Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Nu le pasa !
Aciduzzul | 5 martie, 2013 | 0 comentarii | 224 vizualizari |
(3 voturi )

Referitor la Planul de inzestrare propus de sindicate factorilor decidenti care are la baza componenta de offset, suntem in masura va dam, in exclusivitate, fragmente din raspunsurile transmise de 2 institutii decidente: MApN si MFP. ”Ministerul Apararii Nationale apreciaza preocuparea manifestata, fata de nivelul actual al dotarii Armatei Romaniei precum si efortul pentru identificarea de solutii sustenabile de finantare a activitatii de inzestrare cu echipamente si tehnica militara”. Adica, sa intelegem ca MApN este de acord cu afirmatia: “Datorită faptului că Armata română a atins unul dintre cele mai slabe niveluri de înzestrare din istoria sa, cu o uzura fizică și morală a dotărilor în proporţie de peste 90%, care generează nevoia stringentă a unui plan de achiziţii de aproximativ 15 miliarde de euro în următorii 10 ani …”

“De asemenea, materialul pus la dispozitie de dumneavoastra reflecta preocupare pentru dezvoltarea simultana a sectoarelor industriei de aparare, care asigura o independenta reala a surselor de aprovizionare in situatii de criza si razboi, dar necesita investitii majore in retehnologizarea agentilor economici nationali, pentru a furniza echipamente si sisteme competitive pe plan international”.

Mai este necesar sa traducem acest raspuns referitor la textul de mai jos ?

“Aceste comenzi, încadrate într-un plan multianual, ar creşte gradual ritmul de producţie al industriei de apărare, permiţând angajarea şi specializarea de personal tânăr, în funcţie de disponibilităţile din bugetul MApN, dând perspective pe termen mediu pentru industria de apărare, alături de posibile comenzi externe şi cercetarea pentru noi echipamente. Un astfel de plan de producţie ar evita creşterile bruşte de volum, urmate de perioade de producţie scăzută, (cu excepţia unor comenzi externe) care ar afecta stabilitatea locurilor de muncă şi păstrarea unor competenţe. “

Dar ce parere aveti de aceasta remarca ?

“Suntem de acord ca aceasta retehnologizare poate fi obtinuta si prin implicarea componentei de offset din contractele de furnizare a echipamentelor militare, dar si prin investitiile realizate de agentii economici pe masura derularii comenzilor, sau prin asocierea cu parteneri interni sau externi”.

Pai domnilor decidenti, chiar traiti pe alta planeta ? Care comenzi derulate, ce investitii din fonduri proprii, cand societatile sunt decapitalizate si aflate unele in faliment ? Chiar nu se cunoaste situatia industriei de aparare ?

Urmeaza un raspuns si mai tare, la solicitarea facuta prin Planul de inzestrare:

“Intentia Ministerului Apararii Nationale este ca, in etapa I a programului de inzestrare a Fortelor Aeriene cu avionul multirol, sa solicite furnizorilor dezvoltarea unor centre de excelenta care sa asigure suportul logistic pe intregul ciclu de viata a produselor achizitionate si ulterior asimilarea in fabricatie a unor componente critice cu sprijinul industriei autohtone.”

Sa intelegem prin aceasta ca de fapt MApN nu este de acord cu clauza de offset, decat la nivel declarativ ?

Da, asa este ! Jocurile sunt deja facute, cele 2 ministere MECMA Ssi MApN sau mai bine zis membrii CSAT, au luat deja decizia: cheltuim banii tarii fara sa negociem nimic pentru a compensa cu nimic !

De fapt, iata ce raspunde DIAPS la solicitarea facuta de dl. Radu Zaharia director la Directia Generala de Comert si Relatii Internationale (adresa nr.160113/19.01.2013):

“Avand in vedere decizia politica a Guvernului Romaniei agreata in Consiliul Uniunii Europene si la nivel NATO privind inzestrarea fortelor aeriene militare din tara noastra cu avioane de lupta F16 modernizate in Portugalia, propunerea sectorului industria de aparare este ca, pe durata dialogului cu oficialitatile portugheze, sa fie facuta cunoscuta dorinta operatorilor din domeniul aviatiei de a coopera cu partenerii portughezi in efectuarea operatiilor de mentenanta si reparatii la aeronavele care vor fi livrate Romaniei, urmand ca toate aceste activitati sa reprezinte anexa privind operatii de offset la Acordul interguvernamental privind achizitionarea avioanelor F16.”

Acum va este clar care va fi operatiunea de offset ? Nu mai visati la compensari adevarate, precum cele facute de Polonia si Cehia ! Traiti doar in Romania si asta va ocupa tot timpul !

Sursa: adresa nr.A1/493 din 01.02.2013 – MApN si adresa nr.160113/19.01.2013 a MECMA.

Industria de aparare din Romania

Planul de reindustrializare a industriei nationale de aparare si de dotare a Armatei cu un minim necesar de tehnica de lupta moderna, este o cooperare intre sindicatele din industria de aparare si RoMilitary, colaborarea pentru care le multumim foarte mult.

Idea din spatele planului este sa tinem cont de restrictiile bugetare si economice ale actualei perioade, dar cu un minim de efort sa repornim atat industria de aparare, cat si dotarea Armatei, ambele aflandu-se in acest moment foarte aproape de incetare de activitate.

Nu ne-am dus cu mana intinsa catre Guvern, cerand salarii fara munca, ci dimpotriva am oferit solutii viabile, realizabil economic, solutii care ar asigura mii de locuri de munca si o anumita siguranta nationala, un anumit confort, atat economic, cat si militar.

Practic incercam sa facem si noi, ce fac vecinii nostri, polonezi si turci, numai in daca in cazul lor vorbim de constructia unei industrii militare puternice si posibilitatea unor exporturi serioase, in cazul nostru este vorba, deocamdata cel putin, de supravietuire, de o usoara intremare, de repunerea pe picioare, chiar si partial a industriei de aparare si dotarea Armatei cu un minim de tehnica de lupta moderna. Incercam sa salvam ceea ce mai poate fi salvat.

Preturile la care tehnica fabricata in Romania poate fi achizionata, daca tinem cont aici si de mentenenta sistemelor in economia nationala, nu au concurenta fata de sistemele de arme din import, iar daca industria romaneasca dispare, nici Armata Romana nu va mai avea posibilitatea, nici macar declarativ, la o dotare cat de cat decenta.

Deocamdata inca mai speram, desi nu ne simtim indrituiti la prea mult optimism… GeorgeGMT

Sursa: Rumania Military

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 182 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 467 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 583 vizualizari | 6 voturi

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics