Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Ciutacisme
Plângere la CNA: Moise Guran dezinformează telespectatorii în legătură cu mitingul anticip din 14 martie 2013
Aciduzzul | 5 aprilie, 2013 | 1 comentarii | 458 vizualizari |
(3 voturi )

Un grup de intelectuali a depus la CNA urmatoarea plingere fata de modul in care dl. Moise Guran a inteles sa-si (dez)informeze telespectatorii despre Mitingul anticip din 14.03.2013, in cadrul emisiunii difuzate in aceeasi zi de TVR1.

Domnule Președinte al Consiliului Național al Audiovizualului

Subsemnații Paula Iliescu, Nicolae Livadă, Cornel Ciubotaru, Laurenția Andronache, Mihaela Voiculescu,Simona Pantazi, Paraschiva Rădoi, Mircea Ditiu, Carmen Păduraru, Mircea Pușcașu, Liliana Gemănariu, Ion Măimăscu, Ovidiu Buruiană, Gheorghe Vela considerând că ni s-au adus grave atingeri ale reputației, demnității și imaginii publice și că ni s-au încălcat drepturi cetățenești fundamentale (precum dreptul la libera exprimare a opiniilor și libertatea de conștiință) dorim să vă sesizăm că pe postul TVR 1 în cadrul emisiunii “Ora de business”, difuzată la ora 19.00, la data de 14.03.2013, Domnul Moise Guran a depășit cadrul temelor abordate de acest gen de emisiune, nu a asigurat pluralismul surselor de informare și opinie, nu a prezentat corect, obiectiv și imparţial faptele şi evenimentele, oferind telespectatorilor pe un ton tendentios și persiflator fapte inexacte, nu a asigurat o distinctie clară între fapte și opinii și a emis diagnostice psihiatrice grave cu privire la cca 1000 de cetățeni ai României, care au manifestat pe data de 14.03.2013, în București, între orele 12.00 și 17.00, în cadrul unui miting cu aprobări legale împotriva actelor biometrice (http://avmr.ro/protest-impotriva-actelor-biometrice.html).

1.Deși emisiunea respectivă este o emisiune de știri și analize economice, după cum este precizat pe site-ul TVR (http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-90618), domnul Moise Guran a depășit cadrul tematic propus și, mai mult, a prezentat în mod parțial, deformat și ironic – calomniator , un eveniment cu semnificație majoră pentru o parte importantă a publicului . Menționăm în acest sens că în 2009 s-au strâns cca 1.000.000 de semnături împotriva actelor biometrice și că această temă ridică îngrijorări majore în multe alte țări(Anglia, Germania, Olanda, Franța care s-au opus biometriei) dar și la nivelul Consiliului Europei.

Cititi si:

Acesti hoitari care urasc Romania. Moise Guran la TVR injura crestinii pe banii lor – ultima moda a bugetarilor

Moise Guran, un dezinformator de moda veche

Presa noastra depresiva. Astazi, Moise Guran de la Biz Bazar

Despre emisiuni inregistrate, veselie retarda si tragedii globale

2. Realizatorul și prezentatorul emisiunii a emis două diagnostice psihiatrice majore cu privire la cei care au manifestat împotriva actelor electronice, titrând cu privire la miting “delir împotriva cipului diavolului” și afirmând că e “un episod de demență colectivă”(minutul 0 și 10 secunde, minutul 7 și 27 secunde). Acestea sunt diagnostice grave pe care numai un psihiatru are competența de a le emite, după ce a examinat pacientul și eventual l-a supus și altor examene complementare, cum ar fi examenul psihologic, imageria cerebrală. Diagnosticele respective presupun distorsiuni fundamentale și caracteristice ale gândirii, percepției și afectelor și, respectiv, o deteriorare a funcțiilor corticale superioare, incluzând memoria, gândirea, orientarea, înțelegerea, calculul, capacitatea de a învăța, limbajul și judecata, controlul emoțional și comportamentul social și motivațional. Ambele diagnostice implică în mare măsură absența discernământului, fapt ce duce la retragerea unor drepturi civile importante. Considerăm că prin astfel de afirmații s-au adus prejudicii grave nu numai celor care au manifestat pe data de 14. 03.2013 dar și tuturor celor care sunt în asentimentul demonstranților și nu au fost prezenți, dar au urmărit emisiunea TV.

3. Domnul Moise Guran nu a păstrat echidistanța necesară și nu a informat obiectiv telespectatorii, având pe tot parcursul emisiunii o atitudine ironică și zeflemitoare la adresa manifestanților și a Bisericii Ortodoxe Române, atentând la onoarea și demnitatea acestora . A afirmat inexact că manifestația a fost împotriva cardului de sănătate(afirmație parțial adevarată- s-a manifestat împotriva actelor electronice în general). A atribuit inexact manifestația B.O.R., când ea , de fapt, a fost o acțiune a societății civile, călugării, maicile și preoții prezenți manifestând în calitatea lor de cetățeni ai României, cu drepturi depline ca orice alt român.

4. A acuzat inexact B.O.R. că încalcă democrația nerespectând toate opiniile(minutul 4 si 18 secunde), când de fapt, după cum am spus, acțiunea nu aparținea B.O.R. ci societății civile și , în plus, chiar domnia sa prin atitudinea critică și denigratoare față de manifestanți ,a încălcat flagrant dreptul acestora de a își exprima liber opinia.

5. A afirmat că “ultrareligioșii sunt la fel de periculoși ca și fanaticii împotriva religiei” pentru că “ nu respectă un drept fundamental înscris în Constituția noastră, care se numește libertatea conștiinței”. Dimpotrivă, considerăm că tocmai domnia sa nu a respectat libertatea de conștiință a celor care manifestau (atât timp cât persoanele prezente la miting aveau o aprobare a acțiunii lor și își exprimau civilizat și legal opinia) și a emis aprecieri nepermise cu privire la modul de exprimare a convingerilor filozofice și religioase a demonstranților, caracterizându-i pe aceștia ca fiind “ultrareligioși”(termen ce implică extremism) și “periculoși”.

Considerăm că prin atribuirea unei acțiuni a societății civile exclusiv Bisericii Ortodoxe Române,cu prezentarea vădit calomnioasă, peiorativă, a evenimentului în sine și a manifestanților constituie o ofensă gravă adusă manifestanților, simpatizanților care nu au putut fi prezenți, B.O.R. și implicit culturii poporului român , știut fiind rolul Bisericii în istoria și cultura neamului românesc, emisiunea înscriindu-se astfel într-o serie de acțiuni discriminatorii cu privire la religie și convingeri.

Considerăm că s-a adus o atingere gravă a dreptului la libera exprimare a opiniilor, a libertății de conștiință și apartenență religioasă a manifestanților, a onoarei, reputației și dreptului la propria imagine și că informarea nu a fost făcută corect, neexprimându-se nicio opinie a asociațiilor participante la manifestație, deși evenimentul era de interes public.

Considerăm că s-au încălcat art. 30, 31 lit c), 32 alin 1) , art 39, art 47 alineat 2) art 64 alineat 1) și 2)din Decizia nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului și capitolul privind protejarea demnității umane și a dreptului la propria imagine din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002. În calitate de garant al interesului public în domeniului comunicării audiovizualului vă solicităm să analizați și să luați măsurile de rigoare, conform normelor dumneavoastră și prevederilor legale în vigoare, față de cei pe care îi veți găsi responsabili de aceste abuzuri.

Vă mulțumim,

Semnatari:
Paula Iliescu, medic
Nicolae Livadă, profesor
Cornel Ciubotaru, inginer agronom
Laurenția Andronache, medic
Mihaela Voiculescu,medic
Simona Pantazi, psiholog
Paraschiva Rădoi, profesoara
Mircea Ditiu, inginer
Carmen Păduraru, magistrat
Mircea Pușcașu, medic
Liliana Gemănariu,medic
Ion Măimăscu , medic
Ovidiu Buruiană, inginer
Gheorghe Vela, avocat

Sursa: Asociatia pentru Libertatea Romanilor via Saccsiv

Foto: Pro TV Magazin

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 27 februarie, 2014 | 1 comentarii | 611 vizualizari | 4 voturi

  Art. 30 / (2) Cenzura de orice fel este interzisă. – Constitutia Romaniei Consiliul National al Audiovizualului (CNA) analizeaza maine, intr-o sedinta speciala, cazul cenzurii fara precedent de la TVR, unde directorul interimar Stelian Tanase a intrerupt transmisia emisiunii “Mostenirea Clandestina” pe TVR International, in urma cu aproape 20 de zile, vineri, 7 februarie a.c., […]

  Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 1042 vizualizari | 5 voturi

  Dupa cum era usor de anticipat, “eutansia” nu se va termina in Romania odata cu bietii caini maidanezi. Tocmai a inceput eutanasierea copiilor!! Mai precis a fetitelor…Dupa ce tocmai au rezolvat cainii maidanezi, Realitatea TV a trecut acum la sterilizarea si eutanasierea fetitelor de 11 ani! De data asta, cu un mic ajutor din partea […]

  Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 7 comentarii | 1698 vizualizari | 6 voturi

  Nu-i asa ca sunteti copii mari, educati si cu un IQ rezonabil, calitati care nu va mai permit sa credeti in “coincidente”?!! Ce-ati zice daca ati afla ca, exact cu patru zile inainte de “tragedia” Ionut, in plin clocot al scandalului Rosia Montana, baietii si fetele de la PNL discutau(n-o sa ghiciti!) despre cainii maidanezi?!!(FOTO) […]

  Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 358 vizualizari | 2 voturi

  UP-DATE IN PROGRESS…

  Autor: Aciduzzul | 14 octombrie, 2013 | 9 comentarii | 1584 vizualizari | 9 voturi

  Marius Serban Romania a devenit, mai mult ca niciodata, un spatiu suprarealist. Dadaist. Cred ca este, in acest moment, singura tara din lume in care uciderea cu sange rece a copiilor si violul sunt pe deplin accepate, ba chiar incurajate cu blandete, daca avem in vedere lipsa de reactie a concetatenilor nostri fata de aceste […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics