Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Economie globala? 23 de lucruri care dovedesc ca globalismul scade nivelul de trai (Infocon)
Aciduzzul | 5 martie, 2011 | 0 comentarii | 200 vizualizari |
(1 voturi )

Paul Dorneanu
De acum, ori de cate ori veti auzi termenul de „economie globala”, ar trebui sa-l asociati imediat cu distrugerea clasei de mijloc americane. De-a lungul ultimelor decenii, economia americana a fost incet, dar sigur, integrata in sistemul economic mondial in curs de dezvoltare. Din nefericire pentru clasa de mijloc, o mare parte din restul lumii nu are aceleasi legi privind salariul minim si protectia lucratorilor precum in SUA. Prin urmare, corporatiile globale masive care domina acum economia noastra sunt in masura sa plateasca lucratorilor din alte tari salarii de sclavi si apoi sa importe produsele pe care le fac acestia in Statele Unite, pentru a concura cu produsele „scumpe” realizate de muncitorii americani. Acest lucru a dus la un exod in masa a productie si a locurilor de munca din Statele Unite.

Dar, fara locuri de munca bine platite, clasa de mijloc a SUA nu poate continua sa mai existe. Singurul lucru pe care majoritate americanilor il are de oferit pe piata economica este munca lor. Din pacate, aceasta munca a fost acum dramatic devalorizata. Muncitorii americani sunt acum nevoiti sa concureze, in mod direct, pentru ocuparea fortei de munca, cu milioane si milioane de muncitori de pe cealalta parte a lumii care trudesc din greu chiar si 15 ore pe zi pentru un salariu de sclav. Acest lucru a determinat ca locurile de munca sa inceapa sa dispara in Statele Unite, la o rata de aproape de necrezut, in timp ce este exercitata o presiune descendenta enorma asupra salariilor a milioane de locuri de munca ce sunt inca active in Statele Unite.

Deci, atunci cand intalnim termeni precum „globalizare” si „economie globala”, este important sa se tina cont de faptul ca acestea sunt cuvinte de cod pentru sistemul economic mondial in curs de dezvoltare, care radiaza, in maniera sistematica, clasa de mijloc din SUA.
O lume piata globala a fortei de munca inseamna ca nivelul de trai pentru clasa de mijloc din SUA va continua sa scada spre nivelul de trai din lumea a treia.

Tot auzim despre modul in care economia Statelor Unite este transformata dintr-o „economie bazata pe productie” intr-o „economie bazata pe servicii”. Dar „locurile de munca din servicii” sunt, in general, mult mai slab platite decat sunt „locurile de munca din productie”.

Numarul de „locuri de munca din clasa de mijloc” bine platite, in Statele Unite, este in rapida descrestere. Deci, cum ar putea supravietui clasa de mijloc americana intr-un astfel de mediu?

Ceea ce face ca lucrurile sa stea chiar mai rau pentru producatorii din Statele Unite este ca faptul ca alte natiuni impun adesea o „taxa pe valoare adaugata” de 20 la suta sau mai mult pe marfurile ce provin din SUA care intra pe teritoriul lor si totusi, de cele mai multe ori, nu se percep taxe similare in cazul reciproc.

Dar ori de cate ori cineva mentioneaza modul incredibil de nedrept si dezechilibrat in care au loc acordurile noastre comerciale cu alte natiuni, el este imediat etichetat drept un „protectionist”.

Se pare ca cineva ar trebui sa aiba grija cu adevarat de interesele SUA atunci cand vine vorba de comert, deoarece situatia curenta a economiei globale distruge clasa de mijloc a SUA.

In acest moment, Statele Unite consuma mult mai mult decat produce. Aceasta natiune cumpara mult mai mult din restul lumii decat restul lumii cumpara de la aceasta. Asta se numeste „deficit comercial” si este unul dintre cele mai importante statistici economice. SUA are un deficit comercial masiv an dupa an, fapt ce duce la eliminarea avutiei nationale, la distrugerea industriei ce inca mai supravietuieste, iar clasa de mijloc a Americii este faramitata.

Nu putem permite ca zeci de mii de fabrici sa continue sa paraseasca Statele Unite ale Americii. Nu putem permite ca milioane de locuri de munca sa continue sa fie „externalizate” si „exportate”. Nu putem permite ca zeci de miliarde de dolari din averea noastra nationala sa fie transferate in continuare, in maini straine, in fiecare luna.

Adevarul este ca economia globala este daunatoare pentru America.

In continuare sunt expuse 23 de lucruri care dovedesc ca globalismul este cauza impingerii nivelul de trai al clasei de mijloc in jos, la nivelul lumii a treia:

