Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Masini de razboi: Blackwater (Xe Force), Monsanto si Bill Gates
Aciduzzul | 13 septembrie, 2012 | 0 comentarii | 507 vizualizari |
(3 voturi )

Silvia Ribeiro, cercetator la Grupul ETC, Articol aparut in publicatia mexicana „La Jornada“
Un reportaj de Jeremy Scahill publicat in „The Nation“ („Blackwater’s Black Ops“, 15.9.2010) a dezvaluit ca cea mai mare armata de mercenari a lumii, Blackwater (acum denumita Xe Services) a vandut servicii clandestine de spionaj transnationalei Monsanto. Blackwater si-a schimbat numele in 2009, dupa ce a devenit cunoscut in toata lumea in urma denunturilor de abuzuri in Irak, inclusiv masacrarea civililor, dar continua sa fie cel mai mare contractant privat al Departamentului de Stat in materie de servicii de securitate, altfel spus, pentru a practica terorismul de stat oferind guvernului posibilitatea de a-l nega.

Multi militari si fosti ofiteri CIA lucreaza pentru Blackwater sau pentru una dintre firmele pe care aceasta le-a creat spre a devia atentia de la raul sau nume si a genera si mai multe castiguri din vanzarea de servicii nefaste – care merg de la informatii si spionaj pana la infiltrari, intrigi politice si antrenament paramilitar – altor guverne, banci si firme transnationale. Dupa Scahill, afacerile cu transnationale – precum Monsanto, Chevron sau giganti financiari precum Barclays si Deutsche Bank – se desfasoara prin firmele detinute de Erik Prince, proprietarul Blackwater: Total Intelligence Solutions si Terrorism Research Center. Acestea au aceiasi manageri ca si Blackwater.

Unul dintre ei, Cofer Black, cunoscut pentru brutalitatea lui pe cand era director al CIA, a semnat contractul cu Monsanto in 2008 ca director al Total Intelligence, firma pe care o reprezenta obligandu-se sa spioneze si sa infiltreze organizatiile care activeaza pentru drepturile animalelor, impotriva organismelor modificate genetic si a altor activitati murdare ale gigantului biotehnologiei.

Contactat de Scahill, directorul executiv Kevin Wilson de la Monsanto a refuzat sa vorbeasca, dar ulterior a confirmat pentru „The Nation“ ca in 2008 si 2009 au avut contracte cu Total Intelligence, dar Monsanto tine sa precizeze ca aceste contracte vizau numai a i se oferi informatii publice despre opozantii sai. Wilson a mai spus ca Total Intelligence era o entitate total separata de Blackwater.

Si totusi, Scahill este in posesia unor copii ale unor mesaje electronice ale lui Cofer Black posterioare intalnirii cu Wilson de la Monsanto, in care le explica altor fosti agenti CIA, folosindu-se de adresele lor electronice de la Blackwater, ca discutia cu Wilson a fost ca Total Intelligence sa devina bratul drept al Monsanto in materie de inteligenta, spionand activistii si desfasurand alte activitati, inclusiv aceea de infiltrare a unor oameni in aceste grupuri. Monsanto a platit catre Total Intelligence 127 de mii de dolari in 2008 si 105 mii de dolari in 2009.

Nu e de mirare ca o intreprindere de stiinte ale mortii precum Monsanto, dedicata de la inceputurile sale producerii de substante toxice si raspandirii de otravuri, de la Agentul Oranj pana la dioxina, otravuri pentru agricultura, hormoni si seminte modificate genetic, se asociaza cu alta intreprindere de ucigasi.

Aproape simultan cu publicarea acestui articol in „The Nation“, publicatia „Vía Campesina“ (Calea taraneasca) a denuntat cumpararea, contra sumei de peste 23 de milioane de dolari, a 500 de mii de actiuni la Monsanto, de catre Fundatia Bill si Melinda Gates, care in felul acesta si-a dat jos masca de filantropie. Alta asociere care nu e surprinzatoare.

Este vorba de o casatorie intre doua dintre cele mai brutale monopoluri din istoria industrialismului: Bill Gates controleaza mai bine de 90% din piata programelor de computer patentate iar Monsanto peste 90% din piata mondiala a semintelor modificate genetic si majoritatea pietei globale a semintelor comerciale.

In nici o alta ramura a industriei nu exista monopoluri atat de vaste, a carei existenta insasi sa intruchipeze negarea mult trambitatului principiu al liberei concurente de pe piata capitalista. Atat Gates cat si Monsanto sunt foarte agresivi in apararea monopolurilor pe care le au.

Chiar daca Bill Gates incearca sa ne spuna ca Fundatia nu are nici o legatura cu activitatile lui comerciale, dar tot ce face aceasta demonstreaza contrariul: mare parte din donatiile sale sfarsesc prin a favoriza investitiile comerciale ale magnatului, ca sa nu mai vorbim de faptul ca de fapt nu doneaza nimic, pentru ca in loc sa plateasca impozite isi investeste castigurile acolo unde are interese, inclusiv acela de a aparea drept un om manat de bune intentii.

Dimpotriva, donatiile lui finanteaza proiecte distructive precum bioingineria sau inlocuirea medicamentelor naturale si comunitare cu medicamente patentate de inalta tehnologie in zonele cele mai sarace ale lumii. Ca o coincidenta, fostul ministru mexican al Sanatatii, Julio Frenk, si fostul presedinte mexican Ernesto Zedillo sunt consilieri ai Fundatiei.

Ca si Monsanto, Gates se alatura eforturilor de distrugere a agriculturii taranesti pe tot globul, mai ales prin asa numita Alianta pentru o Revolutie Verde in Africa (AGRA). Aceasta functioneaza ca un cal troian pentru a-i lipsi pe taranii africani saraci de semintele lor traditionale, inlocuindu-le mai intai cu seminte de firma, apoi cu seminte modificate genetic. De aceea, Fundatia l-a contractat in 2006 pe Robert Horsch, director la Monsanto. Acum Gates, mirosind castiguri mai mari, s-a dus direct la sursa.

Blackwater, Monsanto si Gates sunt trei fete ale aceluiasi chip: masina de razboi impotriva planetei si a majoritatii locuitorilor ei, tarani si taranci, indigeni, comunitati locale, oameni care vor sa faca schimb de informatie si de cunostinte cu toti cei care nu sunt manati exclusiv de dorinta de castig si distrugere a capitalismului.
Traducere de Alexandru Ciolan

Sursa: A Treia Forta

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 604 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics