Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Isi bate joc iar cineva de astia sau e mai mult de atat? Semnificaţia noului brand turistic: “Foaia verde”, spiritul amabil şi pur al poporului român
Aciduzzul | 29 iulie, 2010 | 2 comentarii | 358 vizualizari |
(2 voturi )

Este pur si simplu halucinant ce se intampla la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Un logo penibil, plin de simboluri postmoderne de-a dreptul dubioase a costat nici mai mult nici mai putin de 900.000 de euro. Este mult, este putin? Cine poate sti cand este vorba despre arta si despre banii statului? Apropos, va mai arde de solidaritate sociala? Trecand peste ridicolul faptului ca aceasta frunza putea fi cumparata cu cativa euro de pe internet (si probabil ca asa a fost, daca nu a fost furat de-a dreptu-Vezi Foto) sunt de-a dreptul consternante explicatiile estetilor de la MDRT cu privire la semnificatiile crepusculare ale acestei frunze teribile care se pare ca este emblematica pentru Romania. Frunza cu pricina “invită la explorarea unei aşa numite grădinii carpatice, în culorii vii, în care predomină verdele crud, dar apar şi albastru, galben şi portocaliu”.

Culorile nu au fost alese la întâmplare; “nuanţele de verde ar trebui să semnifice bogăţia naturală a pădurilor, a zonelor rurale şi a munţilor”.
În centrul logoului apare scris cuvântul “România” scris de mână. Despre acest scris, autorii spun că “este prietenos, are personalitate şi originalitate”. Nimic nu e la voia întâmplării. Semnul circumflex de la litera “â”, în nuanţe de portocaliu şi galben, ar trebui să semnifice pentru cel care priveşte sloganul, vitalitate şi contrast.
NO COMMENT!

“Foaia verde”, spiritul amabil şi pur al poporului român

Noul brand turistic al României a fost lansat, joi, la Shanghai, în prezenţa miniştrilor Elena Udrea şi Teodor Baconschi şi a foştilor sportivi Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi. Noul brand conţine sloganul “Explore the Carpathian garden” şi un element grafic reprezentat de o frunză. Acest din urmă logo a stârnit controverse în presa românească după ce s-a descoperit că seamănă izbitor cu cel al unei companii britanice de transport şi că poate fi achiziţionat de pe Internet cu doar 250 de euro, în timp ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a ales să plătească aproape 900.000 de euro. Ce reprezintă, însă, acest proaspăt-lansat brand? Explicaţiile apar pe site-ul MDRT, de unde putem afla şi care au fost paşii pentru realizarea acestuia.

În prezentarea brandul turistic al României se spune că acesta invită la explorarea unei aşa numite “grădinii carpatice”, în culorii vii, în care predomină verdele crud, dar apar şi albastru, galben şi portocaliu.

Culorile nu au fost alese la întâmplare, nuanţele de verde ar trebui să semnifice bogăţia naturală a pădurilor, a zonelor rurale şi a munţilor.

În centrul logoului apare scris cuvântul “România” scris de mână. Despre acest scris, autorii spun că este prietenos, are personalitate şi originalitate. Nimic nu e la voia întâmplării. Semnul circumflex de la litera “â”, în nuanţe de portocaliu şi galben, ar trebui să semnifice pentru cel care priveşte sloganul, vitalitate şi contrast.

Semnificaţia sloganului

Conform proiectului, sloganul este conceput din trei cuvinte care îndeamnă la explorarea României, singurul scris cu majusculă fiind cel care descrie cel mai bine, în opinia realizatorilor, obiectivele turistice ale ţării noastre – Carpathian.

Sloganul “Explore the Carpathian garden” este plasat în partea de jos a imaginii şi este scris într-un font mai comun, înclinat spre dreapta. Şi pentru acesta s-a folosit tot o nuanţă de verde, în timp ce fundalul este unul alb.

În partea dreaptă apare şi controversatul element grafic: o frunză verde.

Semnificaţia logo-ului

Potrivit celor care s-au ocupat de realizarea noului brand, logo-ul este format din două elemente grafice de culori şi semnificaţii diferite. Astfel, aflăm că partea verde “poate fi interpretată ca o formă de relief”, care “reflectă geografia României, în special Carpaţii”, sau poate fi interpretată “ca o frunză”.

“Frunza este un simbol puternic, primordial al naturii, al creşterii, prospeţimii, al vieţii. Frunza cu o semnificaţie specială în România: Un element omniprezent în folclorul românesc. Poezia muzicală folclorică bazată pe sintagma “foaie verde” are notorietate maximă incontestabilă între români şi vorbeşte despre însăşi natura sufletului românesc. Frunza verde, dincolo de semnificaţiile ei mai importante legate de natură pe care le va transmite pieţelor internaţionale, dacă este explicată, vorbeşte despre spiritul amabil şi pur al poporului român”, se arată în documentul MDRT.

Cât priveşte partea albastră a logo-ului, aceasta poate reprezenta fie apa, fie cerul.

“Conotaţii mai puternice cu apa. Susţine excelent produsele turistice cheie de la natura sălbatică şi parcuri naturale la turismul de sănatate şi wellness. Posibilele descrieri simbolice ar putea merge în două direcţii. A) Este un râu (ex. Dunărea) la poalele unei forme de relief (ex. Carpaţii). B) Este nervul/nervura frunzei, plină de prospeţime şi apa curată ce ţine frunza în viaţă, proaspătă, în creştere”, se arată în descrierea brandului.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a emis, joi, un comunicat de presă în care face câteva precizări referitoare la noul brand turistic al României lansat la Shanghai. Precizările vin după ce presa din România a sesizat faptul că elementul grafic din noul brand seamănă izbitor cu cel al unei companii de transport
din Marea Britanie.

În comunicatul MDRT se precizează că noul brand a fost realizat în baza unui contract de servicii adjudecat către asocierea THR-TNS, în cadrul unei licitatii internationale. Ministerul precizează că firma selectată a construit branduri de turism pentru tări ca Argentina, Spania, Croatia.

Totodată, MDRT menţionează că Ministerul s-a asigurat că elementele brandului sunt înregistrate la OSIM.

Mai mult despre brand-ul de tara AICI

Sursa: Antena 3

Sursa Foto: MDRT, Victor Roncea

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics