Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Imaginea Romaniei in lume
Aciduzzul | 25 ianuarie, 2013 | 0 comentarii | 515 vizualizari |
(1 voturi )

Daca ar fi sa ne luam dupa cel mai recent raport de inspectie al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, efectuata la ambasada sa de la Bucuresti, Romania este importanta pentru pamantul si apele sale, ceea ce este de bine, in conditiile in care atat pamantul, cat si apele din Europa si din Lume sunt din ce in ce mai pretioase, pe masura ce omenirea se inmulteste si murdareste aerul, apele si pamantul, si strica tot mai mult Terra. Daca ar fi sa ne luam dupa politica de securitate a Federatiei Ruse, atat cat o putem banui din declaratiile si comportamentul sefilor de la Kremlin, Romania este importanta pentru lantul muntos al Carpatilor de pe teritoriul sau, care intarzie semnificativ o eventuala ofensiva armata dinspre vest catre Rusia, pe directia sud, atata vreme cat acest lant nu este strabatut de autostrazi.

Pentru Germania, Franta sau Belgia, se pare ca Romania este importanta ca a doua piata ca marime din Europa de Est, de desfacere pentru produsele lor, inclusiv cele alimentare. Aceiasi importanta se pare ca o are Romania si pentru Turcia sau China. Pentru Austria, Romania este importanta ca piata bancara, iar pentru Grecia, pentru piata serviciilor de telecomunicatii.

Desigur, Romania mai este importanta si pentru oricine a apucat ori va apuca sa puna mana pe aurul, uraniul, cuprul si alte minerale din subsolul sau, ori chiar pe fierul vechi rezultat din dezmembrarea unitatilor industriale romanesti. Chiar si oamenii din Romania se pare ca sunt importanti pentru altii dinafara, cu conditia ca acesti oameni sa nu vietuiasca sau sa lucreze in Romania. Asta, cu exceptia romanilor ce isi spun tigani, care sunt trimisi cu regularitate inapoi, de pe unde se stabilesc ei in Europa, cu preponderenta din Franta.

De mai multa vreme, circula pe Internet o gluma vizuala, sub forma unor harti, in care statele sunt inscrise nu cu numele lor, ci cu ce insemnatate au ele pentru un anumit segment de public international, cum ar fi berea Carlsberg sau Tuborg pentru Danemarca, ori fetele frumoase pentru Ucraina.

Pastrand ideea si renuntand la umor, Romania ar fi inscrisa, deci, pe o asemenea harta, ca locul unde vietuiesc tiganii, de unde pleaca definitiv doctorii, inginerii, profesorii ori zidarii si, temporar, capsunarii, locul de unde le vin altora banii pe produsele lor de doi lei, precum si aurul, uraniul, cuprul sau fierul de care au nevoie pentru industriile lor. si mai este locul care apara Rusia de o invazie a Vestului.

Intr-un viitor apropiat, Romania va mai fi si locul de unde pleaca cel mai ieftin gaz european si unde nu mai poate nimeni locui sau trai, din cauza exploatarii acestuia din sisturi.

Sunt multi romani care acuza deschis strainatatea pentru faptul ca Romania se afla pe harta Europei doar cu asemenea semnificatii si cu o asemenea importanta si nu pentru valorile sale si pentru calitatea poporului sau. Ei considera reprobabil faptul ca strainii sunt interesati de Romania exclusiv in sensul exploatarii ei si pentru maximizarea profitului rezultat in urma acestei exploatari.

Mai ales, cu ocazia repunerii domnului Basescu Traian in scaunul prezidential, prin interventie straina deschisa si partinitoare, dupa referendumul din iulie 2012, de demitere a acestui domn, multi romani au identificat, ca elemente anti-romanesti, Uniunea Europeana personificata prin comisarul sef Barroso, Germania individualizata prin cancelarul Merkel si Statele Unite ale Americii reprezentata de ambasadorul sau la Bucuresti si de un functionar de la centru.

Numai ca romanii cei acuzatori pierd din vedere un adevar elementar. Este foarte natural ca strainilor nu le pasa de Romania ca sa ii fie Romaniei bine, ci doar ca sa le fie lor bine. Uneori, se intampla ca acest bine sa fie unul comun, alteori, el este divergent. Iar atunci cand binele este divergent, strainii aleg, fireste si explicabil, sa le fie lor bine in pofida Romaniei.

Nu la fel de natural este ca romanilor, in imensa lor majoritate, nu le pasa de Romania, in general, si nici de locul pe care aceasta il ocupa in Lume, in special. Desi ar fi trebuit sa le pese, pentru ca numai romanii, ca natie, pot pune Romania pe orice harta, in orice loc vor ei. Aceata este, de fapt, ratiunea de a fi a statelor, de cand s-au inventat ele, de acum 365 de ani, sa fie asa cum vor suveranii lor. in cazul Romaniei, conform Constitutiei, poporul roman este singurul sau suveran, deci statul ar trebui sa arate si sa fie asezat pe harta Europei si a lumii exclusiv asa cum vrea acest suveran.

Ar trebui sa ne lamurim, odata pentru totdeauna, daca romanii nu pot, ori nu sunt lasati sa isi puna tara pe ce loc vor ei in Lume, sau ca ei pot si acesta este locul pe care ei vor sa fie asezata tara lor, undeva la coada Europei si a Lumii vestice, exploatata si siluita de cine are chef, fie dinauntru, fie dinafara.

Toate datele disponibile arata ca adevarul se inclina spre a doua ipoteza. Cele 16 – 17 milioane de romani maturi au o deplina libertate de exprimare a propriilor opinii, nazuinte, asteptari si chiar interese, atat in spatiul public, cat si in cel politic. Jumatate dintre ei aleg sa isi arate preferintele si prin vot, la diferite alegeri si referendumuri, iar cealalta jumatate prefera sa taca. Ce rezulta din aceste preferinte si taceri este asa-zisa „clasa politica”.

Ea, clasa, nu are cum sa fie nici mai buna, nici mai rea decat prefera poporul roman. Ca urmare, faptul ca aceasta clasa politica administreaza tara in halul in care o face, de o da pe mana strainilor sau o jefuieste ea insasi, este numai consecinta preferintelor romanilor liberi si suverani in Romania lor.

Degeaba se ridica voci din randul poporului care deplang soarta tarii, care ii acuza pe straini de anti-romanism, ca si cand acestia ar trebui sa fie mai grijulii cu Romania decat romanii insisi, ori care condamna diversi politicieni pentru dezastrul in care au adus statul si poporul sau. Acesti protestatari vocali nu inteleg faptul atat de simplu ca nici strainii, nici politicienii romani nu au ajuns prin forta in fruntea mesei cu bucate, ci invitati de romani.

Nu stiau acesti romani ca atat strainii cat si politicienii aborigeni pe care i-au invitat sa se aseze in capul mesei vor face rau Romaniei si poporului sau? Ba da, stiau! si chiar daca nu ar fi stiut de la inceput, tot si-ar fi dat seama dupa unul sau doua cicluri electorale ca nu la binele tarii si poporului se gandesc ei, ci doar la binele propriu si ca nu au nicio tresarire sa isi satisfaca acest bine propriu in detrimentul celui comun, al tuturor romanilor.

Pe domnul Basescu Traian, cel vandut strainilor sau care a vandut tara strainilor, care si-a facut din Romania „stat de mana a doua”, care a indemnat romanii sa plece din tara lor si a invitat firmele straine sa ii siluiasca Romaniei subsolul, pana la moartea pamanului, l-au ales romanii in 2004, l-au votat la referendumul de demitere din 2007, l-au reales in 2009 si l-au lasat in pace la referendumul de demitere din 2012.

Asa ca, ori de cate ori vine cineva si demonstraza ca domnul Basescu este malign pentru Romania, trebuie sa ne aducem aminte ca sunt multe milioane de romani care stiu si ei acest lucru dar l-au preferat in fruntea tarii. Si mai sunt mult mai multe milioane de romani care si ei stiu acelasi lucru, dar il tolereaza in fruntea tarii, prin absenteism sau dezinteres. Iar domnul Basescu Traian este doar un simplu exponent al „clasei politice” romanesti. Aceiasi atitudine au avut si o au romanii fata de toti politicienii, mai vechi sau mai noi.

Acum, la conducerea Romaniei se afla generatia a doua dintre „conducatorii” de sorginte comunisto-fesenista. Indiferent din ce partid fac acum parte, ori de ce au zis ei in alegeri, pentru a fi votati, si indiferent de cat de naivi sau de indolenti au fost cei ce i-au votat, este evident ca politica lor este ca totul sa ramana la fel ca inainte, ca si cand nu ar exista nicio problema de guvernare, alta decat cine sa fie la guvernare, si ca si cand nu ar fi nici macar o singura ingrijorare despre viitorul nostru, in aceasta tara.

Adica, ei vor sa guverneze de parca, in Lumea in care unii dintre noi am vrea ca poporul roman sa aseze Romania mai bine pe harta, nu se refac fundamentele arhitecturale ale constructiei societale, in vederea unei alte ordini mondiale globalizante, nu se redefinesc formele de putere hard si soft, nu se fac si mai bogati cei bogati si se saracesc si mai tare cei saraci, nu se pregateste o reasezare fundamentala a controlului resurselor de orice fel, in ajunul schimbarilor climaterice majore ce bat la usa si a sporului de populatie ajuns deja aproape dincolo de posibilitatile de nutritie ale Terrei.

In asemenea conditii, romanii se preocupa de alegerea unor politicieni care le promit cinci lei la pensie si zece lei la salariu, care ii mai lasa sa faca, in continuare, blatul pe autobuz sau tren si sa fure lumina electrica de pe stalp, sau sa mearga la „mica intelegere” cu functionarii de stat si cu agentii de ordine. si mai sunt multe astfel de „libertati” pe care guvernantii le distribuie, cu darnicie, guvernatilor.

Pentru ca schema de functionare a statului roman este ca guvernantii ii lasa pe alegatori sa insele statul cu doi lei, ca sa poata, la randul lor, pagubi si ei statul de zeci de miliarde de lei. Iar aceasta schema nu este una conjuncturala sau improvizata. Este o schema pregatita sa dureze generatii. De aceea, invatamantul romanesc este asa de deplorabil si inutil cum este. De aceea armata nu mai este armata. De aceea infrastructura nu este infrastructura si nici sanatatea nu este sanatate. Pentru ca schema aceasta presupune ca statul sa nu produca niciun serviciu sau bun public de calitate, ci doar oportunitati de furt, jaf ori delapidare.

Deci, Romania ocupa in Lume locul pe care i-l doreste poporul sau suveran. Faptul ca acest loc este unul de rusine nu are nimic de-a face nici cu stainii, nici cu politicenii romani, ci cu preferintele romanilor, in majoritatea lor. in viitorul mai apropiat ori mai indepartat, locul Romaniei in lume nu se va schimba decat atunci cand vor vrea romanii cei multi sa se schimbe. intrebarea care se pune este daca romanii astia cred oare ca s-ar putea gasi un loc si mai rau, sau nu?

Sursa: Ziua Veche via Rumania Military

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics