Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Domnule Antonescu, va e rusine cu trecutul de traseist politic?
Aciduzzul | 8 decembrie, 2012 | 0 comentarii | 105 vizualizari |
(2 voturi )

Iulia Nueleanu
De zeci daca nu de sute de ori l-am auzit in ultimii ani pe Crin Antonescu spunandu-ne cu mandrie cum e el membru al PNL din 1990 si pana in prezent, subliniind astfel statornicia sa politica intr-o lume dominata de traseism si tradari ordinare. Multi l-au crezut, l-au apreciat si l-au votat. Probabil spunand de atatea ori acelasi lucru chiar si Antonescu a ajuns sa creada cu convingere ca din 1990 si pana in prezent a fost membru intr-un singur partid politic: Partidul National Liberal. Asa se poate explica si faptul ca in CV-ul sau oficial, postat pe site-ul Senatului Romaniei, scrie ca din 1990 si pana acum a fost si este membru PNL. Din nefericire pentru Antonescu, proverbul romanesc care spune ca ”Minciuna are picioare scurte” i se potriveste de minune in acest caz.

Crin Antonescu minte cand spune ca in ultimii 22 de ani a fost doar membru PNL. Iar acest lucru nu-l afirma vreun basist, vreun aredist sau mai stiu eu ce alt -ist poate invoca Crin Antonescu.

Liderul PNL este contrazis chiar de documente oficiale , aflate in arhiva Camerei Deputatilor, unde se consemneaza toata activitatea politica a lui Crin Antonescu, de care acesta e atat de mandru. Sincer, n-am gasit in arhive daca la inceputul anilor 90 dadea mai des pe la serviciu decat in prezent, dar am aflat ca primul partid pe listele carora Crin a debutat in Parlament nu a fost PNL, fapt ascuns de acesta in biografia sa oficiala.

Astfel, conform datelor oficiale, Crin Antonescu a fost ales deputat in 1992 pe listele Partidului Alianta Civica (PAC), formatiune la care aderase in mai 1991, data infiintarii acestui partid.

Ce-i drept, in 1990, pentru cateva luni, Antonescu a fost membru PNL, dar a parasit rapid partidul condus la vremea aceea de Radu Campeanu. Nici la PAC nu a facut purici prea multi, desi cu ajutorul acestui partid ajunsese demnitar in Parlamentul Romaniei.

In iunie 1993, Antonescu a parasit si PAC, in favoarea Partidului Liberal 93(PL 93), partid infiintat de bunul sau prieten de mai tarziu, Dinu Patriciu, cel care a contribuit din plin, de-a lungul anilor, la bunastarea familiei lui Crin. Dupa cum se vede, ”consecventul” Crin Antonescu a schimbat in trei ani trei partide, devenind astfel unul dintre precursorii traseismului politic postdecembrist.

Aceste lucruri nu se regasesc in biografia sa oficiala cum nu se regaseste nici faptul ca abia in mai 1995 a devenit membru PNL, simtind probabil ca PAC nu mai reprezinta un vehicul politic sigur pentru viitorul sau politic.

De altfel, nu stiu cati dintre jurnalistii care frecventau reuniunile si conferintele PAC isi mai amintesc de Antonescu, dar la vremea aceea steaua lui Crin nu stralucea deloc, fiind eclipsata de oameni cu adevarati valorosi, precum Dan Grigore, Nicolae Manolescu sau Mona Musca. Ce-i drept, de Dan Grigore si Mona Musca Antonescu a avut mare ”grija”, pe primul acuzandu-l ca e lipsit de onoare pentru ca a indraznit sa critice Antenele lui Voiculescu , iar pe Mona Musca a infierat-o pentru colaborarea sa cu fosta Securitate, in conditiile in care acum se faleste cu relatia cu turnatorul Felix.

Acesta este Crin Antonescu, o progenitura pur-sange a politicii dambovitene, care are in ADN-ul sau politic nu doar sange liberal, asa cum se lauda in biografiile oficiale, ci si cocleala puturoasa de traseism politic.

E greu sa-i ceri lui Antonescu sa aiba onoare, mai ales dupa episodul cu demisia ratata din vara, dar o biografie masluita arata mai rau chiar decat vopseaua de par pe care o foloseste Crin, in incercarea de a pacali trecerea timpului.

Sursa: Curentul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics