Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Lumea secreta a neo-nomenclaturii: Tismaneanu baga in rahat SPP-ul, SRI-ul, Presedintia lui Basescu si Guvernul Boc, dupa ce s-a lafait intr-o vila de 2 km patrati (ati citit bine). Parchetul e obligat sa se autosesizeze in cazul flagrant de trafic de influenta la cel mai inalt nivel – Presedintele Romaniei. Tismaneanu si ai lui deferiti Parchetului
Aciduzzul | 4 decembrie, 2012 | 0 comentarii | 419 vizualizari |
(2 voturi )

Cotidianul face din nou un serviciu opiniei publice si, sub titlul “Tismaneanu era obisnuit de mic sa ia case de la Partid”, prezinta detalii halucinante din propriile amintiri ale lui Vladimir Tismaneanu din Cartierul Rosu, publicate de acesta la fosta Editura Politica a PCR, actuala Humanitas a GDS. Informatiile despre casele in care a stat, dupa ce proprietarii lor au fost aruncati pe drumuri sau in inchisori de regimul de ocupatie bolsevic sunt scoase din filmele de groaza. Aflam astfel ca apartamentul de lux din Grigore Mora, pe care Partidul il inzestrase cu mobila si tablouri confiscate de la “chiaburi”, a fost preluat de familia Tisminetki de la Armata Rosie, care …”renuntase la el”. Normal, daca, potrivit documentelor din Arhivele rusesti, respectiv extraselor din Jurnalulul Anei Pauker, publicate de Larry Watts si profesorul Gheorghe Buzatu, reiese ca tatal lui era seful agenturii NKVD din Romania!

Informatiile publicate de neobositul jurnalist Ion Spanu sunt cu atat mai folositoare cu cat tocmai ce l-a prins Corpul de Control al Guvernului pe Tismaneanu ca a trait, din nou, ca-n puf, ilegal, o luna de zile, in Vila Lac 2, fosta resedinta a Licai Gheorghiu, un casoi pe malul lacului Floreasca mai mare chiar si decat resedinta oficiala a presedintelui Romaniei, Vila Lac 3, cu care se invecineaza. Fostul propagandist comunist, incercand sa-si spele trecutul deconspirat de profitor al tuturor regimurilor, sustine ca ar fi fost obligat sa locuiasca in somptuoasa vila a nomenclaturii din care a facut si el parte.

Citez de pe blogul sau: “Am locuit, la un moment dat, la o vila de protocol pentru a beneficia de un regim sporit de protectie si securitate.” La “o vila”, o vila oarecare…

Potrivit RAAPPS, Vila Lac 3, resedinta prezidentiala, are o suprafata construita de 1.045 m2. Dupa cum poate constata oricine pe harta alaturata (vezi foto) sau pe cea disponibila prin imaginile din satelit, Vila Lac 2 a fiicei lui Gh Gheorghiu Dej este de doua ori mai mare. Vila Lac 3 are si etaj. Nu este foarte clar cum arata Vila Lac 2, pe care n-am avut ocazia sa o vizitez. Deci “o vila de protocol” = o vila oarecare cu o suprafata intre 1 si 2 kilometri patrati, in cazul in care are doua nivele.

Dar declaratia lui Tismaneanu, rezident de lux fara a avea nici un astfel de drept, releva un alt aspect, care a costat contribuabilul roman cu mult mai mult decat se presupunea pana acum si de cat apare in Raportul Corpului de Control al Guvernului. Pentru ca el afirma ca ”a beneficiat de un regim sporit de protectie si securitate” pentru ca ar fi fost amenintat cu moartea. In Romania??? Buuun. Dintr-o singura propozitie, Tismaneanu a bagat in rahat vreo trei-patru institutii ale statului: Presedintele Basescu sau Primul Ministru Boc – cel care a dispus instalarea lui in cotetul de doi kilometri patrati, SRI-ul, care acum trebuie sa probeze ca au existat amenintari reale cu moartea la adresa profesorului Munchausen si SPP-ul, care s-a ocupat – la ordinul cui? – de “masurile de protectie si securitate sporite”, masuri care au costat contribuabililul roman cu mult peste imbaierea Tismaneanului in cada Licai Gheorghiu. Bani pe care Tismaneanu este obligat sa-i returneze acum statului roman, tinand cont de Raportul Corpului de Control in care se afirma ca a beneficiat de aceste privilegii ilegal.

Un alt motiv pentru care autoritatile sunt obligate sa se autosesizeze in cazul Tismaneanu, este reliefat, din nou, de catre Ion Spanu, care arata in articolul sau din Cotidianul ca fostul locatar al Vilei Lac 2 se face vinovat si de trafic de influenta la cel mai inalt nivel – Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Astfel, in articolul citat se arata cum, in cadrul unei emisiuni TV (vezi video mai jos), disponibila in spatiul online cat si in arhiva Cotidianul, Tismaneanu sustine cu gurita lui cum a intervenit la Basescu care a intervenit la Boc care a intervenit la ministrul de Interne Nica pentru pastrarea – ilegala – a prepusului sau Dorin Dobrincu in functia de director al Arhivelor Nationale.

Iata afirmatia lui Tismaneanu, care trebuie sa intre de urgenta in atentia Parchetului: “Schimbarea acestui tinar istoric foarte curajos – Dorin Dobrincu, fost director al Arhivelor Nationale (n.m) -, autorul unui capitol din “Raportul Final”, numit de Guvernul Tariceanu, nu de Traian Basescu, dar mentinut de Traian Basescu – am fost direct implicat in acel episod – in momentul in care ministrul de Interne PSD, dl Nica, a vrut sa-l schimbe, Traian Basescu a intervenit la premierul Emil Boc, si a fost mentinut dl Dobrincu. Deci, Tariceanu si Boc, si, sigur, Traian Basescu”.


Tismaneanu – trafic de influenta la Basescu… de ZiaristiOnlineTV

Tismaneanu si ai lui deferiti Parchetului de Corpul de Control al Guvernului pentru fraude majore la IICCMER

Corpul de control al primului-ministru va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu posibile fapte de natura penala comise in perioada 2010-august 2012 la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, prin efectuarea unor cheltuieli de servicii si deplasari, transmite Mediafax.

Decizia a fost luata dupa ce Corpul de control al primului-ministru a efectuat o verificare la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) pentru perioada de activitate cuprinsa intre 1 ianuarie 2010-25 august 2012.

Cheltuielile invocate sunt legate inclusiv de serviciile contractate pentru fostul presedinte al Consiliului stiintific al institutului, Vladimir Tismaneanu, si directorul Mihail Neamtu.

Cititi:

Dinu Zamfirescu scoate nota de plata pentru “Marele Ofiter” Vladimir Ilici Tismaneanu, cel care trambita: “Eu am facut un serviciu statului roman, nu statul roman mie” – DECONTURILE LUI TISMANEANU SI NEAMTU

Raport Final: De la Davai Ceas, Davai Traian la Larry Watts si schreib-kampf-ul lui Tismaneanu. Good bye, Vladimir Lenin!

Avertismentul final al profesorului Gheorghe Buzatu: Romania pierde pe toate planurile sub dictaturi anacronice de tip Soros si GDS

Guvernul aminteste ca, prin HG 134/2010 pentru modificarea si completarea HG nr. 1372/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, a fost modificat cadrul normativ de organizare si functionare a Institutului, fiind eliminat textul care reglementa scopul principal pentru care a fost infiintat Institutul in anul 2005, respectiv acela de “Investigare stiintifica si identificare a crimelor, abuzurilor si incalcarilor drepturilor omului pe intreaga durata a regimului comunist in Romania, precum si sesizarea organelor in drept in acele cazuri in care sunt depistate situatii de incalcare a legii”.

Prin urmare, arata Guvernul, in perioada 2010-2012 activitatea desfasurata in cadrul Institutului a constat doar in cercetarea stiintifica a istoriei comunismului, fiind astfel modificata, in mod esential, ratiunea existentei acestuia.

Pe langa Institut functioneaza un Consiliu stiintific, care are rolul de a stabili obiectivele generale ale Institutului si de a analiza rezultatele obtinute in raport cu rolul si atributiile acestuia.

Consiliul stiintific este compus din presedintele acestuia, numit prin decizie a primului-ministru, pe o perioada de 5 ani si 14 membri, numiti tot prin decizie a primului-ministru, la propunerea presedintelui Consiliului stiintific. Prin decizia primului-ministru nr.112/26.02.2010 a fost numit in functia de presedinte al Consilului stiintific, Tismaneanu Vladimir, iar prin decizia nr.146/28.04.2010 au fost numiti ceilalti 14 membri ai Consiliului stiintific din care 3 domiciliaza in SUA, 2 in Franta, unul in Canada, unul in Marea Britanie, unul in Germania, unul in Polonia, unul in Ungaria si 4 in Romania.

Prin HG 1372 se prevede, in mod expres, faptul ca pentru activitatea depusa, presedintele Consiliului stiintific si membrii sai nu sunt remunerati. Din aceasta norma imperativa rezulta, in mod evident, faptul ca presedintele si membrii Consiliului stiintific nu sunt salariati ai Institutului, ca intre acestia si Institut nu iau nastere si nu se deruleaza raporturi de munca sau de serviciu. Prin urmare, precizeaza Executivul, intreaga activitate desfasurata de catre presedintele si membrii Consiliului stiintific trebuie sa se realizeze fara a primi in schimb o remuneratie sau alte avantaje materiale similare unei remuneratii.

Guvernul arata insa ca, in realitate, in perioada 1 martie 2010-31 mai 2012, din bugetul IICCMER au fost decontate cheltuieli cu telefonia mobila in cuantum total de 43.155,33 lei presedintelui Consiliului stiintific, Tismaneanu Vladimir, desi nu au existat raporturi de munca si de serviciu conform legii, nefiind incheiat vreun contract individual de munca sau alt tip de contract in baza caruia sa fi dobandit dreptul de a obtine avantaje in bani sau natura.

De asemenea, in perioada 2010-2011, IICCMER a efectuat cheltuieli din bugetul propriu (constituit din fonduri publice de la bugetul statului) in suma totala de 104.988,85 lei, in legatura cu organizarea si desfasurarea sedintelor anuale ale Consiliului stiintific, respectiv cheltuieli cu transportul, cazarea si masa pentru presedintele Tismaneanu Vladimir si unii membri ai Consiliului, fara a exista baza legala care sa permita efectuarea unor astfel de cheltuieli.

Mai mult, cu adresa nr.6.655/DNA/26.04.2010, Secretariatul General al Guvernului a comunicat reprezentantilor IICCMER ca “HG nr.1372/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, nu prevede faptul ca aceste cheltuieli (privind transportul, cazarea si masa presedintelui si membrilor Consiliului stiintific) se suporta din bugetul Institutului, aprobat pentru anul 2010 – motiv pentru care apreciem, ca nu exista baza legala pentru plata acestora.”

In conditiile in care ordonatorul principal de credite a comunicat faptul ca “nu exista baza legala pentru plata” acestor cheltuieli, conducerea Institutului a decis ca aceste cheltuieli sa fie efectuate totusi din bugetul Institutului, dintr-un alt titlu bugetar respectiv 59- “alte cheltuieli”, articolul 22 -”actiuni cu caracter stiintific si sociologic-cultural”.

Astfel, sustine Guvernul, prin crearea unei aparente de legalitate si prin eludarea legii, au fost intocmite de secretarul Consiliului stiintific si aprobate de presedintele executiv, referiri privind organizarea unor “actiuni culturale” la care au participat exclusiv membrii Consiliului stiintific.

Conform referatelor justificative realizate de secretarul stiintific, Iacob Bogdan, si de presedintele executiv al Institutului, Stanomir Ioan, in aceeasi perioada a anului 2010 (9-30 Iunie) s-a aprobat “proiectul” intitulat “Stagiu de coordonare a activitatii de cercetare a IICCMER si de finalizare a agendei stiintifice pentru anul 2010″, care in fapt reprezinta justificarea platii cazarii si a mesei, timp de 21 de zile la Vila lac 2 pentru presedintele Consiliului stiintific -Tismaneanu Vladimir.

Corpul de Control mai arata ca, in perioada 1 ianuarie 2010-30 iunie 2012, din bugetul IICCMER au fost decontate cheltuieli in legatura cu deplasarea in strainatate a unor angajati ai Institutului in suma totala de 170.354,30 lei, desi in invitatia atasata la documentele justificative se specifica faptul ca toate costurile vor fi suportate de organizatori sau erau actiuni care nu aveau legatura cu obiectul de activitate al Institutului. Astfel, in anul 2010 au fost decontate cheltuieli pentru 24 de deplasari in strainatate din care: 4 in SUA, 5 in Ungaria, 3 in Republica Moldova, cate 2 in Belgia, Polonia si Germania si cate una in Cehia, Ucraina, Serbia, Marea Britanie, Austria si Franta.

In anul 2011, au fost decontate cheltuieli aferente unui numar de 31 de deplasari in strainatate, din care: 6 deplasari in SUA, 6 in Franta, 5 in Belgia si 5 in Germania, 3 in Marea Britanie, 2 in Polonia si cate una in Cehia, Austria, Elvetia si Ungaria.

Secretarului stiintific, Bogdan Iacob, i s-au decontat cheltuieli de transport si diurna aferente efectuarii unei vizite in Washington D.C., S.U.A., in perioada 10-21 februarie 2011, in scopul “pregatirii impreuna cu presedintele Consiliului stiintific, profesorul Vladimir Tismaneanu, a intalnirii Consiliului stiintific din anul 2011 si definitivarea planului de proiecte pe 2011″.

Directorului stiintific Mihail Neamtu i s-au decontat mai multe deplasari in strainatate din bugetul IICCMER, una dintre acestea fiind la Boston in perioada 2-5 aprilie 2011. Potrivit referatului nr.522 din 9 martie 2011, intocmit de Neamtu Mihail, deplasarea sa in S.U.A. urma sa se faca in scopul participarii sale la “Expozitia fotografica” si, respectiv, la dezbaterea stiintifica despre “Mineriade, violenta statatala si rezistenta civila” realizata la Assumption College (Worcester, Mass.,SUA) si New York. La acest referat au fost atasate urmatoarele invitatii adresate lui Neamtu Mihail:

– invitatia din data de 4 martie 2011 a ICR New York privind participarea in perioada 5-9 aprilie 2011 la New York la un eveniment de prezentare a expozitiei fotografii-documentare “Rezistenta civila si violenta statului, urmata de o masa rotunda cu aceeasi tema”, pentru care ICR New York urma sa acopere “Cheltuielile legate de deplasarea la New York a lui Mihail Neamtu: transport cu avionul pe ruta Boston-New York la data de 5 aprilie, cazare la hotel in New York si cheltuieli de masa la New York in perioada 5-9 aprilie.”

– invitatia din data de 14 martie 2011, facuta de catre Departamentul de Sociologie-Antropologie din cadrul Colegiului Assumption din Worcester pentru “extinderea unei invitatii pentru prezentarea expozitiei de fotografie Rezistenta civila si violenta statatala in Romania post-socialista la Colegiul Assumption in perioada 4-5 aprilie 2011.” intr-un numar de 20 de cazuri nu au fost intocmite rapoarte la intoarcerea in tara, din care 9 cazuri vizeaza deplasare in strainatate ale lui Neamtu Mihail, director stiintific in cadrul Institutului.

De asemenea, inspectorii arata ca, in anul 2010, IICCMER nu a finalizat niciun proiect de cercetare a istoriei regimului comunist si nu a stabilit care au fost rezultatele concrete ale cercetarilor realizate in cursul anului, conform atributiilor stabilite prin lege, iar in anul 2011, din 8 proiecte de cercetare care aveau termen de finalizare in acest an, a fost finalizat unul singur, prin publicarea ” Dictionarului ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor, Aparatul central (1948-1989) vol. II.”

La data de 16 septembrie 2011, Grosescu Raluca, director al Departamentului politici publice si parteneriate din cadrul IICCMER a intocmit Referatul de necesitate inregistrat cu nr. 1639/16.09.2011, aprobat de presedintele Stanomir Ioan in care se solicita “achizitia unor servicii de corectarea in limba franceza a manuscrisului intitulat “Les communistes dans l’apres-comunisme. Trajectoires de conversion politique de la nomenklatura roumaine apres 1989″, fara a preciza cine este autorul acestei lucrari si de ce este necesara achizitia unor astfel de servicii. in fapt, autorul acestei lucrari este directorul initiator, Grosescu Raluca.

Astfel, manuscrisul care a facut obiectul serviciilor de corectare este publicat pe website-ul IICCMER si pe website-ul de teze de doctorat din Franta (http: //www.theses.fr/2010PA100073) si reprezinta lucrarea de doctorat sustinuta la Paris in data de 02.06.2010, de catre Grosescu Raluca, ceea ce demonstreaza faptul ca la data intocmirii referatului, aceasta lucrare era deja publica.

Sursa: Mediafax

Nota Ziaristi Online: Vila lac 2 se afla in Cartierul Primaverii, supranumit “Cartierul Rosu”, pe malul lacului Floreasca, si este vila de protocol in care a locuit Lica Gheorghiu, fiica lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Se afla in vecinatatea imediata a Vilei Lac 3, resedinta lui Traian Basescu (Vezi Wikimapia).

Despre Cartierul Primaverii, in care a locuit pana la implantarea in strainatate, insusi fostul propagandist comunist V.I. Tismaneanu are tupeul sa scrie un articol pe portalul lui Soros “Contributlers”, unde, sub titlul “Fortareata nomenklaturii“, ne informeaza ca “Lica Gheorghiu, sotul ei Gheorghe Radoi si cei trei copii ai Licai din prima casatorie cu Marcel Popescu, Sanda, Gheorghe si Mandra, adoptati de Dej, au fost obligati sa paraseasca locuinta de la lac (o vila somptuoasa)”. Ca sa stea el acum!

Sursa: Ziaristi Online, Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics