Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Mihail Neamtu – de la Capitan la coloneii din sistem
Aciduzzul | 6 noiembrie, 2012 | 4 comentarii | 458 vizualizari |
(3 voturi )

Florin Dobrescu
De mult vroiam sa fac cateva definitorii precizari, vazand fortata ascensiune politica a lui Mihai Neamtu. Dar tabloul grotesc al pigmeului moral recitand inflacarat și sincopat versurile lui Radu Gyr cel martirizat intre zidurile Aiudului, m-a facut sa nu mai aman momentul adevarului. Publicul larg il cunoaste pe Neamtu, din presa, prin excesele bugetare comise de acesta in tandem cu Vladimir Tismaneanu, pe care l-a secondat la conducerea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului in calitate de director stiintific. Cei doi sunt autorii unor deconturi fabuloase, bani de la bugetul de stat cheltuiti nejustificat pe diurne pantagruelice sau cazari la hoteluri opulente, intr-o perioada in care romanii suportau privatiuni drastice impuse de austeritatea guvernarii Basescu.

Povestea acestui mic oportunist este insa mult mai complexa. Iar traseul sau serpesc pe cararile carierei si sinecurilor este definitoriu pentru caracterul personajului.

Voi incepe cu o relatare: cum am luat eu cunostinta de existenta acestui humanoid cu inclinatii politice.

In iulie 2010 ma aflam la Sambata de Sus, acolo unde anual, in prima duminica de dupa Sf Ilie organizam manifestarile Zilelor Rezistentei Anticomuniste, dupa o traditie fixata de Ion Gavrila Ogoranu inca din 1995. In acel an, in mod intentionat IICCR-ul condus de Tismaneanu suprapusese peste actiunea noastra simpozionul anual organizat in parteneriat cu un ONG fagarasean.

Un grup de colegi, voluntari ai Fundatiei Ogoranu, avusesera cu o zi inainte o experienta inedita la terasa complexului din apropierea Manastirii. De la o masa invecinata, unde impartasea tovarasia unei doamne, un individ mic de statura, spalacit, care trasese cu urechea la discutiile lor, s-a ridicat nervos, agitand membrele si strigandu-le isteric ca sunt fascisti si ca el ii detesta.

Ca el e cetatean israelian si ca le va face plangere in baza Ordonantei 31/2002, incheind apoteotic: “Traiasca UE! Traiasca Mc Donald’s! Traiasca Coca-Cola!”

Colegii nu i-au dat multa atentie, considerandu-l fie vreun ticnit, fie vreun holocaustolog exhibitionist. S-au multumit sa relateze penibila sceneta cu ironia cuvenita.

Aveam sa aflam a doua zi ca “israelianul” fan Cola-Cola, UE si SUA nu era altul decat Mihai Neamtu, directorul stiintific al IICCR.

Cu ocazia iesirii IICCR-ului din aula Academiei de la Sambata si intrarii noastre, acelasi personaj se proptise in fata standului de carti al Fundatiei Ogoranu, apostrofand zgomotos pe tinerii care asigurau voluntar vanzarea de carte. Neamtu racnea la ei ca sunt “fascisti”,”criminali”, ca sunt “o pata pe fata Ortodoxiei”, ca sunt “totalitari”, “antidemocrati”, “anti UE si NATO” si cate si mai cate aberatii.

La interventia mea, individul a replicat ca nu are timp sa discute cu mine, incercand sa o stearga smechereste spre sala de mese. L-am obligat atunci sa stea si sa asculte replica mea (nici nu avea cum sa “refuze” data fiind diferenta de statura dintre noi…). Vrand-nevrand, directorului stiintific al IICCR care se rafuia cu legionarii a trebuit sa asculte timp de 20 minute toate argumentele stiintifice conform carora legionarii nu sunt nici fascisti, nici totalitari, si nici anti UE sau NATO.

De la scrierile lui Horia Sima si pana la parasutarea legionarilor de catre avioanele americane, Neamtu a ascultat transpirat o lectie de istorie pe care o cunostea bine de altfel.

De fata la acest incident au fost numerosi voluntari ai Fundatiei Ogoranu si salariati ai IICCR. Ulterior, mai multi colegi ai lui Neamtu de la IICCR m-au felicitat pentru faptul de a-l fi pus la punct pe infatuatul si arogantul lor director stiintific.

Astfel am aflat ca individul era poreclit Tturcanu” deoarece in timpul studentiei cochetase cu fenomenul legionar, scriind articole in revista Puncte Cardinale, pentru ca apoi, ajuns in functie ca locotenent al lui Tismaneanu, sa inceapa sa-si prigoneasca colegii cu simpatii legionare.

Asa intelegea sa se poarte cel care abandonase pe Capitan pentru coloneii sistemului securist condus de Basescu, care-l si parasutase la conducerea Institutului. De altfel, epurarea din institut a unor tineri cercetatori cu declarate vederi legionare a fost opera administratiei Tismaneanu-Neamtu.

Asadar, acesta este deci profilul politic al politicianului cu figura de hot-dog oparit si isterii de domnisoara nelinistita. Oportunismul, carierismul, sinecurismul sunt atributele definitorii ale acestui caracter infect. Un om care nu se da in laturi de la nimic daca interesul personal de moment i-o cere.

Pentru publicul larg, sunt suficiente date pentru descalificarea morala a politrucului.

Pentru cei ce sunt legati sufleteste – prin propria suferinta ori prin memoria bunicilor – de Miscarea Legionara, profilul individului capata insa aspecte mult mai profunde.

Un om care scuipa pe ideile impartasite in prima tinerete, dezicandu-se zgomotos de ele – asa cum face Neamtu la TV atunci cand este intrebat de acele articole legionare, e un om lipsit de caracter. Un om de nimic. in fond, insasi acceptarea unei sinecure consistente in calitate de mana dreapta a fiului lui Leon Tismenitki – evreu sovietic venit cu tancurile rusesti si executant al bolsevizarii tarii – in postura de coordonator al cercetarii crimelor comise de regimul tatalui sau este o dovada de maxim oportunism.

Cu atat mai grava e atitudinea de a-ti prigoni colegii cu care deunazi impartaseau acelasi ideal. “turcanu 2” credem ca este cel mai bun calificativ pentru acest limbric politic dispus sa-si infiga ventuza in orice loc de unde ar putea suge bani si privilegii.

Am scris aceste randuri mai ales pentru prietenii cu simpatii legionare si cativa fosti detinuti politici care s-au grabit deja sa se entuziasmeze de “filo-legionarismul” roscovanului pe care il identifica drept “raul mai mic” intre ofertele electorale neocomuniste din aceasta toamna.

Acestia sa nu uite ca dintre prigonitorii legionarilor, cei mai cruzi au fost tocmai aceia care au impartasit candva idealurile lor pentru ca ulterior sa se lepede de ei in schimbul functiilor si onorurilor publice.

Sursa: Buciumul

Iata AICI si un coleg al domnului/ tovarasului Neamtu de la Noua(sic!) Republica

4 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics