Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Familia lui Ion Iliescu refuză să-şi achite restanţa de miliarde la chiria vilei
Aciduzzul | 6 martie, 2013 | 0 comentarii | 402 vizualizari |
(1 voturi )

George Roncea
Nesătuii şi nehaliţii împuţiţii care au ajuns la putere în decembrie 1989 au avut o unică preocupare, încă din primele momente al “rivoluţiei”: căpătuirea. Luatul cu japca, că aşa erau obişnuiţi de la părinţii lor criminali bolşevici. Mai ales vilele din Primăverii au incins tuturor poftele. Cartierul Primăverii era pe vremea aceea ce este Florida pentru evreii din SUA, un fel de paradis al barosanilor, cu deosebirea că barosanii din România erau cu toţii nomenclaturişti ai PCR. Haita grangurilor bolşevici au căpătat gratuit vilele din cartierul Primăverii, după ce proprietarii care le-au construit din munca lor au fost daţi cu forţa afară din ele. Termenele de evacuare au fost uneori mai mici de 24 de ore, “chiaburul” trezindu-se cu camionul şi soldaţii ruşi la poartă. Nu puţini au fost cei care au plătit cu ani grei de puşcărie curajul de a riposta. Urmaşii rusnacilor s-au instalat confortabil în vilele curate ale românilor iar alde Volodea Tismăneanu a trăit o viaţă de vis alături de odraslele lui Ceauşescu, locatari ai zonei.

Gaşca roşie a lui Ilici era devorată de o insaţiabila foame locativă şi în data de 26 decembrie 1989 toată haita kominternistă avea o singură preocupare majoră, povestea Dumitru Mazilu, desemnat în acea zi în funcţia de prim-vicepreședinte al Consiliului FSN. Unul dintre primele obiective ale grupului din jurul lui Ion Iliescu – căpătuirea cu noi vile pe Primăverii, s-a rezolvat între două telefoane la Moscova, discuţiile învârtindu-se în jurul temei noilor domicilii pentru cei ca Brucan, Roman, Bujor Sion şi alţi corifei ai democraţiei de tip nou.

Silviu Brucan – aka Saul Brukner, Petre Roman-Neulander, Mihai Bujor Sion – odrasla adoptivă a lui Ion Iliescu, îşi amintea Mazilu, într-o carte de memorii, erau frământaţi doar de aspectul imobiliar al vieţii lor, când trupul lui Ceauşescu abia se răcise, iar “teroriştii care trăgeau din toate poziţiile” – pentru a-l cita pe acelaşi Ion Iliescu, încă nu îşi epuizaseră toate poziţiile.

Problema lui Roman, care avea şi atunci o poziţie, ultracentrală, era să se mute urgent în Cartierul şmecherilor comunişti, în Primăverii, dorinţă care i-a fost sastisfacută urgent.

Brucan abia aştepta să revină în cartier, unde mai locuise anterior izolării sale de către Ceauşescu, după ce acesta s-a prins că Brucan lucrează cu ruşii pentru a-l lichida. Brucan a stat în casa furată unuia dintre foştii proprietari care a fost osândit la cererea fostului procuror general al României, Alexandra Sidorovici, nevasta lui Brucan, cea care aspira să ajungă şefa statului, peste capul lui Ana Pauker – Rahbinson, tărfa lui Iosif Stalin Djugasvili (în georgiană fiul evreului).

Astăzi o beizadea comunistă cum este Mihai Bujor Sion are de achitat statului român suma de peste 12 miliarde de lei, pentru vila de 386,3 metri pătraţi, învecinată cu vila lui Petre Roman din strada Gogol, unde încă locuieşte fosta sa nevastă, Mioara Roman care are de achitat 14 miliarde de lei după ce a fost dată în judecată de către RA-APPS.

Japca pe vilele de lux din Primăverii obţinute prin încălcarea flagrantă a legii

Petre Roman în zilele “revoluţiei”, şi-a dat sieşi un viloi de 366 de metri pătraţi, ulterior căsoiul a trecut de la ICRAL în administrarea RA-APPS. Acum această locuinţă este piatra de gât atârnata fostei sale soţii, Mioara Roman, care se judecă de ani de zile cu RAPPS, deoarece nu a avut chef să-şi plătească chiria. Iniţial, prin anii ‘90 costul chiriei viloaiei era de nivelul unui cartuş de ţigări.

Mioara Roman, obişnuită cu traiul de lux doar în cartierul Primăverii a refuzat să vireze în contul RAPPS, banii de chirie plus penalităţile, ulterior conflictul ajungând în instanţă. Exact în aceeaşi situaţie este şi Mihai Bujor Sion, care a trecut-o titulară de contract pe nevastă-sa ca şi Petre Roman, deoarece deţineau şi unul şi altul apartamante ultracentale.

Pentru a-şi mai trage şi câte o vilă le-au pus pe neveste pe contracte. Neveste care acum trag în instanţă greul, după ce au fost părăsite de armăsarii lor ovreiaşi, alde Sion şi Nuelander, mari crai fanaţi, pentru că au ajuns grase şi bătrâne.

Petre Roman era obişnuit cu luxul, din vremurile de demult ale tăticului sau de la NKVD, venit cu tancul în plimbare peste România şi cartierul Primăverii era pentru el un must have, doar aici putea să se joace cu cercul cu Vladimir Tismăneanu, tot odraslă a unor criminali bolşevici ca şi nepoţelul lui Gisela Vass, bunicuţa cea sângeroasă tot de la NKVD a lui Bogdan Olteanu (si a deonoloagei economized Andreea Paul Vass, verisoara lui Bogdanel Olteanu -n.r.), cu vilă tot pe Primăverii.

Vila şutită desigur de la nişte burghezi “duşmani ai poporului” aruncaţi în Bărăgan sau la Canal, unde a sfârşit o parte din elita românească lichidată de tăticii criminali bolşevici ai lui Roman-Neulander, Tismăneanu-Tismineţki etc

Epopeea viloaielor din Primăverii ale şmecherilor lui Iliescu

Viloiul odraslei adoptive lui Iliescu, Bujor Sion fusese repartizat în 1966 lui Vasile Patilineţ, pe vremea când era adjunctul şefului Direcţiei organizatorice a CC a PMR şi deputat în MAN din partea judeţului Satu-Mare. După misteriosul deces al chiriaşului Patilineţ (a murit în 1986, într-un accident de maşină, în timp ce se afla în misiune diplomatică în Turcia), vila sa a rămas liberă.

După o vreme s-a mutat aici Ion Dincă zis “Teleagă” membru în CC al PCR din 1972, foarte apropiat de Elena Ceauşescu. Politrucul fusese secretar al Consiliului Politic Suprem al Armatei, prim-secretar al Comitetului municipal București al P.C.R. și primar general al municipiului București iar în ultimul guvern al României comuniste, condus de Constantin Dăscălescu, a îndeplinit funcția de prim-vice-premier.

Cum vila avea încă un nivel, alături de Dinca s-a mai mutat un colocatar, idiotul securist de Tudor Postelnicu. După uciderea lui Ceauşescu de către fiul său adoptiv, Ion Ilici Iliescu, Dinca a fost arestat, ca şi Postelnicu, iar în viloi s-a mutat alunecosul Virgil Măgureanu, cel mai apropiat conspirator al lui Ion Iliescu, numit şef peste SRI, feuda KGB ani de-a rândul. Vecinul lui Măgureanu a devenit cel mai apropiat personaj din preajma lui Ion Iliescu, respectiv Mihai Bujor Sion, casa fiind pusă pe numele soţiei sale, actriţa Ioana Pavelescu.

Sion a beneficiat de o mânărie pusă la punct de Petre Roman care a încălcat atunci legile în vigoare privind distribuirea locuinţelor construite din fondul locativ de stat care prevedeau ca o persoană care deţine o locuinţă sa nu mai beneficieze de o alta. Pentru a se asigura de deţinerea viloiului dobândit pe sub mâna în decembrie 1989, Petre Roman, în calitate de prim-ministru a modificat cu de la sine putere o hotărâre guvernamentală care fusese deja dezbătuta în plenul Guvernului României.

Prin modificările făcute la Hotărârea privind aplicarea Decretului-lege nr. 30/1990 în legătură cu trecerea patrimoniului fostului partid comunist în proprietatea statului acesta a sustras la închirierea cu plata în valută a numai puţin de cinci imobile, în realitate vile de lux, care au fost luate cu japca şi distribuite unor acoliţi ai acestuia iar pe cea mai cocheta dintre ele, cea din stradă Gogol nr. 2, a pus mâna chiar el. Lui Bujor Sion, protejatul lui Ion Iliescu, odrasla de nomenclaturişti, i-a revenit o vilă chiar mai mare decât vila pe care şi-a tras-o Petre Roman.

Despre Mihai Bujor Sion, foştii săi apropiaţi au acum vorbe grele. Sergehi Mizil îl descrie astfel pe Bujor Sion într-o postare de pe blogul sau: “El este tatăl vitreg al Mariei Marinescu, prin căsătoria cu actriţa Ioana Pavelescu. Ultima dată am vorbit cu el înainte de revoluţie. Nu discut cu el pentru că este o lepră ordinară, care a profitat la maximum în timpul regimului comunist. Părinţii lui la un moment dat chiar au condus propaganda comunismului iar el, după revoluţie, s-a transformat într-un aşa zis dizident şi un critic al regimului şi al lui Nicu Ceauşescu (care l-a ajutat enorm de mult). Acelaşi comportament de lepră ca şi Tismăneanu.”

Sion, a fost adoptat de Iliescu după decesul tatălui său, coleg de reţea de agentura sovietică cu nevastă-sa, Nina Iliescu şi consângean. Tatăl lui Sion a fost un zbir nenorocit al cenzurii comuniste, fost şef al Secţiei Presa şi Edituri a CC, apoi fost şef al TVR până în 1971, numit ulterior ambasador în Olanda. A crăpat împreună cu nevastă-sa într-un accident de avion iar Iliescu l-a adoptat apoi pe fie-sau, Bujor Sion, căruia i-a devenit tutore şi mentor.

Iliescu l-a luat după sine la Cotroceni pe fiul său adoptiv, pe post de director de cabinet, iar apoi în biroul acestuia de la Cotroceni a încercat să se mute cealaltă protejată a lui Iliescu, Corina Creţu.

Bujor Sion l-a adus în cârcă pe Ion Iliescu la Televiziune, în decembrie 1989. Relatările martorilor despre deplasarea lui Iliescu la TVR sunt hilare de-a dreptul. Martorul Florin Filipoiu, fost fraier de la baricadă de la Inter povesteşte: “m-am strecurat în studioul 4 când intră o persoană adusă de jos, de la filtru. În studio era un spectacol care, dacă ar fi fost filmat, ar fi fost de-a dreptul dezastruos: o mână de oameni care se înjurau şi se împingeau cu umărul, care să fie în cadru. Am citit cerinţele oamenilor de la Baricadă, apoi lumea a izbucnit în urale. Ieşind pe hol, m-am reîntâlnit cu Sergiu Nicolaescu. Mi-a spus: „Rămâi să facem ordine”. Şi am rămas. Atunci a apărut Iliescu.

Iliescu era adus pe braţe de doi băieţi „cu ochi albaştri”, cu dungă de la şapcă ghicindu-li-se pe frunte şi cu mersul ăla specific, ca de instrucţie. Foarte interesant, purtat de aceşti doi indivizi „de subţiori”, Iliescu nici nu atingea pământul. Sergiu Nicolaescu a izbucnit spre Iliescu: „În sfârşit, aţi venit!”. Imediat ce a intrat Iliescu în studioul 5, a venit un bătrânel cu o geacă de fâş, albastră, şi cu o sacoşă de un leu în mână. A intrat la WC şi s-a schimbat în general… (Nicolae Militaru). A ieşit din WC când a ieşit şi Iliescu din studioul 5. Au vorbit amândoi cu Nicolaescu şi l-am auzit pe Iliescu spunând: „Trebuie să mergem şi la Ambasada Sovietică”.

Imediat după vizita la Ambasada Sovietică şi preluarea puterii, prima decizie a lui Iliescu şi Petre Roman a fost legată de atribuirea căsoaielor din Primăverii în care au dus viaţa de huzur cu care erau dintotdeana obişnuiţi de altfel. Toţi acoliţii lor au dus-o ca în paradis. Blestemul vilelor mătrăşite de Petre Roman a ajuns însă să lovească în bătrânele foste neveste ale beizadelelor comuniste. Ca şi fosta nevastă a lui Roman şi fosta nevastă a lui Bujor Sion – bolnavă şi părăsită se dă de ceasul morţii deoarece va avea de plată 12 miliarde iar vila este tăiată de la orice utilităţi.

În ce-l priveşte pe Bujor Sion, ajuns tot via Iliescu ba ambasador ba însărcinat cu afaceri, nici la bască nu-l doare. Şi-a tras amantă tânără şi huzureşte prin străinătate, pe banii românilor cei imbecili desigur (“stupid people” vorba consângeanului Saul Brukner), doar n-o să-i plătească Tel Avivul sau Moscova sejururile prin întreaga lume.

Sursa: Curentul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics