Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Presa internationala despre mitingul sangeros din Piata Universitatii
Aciduzzul | 16 ianuarie, 2012 | 0 comentarii | 186 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

Presa internationala relateaza pe larg despre manifestatiile din Romania, notand ca este vorba de cel mai ample proteste de la venirea la putere a presedintelui Traian Basescu, pe fondul starii generale de nemultumire din cauza politicilor de austeritate. Mii de romani au participat la treia zi de proteste sambata, in Bucuresti si alte orase, furiosi din cauza unui proiect de lege care face parte din reforma in domeniul sanatatii si impotriva masurilor guvernamentale de austeritate, scrie Reuters.

BBC

“Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene in cursul protestelor fata masurile de austeritate, cel putin noua persoane fiind ranite”, relateaza BBC, explicand ca manifestatiile au izbucnit in semn de solidaritate cu Raed Arafat, extinzandu-se treptat pe fondul nemultumirii generale fata de politicile Guvernului de la Bucuresti.

Reuters

Mii de romani au participat la treia zi de proteste sambata, in Bucuresti si alte orase, furiosi din cauza unui proiect de lege care face parte din reforma in domeniul sanatatii si impotriva masurilor guvernamentale de austeritate. Guvernul a retras proiectul de lege privind reforma medicala in domeniul sanatatii, vineri, dupa proteste de strada si critici vehemente, dar nu a reusit sa aline furia multimii, care a cerut alegeri anticipate si demisia presedintelui Traian Basescu.

Euronews

“Oamenii au iesit pe strazi in mai multe orase pentru a exprima nemultumirea fata de masurile de austeritate si fata de proiectul de reformare a sistemului medical. Dar protestele de la Bucuresti au devenit violente in momentul in care manifestantii au refuzat sa plece, intrand in conflict cu fortele de ordine”, noteaza Euronews, subliniind ca este a treia zi de proteste in Romania, citeaza mediafax.ro.

Agentia Press Association noteaza ca acestea sunt cele mai ample proteste organizate in Romania dupa venirea la putere a presedintelui Traian Basescu, in 2004.

Peste 1.000 de protestatari au manifestat in Bucuresti, in Piata Universitatii, sambata, generand blocarea traficului in centrul Capitalei. Dupa sapte ore, oamenii refuzau sa plece, si ciocnindu-se de mai multe ori cu politisti. Conform Associated Press, protestele sunt rezultatul “starii de nemultumire in legatura cu reducerile salariale, diminuarea indemnizatiilor sociale, majorarea taxelor si coruptia generalizata” din Romania.

Press Association, din Marea Britanie

Agentia relateaza ca politia romana a facut uz de gaze lacrimogene si a intrat in conflict cu protestatarii in a treia zi de proteste fata de masurile de austeritate si scaderea standardului de trai. Press Association comenteaza ca protestele au fost rezultatul frustrarii populatiei fata de reducerile salariale, taxele mai mari si coruptie.

Press Association aminteste ca Romania a luat un imprumut de 20 de miliarde de euro de la FMI, UE si Banca Mondiala si ca s-au impus masuri drastice de austeritate. Catalizatorul protestelor a fost demisia oficialului din sanatate Raed Arafat, palestinian cu cetatenie romana, care se opunea reformelor din sanatate propunse de guvern. “Sustinerea ampla pentru Arafat i-a facut pe comentatori sa faca paralele cu Laszlo Tokes, a carui opozitie fata de Nicolae Ceausescu in 1989 a dus la izbucnirea revoltelor anticomuniste”, spune Press Association, citata de gds.ro.

CNN

“Protestele au izbucnit joi, dupa demisia lui Raed Arafat, care se opunea proiectului legii sanatatii. Pe fondul presiunilor publice, presedintele Traian Basescu a retras proiectul, argumentand ca si-a dat seama ca majoritatea angajatilor din sistemul medical se opun schimbarii”.

Voice of Russia prezinta subiectul pe scurt, vorbind despre actiunile politiei si blocarea traficului in centrul Bucurestiului si spunand ca cel putin 10 persoane au fost ranite.

“Romanii au protestat in mai multe orase, pentru a treia zi, fata de guvern, pe care il acuza pentru masuri de austeritate dure si scaderea standardului de trai”, spune Fox News din SUA, vorbind despre mai mult de 1.000 de protestatari stransi la Bucuresti si despre ciocnirile cu fortele de ordine, citeaza gds.ro.

France-Presse

In afara de protestele cu accente violente de la Bucuresti, “sute de persoane au manifestat si in alte orase ale tarii pentru a exprima opozitia fata de proiectul reformei sanatatii”.

Sursa: Agentia

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 351 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 426 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 135 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics