Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 2, 2022, 7:25 pm
Soare
Soare
21°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 30%
Vânt: 11 km/h VNV
Răsarit: 7:14 am
Apus: 6:55 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Iliescu, Jaruzelski şi salvarea naţională. Un militar comunist polonez ciudat – 2 (Starea Presei)
Aciduzzul | 3 ianuarie, 2010 | 0 comentarii | 184 vizualizari |
(1 voturi )

JaruzelskiCa să ne înţelegem prezentul acesta al nostru agitat, mizer si plin de conflicte, trebuie să ne cunoaştem şi să ne înţelegem trecutul, care sunt originile actualei situaţii. În mod repetat, reprezentanţii establishmentului politic putred din România au făcut apel la uitare. Rescrierea poveştii manifestaţiei-maraton din Piaţa Universităţii, prin aducerea peste adevărul istoric a aluviunilor succesive de minciuni, deformări şi diversiuni, reprezintă un alt exemplu de alterare deliberată a memoriei colective naţionale. Noi trebuie să ţinem minte, să ştim adevărul şi să înţelegem. Ca să înţelegem, trebuie să cunoaştem ce s-a întâmplat înaintea noastră, în alte state ale fostului lagăr comunist, nu să uităm. Dacă vom uita sau nu vom şti niciodată, vom permite repetarea istoriei. Continuăm cu analogia noastră cu cazul polonez.

Jaruzelski era dintr-o familie de aristocraţi patrioţi polonezi, care-şi lăsaseră oasele prin războaiele polone contra ruşilor şi care, pentru aceasta, au fost arestaţi şi deportaţi în Siberia de către ruşi, din Ţările Baltice, unde aceştia se refugiaseră de nazişti când germanii ocupaseră Polonia.

Ceea ce s-a întâmplat cu tânărul Wojciech în Uniunea Sovietică, în anii care au urmat, a rămas un mister de neînţeles pentru bieţii polonezi. Aceştia nu au priceput niciodată cum s-a îndrăgostit el de comuniştii care îi uciseseră familia şi nici cum a ajuns el să iubească Uniunea Sovietică.

Cum putea simultan să vorbească la perfecţie omul acesta limba poloneză aristocratică a secolului al XIX-lea, dar şi să debiteze, în limba aceasta nobilă şi foarte complicată, platitudini marxiste, sofisticate de mintea sa, intelectualizată probabil îndeajuns pentru astfel de scopuri.

Omul Anei Pauker

Civilul Ion Iliescu şi-a făcut studiile universitare la Moscova, unde a ajuns cu sprijinul Anei Pauker. Unul dintre fraţii lui după tată a fost ataşatul militar al României la Moscova.
Eftimie Iliescu, fratele lui Alexandru Iliescu, ofiţer de securitate, a participat la crimele împotriva poporului român, ca adjunct al lui Alexandru Drăghici, ministru de interne comunist în deceniul al cincelea.

Generalul polonez Wojciech Jaruzelski a avut acordul ruşilor pentru ca sâmbătă, 12 decembrie 1981, la Varşovia, să decidă impunerea legii marţiale şi să îi aresteze pe toţi liderii Solidarnosç. Tacit, ruşii l-au susţinut, dar au refuzat toate solicitările disperate ale lui Jaruzelski de a interveni în forţă în Polonia cu Armata Roşie, aşa cum făcuseră în anul 1968, în Cehoslovacia. Jaruzelski ştia că nu poate rezista fără ajutor sovietic la infinit.

Liderii sovietici ştiau că nu mai pot lupta pe încă un front – şi încă unul intra-european – după cel din Afghanistan, pe care aveau pierderi uriaşe şi ştiau că nu mai pot învinge. La fel, Ion Iliescu a solicitat, în luna decembrie a anului 1989, după fuga lui Ceauşescu – pe un aparent haos, creat special ca să ia puterea, împreună cu clica conspiratorilor Frontului Salvării Naţionale – intervenţia Armatei Roşii.

Ruşii l-au refuzat, din acelaşi motiv pentru care îl refuzaseră cu opt ani în urmă şi pe Jaruzelski. Nu ne putem permite un nou Afghanistan. Jaruzelski ajunsese la putere cu ajutorul ruşilor, care l-au impus în locul lui Stanisław Kania la conducerea Partidului Comunist Polonez şi în fruntea statului polonez. Nimic iesit din comun. Ruşii îl aduseseră, de exemplu, dintr-o ambasadă pe alcoolicul fustangiu afgan Babrak Karmal, făcându-l peste noapte şef al comuniştilor de la Kabul şi şef de stat.

Sursa: Starea Presei

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 321 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 389 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 125 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2022 © BadPolitics