Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 17, 2021, 11:28 pm
Parţial noros
Parţial noros
20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 4 km/h NV
Răsarit: 5:30 am
Apus: 9:03 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Politica externa
KGB-ul nu se lasa: “Ucideti Dragonul Romania”. Cititorii “Curentul” ne ajuta cu stiri proaspete de la Tiraspol, scrise in struna Budapestei si Moscovei (Blogul lui Victor Roncea)
Aciduzzul | 31 decembrie, 2009 | 15 comentarii | 573 vizualizari |
(3 voturi )

transnistriaPe 17 decembrie 2009, săptămânalul tiraspolean Novaia Gazeta (format electronic – http://novaiagazeta.org.ru/index.php?newsid=1422) a publicat un comentariu întitulat UCIDETI DRAGONUL, semnat de Andrei Safonov – președintele “Asociației politologilor independenți din Transnistria”. Menționăm că textul materialului este însoțit de o imagine reprezentând stema României. De asemenea, la 23.12.2009, cu subtilul ESTE ÎN INTERESUL NOSTRU CA ROMÂNIA SĂ TREACĂ PRIN CE A TRECUT ȘI UNIUNEA SOVIETICĂ, materialul este pe larg prezentat într-un sumar de presă al publicațiilor tiraspolene, de Agenția rusă de informații Regnum (format electronic -www.regnum.ru/news/1237755.html)

Traducerea integrală a comentariului:

«Practic, România se comportă ca un membru neloial al UE, folosind în mod cinic calitatea de membru al Uniunii pentru a ocupa teritorii străine. Cazul Insulei Șerpilor este un exemplu semnificativ în acest sens. În luna aprilie 2009, s-a amestecat cu impertinență în Moldova, în probleme care nu o priveau. Atunci președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin a fost sfătuit să vizioneze filmul în care Nicolae Ceaușescu era ucis de o adunătură de bandiți. România s-a amestecat și în chestiunea reglementării conflictului moldo-transnistrean, pronunțându-se împotriva federalizării (probabil pentru a putea mai ușor să-și alipească fosta RSS Moldovenească).

De asemenea, eliberează în masă pașapoarte locuitorilor Ucrainei (n.n. – Basarabiei de Sud) și Bucovinei (n.n. – de Nord). Cine poate crede că serviciile sale de securitate nu au participat la evenimentele de la Chișinău, din 7 aprilie 2009? România este sursa discordiei de la granițele sud-vestice ale fostei URSS. Ca urmare, la război ca la război (chiar dacă este vorba de unul geopolitic). Operațiunile de luptă trebuie transferate pe teritoriul inamic.

Este în interesul nostru ca România să aibă aceeași soartă pe care a avut-o Uniunea Sovietică. Pentru contracararea naționalismului românesc, România trebuie fie să înceteze să mai existe în actuala configurație a frontierelor sale, fie să fie slăbită pentru a nu mai putea să promoveze o politică externă activă. Dintr-un stat care se află în ofensivă, trebuie să ajungă în unul care se apără.

Unioniștii doresc repetarea „Marii Uniri” din anul 1918? Excelent! Aceasta înseamnă că trebuie făcut în așa fel încât să nu mai existe cu cine să se unească! Agresivitatea expansionismului românesc trebuie nimicită!

Este surprinzător că statele și forțele politice care se opun României, cel mai adesea, adoptă o poziție defensivă, lucru valabil mai ales în ce privește Ucraina. Aceasta în condițiile în care însăși România are o serie de puncte sensibile, asupra cărora se poate acționa pentru a face Bucureștiul să renunțe definitiv la aspirațiile de „unificare cu teritoriile de peste Prut”.
Este îndoielnic că România a primit pe bună dreptate Transilvania, după anul 1945. Atunci, Ungaria a fost pedepsită atunci pentru faptul că a rămas loială Germaniei, iar România a fost recompensată pentru trădare.

Ambele situații sunt irelevante din punct de vedere al adevărului istoric. Trebuie să ne gândim la oferirea de avantaje politice pentru toți cei care se împotrivesc administrației extremiste, expansioniste, aventuriste și unioniste a lui Traian Băsescu. Acesta promovează o politică de pretenții teritoriale față de Ucraina și de absorbție a Moldovei. Cuvintele frumoase despre „întâlnirea cu Moldova în cadrul UE” nu pot ascunde realitatea.

Susține oare Ucraina că a înregistrat o înfrângere în lupta cu expansionismul românesc referitor la Insula Șerpilor și resursele de hidrocarburi din platoul continental al Mării Negre? Categoric, nu! Ar putea să nu recunoască pur și simplu decizia Curții Internaționale ONU, căreia, din prostie, i s-a adresat. Ce fel de Curte Internațională este aceasta, în condițiile în care nimeni nu mai ia în considerație ONU? Fără aceasta a început războiul din Irak și tot fără aceasta au fost recunoscute Kosovo, Abhazia și Osetia de Sud. României ar trebui să i se spună în față că dacă continuă politica sa expansionistă, iar amintirea mareșalului Ion Antonescu îi este așa de dragă, atunci să poftească să ia ceea ce consideră că-i aparține. Cu toate dificultățile cu care se confruntă forțele armate ale Ucrainei, au încă suficiente resurse să nimicească orice imprudență a românilor.

Ar fi absurd să negăm realizările României din ultimii 20 de ani. Românii au mai învățat câte ceva în afară de a-și ucide cu sălbăticie președinții și soțiile acestora. Societatea românească s-a modernizat într-o oarecare măsură, s-a extins piața internă și a evoluat conștiința oamenilor. Însă demonul naționalismului românesc se manifestă fără îngrădiri. Sprijinit de o diplomație tradițional abilă, acesta reprezintă o amenințare reală pentru vecini.

Cum poate fi pus capăt expansionismului românesc? Mai întâi de toate, trebuie trecut la o ofensivă decisivă pentru a nimici definitiv adversarul geopolitic. Nu trebuie să ne sperie chestiunea modificării frontierelor. Acest fenomen s-a petrecut în Europa și se va mai petrece. Noi am trăit în fosta URSS, care a dispărut și lumea nu s-a prăbușit, iar cei mai mulți dintre noi suntem în viață. Iugoslavia s-a destrămat în mod sângeros, iar Cehoslovacia pe cale pașnică. Oare locuitorii României vor înceta să mai existe dacă Transilvania va reveni Ungariei, iar Moldovei de până la Prut i se va acorda o largă autonomie sau statutul de subiect al unei Românii Federale? Având pretenții asupra platoului continental din regiunea Insulei Șerpilor, de fapt, România a început deja să redeseneze frontierele. Excelent! Doar că trebuie redesenate în altă direcție.

În România există cine poate da o mână de ajutor în acest sens. Sunt secuii maghiari, ucrainenii, rușii și nu se știe niciodată cine ar mai putea fi! O Românie mai redusă ca dimensiuni, sufocată de încercările de a domoli cazanul încins al dificultăților interne, nu va mai putea susține propaganda unionistă a studenților din Moldova, Transnistria și Ucraina. Treptat, obiectivul lor principal se va limita la împiedicarea trecerii Iașului în componența Republicii Moldova. În această luptă pașnică trebuie antrenate toate forțele: mass-media plătită, „agenții de influență” politici, presiunile externe, acțiuni în instanță privind actualele granițe (chiar dacă nu există șanse de a câștiga, acestea vor măcina nervii), crearea unor organizații obștești, partide politice, întocmirea unor rapoarte privind nerespectarea drepturilor omului în România, în special a minorităților naționale. Acest „al nouălea val” trebuie să acopere Bucureștiul până peste cap și să risipească nu numai visele expansioniste ale acestuia ci să-i anihileze orice voință de împotrivire.

Dacă este să ne referim la sarcina imediată și stringentă, aceasta este de a compromite prin toate mijloacele și de a determina demisia înainte de termen a președintelui Traian Băsescu, care promovează o politică aventuristă.

Sursa: Blogul lui Victor Roncea

15 Comments

 • DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2
  octombrie 21, 2013

  „Să ştii, ROMÂNE,
  că tu eşti… MAI ÎNTÂI DE TOATE ROMÂN,

  şi apoi
  basarabean,
  moldovean,
  muntean,
  oltean,
  ardelean,
  bănăţean
  sau macedonean,

  căci ÎMPĂRŢIREA, dar mai ales menţinerea acestui neam (mai numeros ca oricare altul din sud-estul european) în provincii şi provinciali ESTE OPERA DUŞMANILOR NOŞTRI,

  căci toţi străinii care ne-au călcat pământul,
  ne-au furat bogăţiile şi ne-au robit poporul,

  au avut grijă SĂ NE MENŢINĂ DESPĂRŢIŢI pe unii de alţii,
  ca nu cumva,
  UNIŢI, SĂ-I ALUNGĂM şi SĂ SCĂPĂM DE ASUPRIREA LOR”.

  Savantul ROMÂN Iancu Maxim,
  « Etnogeneza românilor şi altor popoare europene privită prin prisma geografiei istorice “ (Ed. Moldova,Iaşi, 1995, p. 9-10)

    (Quote)

 • Sebastian
  ianuarie 13, 2013

  Nu mor caii cand vor cainii .
  Romania are tot dreptul sa incerce sa-si recupereze teritoriile furate cu nerusinare de vecinii sai .
  Exemplu : Tinutul Hertei , Cadrilaterul , Basarabia.
  Voi vorbiti de politica expansionista????Cand de fapt aceasta tara a fost ciopartita , muscata de toate hienele ?????Treziti-va….va faceti de cap pe pamantul altora si va simtiti amenintati ca se incearca sa vi se ia pamanturile necunvenite????? Bolsevismul inca exista .

    (Quote)

 • Basarabia este Romania
  ianuarie 13, 2013

  Basarabia este Romania si punct .
  Voi cei care spuneti altceva , nu ati citit nimic sau nu vreti sa acceptati adevarul.
  Rusii , maghiarii , secuii si alte minoritati sunt bineveniti in Romania , dar trebuie sa inteleaga ca Romania este un stat de drept castigat cu greu din cauza VULTURILOR AVIZI DE AVERE (vecini ) . Tara aceasta a fost haituita incontinuu de toti. Puneti punct aberatiilor . Romania nu o sa dispara de pe harta Europei niciodata.

    (Quote)

 • sic
  martie 21, 2011

  FEDERALIZAREA ROMANIEI ESTE CEA MAI BUNA SOLUTIE

    (Quote)

  • DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2
   octombrie 21, 2013

   „ROMÂNII îşi trag viţa din RÂMLENII CEI VECHI,
   iar cine au fost RÂMLENII CEI VECHI o ştie lumea…”.
   -Bogdan Petriceicu-Haşdeu

     (Quote)

 • sic
  martie 21, 2011

  MIHAI EMINESCU A FOST LA STUDII IN VIENA.
  MIRON CRISTEA A FACUT STUDIILE LA BUDAPESTA DE CE NU LA BUKHALE?(BUCURESTI)
  OCTAVIAN GOGA A FOST DEZGUSTAT DE POLITICA DIMBOVITEANA SI SE HOTARISE SA PLECE LA VIENA, DEPARTE DE POLITICHIENII DE DIMBOVITA.
  MIRON CRISTEA A MURIT LA CANNES SE PARE CA A FOST OTRAVIT DE INTERESE DE BUKHALE.
  OARE ACESTI BRAVI ROMANI DESPRE CARE DOAR UNELE FRAGMENTE CUNOASTETI DIN CARTILE DE ISTORIE, ASA S AU GINDIT SA SE INTIMPLE DACA TANSILVANIA SE ALIPESTE REGATULUI , CU SIGURANTA NU!!!!!!!!

    (Quote)

  • DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2
   octombrie 21, 2013

   TITANUL MARTIR Mihai Eminescu și a sa NEMURITOARE:

   ****”Ce-ţi doresc eu ţie, DULCE ROMÂNIE”****

   “Ce-ţi doresc eu ţie, DULCE ROMÂNIE,
   ŢARA MEA de glorii, ŢARA MEA de dor,
   Braţele nervoase, arma de tărie,
   La trecutu-ţi mare, mare viitor!
   Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
   Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
   Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
   DULCE ROMÂNIE, asta ţi-o doresc.

   Vis de răzbunare negru ca mormântul
   Spada ta de sânge dușman fumegând,
   Și deasupra idrei fluture cu vântul
   Visul tău de glorii falnic triumfând,
   Spună lumii large steaguri tricoloare,
   Spună ce-i POPORUL MARE, ROMÂNESC,
   Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
   DULCE ROMÂNIE, asta ți-o doresc.

   Îngerul iubirii, îngerul de pace,
   Pe altarul Vestei tainic surâzând,
   Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
   Când cu lampa-i zboară lumea luminând,
   El pe sânu-ți vergin încă să coboare,
   Guste fericirea raiului ceresc,
   Tu îl strânge-n brațe, tu îi fă altare,
   DULCE ROMÂNIE, asta ți-o doresc.

   Ce-ți doresc eu ție, DULCE ROMÂNIE !
   Tânără mireasă, mamă cu amor!
   Fiii tăi trăiască numai în frăție
   Ca a nopții stele, ca a zilei zori,
   Viață în vecie, glorii, bucurie,
   Arme cu tărie, SUFLET ROMÂNESC,
   Vis de vitejie, fală și mândrie,
   DULCE ROMÂNIE, asta ți-o doresc!”

   -Mihai EMINESCU

   ROMÂNUL Mihai EMINESCU a luptat până la moarte pentru
   idealul de veacuri al TUTUROR ROMÂNILOR :
   România REÎNTREGITĂ!

     (Quote)

 • sic
  martie 21, 2011

  TRANSILVANIA ESTE A ACELORA ……………..
  STITI SA SCRIETI RASPUNSUL? PURUL ADEVAR?

    (Quote)

  • DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2
   octombrie 21, 2013

   Bogdan Petriceicu-Haşdeu:

   CINCI SECOLI AU SUSPINAT ROMÂNII dincoace şi dincolo de Milcov,şi cu fiecare suspin dispărea câte o undă din patul acestui styh de dezbinare, până ce, în fine,infernalul râuleţ s-a evaporat cu totul din căldura puternicului dor naţional; astăzi Milcovul nu mai există moralmente!… Din fundul unui sătuleţ din Transilvania se renalţă numeroase voci, strigând cu fală în gura mare:

   „TOȚI ROMÂNII SUNT FRAȚI”,

   şi şoptind apoi aşa zicând printre rânduri: „Aşteptăm oara Unirii”…Aşadar, chestiunea ce ne va preocupa în acest studiu de înaltă politică nu este unirea cea mică, realizată deja între ambele ţărmuri ale Milcovului,
   ci UNIREA CEA MARE,
   de realizat de acum înainte între toate pâraiele ce trebuie să se verse în oceanul ROMÂNESC; între toate acordurile fără care nu se poate armoniza hora noastră naţională, între toate pietricelele, câte sunt necesare pentru a reconstitui anticul mozaic:
   DACIA LUI TRAIAN .

   25 mai 1867. ROMÂNUL bucovinean Bogdan Petriceicu-Haşdeu publică în
   „Perseverenţa”, nr. 23, un studiu cu titlul Unirea.
   Pentru el Unirea de la 1859 e cea mică. El e cu gândul la Unirea cea mare.

     (Quote)

 • sic
  martie 21, 2011

  spuneti ca Transilvania a fost ocupata de Ungaria, Totusi ginditi va se putea timp
  ocupa timp de o mie de ani?
  dAR STITI A CII ESTE ARDEALUL?

    (Quote)

  • DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2
   octombrie 21, 2013

   Bogdan Petriceicu-Haşdeu:

   Moldovenii sunt munteni,
   muntenii sunt moldoveni,
   moldovenii şi muntenii sunt transilvani,
   transilvanii sunt moldoveni şi munteni
   ,

   iată singurul aspect adevărat şi posibil al acestui majestuos tablou, de o unitate naţională fără exemplu în analele lumii!…

   Moldova, Transilvania, Muntenia nu există pe faţa pământului;
   EXISTĂ O SINGURĂ ROMÂNIE

   ,
   cu un picior în Dunăre şi cu altul pe ramificaţiunile cele mai depărtate ale Carpaţilor,

   EXISTĂ UN SINGUR CORP
   ŞI UN SINGUR SUFLET…”.

   6 august 1867
   ROMÂNUL Bogdan Petriceicu-Haşdeu scria în ziarul „ROMÂNUL” că nu poate fi trasă o linie de demarcaţiune între moldoveni şi celelalte părţi ale

   POPORULUI ROMÂN

   “Nu numai în privinţa limbii, ci şi în aceea a teritoriului este absolutamente împosibil de a trage o linie de demarcaţiune între moldoveni şi munteni”ROMÂNUL Bogdan Petriceicu-Haşdeu

     (Quote)

 • sic
  martie 21, 2011

  spuneti ca Transilvania a fost ocupata de Ungaria, Totusi ginditi va se putea timp
  ocupa timp de o mie de ani?

    (Quote)

 • sic
  martie 21, 2011

  in 1877 a fost razboiul de independenta
  in 975!!!!! s a format regatul Ungariei parca sunt citiva ani diferenta.
  in 1859 sa unit moldova cu sudul bukhale
  In 1848 a fost revolutia maghiara.
  Pe vremea cind romanii se gindeau cum sa se numeasca, romani sau valachi (mai bine alegeau Valachia ) pe atunci Austro Ungaria facea scoli si spitale.
  pina la urma ce istorie vrei sa stii? apropo ce carti de istorie?

    (Quote)

  • DACISMU` pentru noi E MOLDOVENISMU` 2
   octombrie 21, 2013

   Să vorbim ROMÂNEŞTE
   (1879)
   de Bogdan Petriceicu-Haşdeu

   “Cugetarea ROMÂNEASCĂ
   Are portul ROMÂNESC.
   Nu lăsaţi dar s-o ciuntească
   Cei ce limba ne-o pocesc.
   Când ROMÂNUL se-ndârjeşte
   Din ţâţână când mi-l scoţi,
   El îţi toarnă ROMÂNEŞTE
   Un blestem de şapte coţi.
   Când de dragoste se-aprinde

   El vorbeşte lin şi blând,
   Încât dorul te cuprinde
   Dulcea-i vorbă ascultând.
   Niciodată altă limbă,
   De pre buze ROMÂNEŞTI,
   Nu se-ndoaie, nu se schimbă,
   După gândul ce gândeşti.
   La mânie, la iubire,
   La suspin şi chiuit,
   După chiar a noastră fire
   Graiul nostru e croit.
   La iubire, la mânie,
   La chiot şi la suspin,
   ROMÂNIA-I ROMÂNIE,
   Cu fagur şi cu pelin.
   ROMÂNIMEA cât trăieşte
   Graiul nu şi-l va lăsa.
   Să vorbim dar ROMÂNEŞTE:
   Orice neam cu limba sa!.”

   „Ia, Eleno, acest letopiseţ, în care sunt scrise vitejeştile fapte ale ţării tale; citeşte în oricare parte a lumii te va arunca soarta,
   citeşte-l şi ADU-ŢI AMINTE CĂ EŞTI ROMÂNCĂ”.
   -Bogdan Petriceicu-Haşdeu

     (Quote)

 • cosmin
  februarie 28, 2011

  DOMNU MEU..DACA PUI PUTIN MANA PE CARTILE DE ISTORIE SI CITESTI PUTIN PRIN ELE ,VEI VEDEA CA CE SPUI DUMNEATA SUNT DOAR BALIVERNE.
  DOAMNE AJUTA PE ROMANI MOLDOVENI TRANSNISTRIENI.

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9694 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 560 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 416 vizualizari | 2 voturi

Marius Serban Atentatele de la Paris. 127 de morti si 180 de raniti. Locul: sala de concerte Bataclan, din estul Parisului. Concert rock. Inceperea ostilitatilor: 22.30. Atentatul de la Bucuresti. 55 de morti, 93 de raniti grav. Locul: clubul Colectiv din Bucuresti. Concert rock. Inceperea ostilitatilor: 22.32. In ambele tari au fost votate recent legile […]

Autor: Aciduzzul | 24 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 215 vizualizari | 2 voturi

La Bruxelles, vechile state membre fac legea, in timp ce noii intrati incearca sa se descurce mai mult pe cont propriu. Adevarul este insa ca n-au niciun fel de sansa in fata intereselor marilor puteri, nici macar in cazul unor “compromisuri”, fie ele chiar si de dragul unor aliante temporare de pe urma carora state […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 581 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics