Dupa ce am vazut saptamana trecuta cum sunt “incurajate” cu pumnul adoptiile la ”adapostul” din Mihailesti, astazi am dat un tur si pe la celelalte. La Pallady, Bucuresti, aflam ca ieri au fost adoptati patru caini, iar astazi sapte!! Toata ziua!! In conditiile in care la Pallady sunt acum incarcerati 250 de caini. Desi, si ieri si astazi, la poarta sunt in permanenta 10-15 persoane care incearca sa adopte un caine. Unde sa fie atunci “blocajul”?! Angajatul cu care am vorbit despre asa-zisele adoptii spune ca oamenii trebuie sa intre numai unul cate unul, sa-si aleaga sau sa revendice un caine, insotit de un angajat al “adapostului” pentru a se asigura ca nu se fac poze inauntru. Desi masura pare, aparent, ilogica pentru ca este nevoie de poze pentru a prezenta cainii potentialilor adoptatori, directiva impusa de conducerea “adapostului” are, totusi, o logica. “Adapostul”, demn de Evul Mediu, nu este altceva decat o sandrama plina cu custi de 1,5 pe 1,5 metri, umplute pana la refuz cu caini. Nu da bine sa vada lumea “adapostul” care a inghitit de-a lungul timpului atatea si atatea milioane de euro.
Bătaie de joc la adopţii de câini:Telverde indicat de Primărie face legătura la hingherii prinzători
Mai mult, angajatul de la Pallady da vina pe lipsa banilor (sic!!) care pun, chipurile, ASPA in imposibilitatea angajarii mai multor tehnicieni veterniari. Potrivit acestuia, la Pallady lucreaza acum un singur tehnician veterinar care se ocupa de hartiile pentru toate adoptiile.
ULTIMUL LAGAR DE EXTERMINARE DIN EUROPA, PALLADY, BUCURESTI:
O situatie si mai ciudata intalnim la “adapostul” Odaii, de pe strada cu acelasi nume din apropiere de DN1, administrat de Primaria Sectorului 1, unde iubitorilor de animale nu li se permite, pur si simplu, accesul in adapost ca sa poata adopta sau revendica proprii caini, prinsi de hingheri.
Singura solutie oferita oamenilor de administratia adapostului este sa comunice numarul cotalului din urechea cainelui, iar angajatii “adapostului” sa verifice daca cainele este sau nu este la ei. Nu se spune nimic despre cum ar trebui sa procedeze oamenii care vor fie sa adopte, sau cei care vor sa-si revendice propriul caine, in cazul in care acesta nu era sterilizat si crotaliat.
Culmea absurdului o intalnim, insa, la “perla coroanei” lui Oprescu, la adapostul de “100 de milioane de euro” – Dogtown(sic!) de la Uzunu, judetul Giurgiu, pe la jumatatea drumului national dintre Bucuresti si Giurgiu.
Aici, iubitorii de animale, care bat drumul de Bucuresti, nu sunt lasati sa intre in incinta adapostului pentru a alege un caine, sau pentru a verifica daca cainele lor luat de hingheri este acolo sau nu. Accesul iubitorilor de animale este STRICT INTERZIS!!!
In schimb, administratia adapostului a venit cu o alternativa “geniala”. O parte dintre cainii din adapost sunt fotografiati aproape ca la Politie sau ca la firmele de matrimoniale, iar pozele sunt prezentate potentialilor adoptatori. Problema este ca, spre disperarea iubitorilor de animale, pozele sunt vechi de o luna, asa incat pot fi adoptati de pe poze doar rezidentii mai vechi ai stabilimentului, nu si noii clienti adunati in ultimele saptamani de hingheri.
In orice caz, se pare ca adoptiile incurajate “cu caldura” bolsevica de primarul Oprescu sunt un real “succes”. Vorba unui angajat de la Pallady care a tinut sa “o consoleze” pe o doamna care nu si-a gasit cainele luat de hingheri la niciun adapost, desi le luase la rand:
“Da ce credeti, doamna, ca toti cainii care sunt luati de pe strada ajung in adapost?!! Unii mai dispar si pe drum…La cat e eutanasia in ziua de azi…”
N-ar fi rau sa cerem un audit extern la ASPA sa vedem daca toti cainii luati de pe strada au si ajuns in vreun adapost, sau au mai scapat cativa si direct la Protan. N-ar fi rea o mica verfificare a documentelor ASPA…
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 20 septembrie, 2019 | 1 comentarii | 193 vizualizari | 3 voturi
Mihael Duca Cartea mea “Evaluarea si motivarea elevului” a deschis numeroase campuri de dezbatere. Fiind o carte orientata spre anumite teme de cunoastere, am incercat sa nu alunec spre alte teme, pentru a pastra unitatea cartii si logica expunerii. Acolo unde a fost cazul am incercat sa ofer exemple prin care sa argumentez o anumita […]
Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 473 vizualizari | 2 voturi
Oamenii de stiinta au descoperit de ce ne iubim cainii aproape la fel de mult ca pe propriii copii. Astfel, potrivit sciencealert.com, care relateaza concluziile unui studiu publicat recent, atunci cand ne uitam in ochii unui caine, atat in creierul oamenilor, cat si in cel al animalului se elibereaza oxitocina – ”hormonul iubirii/fericirii”. Mecanismul este […]
Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 663 vizualizari | 2 voturi
Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]
Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 303 vizualizari | 1 vot
What’s wrong with Genetic Engineering? Genetic engineering refers to a set of technologies used to change the genetic makeup of cells and move genes across species boundaries to produce novel organisms. Once released, these genetically modified organisms (GMOs) can easily spread and interbreed with other organisms, and they are virtually impossible to recall back to […]
Autor: Aciduzzul | 3 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 0 voturi
Indiferent de cât de buni șoferi am fi niciodată nu putem fi siguri că alți participanți la trafic nu vor comite vreun gest neașteptat, cum ar fi o frână pusă brusc sau trecerea la limită la semafor, care până la urmă ne-ar putea implica într-un accident rutier. Dar o regulă importantă, însă tot mai puțin […]
10 Comments