Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Figuri actuale de masoni – Partea 1
Aciduzzul | 13 octombrie, 2010 | 1 comentarii | 1211 vizualizari |
(1 voturi )

One always has to know when a stage comes to an end. If we insist on staying longer than the necessary time, we lose the happiness and the meaning of the other stages we have to go through. Closing cycles, shutting doors, ending chapters – whatever name we give it, what matters is to leave in the past the moments of life that have finished. Things pass, and the best we can do is to let them really go away. That is why it is so important (however painful it may be!) to destroy souvenirs, move, give lots of things away to orphanages, sell or donate the books you have at home. Everything in this visible world is a manifestation of the invisible world, of what is going on in our hearts – and getting rid of certain memories also means making some room for other memories to take their place. Let things go. Release them. Detach yourself from them. (Paulo Coelho)

Acum 703 ani, in ziua ce va ramane in traditia Europei ca mult prea celebra “Vineri 13”, deci pe 13 octombrie 1307, Jacques de Molay a fost arestat, impreuna cu 60 dintre Fratii sai Templieri, de catre regele Filip I al Frantei. Cu totul intamplator, am decis astazi, 13 Octombrie 2010, sa reiau seria amintirilor din perioada de activitate in MLNR.

Ii voi dezamgi pe cei care sperau sa fi renuntat la continuarea acestui blog. Pauza pe care am facut-o s-a datorat unor motive banale. Principalul motiv, de altfel, a fost decizia mea de a incerca sa nu interferez in nici un fel in actualele alegeri de Mare Maestru al MLNR. Deoarece in acest moment aproape toate Atelierele si-au cam confirmat optiunile, ceea ce voi publica de acum incolo va servi doar ca lectie pentru cei ce au ochi sa citeasca si nu ca material de propaganda electorala pentru unul sau altul dintre candidati.

Normal ar fi sa continui seria intitulata “Masoneria si Statul”. Voi face acest lucru dupa ce voi prezenta acum cateva subiecte promise comentatorilor si indelung amanate. Voi face o scurta trecere in revista a interactiunilor mele cu Radu Balanescu, Traian Caramanian, Radu Deac, Mircea Gheordunescu si Cornel Visoianu. Dupa cum observati, sunt trecuti in ordine alfabetica, tocmai pentru a nu nemultumi pe nimeni si a nu fi banuit, a nu stiu cata oara, de interese obscure.

1. RADU BALANESCU

Nu am scris despre Radu pana acum dintr-un singur motiv. Descrierea pe care i-o voi face este laudativa si riscam sa fiu banuit a fi unul dintre sustinatorii sai. Mai ales ca a reusit sa-mi devina unul dintre Fratii dragi si pe care ii respect nu pentru ca va deveni Mare Maestru, ci pentru munca sustinuta pe care a depus-o in interesul Ordinului in ultimii 5 ani.

L-am cunoscut pe Radu Balanescu (Dr. Radu Balanescu, director al Spitalului clinic de copii Grigore Alexandrescu-n.r.) cu totul intamplator, in restaurantul unui fin de-al lui. Loc in care R.L. Dale Woodward incepuse sa-si tina punctele geometrice. Si, intamplator, un restaurant in care revin cu placere (in special gastronomica) chiar si acum, dupa atatia ani, de cate ori imi permite timpul. Finul lui Radu imi era, si inca este, unul dintre cei mai dragi si vechi prieteni. Cred ca acesta a fost norocul nostru, mai ales al meu.

Pentru ca aveam inca reminiscente neplacute cu privire la relatiile cu minioni lui Ion Savancea, iar noul Maestru Venerabil al mult prea celebrului Atelier nu prea putea sa-mi inspire incredere. Cateva luni ne-am tot ciocnit prin acel loc… cateva luni in care nu l-am prea iertat pe Radu si l-am intepat cu fiecare ocazie referitor la istoria ilustrului sau Atelier, iar el a suportat cu un stoicism rar intalnit glumitele mele nu intotdeauna reusite… lucru pentru care de abia acum am ocazia sa-i cer iertare. Pentru ca Radu imi spusese in seara alegerii sale ca MV ca va schimba total modul de functionare a Atelierului sau, dar nu am vrut sa mai cred in minuni… si am gresit in acel moment. Radu Balanescu a dovedit ca poate schimba cu fermitate, dar si cu bun-simt si diplomatie, obiceiurile bine impamantenite ale unui Atelier considerat etalonul rusinii in MLNR, si nu datorita membrilor cat datorita modului in care a fost condus multi ani de catre Ion Savancea.

Pentru cei ca mine, imbatraniti oarecum pe culoarele rarefiate ale puterii Ordinului, ceea ce a facut Radu Balanescu din Atelierul sau este un miracol mult prea rar vazut… atat si ar fi suficient ca sa avem incredere in el ca macar va incerca sa schimbe si cursul pe care a fost indreptata MLNR in ultimii ani. Iar Radu a reusit, la scara mica, dar cu decenta, discretie si fermitate, schimbarea pentru care eu m-am luptat atata timp.

Timp de mai bine de un an, am apelat deseori la competentele profane ale lui Radu Balanescu. NU pentru mine, ci pentru copii a cativa Frati din Atelierul meu. Nu pot spune decat un lucru: MULTUMESC, RADU! In numele tuturor celor care au trecut pragul cabinetului sau.

Cu ocazia alegerilor pentru demnitatea de Mare Maestru al MLNR din 2006 am interactionat din nou, consistent si aproape zilnic, cu Radu. In acea perioada era seful de campanie al lui Radu George Serafim si intreaga activitate si-au desfasurat-o in birourile firmei lui Ion Savancea. Cu acea ocazie i-am si spus ca daca si cand va candida, va avea intreaga mea sustinere, cu singura conditie de a nu mai beneficia de suportul logistic al lui Savancea. Si i-am mai spus ca, daca nu ar fi fost banii lui Savancea si intelegerile cu Manole Iosiper in spatele lui Serafim, acesta ar fi castigat detasat confruntarea cu Chirovici. Ma bucur ca a retinut acele lucruri si ca actuala sa echipa de sustinatori, cu mici exceptii (notabil fiind mai ales Bogdan Dumitrache) corespunde unor standarde morale mult mai apropiate de ceea ce-si doresc multi FF.

Am fost oarecum dezamagit de alegerea lui ca Pro-Mare Maestru in echipa lui Chirovici la Conventul MLNR din noiembrie 2006. I-am si spus acest lucru. Mi-a replicat ca va incerca sa faca acelasi lucru pe care l-a facut in Atelierul sau si din interiorul Marelui Consiliu. Sperantele lui vor fi curmate destul de repede de comportamentul duplicitar al lui Chirovici. Eu am ales calea ramanerii in afara echipei vizibile a lui Eugen pentru ca il criticasem constant timp de 3 ani, impreuna cu Aurica Stoica, si, la sugestia acestuia, in tinuta rituala a RL Sphinx, am explicat FF motivatia gestului nostru. Decizia de atunci a lui Aurica Stoica imi va ramane un model de decenta: nu puteam accepta oferta lui Chirovici atata timp cat i-am reprosat greselile si nu a fost in stare sa le admita.

In perioada 2006-2010 Radu Balanescu a avut cateva proiecte interesante, lansate cu acceptul Marelui Consiliu. Cel mai util, pana acum, pentru FF a fost Comisia Medicala. Radu a reusit sa faca sa functioneze acest instrument masonic traditional, in ciuda incercarilor lui Chirovici de a-si asuma paternitatea si conducerea respectivei institutii. Sute de Frati au beneficiat pana acum de aceasta institutie si sunt convins ca marea lor majoritate isi exprima recunostinta si prin sprijinul pe care i-l acorda in aceasta perioada. Si eu am apelat la Radu, inclusiv la 3 noaptea, pentru a-mi ajuta Fratii. Ma simt obligat sa-i multumesc din nou pentru ceea ce a facut si pentru decenta, naturaletea si modestia cu care a actionat pana acum.

In cursul anului 2008 Radu Balanescu a avut initiativa constituirii unui Consiliu al Elitelor Ordinului nostru. Prima intalnire a avut loc la Sofitel, cu participarea a 2 oaspeti de exceptie, Gustavo Raffi si Thomas Jackson, insotiti de Eugen Ovidiu Chirovici. Am ajutat si eu putin la organizarea acestei intalniri, dar meritul si munca ii revin integral lui Radu. Desi invitatii au fost incantati de modul in care decursese respectiva intalnire, m-a surprins mai mult decat neplacut reactia ultimativa a lui Chirovici. De fata cu mine a rugat mai multi invitati sa nu mia participe la viitoarele intalniri ale respectivului Consiliu si a criticat tot ceea ce facuse Radu Balanescu, contestand finalitatea actiunii sale. Sper ca, odata ales ca Mare Maestru al MLNR, Radu sa reia aceasta superba initiativa.

Tot in cursul anului 2008 am avut cateva discutii cu Chirovici despre criza economica ce incepuse sa isi faca simtite efectele in Europa si despre ce modalitati de actiune are Ordinul la dispozitie pentru a alarma reprezentatii Statului Roman in privinta consecintelor acesteia asupra tarii noastre. Cu ocazia uneia dintre discutii mi-a povestit despre o idee lansata de Radu Balanescu privind organizarea unui seminar cu participarea catorva Frati cu experienta profesionala recunoscuta, seminar la care urmau sa fie einvitati reprezentanti ai principalelor institutii din Romania, precum si mass-media.

Eugen m-a rugat sa fac un crochiu privind modul in care as organiza eu un astfel de seminar si sa ii dau in raspuns in cateva zile. Am luat legatura cu Radu Balanescu (lucru care mi s-a parut perfect normal tinand cont de faptul ca el fusese initiatorul respectivei actiuni) si i-am propus un program suplimentar la ceea ce deja avea el schitat. Am lucat timp de catev zile, am sunat pe cei pe care ii consideram ca autoritati profane greu de contestat in Romania, fiecare pe cate un domeniu de activitate, si i-am prezentat lui Eugen un program clar, cu data fixa, costuri (ce urmau a fi suportate de mine si Radu) si invitati chiar remarcabili.

Nu doresc sa le dau numele aici, dar cred ca multi dintre voi banuiti cam cine sunt cei peste 20 de invitati cu care am discutat si care isi dadusera acordul sa participe la aceasta actiune. In momentul in care Eugen a realizat ca am lucrat impreuna cu Balanescu la creionarea proiectului, l-a oprit. Fara explicatii. Am inteles mult mia tarziu ca acest lucru facea si inca face parte din politica lui Chirovici de a incerca sa impiedice orice nu ii aprtine doar pentru a nu permite nimanui sa isi asume si meritele respectivelor actiuni.

Chiar daca ceea ce am scris mai sus pare o lauda in stil electoral adusa lui Radu Balanescu, va trebui sa va dezamagesc. Nu este decat adevarul privind modul in care am interactionat cu Radu in ultimii 6 ani. Si, chiar daca va fi ales el ca noul Mare Maestru, tot nu ma voi intoarce in Ordin. Si nu doar pentru ca am gresit sustinand oameni ce m-au dezamafit sau iertand greseli impardonabile. Mai exista un motiv. Foarte personal. In urma cu aproape 10 ani, un om deosebit, pe care il respect enorm, mi-a atras atentia ca nu cumva, odata cu intrarea in Ordin, sa nu imi pierd si sufletul

PreaSfintia sa Vincentiu Ploiesteanul a avut dreptate…. am inceput sa simt cum imi pierd nu numai prieteni dragi, sperante intr-o luma mai buna, credinta in corectitudinea oamenilor… dar, mai ales, sufletul….

L-am revazut recent pe Radu Balanescu, cu ocazia sarbatoririi zilei sale de nastere. Parea obosit… patru ani de campanie isi pun deja amprenta pe chipul sau… si mi-am adus aminte de Bebe Comanescu si fata sa zambitoare de la inceputul anului 1999… dar si de acel Bebe Comanescu marcat profund de ridurile date de nesfarsitele scandaluri din MLNR, scandaluri ce le-a gestionat timp de 6 ani. Sper sa nu vad aceleasi semne si pe chipul lui Radu la sfarsitul urmatorilor 6 ani… (Florin Ghiulbenghian, 13 octombrie 2010)

Sursa: MLNR Povesti Adevarate

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 364 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics