Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Din culisele lui decembrie 1989
Aciduzzul | 23 decembrie, 2012 | 0 comentarii | 319 vizualizari |
(1 voturi )

Valentin Vasilescu
Timp de 23 de ani, a existat un interes major din partea autorilor razboiului secret, purtat prin operatiuni sub acoperire pentru distrugerea cu orice pret a socialismului la nivel global, de a-l ascunde, atat cat a fost posibil sau de a se confectiona macar o imagine idilica, de epopee, a catorva aspecte esentiale ale evenimentelor din decembrie 1989, considerate punctul zero al startului Romaniei spre democratie. Prin urmare, ramane si azi de actualitate menținerea poporului roman si a armatei sale in minciuna”.[1] Ar fi bine sa reamintesc ca pentru legitimarea aparentului proces revolutionar si al emanatilor din decembrie 1989 (ambele fiind creatii ale Razboiului Secret purtat prin operatiuni sub acoperire impotriva tarii noastre, prin care s-a reusit distrugerea inamicului – poporul roman la el acasa) au fost necesare 5.205 victime, dintre care 1.116 de morti (663 dintre acestia fiind militari) si 4.089 de raniti.

Din cei 1.116 de morti, pe 22 decembrie, la ora 12:09, cand Ceausescu a „fugit” din sediul CC, erau inregistrați 126, toti civili.

Pentru necunoscatori, trebuie sa spun ca orice Hotarare a comandantului de la cel mai mic esalon tactic pana la cel strategic nu se lua inainte de 1990 si nu ia nici azi in orb, urmarind programul Televiziunii Romane Libere, ci in baza unui algoritm introdus pentru prima data in manualul de stiinta si arta militara numit „Vom Kriege” – Despre razboi) de generalul prusac Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz (1780-1831), valabil ad-litteram si in zilele noastre.

Aceasta Hotarare are forma grafica, adica se reprezinta prin semne conventionale si tabele justificative pe o harta militara, asa cum prevedeau regulamentele operativ-strategice AN-1 si AN-2, intrucat era si este un act juridic, care te trimite direct in fata plutonului de executie.

Pe harta apar, plasate cu precizie, pozitiile de lupta, zonele de foc sau dispozitivele de mars ale tuturor unitatilor si subunitatilor proprii.

Regulamentele prevedeau ca pozitiile respective sa fie actualizate permanent de catre echipele de stat major, pe timpul derularii operatiei. Una din primele probleme de rezolvat inaintea elaborarii Hotararii era stabilirea structurii Conducerii in care sunt stabilite fluxurile de transmitere a ordinelor, dispozitiilor si informatiilor, in mod obligatoriu in forma secretizata, pe cale ierarhica si in concordanța doar prin mijloacele de telecomunicatii de tip militar, existente in inzestrare.

Orice om cu putina experienta in domeniu isi da seama ca sediul Comitetului Central nu asigura conditiile minime exercitarii atributiilor de comanda. Cu ocazia transmisiei asa-zisei revolutii in direct n-am vazut decat un general de opereta, fara stat major, dotat cu un simplu telefon si care teoretic avea sub comanda sa: 4 armate de arme intrunite ca forte terestre, doua mari unitati de Aparare AA, 2 divizii de aviatie cu peste 20 de baze aeriene, doua divizii de marina militara, una la litoral si cealalta de-a lungul fluviului Dunarea.

Asadar, piesa de teatru jucata in sediul C.C. de catre generalul-maior Stefan Guse, seful Marelui Stat Major, in noaptea de 22/23.12.1989, n-are nimic comun cu arta militara si nu poate fi numita
conducere militara.

In vara anului 1988, armata a 2-a romana a organizat si executat o aplicație demonstrativa de fortare a cursului fluviului Dunarea cu efectivele unei divizii mecanizate la Stelnica (langa Fetesti). Circa 250 de TAB-uri si MLI-uri au traversat fluviul Dunarea prin 4 sectoare de fortare amenajate genistic, sustinute cu foc de un divizion de nave blindate, 1 batalion de parasutisti a fost lansat din avioane in spatele „inamicului” pentru invaluirea dispozitivului advers, 3 escadrile de elicoptere au executat sprijin cu foc si transportul unui batalion de desant aerian, 2 escadrile de aviatie vanatoare au acoperit aerian zona operatiilor, angajand lupta aeriana cu „inamicul”.

Pontonierii au asamblat contra-cronometru 2 poduri de pontoane peste fluviu, 1 regiment de tancuri si alte categorii de tehnica grea, fiind transportate cu portite (un fel de bacuri).

Pentru comparatie, dupa 1990, nici o aplicatie n-a mai depasit esalonul companie, iar fortari de cursuri de apa nu au mai avut loc, toate unitatile de pontonieri fiind desfiintate, portitele fiind „imprumutate” de generalul Eugen Badalan omului de afaceri Tarata Culita pentru exploatatia sa agricola din balta Brailei.

Prin urmare, in decembrie 1989 nu a fost vorba despre infruntarea unui inamic, superior pregatit in guerila urbana si dispunand de mijloace performante de diversiune radio-electronica, asa cum se afirma. Pentru ca in acei ani, trupele romanesti erau bine organizate, inzestrate si pregatite pentru a respinge o agresiune externa. Insa erau total descoperite in cazul tradarii lor, comise cu cinism, de o multime de oameni, de mult angajati in obtinerea victoriei impotriva Romaniei in razboiul secret, colonei si generali, numiti sa le conduca in lupta.

Nota: Valentin Vasilescu, pilot de aviatie, licentiat in stiinta militara la Academia de inalte Studii Militare din Bucuresti-promotia 1992, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni.
————————————————–
[1] Vezi: „Romania, tinta celei mai mari operatiuni de spionaj economic din ultimii 40 de ani”.

Sursa: Art-emis

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 467 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 583 vizualizari | 6 voturi

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics