Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Proiectul Perlan
„Nimeni nu discuta in mod real problema asigurarii locurilor de munca pentru tineri pentru ca intotdeauna cele mai multe voturi vin de la pensionari“
Aciduzzul | 9 noiembrie, 2012 | 0 comentarii | 84 vizualizari |
(1 voturi )

Renuntati la discursuri in care abuzati de folosirea unor cuvinte precum “strategie” sau “inovatie” si discutati mai mult cu mediul de afaceri pe masuri concrete care sa ajute la imbunatatirea indicatorilor economici – acesta este mesajul pe care l-au transmis ieri oamenii de afaceri politicienilor in cadrul unui forum economic la care au participat 300 de lideri din mediul de business si din politica. “Premierul Victor Ponta preciza ca de 24 de ore vorbeste doar despre economie. Ei bine, asta e principala problema a mediului de afaceri, ca a inceput sa depinda din in ce mai mult de deciziile politice si nu de piete. Ne uitam cu spaima la ce fac politicienii, la intalnirile Merkel-Sarkozy si la surprizele pe care ni le ofera politicul.

Conflictele politice accentueaza riscul ca in procesul de coabitare sa avem o forta politica care o submineaza pe cealalta in negocierile cu strainatatea si sa ne pierdem credibilitatea”, a spus Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), prezent ieri in prima zi a evenimentului Bucharest Economic Forum, organizat de Institutul Aspen, care a reunit la Palatul Parlamentului peste 300 de oameni de afaceri si oameni politici de pe piata locala. Pogonaru a spus ca perioada de criza a adus Romaniei cinci traume majore Romaniei, care pot fi depasite doar in urma unui pact dintre mediul economic si cel politic.

“Prima trauma pe care societatea romaneasca a suferit-o in aceasta perioada este saracirea clasei mijlocii. Fenomenul este general la nivelul societatii romanesti, scaderea potentialului de crestere economica arata ca placinta pentru care se bate intreaga societate se micsoreaza”, a mai spus Pogonaru. El a mai precizat ca in perioada crizei s-a accentuat dezechilibrul demografic si a scazut numarul de angajati, iar pe agenda publica problemele baby-boomerilor, generatiei X si Y nu sunt tratate cu seriozitate.

“Nimeni nu discuta in mod real problema asigurarii locurilor de munca pentru tineri pentru ca intotdeauna cele mai multe voturi vin de la pensionari”, a subliniat Pogonaru. El a adaugat faptul ca o alta trauma a societatii este globalizarea, deplasarea centrelor de putere si depersonalizarea politicienilor romani care isi cauta din ce in ce mai mult legitimitatea la nivel extern si nu intern.

“Programul USL este un pact intre orientari de dreapta si de stanga, iar noi avem nevoie ca fortele politice sa aiba un numitor comun minim acceptabil de la care sa porneasca definirea cresterii economice. Toate fortele politice sunt de acord ca avem nevoie de crestere economica, insa vom avea crestere bazata pe crearea de noi locuri de munca sau nu?”, a mai spus Pogonaru.

Sorin Mindrutescu, presedintele AmCham (Camera de Comert Romano-Americana), a subliniat faptul ca este nevoie de o punere in practica a masurilor anuntate de oamenii politici si ca in fiecare zi, pe agenda publica ar trebui sa se afle termeni precum politica fiscala, curs, inovatie etc.

“Profesionalizarea in administrarea tarii este cruciala, de aceea trebuie sa fim chemati la masa negocierilor. Oamenii de afaceri trebuie sa inceapa sa lucreze in armonie cu politicienii, sa lucram impreuna pentru cresterea competitivitatii tarii si sa avem un mediu investitional prietenos, in care sa se faca investitii care sa creeze valoarea adaugata mare”, a spus Mindrutescu.

El a mai precizat ca s-a creat prejudecata in randul liderilor politici potrivit careia oamenii de afaceri vor doar scaderi de taxe si impozite, insa tot ce isi doresc in prezent cei care fac afaceri in Romania este crearea unui mediu de business predictibil, cu o legislatie fiscala care sa nu se modifice atat de des si cu stabilitate la nivel politic.

De nevoia unei stabilitati legislative a vorbit si Vasile Iuga, country managing partner in cadrul firmei de audit si consultanta fiscala PwC, care a subliniat marele avantaj competitiv al Romaniei reprezentat de pozitionarea geografica a tarii.

“Avem nevoie de dezbatere si de consens la nivel national. Legile bune nu costa mult, nu necesita investitii financiare mari, iar mediul de afaceri poate veni cu propuneri specifice pentru reducerea coruptiei si pentru a imbunatati perceptia investitorilor asupra Romaniei”, a spus Iuga.

Romania a ajuns la un declin al potentialul de crestere economica de la 4%, cum era in urma cu cativa ani, la un procent de 2%, insuficient pentru o economie emergenta care vrea sa devina competitiva la nivel european, a spus Mircea Geoana, presedintele Institutului Aspen si presedinte al Comisiei pentru Politica Externa din Senat.

“Fara o crestere economica anuala de peste 4%, Romania va avea mari probleme de competitivitate la nivel european. Romania are nevoie de un model nou de dezvoltare, iar pentru acest lucru este nevoie de o mai mare transparenta in materie de guvernanta si de o reprofesionalizare a mediului politic reprezentat de generatia tanara”, a spus Mircea Geoana, care a mai spus ca este nevoie si de o reprofesionalizare a tinerei generatii de politicieni. si premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a subliniat importanta colaborarii dintre mediul politic si cel de business.

“Trebuie sa intelegem ca nu vom avea niciodata suficient de multi bani pentru sanatate, pentru educatie, decat daca avem un mediu de afaceri performant, iar asta o spun ca premier social-democrat. Lumea economica privata este cea care va construi dezvoltarea Romaniei, cea publica trebuie doar sa beneficieze si sa sprijine aceasta dezvoltare”, a spus Ponta.

Sursa: Ziarul Financiar

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 426 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 135 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 129 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics