Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
decembrie 6, 2021, 12:18 am
Ceaţă
Ceaţă
1°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Răsarit: 7:36 am
Apus: 4:36 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Marea famiglie bolsevica. Sergiu Nicolaescu a devenit mare scula din neant?! Cine a fost unchiul incinerat al lui Sergiu Nicolaescu, Nicolae Cambrea, oferit drept “exemplu”: comandantul diviziei NKVD “Tudor Vladimirescu”, amantul Anei Pauker, numit general de Stalin la propunerea lui Beria. Un exemplu “demn de urmat”?
Aciduzzul | 6 ianuarie, 2013 | 0 comentarii | 1037 vizualizari |
(6 voturi )

Notele parintelui Staniloae
“Un fost ministru si profesor universitar, Trancu-Iasi, murind, a lasat sa fie incinerat, fiind intovarasit la crematoriu de numerosi fosti si actuali ministri, de profesori universitari si de o mare multime de intelectuali si de studenti. S-au tinut cu ocazia aceasta cuvantari, scotandu-se in relief personalitatea celui ce avea sa fie peste cateva minute mistuit de flacari, o companie de feciori romani, imbracati in haina militara pentru o alta misiune, cu mult mai sfanta, a dat onorul. Cate suflete mai naive, impresionate de asemenea vorbe si de asemenea cinstiri, nu vor fi ramas cu hotararea sa urmeze si ele la moarte pilda unei asemenea „personalitati”? Si, mai ales, ce vor fi zis in sufletul lor atatia oameni din popor despre credinta domnilor nostri si ce concluzii vor fi tras pentru necesitatea lor de a mai crede?

Sa te lasi incinerat, cand Biserica osandeste acest lucru si cand nu-ti acorda, prin preotii ei legiuiti, asistenta si rugaciunile ei, echivaleaza cu o nesocotire a Bisericii si deci si a crestinismului.

Nici in Vechiul Testament, nici in cel Nou, nici in istoria crestinismului nu se practica si deci nu se aproba incinerarea. Ea nu se conciliaza cu consideratia ce-o da crestinismul trupului omenesc. Trupul este, in credinta crestina, chipul sufletului si este creat de Dumnezeu printr-un act de atentie deosebita.

El nu este o inchisoare regretabila a sufletului, ci organul prin care acesta se manifesta, imprimand asupra lui pecetea caracterului sau. Trupul face atat de mult parte din fiinta omului, incat viata vesnica, cea deplina, va fi tot in trupul pe care l-am avut. Trupul acesta omenesc se bucura de atata cinstire in ochii lui Dumnezeu, incat Fiul Sau si l-a facut trup propriu si sta cu el in vecii vecilor pe tronul dumnezeiesc. (…)

In arderea trupului se manifesta pur si simplu instinctul pacatos si absurd de a destrama credinta crestina. Ea arata o totala necredinta in Dumnezeu si in demnitatea omului, facut dupa chipul lui Dumnezeu. Ea descopera un suflet pustiu de orice credinta, gasind in cenusa si in praf simbolul cel mai nimerit al pustiului din el. Caci actele noastre au si functia de a simboliza credintele noastre. Cine respecta trupul, chiar mort, isi simbolizeaza prin aceasta credinta in vesnicia lui, iar cine lasa sa i se arda trupul arata ca nu crede in nimic.

Necredinta desigur ca este o chestiune care intereseaza Biserica. (…)

A fost si la capataiul lui Trancu-Iasi, ca la alti incinerati, un „preot” care a citit rugaciuni. Noi stim ca acel preot este depus de Sf. Sinod. Iar in baza legilor in vigoare statul trebuie sa opreasca un preot depus de a parodia slujbele bisericesti. Este o ocrotire si un ajutor minim care trebuie acordat Bisericii. Statul recunoaste manifestarea numai a anumitor culte. Carui cult apartine acel „preot”?

Incheind, ne exprimam credinta ferma ca de aici inainte nu se vor mai intampla cazuri ca acestea. (…) Suntem siguri ca intr-o buna zi, nu prea departata, vom citi in Monitorul Oficial decretul de desfiintare a crematoriului, cuptor de trupuri omenesti si loc de sfidare a credintei romanesti. Cine vrea sa se arda s-o faca acasa la el, cu usile zavorate. Sufletul poporului nostru n-are nevoie de asemenea spectacole.

Fragment din: Pr. Dumitru Staniloae, „Incinerare”, Telegraful Roman, an LXXXVIII, nr. 3, 14 ian. 1940, p.1 – Integral la Doxologia

Cine a fost unchiul “cremat” al lui Sergiu Nicolaescu, oferit drept ”exemplu”:

Nicolae Cambrea (n. 1900 – d. 1976) a fost un general roman, care a luptat in cel de-al doilea razboi mondial. S-a nascut in Gorj.

A fost seful de stat-major al Diviziei a V-a, a fost luat prizonier de Armata Rosie in URSS in anul 1942.

Cu gradul de colonel, Nicolae Cambrea a fost comandant al Diviziei de voluntari Tudor Vladimirescu, constituita din prizonieri romani care au ales sa treaca de partea inamicului (crima de inalta tradare pe timp de razboi), incalcandu-si astfel juramantul de credința fața de țara si Rege.

A militat pentru dezertarea altor comandanți romani si alaturarea lor Armatei Rosii, fapta pedepsita cu moartea, conform Codului de Justiție Militara din 1939 (art. 498-499 si 501).

In cartea sa de memorii, “Patimiri si iluminari din captivitatea sovietica” [1], Radu Marculescu [2], un fost camarad de-al lui Cambrea, descrie sedința de inființare fictiva a Diviziei, prezidata de Ana Pauker in lagarul de la Suzdal/Susdhal:

“In ce priveste formarea, pe teritoriul unui stat cu care ne aflam in stare de razboi, a unor unitați militare de prizonieri romani care, practic, sa lupte impotriva Armatei Romane, a declarat sublocotenentul de rezerva Constantin (Puiu) Atanasiu la sedința de pomina de la Suzdal, cred ca domnul colonel Cambrea, ca ofițer de Stat Major, trebuie sa stie sub incidența carui articol din Codul Penal cade aceasta infracțiune numita Act de Tradare in timp de razboi si care-i pedeapsa. Daca nu-si aminteste, sa-l ajut eu. Si, cu exactitate, mergand pana la acribie, i-am citat articolul, aliniatul si sancțiunea: pedeapsa cu moartea. Au urmat cateva secunde de liniste mormantala, apoi au izbucnit aplauzele. Ca pleznit de palmele care aplaudau, Cambrea a sarit de pe scaun, gata sa se napusteasca asupra mea, dar Novikov l-a prins de brat si l-a reținut. Apoi, foarte calm, a declarat dezbaterile inchise, invitand pe cine vrea sa treaca pe la coltul mesei, unde era un teanc de formulare sapirografiate, si sa semneze unul”. [3].

Scena este relatata si de profesorul Basarab Nicolescu conform notelor tatalui sau, prizonier in acelasi lagar: “in prezidiu iau loc Novikov, Ana Pauker, Cambrea. (…) Cambrea era privit desigur ca un tradator de ofițerii romani. Nota tatalui meu este surprinzatoare prin umanitatea sa: „M-am avut bine cu Lt. Col.Cambrea care, in primele zvarcoliri, plangea cateodata!”.”[4].

“Comisarul poporului pentru Afaceri Interne al URSS” Lavrentiy Beria ii comunica generalissimului Iosif Vissarionovici Stalin, la 7 februarie 1944, printr-un document clasat “strict secret”, constituirea primei Divizii romane de infanterie a NKVD, cu Nicolae Cambrea comandant si Iacob Teclu sef de stat major [6].

Nicolae Cambrea a fost facut general de brigada de Iosif Vissarionovici Stalin [5].

Impreuna cu generalul Mihail Lascar, Nicolae Cambrea a condus Comisia Electorala a Armatei, la Alegeri generale in Romania, 1946, falsificate de comunisti.

Generalul Nicolae Cambrea a fost decorat cu Ordinul “Mihai Viteazul”, cl. III cu spade (prin DR 3232/11.11.1946).

Petre Pandrea, care scrie in memoriile sale din inchisoare[7] ca a fost arestat in 1948 si din cauza relațiilor sale cu “generalul rosu” Nicolae Cambrea, afirma in romanul sau autobiografic “Calugarul Alb” ca Nicolae Cambrea era amantul Anei Pauker.[8].

In perioada 2 mai – 25 noiembrie 1949, generalul de corp de armata Nicolae Cambrea a condus Regiunea a III-a Militara, cu sediul la Cluj.

La 9 ianuarie 1950, ministrul Apararii Emil Bodnaras, in cadrul unui “Raport asupra situației armatei si a problemelor de aparare naționala” prezentat Secretariatului C.C. al P.C.R. propune la punctul 9 (ultimul) al capitolului IV: “M.A.N. va trece in rezerva pe data de 15 ianuarie 1950 pe generalii Mihail Lascar si Nicolae Cambrea”.[9].

Nicolae Cambrea si-a publicat memoriile in 1966, la “Editura pentru literatura”, sub titlul “Din amintirile unui ostas”.
“Reamintindu-ne mereu aspecte din zodia intunecata a trecutului sau luand cunostința de ele pe calea scrisului, si in acest sens ma refer la tineret, ințelegem mai adanc si mai cuprinzator vraja minunilor din vremurile de azi, realizarile grandioase ale poporului nostru condus si indrumat de Partidul Comunist Roman. Firul amintirilor va continua.” scrie autorul in cartea sa de memorii [10].

Sotia sa a lucrat la Ministerul Alimentației Publice. in 1972, Nicolae Cambrea este eliberat din funcția de vicepresedinte al Consiliului de conducere al Casei de Economii si Consemnațiuni a Republicii Socialiste Romania [11].

Comunistul Nicolae Cambrea, un apropiat al Anei Pauker [12], a ales sa fie incinerat, model adoptat si de nepotul sau, Sergiu Nicolaescu.

Pastorel Teodoreanu a dedicat urmatoarea epigrama diviziei prizonierilor din URSS creata de NKVD prin Ana Pauker “Tudor Vladimirescu – Debrețin”: “Din falnic vanator de munte,/ Mi te-a facut Ana Pandur -/ intai ți-a-nfipt o stea in frunte/ si-apoi un debrețin… in c.r”

Note:

^ Patimiri si iluminari din captivitatea sovietica, Premiul Magazin istoric 2000 pentru cea mai buna carte de istorie

^ Video-interviu cu Radu Marculescu, Fragment din filmul documentar Prizonieri pe frontul de est, realizat de Marius Herghelegiu

^ O sedința de pomina – Memoria, revista gandirii arestate

^ Basarab Nicolescu, LA CE SERVEsTE SUFERINȚA? Reflecții asupra vieții prizonierilor de razboi romani in lagarele sovietice (II)

^ The Fortnightly , Chapman and Hall Publishing House, London, 1951

^ O divizie pentru linistea comunistilor – Revista Istorie si Civilizație

^ File de Jurnal. Preludii – Soarele Melancoliei – de Petre Pandrea

^ Petre Pandrea – Calugarul Alb

^ ROMaNIA – VIAȚA POLITICa iN DOCUMENTE – 1950 – ARHIVELE NAȚIONALE ALE ROMaNIEI – PDF

^ Din amintirile unui ostas, Editura pentru literatura, Bucuresti, 1966

^ Buletinul Oficial 107 din 10 octombrie 1972 (B. Of. 107/1972)

^ Communist Terror in Romania: Gheorghiu-Dej and the Police State, 1948-1965 – by Dennis Deletant, C. Hurst & Co, UK, 1999, p. 26

Sursa: Wikipedia

Sursa: Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 262 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 342 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 115 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 204 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 116 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 2 comentarii | 89 vizualizari | 5 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 2 comentarii | 89 vizualizari | 5 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics