Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Iulian Leca: Ungurenii lui Traian Basescu ARD degeaba
Aciduzzul | 20 septembrie, 2012 | 0 comentarii | 120 vizualizari |
(2 voturi )

Constient ca trebuie sa faca totusi ceva ca sa iasa din conul de umbra in care singur s-a afundat, sa dea macar iluzia ca vrea sa detroneze USL de pe primul loc din sondaje, PDL a inteles ca trebuie sa actioneze. Intr-un fel sau altul, bine sau prost, numai sa diminueze caderea libera, daca nu vrea ca pe 9 decembrie sa prinda coada clasamentului la anuntarea rezultatelor de la alegeri. Astea erau pana mai ieri datele de baza care provocau frisoane in Partidul Democrat Liberal. Si asa s-au strans gramada “ungureanul, buldogul si ala mic cu capul mare”, intru eliberarea Romaniei de sub amenintarea permanentei lovituri de stat pe care urmareste sa o dea cealalta uniune – USL.

In numele PDL, PNTCD si Fortei Civice, Vasile Blaga, Aurelian Pavelescu si Mihai R. Ungureanu au parafat si inregistrat la BEC Alianta Romania Dreapta – ARD (ironic acronim pentru o formatiune care arde la propriu in flacarile milioanelor de frustrari ale populatiei!).

Probabil PDL isi imagineaza ca sub aceeasi umbrela cu PNTCD si Forta Civica are mai multe sanse pe 9 decembrie. Asteptandu-l in acelasi timp si pe proto-legionarul Neamtu sa isi finalizeze inscrierea Noii Republici la tribunal, ca sa se poata si el vara sub sigla ARD, pedelistii sunt probabil convinsi ca vor da lovitura.

Nu stiu daca democrat-liberalii se iluzioneaza ca mergand pe modelul de alianta au mai multe sanse impotriva USL, insa ramane cel putin o intrebare la care, probabil, nu au gasit raspuns, in cazul in care, totusi, si-ar fi pus-o.

Nu cumva toti satelitii astia lipiti ombilical acum de PDL mai rau il vor trage in jos, strangandu-se si identificandu-se cu totii sub acelasi mesaj pro-Traian Basescu? In comparatie cu scenariul in care fiecare dintre ei ar fi mers separat in alegeri, cu mesaje diferite, macar din perspectiva delimitarii fata de un presedinte care are in spate 7,4 milioane de voturi negative, ramanand ca toti sa isi uneasca prada luata in alegeri abia dupa votul de pe 9 decembrie.

E de presupus ca nimeni nu are un raspuns sigur la aceasta problema, insa e de asteptat ca identificarea tuturor “arsilor” din ARD cu un singur mesaj, respectiv sustinerea pe care i-o vor acorda lui Traian Basescu, sa fie mai degraba un handicap decat un avantaj in conditiile si contextul politic specific din prezent.

Daca vreti, vor fi astfel o tinta mult mai usoara atat pentru atacurile USL, cat si pentru o buna parte dintre cei 7,4 milioane de frustrati care au votat pe 29 iulie, dar s-au trezit apoi ca votul lor nu valoreaza mai nimic.

Din grupul “arsilor” a ramas pe dinafara, cel putin pentru moment, copilul teribil cu trecutul patat de neolegionarism – omul cu usturoiul de la Noua Republica. Fie Blaga nu a mai avut nervi ca sa-i ofere si lui un loc eligibil si plateste astfel prostia de a se fi luat de Elena Udrea, fie MRU nu l-a vrut intr-adevar in alianta, exista motive sa credem mai degraba ca, in realitate, Mihail Neamtu nici nu va mai prinde un loc in ARD.

Asa s-ar putea explica de altfel si atacul la adresa celuilalt exponent al noului val mesianic de salvatori – Mihai Razvan Ungureanu (“devine din ce in ce mai mult o dezamagire”).

Astfel ca pe oricare dintre potecile batatorite ale politicii ar pasi “arsii” din jurul lui Traian Basescu, viitorul nu suna deloc bine. Cu sau fara PP-DD ori Noua Republica a lui Neamtu, adunati gramada inainte sau dupa alegeri, in lipsa unei unitati solide realizata in timp, pe ideologii si viziuni, nu pe interese disperate de moment, canibalizarea interna pare a fi celalalt mare pericol care paste dreapta romaneasca.

Si mai corect spus, asta e blestemul dreptei atat timp cat nu se rupe de omul care a ajuns sa atraga toata antipatia unui popor tot mai suparat.

Se intelege ca oricine va ramane in afara grupului de “arsi” va avea din start mai multe sanse decat impreuna in ARD. In conditiile astea, satelitii rebeli ai lui Traian Basescu – Dan Diaconescu Direct si Noua Republica – au mai multe sanse sa il ajute injurandu-l si criticandu-l, pe el sau oamenii sai strans uniti in jurul tuturor profitorilor ultimilor ani, decat stand aproape de presedinte si laudandu-l.

Sursa: Ziare.com via Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics