Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Plagiatul lui Ponta a „decapitat” conducerea Facultatii de Drept: decanul Flavius Baias si-a dat demisia
Aciduzzul | 29 iunie, 2012 | 1 comentarii | 386 vizualizari |
(4 voturi )

Vasile Surcel
Recunoscut, in sila si cam cu jumatate de gura, plagiatul „marca Victor Ponta” a facut deja o prima victima: conf. dr. Flavius-Antoniu Baias, decanul Facultatii de Drept de la Universitatea din Bucuresti si-a dat demisia dupa ce colegii si subalternii sai, care fac parte din Consiliul de conducere, au decis ca „in conditiile legislative actuale, Facultatea de Drept nu are competenta legala sa verifice daca acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta sunt adevarate sau nu”. Fost secretar de stat, candva, pe vremea cand portofoliul Justitiei era detinut de Valeriu Stoica, decanul Baias a declarat : „Nu vreau sa comentez acum. Nici nu vreau sa transmit un alt mesaj. Pot spune ca mi-am dat demisia dupa ce Consiliul a hotarat ca nu suntem competenti sa evaluam plagiatul lui Ponta. Atat pentru acest moment”.

Pus in fata acestui anunt, rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. dr. Mircea Dumitru, a spus ca regreta gestul decanului, dar este vorba despre o decizie personala a acestuia. „Regret ca s-a intamplat acest lucru, am avut o colaborare excelenta cu domnul decan Baias. Este o decizie personala pe care o respect. Urmeaza ca Universitatea din Bucuresti sa organizeze un nou tur de alegeri”.

La sfarsitul saptamanii trecute, Universitatea din Bucuresti anunta ca a luat act de acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta, privitoare la teza de doctorat sustinuta de acesta in anul 2003, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Apoi, la scurt timp dupa sedinta Senatului Universitatii din Bucuresti, conducerea UB a solicitat „staff”-ului Facultatii de Drept sa-si precizeze punctul de vedere referitor la contestarea calitatii stiintifice a tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.

Initial s-a anuntat ca „Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Ulterior acestei analize, concluziile materialului care va fi realizat de comisia constituita ad-hoc vor fi prezentate Senatului Universitatii din Bucuresti si publicului larg.” in acelasi timp, rectorul Universitatii din Bucuresti a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a institutiei de invatamant superior, pentru a dezbate intregul caz.

„Conducerea Universitatii din Bucuresti, in cunostinta de cauza si pe baza celor doua materiale, adica punctul de vedere al Facultatii de Drept si punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, va putea dispune masuri adecvate in acel moment”. De asemenea Consiliul de Administratie al Universitatii din Bucuresti a luat decizia, in sedinta din 30 mai, sa aprobe achizitia unui soft anti-frauda universitara care sa fie utilizat la nivelul intregului nostru invatamant superior. Un soft bine-venit, mai ales ca Victor Ponta a cam avut „mana proasta” atunci cand si-a ales membrii Cabinetului, mai ales a ministrilor pe care avea de gand sa-i cocoate la varful Ministerului invatamantului.

Fost admirator al lui „Che” Guevara, actualul nostru premier, pe care „binevoitorii” au inceput sa-l alinte „Ce Gargara”, s-a laudat ca a transmis Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica (ANCS) o adresa prin care solicita sa ii fie analizata teza de doctorat sustinuta in 2003, in contextul acuzatiilor lansate in ultimele zile in spatiul public.

Solicitarea a fost inregistrata si transmisa, spre solutionare, Consiliului National de Etica a Cercetarii stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii. In paralel, rectorul Universitatii din Bucuresti a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a institutiei de invatamant superior, pentru a dezbate cazul. Mai mult decat atat intrebat despre verificarile initiate de Universitatea din Bucuresti, Pacaliciul Ponta a declarat, pe 22 iunie: „E foarte bine, pentru ca eu ieri am constatat ca nimeni nu depusese nici o sesizare la Comisa de Etica.

Totul se dorea sa ramana la nivel mediatic. Eu personal am depus ieri la Ministerul Educatiei, conform legii, solicitarea mea de a fi verificata teza acuzata. Ma voi prezenta si la Facultatea de Drept, si la Comisia de Etica si la orice institutie legal abilitata, pentru a-mi sustine punctul de vedere.” Probabil ca nu s-a prezentat nicaieri caci, putem banui ca un telefon dat de vreunul dintre amicii lui politici, o fi rezolvat in modul cel mai discret problema.

Cu toate ca sezonul „vestitorilor primaverii”s-a incheiat de multa vreme i Consiliul Facultatii de Drept au preferat sa ia „pozitia ghiocelului” pentru ca, nu-i asa, „capul plecat sabia nu-l taie”. Motiv pentru care, obisnuit cu alte standarde morale, decanul Flavius Baias a preferat sa-si dea demisia.

Se pune, totusi, o intrebare: cine o sa aiba „sange in instalatie” sa-i dea lui Ponta cu plagiatul peste ochi? Aici, acasa, probabil ca nu se va gasi nimeni. Noroc cu presa de afara, pe ai carei ziaristi ii doare „in paispe” de ifosele lui „Ce Gargara”. Obisnuit cu turma de Gazi, Ciutaci si Ciuvici, care-i tot canta in struna, abia ajuns la Bruxelles, Ponta s-a trezit fata in fata cu un ziarist spaniol de la cotidianul El Pais, care l-a intrebat scurt si de la obraz: „in Romania se respira momente de tensiune politica.

Intr-o maniera directa, «ati plagiat teza de doctorat?»”. La care premierul nostru a incercat s-o scalde in dulcele stil dambovitean: „Nu. Aceasta problema a aparut dupa conflictul cu presedintele, pe tema celui care va fi prezent la Consiliul European… bla, bla, bla”. Mai perseverent decat un buldog, spaniolul a reluat intrebarea: „Dar daca si Comisia de Etica va stabili ca ati plagiat…”? incoltit astfel, „che Gargara” a fost nevoit sa recunoasca, asa cum acasa nu a facut-o nici odata: „Atunci, sigur ca ma retrag”. Ei, hai ca se poate domnilor universitari! Hai incordati-va putin si confirmati si voi un plagiat care se vede cu ochiul liber chiar si din spatiul cosmic.

Sursa: Curentul

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics