Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Fratia musulmana: tarile musulmane fac front comun impotriva comunitatii economice vestice, controlate de Israel
Aciduzzul | 29 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 181 vizualizari |
(1 voturi )

Se stie ca razboaiele nu mai sunt de mult doar conflicte armate, militare. intreaga lume se afla astazi in razboi. Un razboi economic, financiar, al resurselor, in care bancherii evrei si americani au declansat asupra intregii lumi teribila arma numita “criza economica mondiala”, mai puternica decat 10 arme atomice. In fata acestei agresiuni, tarile musulmane au facut front comun. Astfel, s-a descoperit ca Iranul cumpara mari cantitati de aur de la Turcia. Se speculeaza ca, in acest fel, Teheranul se pune la adapost de criza economica globala. Din aceasta ecuatie, economia Turciei face profituri uriase. De la inceputul anului si pana acum, Turcia a castigat sume substantiale din comertul de aur vandut Iranului. Pe de o parte, exporta aur in Iran, in valoare de 2 miliarde dolari lunar, iar pe de alta parte, tot mai multe firme iraniene se muta in Turcia, ceea ce contribuie la cresterea economica a acestei tari.

Turcia ofera aur, Iranul da petrol si gaze, sarind peste euro si dolar

Explicatia pentru cantitatile mari de aur exportate in Iran sta in politica actualului partid turc de guvernamant, care a anuntat ca productia metalului pretios reprezinta un factor strategic de crestere economica. In acest sens, au fost facute cateva modificari legislative, au fost deschise noi mine de extractie a aurului, iar productia a crescut de 10 ori, din 2001 si pana azi, ajungand la 17 tone anual.

Conform datelor oficiale interne, citate de Deutsche Welle, Turcia este cel mai mare producator european de aur, cu 49% din cantitatea totala produsa pe Batranul Continent.

Totodata, Turcia dispune de rezerve substantiale, potentialul geologic fiind estimat la 6.500 de tone. De aici incolo, mecanismul este simplu. Teheranul vinde petrol si gaze catre Turcia, pentru care aceasta nu are dreptul sa plateasca in valuta, din cauza sanctiunilor internationale impuse Iranului. Nu exista nicio problema, insa, in plata cu lire turcesti.

Iranul, la randul sau, poate folosi aceleasi lire turcesti pentru a cumpara aur turcesc, care are o valoare destul de mare, putand fi convertit in valuta. Astfel ca, numai in primele opt luni ale acestui an, exportul de aur al Turciei catre Iran a crescut de peste patru ori fata de anul trecut, atingand valoarea de 11 miliarde de dolari.

Aurul finanteaza si programele de inarmare

Pana in iulie, aurul era transportat din Turcia in Iran in mod direct. In luna august, vine o schimbare brusca: toate livrarile de aur din Turcia au fost transferate catre Emiratele Arabe Unite. Aurul exportat acolo avea, in iulie, o valoare de 7 milioane de dolari, iar in august deja exporturile atingeau suma de 2,3 miliarde de dolari.

In acelasi timp, exporturile catre Iran scad pana la 80 milioane de dolari, tinand cont ca in iulie erau de 2 miliarde.

Din Emirate, insa, aurul pleaca tot catre Iran. Observatorii internationali sugereaza ca, in acest mod, Iranul incearca sa ascunda afacerile cu Turcia, ceea ce nu s-a reusit, noul traseu al aurului starnind un imens interes media.

Exista speculatii ca Iranul foloseste cantitatile mari de aur pentru inarmarea trupelor militare, precum si pentru programul nuclear, din moment ce tranzactiile in valuta sunt imposibile din cauza sanctiunilor internationale. “Nu stim asta cu certitudine, dar ipotezele nu sunt ilogice”, a spus un diplomat occidental, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Fratia Musulmana. Companiile iraniene se muta in Turcia

Alaturi de exportul de aur, Turcia a devenit un fel de refugiu pentru companiile iraniene. Conform datelor oficiale ale Camerei de Comert din Turcia, numarul de companii iraniene nou-deschise depaseste numarul tuturor celorlalte firme straine, aflate in aceeasi situatie. Companiile iraniene nou-deschise in acest an sunt in numar de 650, dintr-un total de 2.140.

“In cazul multora dintre aceste firme este vorba despre companii care, pana de curand, au fost situate in tari europene, dar, din pricina sanctiunilor, s-au relocat in Turcia“, spune analistul politic Gareth Jenkins.

In acest caz, nu este vorba doar de teama de sanctiuni, ci si despre grija pentru viitor. Cele mai multe companii sunt “normale”, dar observatorii cred ca unele dintre ele actioneaza in numele guvernului iranian.

Dupa cum reiese si din datele Camerei de Comert din Turcia, majoritatea firmelor iraniene au ca domeniu de activitate producerea de energie electrica, constructii, electronica si comunicatii.

Ziarul turcesc Zaman, care citeaza un manager turc al unei firme iraniene, sustine ca mai multe companii iraniene din Turcia au ca tel sa asigure sustenabilitatea economiei iraniene, ocolind sanctiunile internationale, prin transportul ilegal de bunuri peste granita.

Acest intens schimb comercial intre tarile musulmane vizeaza crearea unui front comun musulman economic impotriva comunitatii economice vestice, controlate de Israel.

Sursa: Mihai Rapcea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 355 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9885 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 603 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics