Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
ianuarie 28, 2023, 10:24 pm
Noros
Noros
0°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 7:39 am
Apus: 5:19 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Doi ani de cand Israel a cumparat Romania…
Aciduzzul | 4 februarie, 2010 | 0 comentarii | 770 vizualizari |
(1 voturi )

Mihai_Razvan_Ungureanu_IsraelProf. Dr. Viorel Roman, Univ. Bremen
Materialul anexat circula cu titlul de mai sus pe internet. Autorii prezinta o multime de informatii, care indiferent daca sunt reale, legende sau un amestec de adevar si fantezie, acrediteaza clar ideea unei forte oculte mondiale si a unui popor tradat si vandut, sau sinucigas. Resemnati cu soarta romanii nu au nici o sansa de scapare in fata balaurului Israel, care-i inghite in vazul tuturora. Balada Miorita modernizata. Uniunea Europeana a vandut Romania? Pentru ca in 2007 ar fi avut loc si tranzactia. Vanzatori de neam si tara sunt poate presedintii, prim-ministrii, parlamentul, care nu s-au impotrivit aderarii la UE?

Materialul abunda in detalii, dar de atatia pomi nu se prea vede padurea Vlasiei. Cert este ca romanii nu mai vor sa-si administreze intreprinderile construite de ei in vremea dictaturii de dezvoltare. Asa ca se cauta cu inversunare investitori straini, evreii, daca sunt strategici cu atat ma bine, pentru ca autohtonii sa fie scosi din ecuatie. Romania este lumea III in Europa: s-au privatizat saracia si siguranta personala; milioane au plecat la munca in vest, chiar si in Israel; invatamantul si sanatatea s-au degradat; agricultura a devenit de supravietuire, ca si bugetul dependent de straini. Datoria externa este de 70 miliarde euro.

Ortodocsii nu se bucura de incredere in vest, chiar daca li se intinde mereu o mana de ajutor. Dar tot atat de constant, moldo-valahii le intorc mereu spatele, dupa ce isi vad sacii in caruta. Asa s-a intamplat dupa Unirea sub Mihai Viteazul 1600, Unirea Principatelor 1859, Marea Unire 1918 sau 1989. Fara Unirea cu Roma ortodocsii sunt tolerati, monitorizati de occident – un statut vechi de o mie de ani – chiar daca termenul nu mai este folosit expresis verbis. Politic incorect, ipocrizie contemporana. Moldo-valahii simt neincrederea, refuza orice responsabilitate si se invaluie in ceata. Dar cineva trebuie sa faca legatura cu occidentul, care conduce intr-adevar lumea.

Raspunzand acestei chemari transilvanenii s-au unit cu Roma 1700 si Corifeii Scolii Ardelene au pus bazele emanciparii sociale si nationale. Inpotriva acestei Uniri, emancipari a valahilor s-au ridicat maghiarii, sarbii, grecii, rusii. Asa ca ea n-a trecut Carpatii si 1948 a fost criminalizata, pentru ca se inchina spre Roma, nu spre Moscova, a treia Roma. Chiar si astazi este tinuta sub control si periferizata.

Dar viata merge inainte. Dupa esecul turco-fanariot din Tarile Romane si integrarea acestora in economia mondiala, mai ales evreii au fost intermediarii cu metropolele occidentale. Sub Hohenzollern-Sigmaringen rolul lor creste. Pentru ca moldo-valahi nu sunt nici acceptati in vest si nici nu vor sa-i urmeze pe fratii lor uniti cu Roma, si-au creat o punte de legatura cu vestul prin intermediul evreilor, masonilor si a curentelor culturale occidentale. Toate aceste paleative au si misiunea de a bloca Unirea cu Roma. Corifeii Scolii Ardelene, pregatiti la Roma, sunt denuntati si azi la Bucuresti ca iluministi. Absurda amnezie de protectie greco-pravoslavnica.

