Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iulie 25, 2021, 9:26 pm
Predominant senin
Predominant senin
27°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 7 km/h E
Răsarit: 5:55 am
Apus: 8:49 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialul zilei
Ministerul Agriculturii: Initium/ Ametoctradin este cel mai bun lucru pe care vi l-ati dorit vreodata, dar nu ati avut parte de el! Pana acum…
Aciduzzul | 14 februarie, 2010 | 4 comentarii | 1437 vizualizari |
(3 voturi )

Initium_yammy_yammyGigi Ametoctradin
Nu vrem sa insistam asupra oprtunitatii informarii populatiei cu privire la folosirea in premiera mondiala in Romania a produsului Initium/ Ametoctradin care, potrivit studiilor (este plin net-ul) creste cu 65% incidenta cancerului de colon. Probabil ca Guvernul Romaniei a considerat ca nu merita sa va deranjeze cu asemenea fleacuri cu care sa va distraga atentia de la lucruri cu adevarat importante precum scandalul Mutu-heroina. Nu vom insista nici asupra “scaparii” Ministrului Agriculturii, un anume Mihail Dumitru, care a afirmat cu candoare ca “s-a interesat despre acest subiect” (VEZI AICI!) si “a fost informat despre subiect” de catre serviciile de specialitate din Minister si ca oricum, licenta de comercializare in Romania acordata producatorului fungicidului, concernul german BASF, este de “doar” trei ani. In acest timp, vor fi urmarite efectele produsului pe cobaii romani si, daca, Doamne fereste, se va constata ca le mai creste o ureche in plus va fi imediat retrasa (licenta, desigur). No comment!

Nu o sa va dam satisfactie, asa ca nu o sa vorbim despre oligo-retardatii corupti care ne conduc. Vrem doar sa punctam “o noua aparitie editoriala”. “Specialistii” in comunicare articulat-verbala de la Ministerul Agriculturii au dat dovada de un extraordinar discernamant cand au dat, pur si simplu, forward la un comunicat redactat de Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”. Institutia mai sus mentionata ne arata, chiar daca cu ceva intarziere, cat suntem de fraieri ca nu vrem sa mancam acest nou produs cu proprietati curative deosebite.

Atrage atentia, insa, momentul in care apare acest comunicat, care coincide al dracului de tare cu conturarea unui curent de opinie contra si cu intrarea in paine a celor de la BASF care, by the way (pentru someri mai ales) fac angajari pentru optima implementare a programului de testare, scuzati, am vrut sa spunem, de productie agricola.

Nu putem sa nu ne intrebam cam cat “i-a costat” pe cei de la BASF comunicatul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” semnat de presedintele institutiei, tineti-va bine, domnul Gheorghe Sin (translate: Pacat) si de domnul Horia Iliescu (nume din acelasi registru, dar, care nu mai necesita traducere) de la “Serviciul Plante”.

In incheiere, va mai reamintim ca produsul Initium, cu subdiviziunile Zamporo (pt. legume), Enervin (pt. vin) si Cabrio Top (pt. cultura masinilor decapotabile), a fost refuzat categoric de tarile din America Latina (cobaii de serviciu) si de cele din Africa, ca sa nu mai vorbim de democratii europene precum Bulgaria sau Albania. Niste ignoranti care nu se inghesuie pentru ca nu stiu ce pierd. Altfel, cererea pentru Initium BASF s-ar fi transformat intr-o isterie la scara planetara.

In continuare, va lasam sa degustati “comunicatul” servit de Ministerul Agriculturii al BASF, scuzati, al Romaniei. Serviti cu cumpatare!

COMUNICAT

În cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu- Siseşti” funcţionează Comisia de Coordonare a Cercetării şi Promovării Produselor de Protecţia Plantelor care include alături de reprezentanţii Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare dezvoltare specializate pe diferite plante de cultură.

În cadrul comisiei menţionate se prezintă şi se discută teste de eficacitate biologică de prevenire şi combatere a atacului de agenţi fitopatogeni, dăunători şi buruieni. În urma discuţiilor se propune sau nu omologarea produselor de protecţia plantelor, menţionându-se: denumirea comercială a produsului; substanţa activă; cultura; momentul aplicării; doza şi alte indicaţii tehnologice.

Omologarea are loc în urma analizei rezultatelor testelor biologice de eficacitate Toxicologia pentru om şi pentru mediu (ecotoxicologia), analiza chimică, precum şi problemele legate de reziduuri, sunt prezentate în cadrul Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protecţia Plantelor care include, cu drepturi egale (inclusiv cu drept de veto), reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerului Sănătăţii prin Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”. Accentul deosebit se pune pe probleme legate de influenţa utilizării produselor asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului înconjurător.

Produsele de protecţie a plantelor care conţin substanţe active aflate în evaluare la nivelul Uniunii Europene, se testează din punct de vedere al eficacităţii biologice în condiţiile ţării noastre, conform unei metodologii specifice de testare cuprinzând etapa de cercetare-testare în condiţii experimentale şi etapa de verificare în condiţii de producţie.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, evaluează profilul toxicologic al produselor şi eliberează Avizul sanitar. Ministerul Mediului şi Pădurilor evaluează comportarea în mediu şi ecotoxicologia şi eliberează Avizul de mediu.

Laboratorul pentru Controlul Calităţii Pesticidelor analizează produsele din punct de vedere fizico-chimic, evaluează documentaţia depusă şi eliberează Buletinul de analiză fizico-chimică.

Produsele formulate pe bază de substanţa activă initium au fost testate în condiţiile din România pentru prevenirea şi combaterea atacului ciupercilor ce produc mana la viţa de vie, cartof, tomate.

Conform informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii prin Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, referitoare la substanţa activă initium sintetizată de firma BASF (Germania) este specificat faptul că, din punct de vedere toxicologic, aceasta este caracterizată astfel:

Toxicologia substanţei active:

Toxicitate acută:
DL50 acut, oral, şobolan
DL50 acut, dermal, şobolan
Iritarea ochilor la iepure
Iritarea pielii la iepure
Sensibilizare dermală la cobai
CL50 acut, inhalare, şobolan, 4 h > 5000 mg/kgc
> 2000 mg/kgc
Neiritant
Neiritant
Nesensibilizant
> 5.5 mg/l aer
Toxicitate subcronică: fără efecte adverse, niciun organ ţintă identificat.
Mutagenitate: nemutagen
Toxicitate cronică:
– nu este teratogen;
– nu este embriotoxic;
– nu este cancerigen.
NOAEL*, şobolan (m), studiu 2 ani = 871 mg/kgc/zi;
ADI** propus = 8,71 mg/kgc.

* – nivelul dozei la care nu s-au înregistrat efecte adverse
** – aport zilnic acceptabil pentru om în timpul vieţii

Studii de toxicocinetică şi metabolism efectuate cu molecule marcate radioactiv au arătat că produsul nu se acumulează în organism şi este eliminat în 48 de ore.

Toate datele toxicologice de mai sus fac ca substanţa activă în cauză (initium) să nu fie clasificată în nicio clasă de pericol din punct de vedere toxicologic (conform prevederilor HG 1408/2008 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase).

Menţionăm faptul că substanţa activă a fost evaluată în Comunitatea Europeană – Olanda (stat membru raportor) şi propusă pentru includerea în Anexa I a Directivei 91/414/CE privind introducerea pe piaţă a produselor pentru protecţia plantelor.
Pe baza tuturor avizelor primite de la cele 4 departamente ale Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protecţia Plantelor au fost omologate cele două produse ENERVIN şi ORVEGO pe bază de initium.

Considerăm că toate discuţiile apărute în mass-media, pe tema respectivă, trebuie să aibă la bază rezultatele cercetării ştiinţifice.

Academia de Ştiinţe Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti”

Preşedinte,
Prof.dr. Gheorghe SIN

Comisia de Coordonare a Cercetării şi Promovării Produselor de Protecţia Plantelor
Vicepreşedinte,
Prof.dr. Horia ILIESCU

V-ati lamurit, nu? Era si timpul…

Mai jos aveti, pentru comparatie, alte cateva consideratii despre Initium realizate de institute care nu se ridica la nivelul Academiei “Gheorghe Ionescu-Şişeşti”:

Initium este un produs toxic!

Numele provizoriu al produsului INITIUM este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a cărui structură chimică o puteţi consulta. Produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, şi toxicitate acută.

Faptul că nu s-au făcut publice date concrete cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman, aşa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare şi evaluare, este foarte îngrijorător. Dar în felul acesta nimeni nu poate fi făcut responsabil de efectele grave care ar putea să apară mai târziu la oameni în urma consumării alimentelor care au fost injectate cu INITIUM.

Este foarte dubios faptul că raportul de evaluare pe care se bazează concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), NU fusese analizat în mod independent şi de alţi cercetători – aşa cum o cer normele – la momentul la care aceştia au tras concluziile şi au dat recomandarea. Acest lucru este menţionat chiar în raportul respectiv: Deoarece raportul de evaluare nu a fost încă analizat şi de alţi cercetători, concluziile la care s-a ajuns în urma rezultatelor obţinute trebuie să fie considerate provizorii şi vor putea fi reconsiderate o dată cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC.

Deci, din datele oficiale existente la ora actuală nu reiese decât că există această substanţă şi că ea va fi testată în România. În rest, trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei de la EFSA că substanţa este inofensivă pentru organismul uman. Dar nu există dovezi clare pentru aceasta.

Modalitatea extrem de facilă şi totodată criminală prin care s-au făcut aceste recomandări, pentru introducerea acestei substanţe în circuitul alimentar fără existenţa unor studii şi evaluări riguroase prealabile, este la fel de „ştiinţifică“ precum vaccinarea oamenilor cu un vaccin netestat. Un vaccin îl mai poţi refuza… încă. Dar cum te fereşti de astfel de experimente criminale, în condiţiile în care legea cu privire la utilizarea acestei substanţe nu impune avertizarea consumatorilor…

Perspective sumbre
– în 30 de ani ar putea muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte două din cauza bolilor cauzate de substanţele toxice introduse în alimentaţie
– directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor şi a vitaminelor
– animalele vor fi tratate cu hormoni şi iradiate, iar plantele vor fi modificate genetic
– cine va folosi produse naturale va face închisoare
– usturoiul, menta şi alte astfel de plante comune vor fi considerate droguri
– medicina naturistă şi medicinile alternative vor fi eliminate treptat
– produsele alimentare BIO vor fi interzise

De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea Codexului, alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei). Codex Alimentarius este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Tera nu mai poate hrăni pe toată lumea în mod natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc. Această măsură nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca două miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de manipulat.

România este prima ţară din lume care va folosi în agricultură produse pe bază de INITIUM, furnizate de compania germană BASF şi care vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Pentru publicul larg se spune că „beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata de obţinere a recoltei.

Conform cercetătorilor care combat Codex Alimentarius, folosirea produselor cu INITIUM sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă, care intra rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism. Aşa cum INITIUM ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce şi la mărirea tumorilor maligne.“
INITIUM este un produs toxic criminal.

Sursa: Pesticideinfo

4 Comments

 • petre
  februarie 8, 2012

  E genocid nu credeti ? Ai lu Boc si gasca isi iau partea leului si pe noi ne serveste cu IGNITIUM.Vezi cazul incendiului de la Giulesti,desfiintarea spitalelor preferentiala,legi si taxe asupritoare facute de capete patrate si lista e mult mai mare

    (Quote)

 • noiembrie 5, 2010

  pardon , http://sitem.herts.ac.uk/aeru/iupac/Reports/1648.htm#none

  risc moderat de otravire la sobolani,pesti,plante si afecteaza sistemul reproductor.

    (Quote)

 • cetatean roman
  martie 10, 2010

  Domnilor,
  Comunicatul pe care l-ati dat este extrem de vag si nu are credibilitate, din urmatoarele motive:
  1) N-ati specificat nici durata studiului realizat de catre Institutul de Sanatate Publica Bucuresti. Studiile privind toxicitatea cronica (daca este sau nu cancerigen, mutagen, aportul zilnic acceptabil pentru om in timpul vietii (!!) etc.) nu se pot realiza intr-o perioada de cateva luni.
  2) Daca aceste studii au fost efectuate de organisme specializate ale Uniunii Europene,
  n-ati specificat niciun nr.de aviz favorabil al unuia dintre acestea.Spuneti doar atat: substanta a fost evaluata in Comunitatea Europeana – Olanda. In ce perioada, de catre care institutii autorizate ?
  3) N-ati specificat semnatarii studiului romanesc (colectivul de cercetare de la Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, condus de cercetator stiitific …….).
  N-ati mentionat semnatarii nici pentru toxicologia substantei active, nici pentru studiul de toxicocinetica.
  4) Studiile pe care le invocati intra in contradictie totala cu declaratia (pana acum
  neinfirmata oficial) a directorului Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti, dl. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit caruia 1 mg din produsul Initium are nevoie de un an pentru a fi eliminat din organism. Stimate dl.dir. Mencinicopschi, va rog, cu tot respectul, daca credeti ca este cazul, sa infirmati ceea ce s-a publicat pe larg prin intermediul Internetului, in legatura cu afirmatia dvs. !
  5) Nu dati nicio explicatie pentru faptul ca
  Romania este prima tara care a aprobat utilizarea acestui produs. Oare in alte tari,
  daca s-au facut studii similare cu cele pe care le-ati publicat, de ce nu s-a aprobat pana acum utilizarea lui ?
  Avand in vedere lipsa datelor esentiale enumerate mai sus (lipsa numerelor de inregistrare ale avizelor favorabile, atat din partea Institutului de Sanatate Publica pe care-l invocati, cat si din partea institutiilor europene, precum si lipsa nomninalizarii coordonatorilor studiilor,
  datele pe care le-ati publicat in legatura
  cu toxicologia substantei active si studiul de toxicocinetica pot fi considerate NULE din punct de vedere informational, intrucat sunt ANONIME.

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 28 iunie, 2020 | 0 comentarii | 91 vizualizari | 2 voturi

De aproape trei luni, artistii romani n-au mai vazut scena sau mai simplu spus au ajuns muritori de foame! Daca in continuare nu se vor putea organiza spectacole cu un numar rezonabil de spectatori, astfel incat sa fie cat de cat profitabile, industria de entertainment din Romania pur si simplu va muri, sustine Misu Cernea, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 0 comentarii | 162 vizualizari | 2 voturi

Numarul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numarul persoanelor infectate se ridica la 616, au informat autoritatile sanitare din aceasta tara, citate de Sky News, potrivit Mediafax. umarul deceselor cauzate de virusul misterios din China a crescut dramatic: risc major de epidemie globala China a confirmat marti sase decese […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 346 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Autor: Aciduzzul | 7 august, 2012 | 0 comentarii | 372 vizualizari | 4 voturi

Ca de multe ori in ultimele saptamani “guvernul” Ponta ne-a facut o noua surpriza. Practic, in doar 24 de ore si-a schimbat radical pozitia si a facut un prim pas inapoi. Blocul monolit kominternist a inceput sa aiba primele fisuri. Inca de ieri i-a revenit roseata in obraji si zambetul pe fata lui Traian Basescu. […]

Autor: Aciduzzul | 3 august, 2012 | 2 comentarii | 457 vizualizari | 5 voturi

Teroristii nu sunt doar aceia care pun la cale un puci cu arma in mana. O gasca ilegitima care orchestreaza debarcarea unui presedinte legitim invocand motive care mai de care mai puerile/imbecile si care pune pe butuci economia nationala si afecteaza grav veniturile romanilor in decurs de doar cateva saptamani, poate fi incadrata la fel […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics