Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 26, 2022, 12:51 am
Parţial noros
Parţial noros
18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 0 km/h N
Răsarit: 5:38 am
Apus: 8:48 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Goarna REUTERS pune umarul atat cat poate la demolarea agriculturii Romaniei si la spolierea micilor fermieri de catre slugoii concernelor straine
Aciduzzul | 5 martie, 2011 | 0 comentarii | 156 vizualizari |
(3 voturi )

Una dintre cele mai triste figuri ale politicii romanesti, care va ramane in istoria romanilor ca unul dintre cei mai mari criminali ai acestui popor, metafizicul Valeriu Tabara s-a remarcat prin doua initiative la viata lui:

1. Reintroducerea pe scara larga a Organismelor Modificate Genetic (OMG) in Romania, in premiera europeana, la presiunea sefilor sai de la concernul bio-farma Monsanto, in ciuda opozitiei a 81% dintre romani fata de acestea, potrivit ultimului sondaj IMAS pe acesta tema. De remarcat ca, in ciuda mediatizarii aproape inexistente a riscurilor care deriva din cultivarea OMG-urilor, atat pentru sanatatea oamenilor, cat si pentru mediu, exclusiv de dragul monopolului alimentar si a profitului Monsanto, romanii resping in proportie covarsitoare cultivarea si consumul acestora. Din acest motiv “strainii” din Senatul Romaniei au votat, intr-o proportie covarsitoare, impotriva etichetarii ca atare a produselor OMG.

2. Suprataxarea (cu 400 RON) a micilor agricultori care, in lipsa subventiilor si a oricarei forme de sprijin din partea statului, precum si a preturilor mici oferite pentru grane de catre speculanti, prefera sa nu lucreze pamanturile. In acest caz, mentalitatea bolsevico-kominternista, care merge exclusiv pe motivatia negativa, si-a spus pe deplin cuvantul. In acest fel, dupa ce au fost drenate resursele poporului prin privatizari frauduloase in beneficiul multinationalelor, dupa ce a fost impiedicata sistematic acumularea de capital de catre romani, acestia sunt spoliati fara mila de ultimele resurse – loturile de pamant arabil, in beneficiul marilor exploatatii controlate de companii straine. Asta, dupa ce s-a zgariat deja placa cu ineficienta micilor suprafete si cu agricultura de subzistenta.

Evident, in perspectiva preconizatei crize alimentare globale, pamantul arabil din Romania a devenit foarte atractiv pentru privirile hulpave straine. Prin acesta masura, Valeriu Tabara spera sa dea un branci micului agricultor care traieste cu 2 milioane de lei vechi pe luna sa vanda pamantul strainilor. In acest fel, statutul de sclav obedient al romaniului este asigurat si consfintit prin noul Cod al Muncii, extrem de restrictiv.

Evident, alogenii care au ajuns in fruntea tarii trebuie ajutati putin sa-si duca planul nenorocit la indeplinire prin goarne de presa precum REUTERS care saluta noul bir aplicat romanilor de dragul propasirii agriculturii romanesti. Ceva de genul ei centreaza, ei dau cu capul.

Cititi mai jos stirea REUTERS, o adevarata tentativa penibil-libidinoasa de manipulare, care respecta toate prevederile tratatelor in materie.

Un mic indiciu – uramariti “firul citatelor” – “Stuart Meikle, analist independent in domeniul agriculturii”, “Richard Warburton, director general al fondului suedez de investitii Kinnevik Agri”, “Paul Claxton, director general pentru operatiunile din Romania ale grupului agrochimic Syngenta”, “Banca Mondiala”.

Din pacate, “stirea” a fost preluata pe nemestecate de presa noastra “profesionista”:

REUTERS: Taxa pe terenurile nelucrate, un semn ca Romania incepe sa se ocupe de agricultura ineficienta

Intentia autoritatilor romane de a introduce o taxa pe terenurile agricole necultivate va stimula vanzarea de parcele, va facilita ulterior achizitia unor suprafete fertile mai mari si va duce la majorarea productiei de culturi traditionale precum graul si porumbul, potrivit unei analize Reuters.

Circa o treime din cele noua milioane de hectare de terenuri arabile este necultivata, cauza principala fiind proprietatile mici restituite dupa caderea comunismului, dar si metodele ineficiente de practicare a agriculturii.

Taxa anuala avuta in vedere, de circa 100 de euro pentru fiecare hectar necultivat, ar putea accelera procesul de consolidare si de majorare a productiei, intr-o perioada in care preturile mondiale ale materiilor prime sunt in crestere.

„Amploarea problemei este foarte greu de exagerat. Deseori blocheaza investitiile, iar achizitiile de terenuri sunt dificile“, a declarat Stuart Meikle, analist independent in domeniul agriculturii.

Meikle crede ca daca terenurile agricole nu ar fi fost fragmentate si agricultura ar fi functionat normal, Romania nu ar fi fost in recesiune.

Economia Romaniei s-a contractat cu peste 7% in 2009 si cu 1,2% anul trecut.

Romania are resurse naturale sa hraneasca o populatie de cinci ori mai mare decat cei 22 de milioane de cetateni, dar in 2008 a importat alimente de 6,1 miliarde de dolari.

Preturile terenurilor sunt de circa 2.000 de euro pe hectar, respectiv 15%-20% din media din Marea Britanie si Germania, potrivit lui Richard Warburton, director general al fondului suedez de investitii Kinnevik Agri.

Nivelul scazut al preturilor reprezinta un stimulent pentru posibilii cumparatori, care ar trebui insa sa negocieze cu 100 de proprietari diferiti, care detin fiecare unul-doua hectate, pentru a cumpara terenuri suficiente pentru o ferma viabila.

„In sezonul care va urma adoptarii legii vom asista probabil la cresterea productiei“, a declarat Paul Claxton, director general pentru operatiunile din Romania ale grupului agrochimic Syngenta.

Claxon estimeaza ca Romania are capacitatea sa produca de trei ori mai mult decat o face in prezent, dar cand va reusi acest lucru este o alta problema.

Romania a fost cunoscuta drept „granarul Europei“ inainte de al doilea razboi mondial datorita solului fertil, in special in zona Dunarii.

In prezent, agricultura are o contributie de circa 7% la PIB, desi 30% din forta de munca este in acest sector, potrivit Bancii Mondiale.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 307 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 374 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 120 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 214 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2022 © BadPolitics