1. Din decembrie 2000 si pana in decembrie 2010, SUA a inregistrat un deficit comercial de 6100 de miliarde de dolari.
2. Deficitul comercial al SUA a fost cu aproximativ 33 la suta mai mare in 2010 decat a fost in 2009.
3. Deficitul comercial al SUA cu China a fost de 27 de ori mai mare in 2010 decat a fost in 1990.
4. Economia SUA este in proces de inlocuire rapida a posturilor bine platite cu locuri de munca prost platite. Potrivit unui nou raport realizat de Proiectul National de Lege privind Ocuparea Fortei de Munca, posturile cu salarii mai mari au reprezentat 40 la suta din pierderile de locuri de munca in ultimele 12 luni, si numai 14 la suta din cresterea locurilor de munca. Industriile cu salarii mai mici, au reprezentat doar 23 la suta din pierderile de locuri de munca in ultimele 12 luni si un enorm 49 la suta din cresterea locurilor de munca.
5. Intre decembrie 2000 si decembrie 2010, 38 la suta din locurile de munca din industria de productie in Ohio au fost pierdute, 42 la suta in Carolina de Nord si 48 la suta in Michigan.
6. In Germania, exporturile reprezinta aproximativ 40 la suta din PIB. In China, exporturile reprezinta aproximativ 30 la suta din PIB. In Statele Unite, exporturile reprezinta aproximativ 13 la suta din PIB.
7. Va mai amintiti cand Statele Unite a fost producatorul dominant de automobile si camioane de pe glob? Ei bine, in 2010, SUA a avut un deficit comercial de automobile, camioane si piese de 110 miliarde dolari.
8. In 2010, Coreea de Sud a exportat de 12 ori mai multe automobile, camioane si piese catre SUA decat SUA catre Coreea de Sud.
9. Economia SUA are acum cu 10 la suta mai putine „locuri de munca in clasa de mijloc” decat avea cu doar zece ani in urma.
10. Statele Unite au in prezent cu 7.7 milioane de locuri de munca mai putin decat aveau in 2007.
11. In anul 1970, 25 la suta din totalul locurilor de munca din Statele Unite au fost locuri de munca din industria de productie. Astazi, doar 9 la suta din locurile de munca din Statele Unite sunt locuri de munca de fabricatie.
12. In 2002, Statele Unite au avut un deficit comercial in categoria „produse de tehnologie avansata” de 16 miliarde dolari, cu restul lumii. In 2010, acest numar a crescut foarte mult, ajungand la 82 miliarde dolari.
13. Statele Unite cheltuiesc acum mai mult de 4 dolari pe bunuri si servicii din China, pentru fiecare 1 dolar pe care China il cheltuieste pentru bunuri si servicii din Statele Unite.
14. In China, conditiile de munca sunt asa de rele, incat un numar mare de „angajati” incearca, in mod regulat, sa se sinucida. Un angajator important, Foxconn, a mers atat de departe, incat a ajuns sa instaleze „plase anti-sinucidere”, in incercarea de a-si opri angajatii de la a se mai arunca de pe cladirile sale.
15. Salariile pentru lucratorii din China sunt incredibil de mici. De exemplu, o unitate din orasul Longhua, care face iPod-uri, are aproximativ 200.000 de muncitori. Acesti lucratori lucreaza 15 ore pe zi, dar castiga doar aproximativ 50$ pe luna.
16. In Bangladesh, muncitorii din fabrici trudesc in conditii absolut ingrozitoare si castiga in medie aproximativ 38 dolari pe luna.
17. In Vietnam, muncitorii adolescenti muncesc sapte zile pe saptamana pentru mai putin de 6 centi pe ora, ca sa faca jucarii promotionale Disney, pentru McDonald’s.
18. Din 2001, peste 42,000 de unitati de productie din Statele Unite au fost inchise.
19. Jumatate din muncitorii americani castiga acum 505 dolari pe saptamana sau mai putin.
20. In SUA in ziua de azi, 6.2 milioane de americani au ramas fara un loc de munca timp de 6 luni sau chiar mai mult.
21. 8.4 milioane de americani sunt angajati in prezent in locuri de munca part-time „din motive economice”. Aceste locuri de munca sunt in mare parte foarte prost platite.
22. Daca ar fi sa ajustam salariile cu inflatia, lucratorii clasei de mijloc din Statele Unite fac mai putini bani astazi decat au facut in 1971.
23. Potrivit lui Willem Buiter, economistul-sef de la Citigroup, China va fi cea mai mare economie din lume pana in anul 2020, iar India va depasi China pana in anul 2050.

Cei care promoveaza „comertul liber” nu pot explica modul in care clasa de mijloc din SUA ar putea continua sa aiba o multime de locuri de munca in noua economie globala.

Prin fuzionarea pietei fortei de munca a SUA cu restul lumii, au fuzionat, de asemenea, standardul de viata cu restul lumii. Somajul este transformat rapid in „noua normalitate”, iar salariile din America vor continua sa scada in tot mai multe industrii.

Deja exista destule orase din SUA, odinioara orase mare, cum ar fi Detroit, care au inceput sa semene cu gurile de iad ale lumii a treia. Daca nu se va face ceva cu privire la dezechilibrul comercial masiv al SUA, tot mai multe orase vor ajunge sa urmeze Detroit-ul, in uitare.
Din pacate, majoritatea politicienilor americani continua sa insiste ca globalismul este bun pentru societatea noastra.

Ei continua sa insiste ca nu ar trebui sa ne ingrijoram de faptul ca locurile de munca anterior apartinand lucratorilor din clasa de mijloc a Americii, sunt acum detinute de sclavii de pe cealalta parte a globului. Ei continua sa insiste ca plata a 43 milioane de americani cu bonuri de masa este un lucru temporar si ca in curand economia noastra va fi mai bine ca niciodata.

Ei bine, este timpul sa incetam a mai asculta de politicienii ce sustin promovarea „economiei globale”. Ei sunt cei care ne mint.

Globalismul este bun pentru natiuni cum ar fi China si este util in sensul ca ajuta corporatiile multinationale sa obtina profituri uriase, dar pentru clasa de mijloc din SUA este vorba de o pedeapsa cu moartea, la nivel economic.

Daca doriti o America, unde exista mai putine locuri de munca, in cazul in care americanii sunt tinuti pe bonuri de masa si alte programe anti-saracie si in cazul in care orasele noastre continua sa fie transformate in ruine ale dezindustrializarii, atunci ar trebui sa sprijiniti economia globala in curs de dezvoltare.

Dar daca va pasa de nivelul de trai al clasei de mijloc din SUA si doriti sa existe un viitor economic viabil pentru copiii si nepotii dvs., atunci ar trebuie sa incepeti sa va informati mai bine cu privire la aceste probleme si sa va interesati ce poate fi de facut.
Te rog, America, trezeste-te!

Sursa: Infocon

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 604 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics