pentru taranistii talibani, PNt-ul nu a fost niciodata in perioada interbelica un partid de dreapta. Dimpotriva, striga stanga in el, iar programele agricole ale lui Ion Mihalache, doctrina economica a lui Virgil Madgearu au situat PNt-ul pe partea stanga a esicherului politic! Dizidentii national-taranisti, cu o singura exceptie – Al Vaida-Voevod au alunecat spre stanga radicala, cot la cot cu bolsevicii. Discursul anti- comunist violent de dupa ‘89, cat si fructificarea electorala a zecilor de ani de temnita nu sunt suficiente pentru o cristalizare doctrinara.

Singurul care a inteles acest lucru, si care a dorit sa dea partidului o identitate, a fost Corneliu Coposu, care a adaugat partidului istoric particula de CD (crestin-democrat). si care a inteles – e drept, la presiunile lui Ioan Alexandru, Iftene Pop, Liviu Petrina – ca doctrina agrara si mandria regional – ardeleneasca nu sunt teme politice in secolul XX. in cazul PD-ului, lucrurile sunt mult mai simple. Strivit de un gigant FSN/PDSR/PSD si-a cautat un loc in dreapta.

Din necesitati politice, din instinctul de conservare, de supravietuire. Nu din suflet, nu din constiinta. Ca sa fim onesti pana la capat, in 1989, dreapta supravietuia doar in randul fostilor detinuti politici, a supravietuitorilor legionari si in grupul mistic al regretatului Ioan Alexandru. Restul au fost niste imitatii jalnice!

O dreapta autentica are la baza, are drept fundament doctrina crestina, filonul religios. Nu poti vorbi de dreapta, de traditie, daca nu te raportezi la Creator, la divinitate, la randuiala lumii. Altfel risti sa creezi o „dreapta” sterila, o „dreapta franceza” castrata de ideologie si care are, ca singur argument, in absenta lui Dumnezeu, emigratia masiva!
Spun cu durere in suflet ca dreapta a plecat cu stangul inca din anii ‘90.

Cu parere de rau, la rece, trebuie sa spun ca mult mai la dreapta – desi nu total autentic – s-a comportat PUNR-ul, o formatiune politica nascuta in laboratoarele Cotrocenilor lui Ion Iliescu si a serviciilor de informatii de atunci. Rebrenduirea PNt a insemnat, pe plan politic, pierderea fiefului electoral transilvanean, dar si al celui ragatean. in Transilvania a aparut PUNR-ul, iar in vechiul regat, agrarienii lui Victor Surdu, PDAR!

Fara valorile crestine inscrise si asumate in program, dreapta nu are nicio sansa. Va ramane un club de elita, un cerc de ganditori dotati, dar niciodata un partid de masa, o formatiune de substanta. Drumul dreptei se confunda, sau, hai sa spunem, ar trebui macar sa fie macar paralel cu cel al Bisericii Crestine, indiferent de denominatiunile sale. Dreapta nu poate sa fie atee! Altfel e doar o dreapta stangista, o „dreapta” putin mai rezonabila decat bolsevismul! Fara fundatia crestina, dreapta nu are nicio sansa si e sortita pieirii!

Sursa: Evenimentul Zilei via Ziaristi Online

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

  Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

  Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 590 vizualizari | 2 voturi

  Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 0 voturi

  Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

  Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 245 vizualizari | 4 voturi

  Marius Serban Nesimtirea de care a dat dovada, astazi, Iohannis (Ioha), presedintele cu o legitimitate fragila al Romaniei, este strigatoare la cer! Astazi, cand se face fix o saptamana de la moartea oamenilor din Colectiv, Ioha a demonstrat cu varf si indesat ca nu a inteles nimic, dar absolut NIMIC, din cerintele strazii,ca nu a […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics