Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Lucruri de stiut
Privind spre Est pentru reducerea cantitatii de sare din alimente (ARC)
Aciduzzul | 27 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 173 vizualizari |
(2 voturi )

Reducerea sarii din continutul alimentelor este un obiectiv major pentru companiile din întreaga lume, iar unele din cele mai noi descoperiri stiintifice privind înlocuitorii sarii vin din Est. Dovezi stintifice leaga repetat consumul excesiv de sare cu riscul crescut de hipertensiune arteriala – precursor primar al bolilor de inima. In multe tari, consumatorii, guvernele si autoritatile de reglementare au început sa puna presiune pe fabricantii de alimente pentru a reduce continutul de sare al retetelor lor. Un studiu publicat în Journal of food Science observa ca adaugand sos de soia la anumite alimente se poate întari perceptia gustului sarat, permitand fabricantilor de alimente sa taie din continutul de sare fara a afecta gustul. Studiul raporta ca sosul de soia a determinat reducerea proportiei de sare din produse alimentare cum ar fi dressinguri de salate, supe, sau carne de porc prajita pana la 50%. Cu toate acestea, adaugarea de sos de soia alimentelor poate suna problematic oricui are intoleranta la grau, stiut fiind ca graul este un ingredient de baza al majoritatii sosurilor de soia. (Journal of food Science)

Bonito deshidratat este un stoc fãcut din peste si alge de mare– si este folosit pe scarã largã în bucãtãria japonezã. Cercetãrile au arãtat cã bonito întãreste “sãrarea” alimentelor scazute în sodiu. Produsul derivat din peste are o utilizare potentialã “in dezvoltarea de noi modalitãti de a prepara alimente cu continut redus de sare palatabile.” (Journal of Food Science – doi: 10.1111/j.1750-3841.2009.01283.x)

O altã optiune în bãtãlia pentru reducerea continutului de sare ar putea fi sãrurile rosii de bambus, despre care s-a descoperit recent cã îmbunãtãtesc proprietãtile chimice si senzoriale ale produselor din carne, reducând în acelasi timp continutul de sodiu. Sãrurile de bambus sunt produse prin punerea sãrii de mare în tuburi groase de bambus si coacerea acestora, pentru a purifica sarea de mare si a infuza uleiurile din bambus. Aceste sãruri s-a sugerat cã imbunãtãtesc retetele de carne, prin comparatie cu sarea comercialã. (Meat Science – doi: 10.1016/j.meatsci.2010.08.001).

O altã tehnicã potentialã de reducere a sodiului este utilizarea otetului de orez pentru a îmbunãtãti perceptia aromelor de sare.
Cercetãtorii din Japonia care investigheaza intereactiile dintre gustul sãrat si aciditate sugereazã cã adãugarea unor concentratii scãzute de otet de orez poate fi folositã pentru a reduce nivelul de sare fãrã a afecta gustul. (Journal of Food Science – doi: 10.1111/j.1750-3841.2009.01116.x).

Utilizarea sãrii rotunde– un produs realizat de cercetãtorii indieni– este de asemenea avutã în vedere ca un potential înlocuitor al sãrii comerciale în produsele din carne si de panificatie. Totusi, cercetãtorii noteazã cã mai trebuie studiate încã diferentele de gust. (Crystal Growth & Design – doi: 10.1021/cg050633v)

Sursa: Asociatia Romana a Carnii

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 20 septembrie, 2019 | 1 comentarii | 193 vizualizari | 3 voturi

Mihael Duca Cartea mea “Evaluarea si motivarea elevului” a deschis numeroase campuri de dezbatere. Fiind o carte orientata spre anumite teme de cunoastere, am incercat sa nu alunec spre alte teme, pentru a pastra unitatea cartii si logica expunerii. Acolo unde a fost cazul am incercat sa ofer exemple prin care sa argumentez o anumita […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 473 vizualizari | 2 voturi

Oamenii de stiinta au descoperit de ce ne iubim cainii aproape la fel de mult ca pe propriii copii. Astfel, potrivit sciencealert.com, care relateaza concluziile unui studiu publicat recent, atunci cand ne uitam in ochii unui caine, atat in creierul oamenilor, cat si in cel al animalului se elibereaza oxitocina – ”hormonul iubirii/fericirii”. Mecanismul este […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 663 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 303 vizualizari | 1 vot

What’s wrong with Genetic Engineering? Genetic engineering refers to a set of technologies used to change the genetic makeup of cells and move genes across species boundaries to produce novel organisms. Once released, these genetically modified organisms (GMOs) can easily spread and interbreed with other organisms, and they are virtually impossible to recall back to […]

Autor: Aciduzzul | 3 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 0 voturi

Indiferent de cât de buni șoferi am fi niciodată nu putem fi siguri că alți participanți la trafic nu vor comite vreun gest neașteptat, cum ar fi o frână pusă brusc sau trecerea la limită la semafor, care până la urmă ne-ar putea implica într-un accident rutier. Dar o regulă importantă, însă tot mai puțin […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2025 © BadPolitics