In perioada interbelica patru milioane, cate unul de romanii occidentalizati, evrei, germani si maghiari formau “orasul parazitar”, care facea lagatura celor 16 milioane de tarani ortodocsi cu metropolele din vest. Totul s-a naruit in 1945, dar dictatura de dezvoltare a deschis noi perspective, mai ales materiale. Pana si acesta forma de emancipare si cooperare negativa cu occidentul a esuat 1989.

Teroarea de la Revolutie si apoi frica de libertate a impins societatea inapoi. Idealul a devenit perioada de inainte de Ceausescu, sau chiar Romania Mare: PRM condus de Corneliu Vadim Tudor; PCR, FSN, PDSR, PSD, Iliescu garantul soborniciei si duhovniciei pravoslavnicie; PD, Petre Roman si Silviu Brucan, partida evreilor ca si UDMR-ul maghiarilor. Corneliu Coposu, greco-catolic, a fost marginalizat ca si ex-regele Mihai I, Ion Ratiu si Radu Campeanu, veniti din vest.

Lagatura cu occidentul in mod autentic si productiv o fac numai unitii cu Roma din Ardeal, care au formulat programul de emancipare nationala si sociala. Moldo-valahii cred insa ca ei sunt chemati sa conduca, sa fie modelul de urmat pentru toti romani, si se folosesc in relatiile cu occidentali de evreii, maghiarii si romanii masoni, educati in vest si de curentele culturale occidentale. Cand pe aceste cai ocolite ei nu au succes, evreii sunt de vina. Din aceasta perspectiva este mai usor de inteles anexa. In afara de asta antisemitismul la ortodocsi este si o forma de antioccidentalism.

Dupa trecerea in revista a impasului secular a cooperarii si coordonarii activitatilor romanilor si a intermediarilor lor cu occidentul, sper ca din multitudinea capacilor anexei, sa se poat deslusii si ceva din padurea, pe care nu o iau in considerare cei ce ajung concluzia ca evreii au cumpara Romania in anul aderari la UE.

De doua decenii occidentalii vor sa-i scoata din amorteala si fatalism oriental pe moldo-valahi. Transilvania si Banatul si-au reamintit ca sunt uniti cu Roma si lucrurile merg bine. Prin integrarea in UE/NATO toti romanii au sansa de a se elibera de lanturile grele ale soborniciei si duhovniciei moscovite si constantinopolitane, cum se exprimau inaintasii din perioada interbelica. Ce s-a facut pana cum in acest sens?

Pana acum dialogul s-a taraganat si Unirea cu Roma s-a subminata, in ciuda vizitei papei Ioan Paul II la Bucuresti si a incurajarii: Nu va fie frica!. In aceasta situatie de tranzitie, pana se coc ortodocsii moldo-valahi – o expresie interbelica – sunt reactivate strategii, canale de cooperare cu occidentalii din perioada interbelica: francmasonii liberali, curentele culturale, evreii si maghiarii. Ideile politice care-l insufletesc pe Traian Basescu si guvernantii actuali sunt cam aceleasi ca in perioada interbelica ? un amalgam de liberalism, curente culturale occidentale, maghiari si un nelipsitul consilier evreu ? Volodea Tismaneanu i-a luat locul lui Brucan ? si tot felul de afaceristi dependenti de Putere, pescuitori in apele tulburi la Portile Orientului.

Despre relatiile ortodocsilor moldo-valahi cu evrei si occidentalii am scris mai multe articole, care pot fi gasite pe internet, in Evreii conduc lumea?, in http://www.viorel-roman.ro sau https://www.badpolitics.ro. Totul este desigur o contributie modesta si incompleta, fragmentara la aceasta vasta tematica. Intentia mea este numai de a oferi cateva repere si argumente in aceasta dezbatere care preocupa totusi marele public. Pe google.com sunt 130.000 documente despre – oculta si evreii -, 370.000 documente legate de tematica – evreii conduc lumea. Iar cine cauta ? financial crisis jews ? gaseste aproape doua milioane de documente.

Bangkok, februarie 2010, http://www.viorel-roman.ro

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 326 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 402 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 131 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 220 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics