Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Jivinele hraparete ale lui Patapievici nu se mai satura. Grid Modorcea: Ce se intampla cu un hot dupa ce e schimbat din functie? Lantul pacatelor romanesti
Aciduzzul | 22 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 216 vizualizari |
(1 voturi )

Grid Modorcea
La noi, in politica romaneasca, conform vocii populare, conform unei traditii, a lua atitudine fata de un sef de stat, de un guvern, de un conducator de fabrica, de ICR sau DD, in general, fata de ceva statut, clocit, este agatatul de turul pantalonilor, „sa-l dam jos”. Dam jos guvernul Boc, de pilda, si se rezolva problema. Oare? Ea se perpetueaza, fiindca golurile pe care le-a facut o guvernare sau o conducere proasta, nu se pot umple de la sine. Oricat de bine intentionat este cel care vine, el porneste cu handicapul golurilor/hotiilor precedente. Nimeni pana acum nu a fost judecat sau sanctionat pentru hotiile pe care le-a produs cat a fost la guvernare. Ponta tot spune ca trebuie sa repare ce-au stricat cei dinainte. Dar cum, strici, si nu raspunzi pentru ce-ai facut?! O tinem asa, din poanta in poanta?! Ce goluri a lasat Tariceanu, bunaoara, semnalate la timpul lor de opozitie, le-a sanctionat cineva?

Dar jaful facut de Patapievici la ICR, cine il sanctioneaza? A facut dl. Gigi Marga (iar o jignesc pe marea cantareata) socoteala pagubelor lasate in urma, cat a fost scarbici sef absolut la ICR? A fost tras la raspundere sau chiar judecat? Nu, dimpotriva, Pataharbici defileaza pe la toate posturile TV, tine conferinte interminabile pe la Artmark, e bine mersi! Ba e si vaicarit de cei de la „Capital”.

De ce se intampla asa ceva? Fiindca si schimbul 2, 3 sau 4, in cazul nostru, Marga si ai lui, vor merge pe urmele pacatosului, deschizator de drumuri pacatoase. si Margafletii viseaza ca schimbul lor sa se faca „amiabil”, sa nu-i traga nimeni la vreo raspundere! Va rog, cereti-i o audienta d-lui Marga sau unui adjunct de-al lui, credeti ca se deranjeaza sa va dea vreun raspuns, cea mai mica atentie? si doar nu nu le certi nimic, vreti numai sa le daruiti, fiindca traim in tara donatiilor, nu-i asa? I-am donat lui Patapievici zeci de carti si filme, personal i le-am dus, credeti ca a facut ceva cu ele? Cine stie pe unde le-a aruncat!

De mult m-am convins ca statul si amploaiatii lui nu-i ajuta pe scriitori, pe artisti, dimpotriva, vor sa-i tina cat mai departe, sa nu observe mizeriile pe care le fac. Fiindca ei nu slujesc nici o idee, se slujesc pe sine. Instinctul de vulpoi i-a facut si pe noii inscaunati sa se prefaca a nu vedea golurile, continuand si ei sa lucreze pe dedesubt! Iata lantul pacatoseniilor romanesti si al pacatosilor.

Ce credeti ca se intampla acum, dupa ce de la ICR New York a fost schimbata Corina suteu? Credeti ca schimbul 2, Doina Uricaru, cea care a venit in loc, va face vreo socoteala, o va trage la raspundere pe inainte-mergatoarea ei? Dimpotriva, i-a si creat conditiile sa-si desfasoare o actiune „culturala”, cum numai ea stie sa suteze! si ceilalti mai mici, slugoii, antrenati sa fure si sa minta dupa modelul sefilor lor, ce credeti ca vor face in continuare, dupa ce le vine schimbul 2, 3 sau 4?

Am sa va dau un exemplu. Zilele trecute am fost invitat de Teatrul Bulandra la spectacolul Hi Bye, un spectacol coregrafic sustinut de Gabriella Maiorino (Italia/Olanda) si Cosmin Manolescu (Romania), care ar fi coregrafi. Scriu astfel fiindca ceea ce ne-au prezentat ei a fost o rusine, ceva total fara valoare. Pleava, gazduita pe scena creata de Liviu Ciulei. Au prezentat un pachet de ne-miscari si miscari handicapate, evident, voit inestetice, dezarmonice, un fel de zgura, ceva total butucanos, care a culminat cu dezbracarea la pielea goala si disparitia lor in interiorul unei perdele de plus, care pana atunci i-a despartit. Atat.

Nimic prelucrat, rezolvat plastic, sa ma convinga de faptul ca sunt balerini, dansatori, dimpotriva, m-a convins ca sunt niste diletanti. Oricine din sala putea sa faca ce-au facut ei. Nu au corpul deloc lucrat, el are burta, ea slanini, groaznic, parca erau gata de abator. Nici o idee, nici un gag macar.

Daca ar fi avut un regizor, un fel de guliverache Purcarete, ar fi iesit din perdea unde s-au cuibarit, un prunc, nu? Sau poate doi, trei, ca si cateva femei-pitic, caci sobolani uriasi care se acupleaza n-ar fi incaput, dar asa, totul s-a terminat cu… „o discutie cu publicul”, care public?, fiindca au ramas doar cativa rataciti, restul s-au grabit sa plece si sa regrete timpul pierdut.

Am aflat ca spectacolul este rezultatul unor „rezidente”, ca s-au invartit bani intre Bucuresti si Amsterdam, ca Maiorino si Manolescu au fost sprijiniti de centre ale dansului din Romania si Olanda. Probabil li s-au dat bani si nimeni nu a vazut ce bazaconie au nascocit.

Dar uitandu-ma pe program, ce vad? Management & Promovare: Stefania Ferchedau. Pe care mai ieri am intalnit-o la New York, mana dreapta a Corinei Suteu, care taia si spanzura pe acolo, asa cum mi-au spanzurat si mie filmul Brancusi-Cioplitorul de suflete, pe care nu au fost in stare sa-l trimita la MoMA, cel mai mare muzeu de arta contemporana al lumii, cu rugamintea sa-l ofere ca donatie din partea mea.

Iata ce se intampla dupa ce un functionar politic, un reprezentant al Romaniei, isi termina mandatul, e trimis tot la caldurica, desi are in carca expozitia ponei cu zvastica. Dar a facut cineva socoteala, macar morala, cat i-a durut la suflet pe romani?! Dimpotriva.

Dovada ce face domnisoara Stefania, e manager cultural, promoveaza mizerii, colporteaza de colo-colo nonvalori, ii aduna pe toti handicapatii lumii si-i da pe piata, la prostii de romani, adica face ceea ce a invatat de la sefii ei ICR-isti! Ce pregatire are Ferchedau sa selecteze un spectacol, sa-l cantareasca estetic, sa dea un verdict, sa faca un eveniment? E o diletanta absoluta. Dar ce, sefa ei, suteanca, nu era? si a ajuns selectioner unic, organiza cogea festivalul filmului romanesc la Lincoln Center!

Asa si fercheduta ei! Cine stie ce ne mai pregateste, ce astfel de proiecte mesteca, nota bene, finantate de Administratia Fondului Cultural National si o alta Ambasada straina la Bucuresti. si dl. Hasotti se plange ca nu are bani sa hasoteze carti. Iata unde se duc banii Ministerului, de care tine si AFCN. Va imaginati ca vreunul din sefii culturii a vazut acest spectacol?! Ei bifeaza. Bifeaza inca o groapa, inca o gaura in punga poporului roman si in capul lor de jivine hraparete!

Sursa: Curentul via Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics